STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie. U mnie w sobote zakupy, pozniej bylismy u tesciow, gril. W niedziele spokojnie, pod wieczor pojechalismy z chlopcami na plac zabaw i zaliczylismy krotki spacerek.
Mnie tez bola biodra od lezenia na bokach, na plecach staram sie nie spac ale tez nie moge bo mnie plecy bola i duszno mi sie robi. A o tych goraczkach nie wspomne bo mam juz dosc, nie wyrabiam. -
Najlepiej spac na lewym boku, u mnie zaś odpada bo czuje się wtedy gorzej ze względu na serce ale na prawym spi mi sie dobrze.
Współczuje Wam bólu bioder, może jest na to jakiś sposób?
Przy tych wysokich temperaturach mam wrażenie ze czasem jestem popuchnięta i jakbym tone ważyła, macie tak?
elammm lubi tę wiadomość
-
Kamila też tak się czuję przez te upały. Prawie się z domu nie ruszam. Jak już to jakiś spacer ale to już wieczorem. W dzień dostaje zadyszki a mężowi podczas spaceru muszę przypominać ze już się tak szybko nie poruszam jak kiedyś . Całe szczęście taką pogoda ma się utrzymać do piątku a potem to już podobno spadek temperatury.
Wiem ze niby lepiej spać na lewym boku (całe szczęście przed ciążą to też była moja ulubiona pozycja) ale całej nocy niestety nie da się wytrzymać. W spaniu pomaga mi trochę poduszka między nogami -
Oj ja tez sie strasznie czuje w te upaly i troche napuchlam bo widze po pierscionkach. Tez wychodze dopiero wieczorem a tak to w domu siedze. Czekam na ochlodzenie.
Staram sie jak najwiecej spac na lewym boku ale tak jak piszecie calej nocy nie da sie w jednej pozycji ulezec. Tez ratuje sie troche poduszka miedzy nogami -
Witam
Przeszłam trzy tyg. temu dwa ostre ataki żołądka,cztery godziny bólu, dwie w domu reszta w szpitalu bo żadne leki nie pomagały.Na ostatniej wizycie u gin gdzie byłam w 20t1d mój maluch mierzył 27cm i 390g, cztery dni póżniej gdy badano mnie w szpitalu było już 420g! Aż lekarz był zdumiony:-) Najgorsze jest te spanie, teraz zaczyna mi dokuczać już rwa kulszowa ( mam dyskopatię) i rzeczywiście pomaga gruba poducha:-)imię Tomasz nam się przestał podobać nie pasuje do naszego synka, więc został bezimienny:-( Moja córcia jeszcze nie zdaje sobie sprawy z tego że w domku pojawi się dzidziuś i mimo że jej często o tym mówię i tłumaczę przy każdej zabawie i wspominam na każdym kroku to zero reakcji, kłóci się ze mną że ona jest dzidzia i już Od trzech tygodni chodzę z małą do BAJTUSIA takiego placu zabaw krytego póki jeszcze mogę, choć moja córcia nie rozumie dlaczego mamusia nie może skakać na trampolinie...Wczoraj zaczęło drapać mnie w gardle i zaczęło lekko cieknąć z nosa, zaaplikowałam sobie wodę morską irygatorem frida i na razie spokój, robię tak co dwie godziny i na razie choróbsko się nie rozwija,kataru brak, bólu gardła też nie czuję.Odkąd mam to coś to od roku w ogóle nie miałam kataru:-) Polecam. -
Ja tez czekam na ochłodzenie i cisze Dzis jestem taka słaba pomagam ogarniać przy remoncie ale energii brak A cisza hałasy z remontu w mieszkaniu plus ocieplają nam budynek, motywuje mnie to ze jak moja córeczka (tez jeszcze bez imienna) bedzie miała ładnie w mieszkanku
Ircia32 współczuje bólu żołądka, oby juz bylo lepiej. -
U nas na wizycie która była w tamtym tygodniu moje maleństwo miało 561gramow ale to było szybkie USG wymuszone przeze mnie i jednak robiona z łaska. Oczywiście bagatelizuje moje problemy z bólem podbrzusza a w sobotę okazało się ze to są skorcze które mi doskwieraja najpierw bólem wiec łaska była ale nadal on mi wtedy nic nie powiedział ale teraz musi być lepiej a do giną dopiero 6 października wiec długo ale mój lekarz nie widzi sensu wcześniejszego widzenia się ze mną nawet ze wzgledu na ten bol podbrzusza dla niego macica się tak rozciąga / tylko ze we wcześniejszych ciazach nic mnie nie bolalo/ najcudowniejsze to ze nasz maluszkiem bruszkowe zdroweJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Hej
Mi twardnieje brzuch gdy jestem zmeczona ale nie mam skurczy. Lekarz kazal odpoczywac wiec leze na kanapie. Poza tym znowu widzial jajka i syna kolejny raz potwierdzil. Ciesze sie juz na maluszka
Ogladam internecie ubranka komody do przebierania itp.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Odpoczywać ile się da moje dzieci dają mi taka możliwość po przedszkolu i nawet zasnąć potrafię z młodszą córka. Im mniej się denerwuje i więcej odpoczywać skorcze odpuscily jak się pojawia to jeden max dwa i koniec wiec efekt jest jednak tego wszystkiego. Dzieci w przedszkolu maz pojechał grzebać w aucie a ja sama.. Nawet jak maz wróci to umyć się i do pracy do północy aż od samego rana mi smutno bo jednak chciała bym z nim porozmawiać prytulic się a tu siedze sama koleżanką 12 miała CC a dziś się dowiaduje ze chrzestny mojej córki właśnie uraczyl się synem urodził się albo wczoraj albo przdwczoraj cieszę się bardzo dzieciaczki zdrowe rodzice szczęśliwi. ja dziś bez humoru i nawet dzidzia znać nie daje i nie kopie no i chyba to tez mnie irytuje.Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Wariatka moze dzidzia spokojny lub lozyskk na przedniej scianie
Ja sie az boje co bedzie bo ten w moim brzuszku szaleje i dochodze do wniosku ze pewnie bedzie energiczny kawaler !
