X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • mmeegg85 Nowa

Wysłany: 2 września 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie. Proszę o pomoc i interpretację wyniku usg. Dzisiaj jest 6t0d wg ostatniej miesiączki. Lekarka w opisie usg wpisała 7Hbd. Opis: W jamie macicy poj. pęcherzyk o nieregularnych obrysach z widocznym echem zarodka CRL 2mm - 5.5 Hbd. Asp niewidoczna. W górnym biegunie pęcherzyka widoczne rozpoczynające się odwarstwienie.
    Dgn.: Poronienie zatrzymane. Jutro idę na kolejne usg potwierdzić tą diagnozę :( czy jest mozliwe że lekarka źle obliczyła sobie wiek ciąży i dlatego stwierdziła że ciąża obumarła?

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg nie mam pojęcia co to znaczy,ale nie stresuj się na zapas. Pójdziesz do innego to niech zobaczy jeszcze raz. Ciąża może być przecież młodsza sama taka miałam w 1 ciąży. Ja bym to jeszcze skonsultowala z innym lekarzem.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane . Dawno mnie nie było. U nas maluch w czwartek pierwszy raz się pokazał i będzie dziewczynka. Pani doktor była pewna. Ale we wtorek mam połówkowe to pewnie mi potwierdza ;) niemniej widziałam też bułeczke i wargi sromowe ;)

Kamila ;), migot_ka lubią tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Offca szok ze u dziewczynek tez tak dokladnie wszystko widac
    No ale fajnie bedziesz miała parkę :)
    moj syn chetnie dzis do przedszkola poszedl i sama siedze. chce byc odebrany po podwieczorku wiec mam dolne do 14.30.... obiad mam zrobiony chyba rogaliki upieke, jakies prasowanie, sniadanko, tv i dzis dzien odpoczynku.

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelik a u Ciebie już wiadomo jaka płeć?
    Ja też mam wolne dzisiaj. Bo mały u teściów :)
    A jutro mam prenatalne ;)
    Moja mała nie chciała się pokazać do teraz prawie. Zawsze się ukrywała. Także podejrzewałam że może dziecko być dziewczynka hihi. Ale teraz wyjątkowo się rozłożyła nareszcie ;) no lekarka mi pokazywała to mówiła że wszystko widać idealnie. Też mam porwanie bo przy synku wyglądało to inaczej. Ale płeć myślę dokładnie na prenatalnych się określi :)

Justyna mamusia lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas na bank synek
    Ale przy 5 letniej roznicy to sie ciesze bo chociaz mogæ kiedyś składać jakies lego czy grać w piłke.
    Dzis mam kompletnego lenia po weekendzie, a maluszek jest aktywny. Właśnie stalam z kanapy do prasowania. Cale rano ogladałam ubranka dla dziecka na allegro i kalesonki do przedszkola dla starszego

Justyna mamusia lubi tę wiadomość

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • Justyna mamusia Nowa

Wysłany: 5 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie cudowne mamusie :)

Moj termin to 12.01.2017 :) wtedy na swiat przyjdzie moj synek Tommy :)

wariatka3 lubi tę wiadomość

Justyna
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Hej u nas na bank synek
    Ale przy 5 letniej roznicy to sie ciesze bo chociaz mogæ kiedyś składać jakies lego czy grać w piłke.
    Dzis mam kompletnego lenia po weekendzie, a maluszek jest aktywny. Właśnie stalam z kanapy do prasowania. Cale rano ogladałam ubranka dla dziecka na allegro i kalesonki do przedszkola dla starszego
    A no tak :) też chciałam synka ale najważniejsze to zdrowe. Każda płeć ma swoje plusy :) ja ubrania mam po siostry córce :) właśnie byłam na zakupach i mam już dość . Teraz będę leżeć a co mi tam :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mamusia wrote:
    witam wszystkie cudowne mamusie :)

Moj termin to 12.01.2017 :) wtedy na swiat przyjdzie moj synek Tommy :)
    Witaj :) ja mam termin na 11 więc blisko ;) imię nie polskie mieszkasz za granicą? I to Twój pierwszy dzidziol ? ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Justyna mamusia :) rozgość sie :)

Jak ja Wam zazdroszczę tych chwil na wypoczynek, ja zaraz biore sie za sprzątanie gruzu...
    Pochwale sie ze tez mam kilka ciuszków :) ale w workach bo za duzo pyłu w mieszkaniu. Juz nie umiem sie doczekac az przyjdzie chwila ze bede mogła mebelki kupować :)

Bierze któraś z Was witaminy prenatalne z Solgar'a?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a to remont?

