X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Kamila ja w pierwszej ciazy tez tak dlugo wymiotywałam

okropność! tyle dobrze ze mam sily pomagac w remoncie :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • ketka91 Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) zapraszam na swojego instagrama gdzie wrzucam ciuszki po córeczce i nie tylko

szafa_zocho

Zapraszam!
    Mama Zosi :)

Mama Zosi :)
  • amelik Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej melduje sie z dlugiego weekendu u tesciow, odpoczywam. Dzis bhlismy z synem na mini golfie i mały zadowolony

Kamila ;) lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Iskierka3 Debiutantka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym tygodniu na wizycie lekarz powiedział mi że mam łożysko położone na przedniej ścianie macicy. Przez to odczuwam ruchy maluszka słabiej niż w pierwszej ciąży z córką, miłe jest jednak to że z dnia na dzień ruchy stają się bardziej wyraźne. A jak jest u Was?

f2w3vkcbqzgc6jh3.png[/url]
    l22n8u699j5vtdij.png[/url]
  • amelik Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wyczekuje pierwszych ruchow

• madzi2506 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję takie delikatne ruchy, ale to przeważnie tylko jak leżę na plecach i wslucham się w swoje ciało.

A tymczasem spędzamy od piatku weekend nad morzem. Ale wszystko co dobre szybko się kończy i już jutro wracamy do domu. Jednak cieszę się ze udało nam się wyjechać chociaż na kilka dni. Zawsze człowiek chociaż trochę odpocznie :-)

Kamila ;) lubi tę wiadomość

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz czuje bardzo intensywnie szczególnie po jedzeniu i jak sie poloze na plecach. Wspaniałe uczucie;))) a Wy jak tam?

Zuzka
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam łożysko położone wysoko na tylnej ścianie macicy i juz jakis czas czuje ruchy cos wspaniałego :) w piątek mam połówkowe, nie umiem sie doczekać :) Dobrze ze mamy tak ogromny remont zmęczona ale szybciej czas leci do wizyty :)

Jaki materac do łóżeczka polecacie? jaki będziecie kupować?

zuzkaa lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się, dawno mnie tu na forum nie było ;) A lubię tu zwłaszcza oglądać suwaczki - jak ten czas szybko leci! U mnie łożysko na przedniej ścianie, ale w dnie, więc odczuwam już intensywne ruchy ale tylko te nisko ;)

A mamusie jak tam się mają? Miała już któraś połówkowe?

Pozdrawiam!

relgh371p970veew.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila my mamy pianka/gryka/kokos dla Hani i ten zostanie dla Kacperka, bo Hania dostanie tuz przed narodzinami brata swoje pierwsze ''dorosłe'' łóżko ;) :) Co do złego samopoczucia to teraz zdarzyło mi się kilka/kilkanaście razy, ale w pierwszej ciąży od 10do20 tygodnia, codziennie po parę razy, bywały dni, ze nawet po samej wodzie, później tez się czasem zdarzało, ale to juz było sporadycznie.

U mnie ruchy są już wyczuwalne coraz bardziej, ale do kopniaków jeszcze im daleko ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    Czy któraś z was posiada i może polecić (bądź słyszała opinie od koleżanek) jakąś stronkę czy też nazwę poduszek do spania dla kobiet w ciąży, które potem mogłyby też posłużyć do karmienia maluszka?

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam materac pianka gryka/kokos. Polecam go.

Ja nadal nie za dobrze sie czuje. Mecza mnie mdlosci cale dnie a wieczorem jest najgorzej. Oj ta ciaza najgorsza.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Dorcia7979 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Witam :-)
    Czy któraś z was posiada i może polecić (bądź słyszała opinie od koleżanek) jakąś stronkę czy też nazwę poduszek do spania dla kobiet w ciąży, które potem mogłyby też posłużyć do karmienia maluszka?

Ja kupiłam kojec Motherhood i jestem bardzo zadowolona :) Polecam.

madzi2506, atagata lubią tę wiadomość

p19udqk36s5wi0vb.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też dla pierwszego mam gryka pianka kokos i polecam :)

My po połówkowym :) malutki waży 373g . Wszystko dobrze, tylko ja mam dość podwyższone TSH i wizyta u endokrynologa.. glukoza na szczęście ok bo przy pierwszym miałam podwyższone wyniki.. więc zawsze cos musi byc :) ale jak mąż mówi "było by za nudno" :)

Jutro wyjazd nad morze , ok 700 km przed nami mam nadzieję że jakoś dojedziemy i odpoczniemy. Powodzenia na wizytach :)

Kamila ;), anettte, dorocia2324 lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badania glukozy. /kupcie sobie o smaku cytryny dużo lepiej wchodzi. Po pół kubka miałam dość ale przeżyłam. Pierwsze pół godz było ciężko ale potem już luz. NAjgorsze mnie po 3 h dopadło zawroty głowy słabo. Mąż musiał przyjechać po mnie. ale pospalam 2 h i było już dobrze.

A u nas będzie synuś

atagata lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja po kolejnej wizycie, nadal siedze w domku
    maluszek nie mieścił sie na usg głowe i brzuszek pstryknął lekarz osobno
    dziś się za bardzo nie pokazał ale lekarz nadal obstawia synka po tym co tam wypatrzył
    jestem przeszczęśliwa
    jest 17 tydzien a obwód główki wymiarowo wskazuje na 18
    muszę pilnować hemoglobiny bo spadła chociaż lekarz mówi ok że normy dla cieżarnych są od 11, a ja mam 11,8. Aczkolwiek musze odlozyc zapychacze i sie dobrze odżywiac to moja uwaga. Jak dziś doktorek zobaczył mój brzuszek sie ucieszył wszyscy mówią ze taka ładna piłeczka

lula88, Kamila ;), madzi2506 lubią tę wiadomość

• zuzkaa Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy macie jakieś stronki fajne z lista wyprawkową dla maluszka? korzystacie z jakiejs?;)

Zuzka
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info odnośnie materaców :)

lula88 super ze wszystko z maluszkiem ok :) Ja dzis bylam na pobraniu krwi m.in tsh, a jutro wizyta u kardiologa w piatek prenatalne :)

Co do badania glukozy, boje sie ze zwrócę szybciej niz to wypije :D :(

Ja do spania mam koc lub pościel zwijam sobie i narazie daje rade :)

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • mitonia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    ja kilka razy wrzucałam tu posty i zawsze (ostatnio) nie pojawiały się, jakiś chochlik mnie nie lubi :D

ja mam połówkowe dopiero 19.09. i sie go boję, bo ciągle mam zagrożenie łozyska przodującego. Leżę ile się da ale zwariować idzie. Mam nadzieję, że kosmówka się zsunie z kanału szyjki...

Muśnięcia malucha czuję od tygodnia, a że ułożył się jakby stał to przeważnie w dole brzucha :)

Mnie mdli nadal, a raczej od niedawna, bo od jakiego 13 tc.

2mqep1.png
    Kubuś, lipiec 2007 <3
    Nasza Aniołkowa Małgosia , styczeń 2017, 40tc <3 [*]
    Jasiu, marzec 2018 <3
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzkaa wrote:
    dziewczyny czy macie jakieś stronki fajne z lista wyprawkową dla maluszka? korzystacie z jakiejs?;)

Tutaj moja lista ;)

https://docs.google.com/document/d/1p_Tl7iXGtGCZJlXT_CHGdlE5kAMDDjb735vi9VpMIP4/edit?ts=57398c6b

zuzkaa lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
‹‹ 459 460 461 462 463 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