STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny wczoraj bylam na usg polowkowym lekarz powiedział ze nie ma zastrzeżeń jest wszystko ok jedynie co mnie zaniepokoiło to sprawdził szyjke powiedział ze nie jest zbytnio ona długa ma ponad 2cm ale jest zwarta wiec jest ok? myslicie ze mam sie czym niepokoic? czuje sie bardzo dobrze jest 21tc. i mowil ze drobna jestem wiec dziecko tez nie jest duze. moje wymiary
BPD 46,4mm
HC 177mm
AC 154mm
FL 32,6mm
I mam różne wymiary wiec nie wiem ktora to waga;
FW (SHEPARD) 347g
FW(HADLOCK1) 352g
FW(HADLOCK3) 349g
jak jest z ta waga? naprawde jest taki mały?
Zuzka -
Zuzka waga jest w normie
Jeśli chodzi o szyjkę to mi powiedzieli że powinna mieć ponad 3 cm. Jeśli jest trochę krótsza ale zamknięta i twarda to nie ma powodów do obaw. Jedynie lekarz musi Ci teraz kontrolować na bieżąco czy się nie skraca. Ważne żebyś się oszczędzała i nie dźwigała. Na następnej wizycie poproś żeby Ci lekarz to jeszcze raz sprawdził bo z szyjką nie ma żartów i lepiej dmuchać na zimne.zuzkaa lubi tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
Zuzka, skoro lekarz mówił, że wszystko jest w porządku z maluszkiem to chyba nie ma się czym martwić a co do szyjki to dobrze ze jest twarda i zamknięta ale lepiej trochę się oszczędzać żeby bardziej się nie skracała. Dlatego tak jak Się pisze staraj się nie dźwigać i jak najwięcej odpoczywaj żeby nie skończyło się później zakazem wstawiania z łóżka
zuzkaa lubi tę wiadomość
-
dziewczyny dobrze pisza na wszelki wypadek nie nos nic a ja bym nawet powiedzziala bys duzo leżała. Jutro 8 rano sama ide, sama nie bo z moim 4 latkiem na połówkowe. Juz nie moge soe doczekac. Wlasnie czytałam popularne imiona 2015. Juz tak Szymon i Kacper mi sie podobaja ze mezowi nie dam zmienic. Szymon chyba bardziej ale Kacper moze na drugie imię.
zuzkaa lubi tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Wiec u nas na polowkowym wszystko w porzadku, potwierdzils sie ta sama plec ktora doktor przypuszczal na pierwszych prenatalnych czyli syn (Justyna mozesz uzupelnic na pierwszej stronie bo powyzej dziewczyny tez pisza).
A co do terminu... pierwsze usg pokazalo termin 25.01 a teraz non stop pokazuje sie 19.01. Lekarz mi wytłumaczył ze ten termin pierwszy byl prawidłowy jako termin a teraz wychodzi 19.01 bo bede miała duzego syna. Potwierdza sie bo moj pierwszy tez sie urodzil niemały. No i z powodu niewspolmiernosci bedzie pewnie cesarka i lekarz tu tez juz potwierdził ale powiedział ze bedziemy pozniej jeszcze o tym rozmawiac.
Jak sie czujecie z tym ze pociechy ida znowu do przedszkolj i szkół bo mi smutnawo...Kamila ;) lubi tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Super wieści z waszych połówkowych ciekawe ile będzie chłopców a ile dziewczynek w tym styczniu.
Bergamotka wysoka ta twoja gimnazjalna pociecha przewyższa mnie o dobre 10 cm! -
No tak rodzice wysocy to i dzieci też
Jeśli na moim dzisiejszym polowkowym potwierdzi się płeć z ostatniego badania to w końcu pojawi się jakąś dziewczynka na forum -
Ja juz po usg. Z dzidzia wszystko w porzadku, jest zdrowa i najprawdopodobniej jest dziewczynka ale na 100% nie wiadomo bo nie chciala sie pokazac. Mialam przeczucia tym razem na corcie i mam nadzieje ze tak juz zostanie. Ile wazy dzidzia itd moge napisac pozniej jak juz bede w domu bo teraz jestem u tesciow.
-
A u mnie po wizycie niespodzianka. Mojej córce urósł siusiak i została synkiem na usg wszystko w porządku ale lekarz mnie zaskoczył jestem teraz z 20 tyg i myślałam że to już będzie badanie połówkowe ale gin umowil mnie na za 3 tygodnie.
-
U mnie na 100% córeczka, co wizyte pytam gina czy nic jej nie wyrosło Ale juz nie wyrośnie
Ginek tez juz mowił ze mamy szykować sie na długie dziecko, najważniejsze ze zdrowe sa nasze maluszki
Dostałam skierowanie na krzywa cukrowa, oczywiście odkładam to na ostatni moment
Zaczełam brac witaminki z solgar'a dzis kupiłam magne b6 mam nadzieje ze ta noc prześpię juz bez skurczy i bóli! -
Witam się i ja po długiej nieobecności. W środę mieliśmy połówkowe. Wszystko ok i będzie chłopak. Pani w piekarni stwierdziła optymistycznie, że jej córka też chłopca urodzi i że pewnie wojna będzie, bo wtedy zawsze dużo chłopców przychodziło na świat. Nie ma to jak tchnąć nutkę optymizmu ciężarnej