Wlasnie daje o sobie znac.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Mój maluch też szaleje i to co raz mocniej. Oczywiście najwięcej musi się ruszać kolo 5-6 rano, gdzie ja próbuje jeszcze trochę pospać
Czy wasi mężowie też tak działają Wam na nerwy? Mam wrażenie że co by nie zrobił czy nie powiedział to wszystko mnie drażni... ahhh te hormony -
Witam. Ja dzis kiepsko sie czuje. Boli mnie brzuch i plecy wiec musialam wziac nospe i boli mnie zab a dentystka do ktorej mam zaufanie jest na zwolnieniu lek i nie wiem gdzie sie teraz udac
Dzidzia moja tez szaleje Rano, popoludniu, wieczorem i sa to coraz mocniejsze kopniaczki Nawet teraz wariuje -
Hej kochane ☺ ja byłam na glukozie i wyniki są ok na czczo 89 a po dwóch godzinach 83. Także super. Ja mam ciężko leżeć na plecach. Bo mam duszności. Na bokach leżę.
Co do ruchów ja mam na przedniej ścianie ale jest ok. Czuję je normalnie ☺ mała kopie porządnie ☺ też ma czasami dni że jej sie nie chce ☺
Mój synek w brzuchu był mega ruchliwy też a jak się urodził to uwielbiał spać ☺ więc nie ma reguły ☺
-
Offca o pocieszenie hehe moze maluch bedzie spal jak sie urodzi bo moj syn nie za bardzo chcial wiec moze teraz dzidzia jesc i spac bedzie hehe
dzis wyciagnal maz skrzynke z obraniami
wiem na czym stoje i co mi brakuje
Po 4 latach ubrania nie sa juz tak ładne jak przy synu ale tez wymagaja prania i prasowania, moze rowniez wypada cos wybielic bo biale bodziaki zżółkłyJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Amelik mojego synka było ciężko uśpić ale jak już usnąl to jak kamień. Odkurzac mogłam mu w pokoju i nic tyle że on chciał spać tylko w Bujaku i wibracja ☺ ale jeśli to mu pomagało to stwierdziłam że niech tak śpi. A po 4 miesiącu to już nawet całe noce spał bez jedzenia ☺ do dzisiaj idzie spać o 21 a wstaje o 9 lub 10 rano także lubi spać ☺ ja już dostałam paczkę od siostry z ubraniami szok ile tego było ☺ wszystko już mam wyprasowane. I posegregowane w półce. Dobrze że już się za to wzięłam. Bo szczerze mówiąc to kręgosłup mało mi nie odpadł . Strasznie to męczące już. Czym później tym gorzej więc wolę to mieć za sobą ☺ fajnie że masz tyle ubranek po synku. Ja dużo dałam bo myślałam o jednym dziecku. Ale zachciało się drugiego ☺ niby mam też dużo uniwersalnych ale i dużo różowych po małej od siostry. Więc teraz jak znalazł.
-
Moja to jest szalona po mamusi, wierci sie i kapie widać jej kopniaki na brzuchu juz
U mnie najgorszy syf remontowy za mna, teraz malowanie, montaż grzejnikow, podłogi wymiana drzwi itp...czyli juz mogę zamawiać mebelki bo czas realizacji to zazwyczaj 2 tygodnie.
Jutro ide na krzywa, odkładałam tak długo jak sie dało , a wizyta w środę. Wy kiedy wizytujecie?
Offca88 super ze wyniki okWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2016, 20:56
-
Offca dobrze ze wyniki ok i zazdroszcze ze masz juz to za soba. Ja pewnie też po czwartkowej wizycie dostanę zlecenie na krzywą. Trochę mnie przeraża to badanie
Ostatnio mam problemy ze spaniem i nie wiem dlaczego. Budzę się o 4-5 i już mam koniec spania. Leżę i niby jest mi wygodnie, temp w pokoju te mi odpowiada ale dalej już zasnąć nie mogę. A zawsze nalezalam do osób które lubią dłużej pospać i przez to potem cały dzień jestem rozdrazniona i chodzę jak zombie. -
Kamila ;) wrote:Moja to jest szalona po mamusi, wierci sie i kapie widać jej kopniaki na brzuchu juz
U mnie najgorszy syf remontowy za mna, teraz malowanie, montaż grzejnikow, podłogi wymiana drzwi itp...czyli juz mogę zamawiać mebelki bo czas realizacji to zazwyczaj 2 tygodnie.
Jutro ide na krzywa, odkładałam tak długo jak sie dało , a wizyta w środę. Wy kiedy wizytujecie?
Offca88 super ze wyniki ok