STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
W zeszłym tygodniu na wizycie lekarz powiedział mi że mam łożysko położone na przedniej ścianie macicy. Przez to odczuwam ruchy maluszka słabiej niż w pierwszej ciąży z córką, miłe jest jednak to że z dnia na dzień ruchy stają się bardziej wyraźne. A jak jest u Was?[/url]
[/url] -
Ja czuję takie delikatne ruchy, ale to przeważnie tylko jak leżę na plecach i wslucham się w swoje ciało.
A tymczasem spędzamy od piatku weekend nad morzem. Ale wszystko co dobre szybko się kończy i już jutro wracamy do domu. Jednak cieszę się ze udało nam się wyjechać chociaż na kilka dni. Zawsze człowiek chociaż trochę odpocznieKamila ;) lubi tę wiadomość
-
Ja mam łożysko położone wysoko na tylnej ścianie macicy i juz jakis czas czuje ruchy cos wspaniałego w piątek mam połówkowe, nie umiem sie doczekać Dobrze ze mamy tak ogromny remont zmęczona ale szybciej czas leci do wizyty
Jaki materac do łóżeczka polecacie? jaki będziecie kupować?zuzkaa lubi tę wiadomość
-
Witam się, dawno mnie tu na forum nie było A lubię tu zwłaszcza oglądać suwaczki - jak ten czas szybko leci! U mnie łożysko na przedniej ścianie, ale w dnie, więc odczuwam już intensywne ruchy ale tylko te nisko
A mamusie jak tam się mają? Miała już któraś połówkowe?
Pozdrawiam! -
Kamila my mamy pianka/gryka/kokos dla Hani i ten zostanie dla Kacperka, bo Hania dostanie tuz przed narodzinami brata swoje pierwsze ''dorosłe'' łóżko Co do złego samopoczucia to teraz zdarzyło mi się kilka/kilkanaście razy, ale w pierwszej ciąży od 10do20 tygodnia, codziennie po parę razy, bywały dni, ze nawet po samej wodzie, później tez się czasem zdarzało, ale to juz było sporadycznie.
U mnie ruchy są już wyczuwalne coraz bardziej, ale do kopniaków jeszcze im daleko -
Witam
Czy któraś z was posiada i może polecić (bądź słyszała opinie od koleżanek) jakąś stronkę czy też nazwę poduszek do spania dla kobiet w ciąży, które potem mogłyby też posłużyć do karmienia maluszka? -
madzi2506 wrote:Witam
Czy któraś z was posiada i może polecić (bądź słyszała opinie od koleżanek) jakąś stronkę czy też nazwę poduszek do spania dla kobiet w ciąży, które potem mogłyby też posłużyć do karmienia maluszka?
Ja kupiłam kojec Motherhood i jestem bardzo zadowolona Polecam.madzi2506, atagata lubią tę wiadomość
-
Hej ja też dla pierwszego mam gryka pianka kokos i polecam
My po połówkowym malutki waży 373g . Wszystko dobrze, tylko ja mam dość podwyższone TSH i wizyta u endokrynologa.. glukoza na szczęście ok bo przy pierwszym miałam podwyższone wyniki.. więc zawsze cos musi byc ale jak mąż mówi "było by za nudno"
Jutro wyjazd nad morze , ok 700 km przed nami mam nadzieję że jakoś dojedziemy i odpoczniemy. Powodzenia na wizytachKamila ;), anettte, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Co do badania glukozy. /kupcie sobie o smaku cytryny dużo lepiej wchodzi. Po pół kubka miałam dość ale przeżyłam. Pierwsze pół godz było ciężko ale potem już luz. NAjgorsze mnie po 3 h dopadło zawroty głowy słabo. Mąż musiał przyjechać po mnie. ale pospalam 2 h i było już dobrze.
A u nas będzie synuśatagata lubi tę wiadomość
-
hej ja po kolejnej wizycie, nadal siedze w domku
maluszek nie mieścił sie na usg głowe i brzuszek pstryknął lekarz osobno
dziś się za bardzo nie pokazał ale lekarz nadal obstawia synka po tym co tam wypatrzył
jestem przeszczęśliwa
jest 17 tydzien a obwód główki wymiarowo wskazuje na 18
muszę pilnować hemoglobiny bo spadła chociaż lekarz mówi ok że normy dla cieżarnych są od 11, a ja mam 11,8. Aczkolwiek musze odlozyc zapychacze i sie dobrze odżywiac to moja uwaga. Jak dziś doktorek zobaczył mój brzuszek sie ucieszył wszyscy mówią ze taka ładna piłeczkalula88, Kamila ;), madzi2506 lubią tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Dzieki za info odnośnie materaców
lula88 super ze wszystko z maluszkiem ok Ja dzis bylam na pobraniu krwi m.in tsh, a jutro wizyta u kardiologa w piatek prenatalne
Co do badania glukozy, boje sie ze zwrócę szybciej niz to wypije
Ja do spania mam koc lub pościel zwijam sobie i narazie daje rade
-
hej
ja kilka razy wrzucałam tu posty i zawsze (ostatnio) nie pojawiały się, jakiś chochlik mnie nie lubi
ja mam połówkowe dopiero 19.09. i sie go boję, bo ciągle mam zagrożenie łozyska przodującego. Leżę ile się da ale zwariować idzie. Mam nadzieję, że kosmówka się zsunie z kanału szyjki...
Muśnięcia malucha czuję od tygodnia, a że ułożył się jakby stał to przeważnie w dole brzucha
Mnie mdli nadal, a raczej od niedawna, bo od jakiego 13 tc. -
zuzkaa wrote:dziewczyny czy macie jakieś stronki fajne z lista wyprawkową dla maluszka? korzystacie z jakiejs?
Tutaj moja lista
https://docs.google.com/document/d/1p_Tl7iXGtGCZJlXT_CHGdlE5kAMDDjb735vi9VpMIP4/edit?ts=57398c6bzuzkaa lubi tę wiadomość