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca, rzeczywiście dawno cie nie było! :D Super, że będziesz miała córeczkę, parka <3

Sporo z nas przeniosło sie na facebooka, mam nadzieje, że i Ty do nas dołączysz :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :-) a więc według belly 50% ciąży za mną!!

Mam pytanie. Ile jak do tej pory macie kg na plusie? Bo u mnie jak na razie 1,5 kg do przodu. Co mnie ogolnie dziwi bo zawsze dosc łatwo zbieralam nadprogramowe kilogramy. I ostatnio lekarz zwrócił mi uwagę że na tym etapie powinnam więcej przytyć i mam przyjmować więcej kalorii. Ale niby jak mam to zrobić? Przecież się nie głodzę. Oprócz standardowych posiłków jem sporo owoców, warzyw, jogurtów. Zdarza mi się nawet co jakiś czas zjadać pączki (na które mam szczególną ochotę w ciaży). Głodna nie chodzę a nie będę jedzenia wciskać w siebie tylko po to żeby przytyć.

Pewnie i przyjdzie taki okres że zacznę zbierać dodatkowe kg a wtedy pewnie lekarz mi zwróci uwagę że za dużo przytyłam ;-)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Offca, rzeczywiście dawno cie nie było! :D Super, że będziesz miała córeczkę, parka <3

Sporo z nas przeniosło sie na facebooka, mam nadzieje, że i Ty do nas dołączysz :)
    Hej kochana. Ja już mam dwa fora i na fB to jak wiesz to na straczkach i mamusiach. Już bym nie wyrobiła na wszystkie odpowiadać wiesz jak to przy dziecku ☺ szkoda że tutaj Was tak mało :(

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Witajcie :-) a więc według belly 50% ciąży za mną!!

Mam pytanie. Ile jak do tej pory macie kg na plusie? Bo u mnie jak na razie 1,5 kg do przodu. Co mnie ogolnie dziwi bo zawsze dosc łatwo zbieralam nadprogramowe kilogramy. I ostatnio lekarz zwrócił mi uwagę że na tym etapie powinnam więcej przytyć i mam przyjmować więcej kalorii. Ale niby jak mam to zrobić? Przecież się nie głodzę. Oprócz standardowych posiłków jem sporo owoców, warzyw, jogurtów. Zdarza mi się nawet co jakiś czas zjadać pączki (na które mam szczególną ochotę w ciaży). Głodna nie chodzę a nie będę jedzenia wciskać w siebie tylko po to żeby przytyć.

Pewnie i przyjdzie taki okres że zacznę zbierać dodatkowe kg a wtedy pewnie lekarz mi zwróci uwagę że za dużo przytyłam ;-)
    Myślę że nie ma powodu do obaw. Pewnie myśli że nie jesz i dlatego ☺ jest ok lepiej przytyć mniej. Ja mam nadwagę a na plusie już 5,5 niestety no ale ja znowu staram się kontrolować a wychodzi jak wychodzi ☺ waga i tak rośnie ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po prenatalnych ☺ u nas wszystko dobrze ☺ no i lekarz potwierdził dziewczynkę ☺

Kamila ;) lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Ja przytylam teraz pewnie z 5kg. Chcialabym nie za duzo przytyc ale chyba mi sie nie uda. Tylko to dobre ze dosc szybko wracam do swojej wagi po porodzie. Tylko najgorsza ta skora bez jedrnosci :/
    Bylam dzis znow na usg i dzidzia nie ma nic miedzy nogami wiec musi byc dziewczynka :) Mozna mi wpisac na pierwszej stronie corke :)

Ostatnio znow gorzej sie czuje i brzuch mnie ciagnie, w niedziele musialam nospe brac. Ale przy malym i ogolnie dzieciach jest co robic.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Kamila a to remont?

Tak i to taki gruntowny.

Offca88 i dorocia2324 macie juz wybrane imie dla córeczki? Moja jeszcze nie ma wybranego.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila to masz co robić ☺ ja mam Kornelia ☺

Kamila ;) lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia ja tyje a mam etap że 3-4 razy w tygodniu wymiotuje. Także nie dość że mam kupę roboty przy dziecku to jeszcze źle samopoczucie.
    Gratuluję córki ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