STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam serdecznie. Proszę o pomoc i interpretację wyniku usg. Dzisiaj jest 6t0d wg ostatniej miesiączki. Lekarka w opisie usg wpisała 7Hbd. Opis: W jamie macicy poj. pęcherzyk o nieregularnych obrysach z widocznym echem zarodka CRL 2mm - 5.5 Hbd. Asp niewidoczna. W górnym biegunie pęcherzyka widoczne rozpoczynające się odwarstwienie.
Dgn.: Poronienie zatrzymane. Jutro idę na kolejne usg potwierdzić tą diagnozę czy jest mozliwe że lekarka źle obliczyła sobie wiek ciąży i dlatego stwierdziła że ciąża obumarła? -
Hej kochane . Dawno mnie nie było. U nas maluch w czwartek pierwszy raz się pokazał i będzie dziewczynka. Pani doktor była pewna. Ale we wtorek mam połówkowe to pewnie mi potwierdza niemniej widziałam też bułeczke i wargi sromowe
Kamila ;), migot_ka lubią tę wiadomość
-
Hej Offca szok ze u dziewczynek tez tak dokladnie wszystko widac
No ale fajnie bedziesz miała parkę
moj syn chetnie dzis do przedszkola poszedl i sama siedze. chce byc odebrany po podwieczorku wiec mam dolne do 14.30.... obiad mam zrobiony chyba rogaliki upieke, jakies prasowanie, sniadanko, tv i dzis dzien odpoczynku.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Amelik a u Ciebie już wiadomo jaka płeć?
Ja też mam wolne dzisiaj. Bo mały u teściów
A jutro mam prenatalne
Moja mała nie chciała się pokazać do teraz prawie. Zawsze się ukrywała. Także podejrzewałam że może dziecko być dziewczynka hihi. Ale teraz wyjątkowo się rozłożyła nareszcie no lekarka mi pokazywała to mówiła że wszystko widać idealnie. Też mam porwanie bo przy synku wyglądało to inaczej. Ale płeć myślę dokładnie na prenatalnych się określiJustyna mamusia lubi tę wiadomość
-
Hej u nas na bank synek
Ale przy 5 letniej roznicy to sie ciesze bo chociaz mogæ kiedyś składać jakies lego czy grać w piłke.
Dzis mam kompletnego lenia po weekendzie, a maluszek jest aktywny. Właśnie stalam z kanapy do prasowania. Cale rano ogladałam ubranka dla dziecka na allegro i kalesonki do przedszkola dla starszegoJustyna mamusia lubi tę wiadomość
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
amelik wrote:Hej u nas na bank synek
Ale przy 5 letniej roznicy to sie ciesze bo chociaz mogæ kiedyś składać jakies lego czy grać w piłke.
Dzis mam kompletnego lenia po weekendzie, a maluszek jest aktywny. Właśnie stalam z kanapy do prasowania. Cale rano ogladałam ubranka dla dziecka na allegro i kalesonki do przedszkola dla starszego
-
Witaj Justyna mamusia rozgość sie
Jak ja Wam zazdroszczę tych chwil na wypoczynek, ja zaraz biore sie za sprzątanie gruzu...
Pochwale sie ze tez mam kilka ciuszków ale w workach bo za duzo pyłu w mieszkaniu. Juz nie umiem sie doczekac az przyjdzie chwila ze bede mogła mebelki kupować
Bierze któraś z Was witaminy prenatalne z Solgar'a? -
Witajcie a więc według belly 50% ciąży za mną!!
Mam pytanie. Ile jak do tej pory macie kg na plusie? Bo u mnie jak na razie 1,5 kg do przodu. Co mnie ogolnie dziwi bo zawsze dosc łatwo zbieralam nadprogramowe kilogramy. I ostatnio lekarz zwrócił mi uwagę że na tym etapie powinnam więcej przytyć i mam przyjmować więcej kalorii. Ale niby jak mam to zrobić? Przecież się nie głodzę. Oprócz standardowych posiłków jem sporo owoców, warzyw, jogurtów. Zdarza mi się nawet co jakiś czas zjadać pączki (na które mam szczególną ochotę w ciaży). Głodna nie chodzę a nie będę jedzenia wciskać w siebie tylko po to żeby przytyć.
Pewnie i przyjdzie taki okres że zacznę zbierać dodatkowe kg a wtedy pewnie lekarz mi zwróci uwagę że za dużo przytyłam -
justyna1220 wrote:Offca, rzeczywiście dawno cie nie było! Super, że będziesz miała córeczkę, parka
Sporo z nas przeniosło sie na facebooka, mam nadzieje, że i Ty do nas dołączysz
-
madzi2506 wrote:Witajcie a więc według belly 50% ciąży za mną!!
Mam pytanie. Ile jak do tej pory macie kg na plusie? Bo u mnie jak na razie 1,5 kg do przodu. Co mnie ogolnie dziwi bo zawsze dosc łatwo zbieralam nadprogramowe kilogramy. I ostatnio lekarz zwrócił mi uwagę że na tym etapie powinnam więcej przytyć i mam przyjmować więcej kalorii. Ale niby jak mam to zrobić? Przecież się nie głodzę. Oprócz standardowych posiłków jem sporo owoców, warzyw, jogurtów. Zdarza mi się nawet co jakiś czas zjadać pączki (na które mam szczególną ochotę w ciaży). Głodna nie chodzę a nie będę jedzenia wciskać w siebie tylko po to żeby przytyć.
Pewnie i przyjdzie taki okres że zacznę zbierać dodatkowe kg a wtedy pewnie lekarz mi zwróci uwagę że za dużo przytyłam
-
Czesc. Ja przytylam teraz pewnie z 5kg. Chcialabym nie za duzo przytyc ale chyba mi sie nie uda. Tylko to dobre ze dosc szybko wracam do swojej wagi po porodzie. Tylko najgorsza ta skora bez jedrnosci
Bylam dzis znow na usg i dzidzia nie ma nic miedzy nogami wiec musi byc dziewczynka Mozna mi wpisac na pierwszej stronie corke
Ostatnio znow gorzej sie czuje i brzuch mnie ciagnie, w niedziele musialam nospe brac. Ale przy malym i ogolnie dzieciach jest co robic.