STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc. Ja wczoraj bylam w szpitalu. Mylam podloge, chcialam wykrecic mopa i osa uzadlila mnie w srodkowego palca u prawej reki. Nigdy nie mialam uczulenia wiec sie tym nie przejelam. Po czasie zaczela mi puchnac cala dlon, a na calym ciele wyskoczyly czerwone plamy bardzo swedzace. Zadzw do doktorowej a ona kazala do szpitala jechac. Na miejscu podali mi dozylnie jakies leki, zatrzymali na obserwacje 2 godz i puscili do domu. Reka nadal napuchnieta, zobaczymy ile to bedzie teraz schodzilo. Masakra
-
Chyba cisza, bo mi tez nic nowego nie pokazało dopoki nie napisalas
Ja za tydzien mam polowkowe, liczę ze dowiem sie jaka plec, ale najwazniejsze zeby wszysyko bylo ok z dzieciatkiem.
Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc -
Dokładnie, ostatnio strasznie cicho się tu zrobiło.
Ja też za tydzień mam połówkowe, zobaczymy czy płeć się potwierdzi z ostatniego badania
A potem mogę już zacząć zakupowe szaleństwo i kompletowac wyprawkę dla mojej dzidzi, która z dnia na dzień coraz częściej daje o sobie znać. Czuję już jak ruchy wyraźnie. Nieraz jest to zwykle jakby przywracanie się, ale ostatnio poczułam nawet mocnego kopniaczkazuzkaa, Kamila ;) lubią tę wiadomość
-
Witam czy mogę prosić o interpretacje wyników moczu? Lekarza i usg mam za tydzień. Moje wyniki badań; ciężar wlasciwy:1.025 odczyn pH; 6, 0 leukocyty; ujemny azotyny; ujemny bialko; ujemmy cukier; ujemny ciala kartonowe ujemny urobilinogen ; 0.2 mg/dl bilirubina ujemny krew ujemny. Barwa żółty przejrzystość; przejrzysty. Mikroskopowy osad moczu; Nablonki płaskie-niel. w prep. Leukocyty-0-2 wpw. Bakterie; poj. w prep. dziekuje serdecznie:)
Zuzka -
Cisza bo wszystkie na Facebooku sie rozpisują zauważyłam. Co do wyników moczu miałam podobne i lekarz powiedział ze ok, ale ja ekspertem nie jestem, najlepiej jak pokażesz lekarzowi.
zuzkaa lubi tę wiadomość
Hashimotka,
Oluś27.12.2016❤️
Aniołek 09.2015, Aniołek 01.2016 -
zuzkaa wrote:Witam czy mogę prosić o interpretacje wyników moczu? Lekarza i usg mam za tydzień. Moje wyniki badań; ciężar wlasciwy:1.025 odczyn pH; 6, 0 leukocyty; ujemny azotyny; ujemny bialko; ujemmy cukier; ujemny ciala kartonowe ujemny urobilinogen ; 0.2 mg/dl bilirubina ujemny krew ujemny. Barwa żółty przejrzystość; przejrzysty. Mikroskopowy osad moczu; Nablonki płaskie-niel. w prep. Leukocyty-0-2 wpw. Bakterie; poj. w prep. dziekuje serdecznie:)
Wyniki sa OK
Nie masz sie czym martwic
zuzkaa wrote:A co oznacza nablonki plaskie nieliczne bakterie pojedyncze nie mam jakiejs infekcji?
Watpie. Ewentualnie bardzo lekki stan zapalny. Nie masz kataru czy cos?
Z pewnoscia nie masz infekcji drog moczowych
Chorowalam na nerki i pęcherz polowe zycia, wiec z wlasnego doswiadczenia pisze ze takie wyniki sa OKzuzkaa lubi tę wiadomość
hej wiec melduje sie
czuje juz ruchy i jestem duza fajnie sie czuje i korzystam z spokojnych dni w domku
mam czas na gotowanie, zrobienie czegos z synem, ciesze sie owocamj z sadu rodzicow, dlugo czekalam na taki czas i ciesze sie kazdym dniem
teraz z synem wykorzystujemy ostatnie dni lata i wakacji
syn mowi ze kocha dzidzi i tuli sie do brzuszkaKamila ;), Iskierka3, madzi2506 lubią tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Amelik ja podobnie jak ty. Też staram się wykorzystać ten czas w domku jak najlepiej i cieszę się chwilami spędzonym z córką. Mój maluszek w brzuszku też rozrabia, kiedy go czuje to się uspokajam. Za tydzień mam wizytę u lekarza i usg połówkowe, już się nie mogę doczekać.[/url]
[/url] -
Ja usg polowkowe mam 1 wrzesnia. Dzidzia ostatnio bardziej aktywna i tez jestem spokojniejsza.
Mi tez zaczely dokuczac skurcze nog w nocy, na razie biore tylko witaminki ale dzis musze dokupic magnez. W poprzednich ciazach mimo brania witamin i magnezu tez mialam skurcze.
U mnie jeszcze brak planow na weekend.