STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Near, ja przed krzywa o 21 jadlam bigos
Może to pytanie głupio zabrzmi ale czy myjąc zęby przed krzywa "nie zjadłaś" trochę pasty do zębów?
U mnie tak bylo ze pasta podniosła wynik glukozy, bo nastepnego dnia "uważałam" myjąc zeby i wynik byl ok. Moze i u Ciebie tak tez bylo?
-
Ja po połowkowych. Pomiary maluszka są w porządku ale gin zauważył coś w mózgu. Mówił ze mam się nie denerwować bo nie jest to żadna wada genetyczna. Dostałam skierowanie do specjalisty na usg w celu dokładniejsze obserwacji ośrodkowego układu nerwowego. Jutro będę się umawiać. Nie mogę sobie miejsca znaleźć... staram się nie płakać i nie denerwować ale wiecie jak to jest. Tak strasznie się boję.
-
Near glikometr dostaniesz u diabetologa. Jeśli nie da to też dają z aptekach często za darmo. Jedynie paski musisz sobie kupić. Ale lepiej jakbyś je dostała na receptę bo tak to 50 pasków około 40 zł. A trzeba często mierzyć. Już nam nie dużo zostało. Trochę wyrzeczeń jest. No ale trzeba trzymać się diety żeby nie dostać insuliny. ☺
-
Madziu wiem że się stresujesz. Nikt nie chce takich wiadomości. Ale powiem kochana tyle że czasami są takie wiadomości i stresuja ale wychodzą na prostą. Dla przykładu mój po urodzeniu miał bradykardie serduszka i jakieś torbiele w głowie. Ale wszystko się dobrze skończyło i się wchlonelo, a serduszko bije super ☺ wiem że czasami nam ciężko słuchając takich wiadomości. Ale trzeba się modlić i wierzyć że wszystko będzie dobrze i zobaczysz że tak właśnie sie stanie ;*
-
Kamila akurat rano specjalnie uważałam na tą pastę, więc z tym jest git
Offca88 dzięki za info postaram się o tą receptę
Generalnie to ostatnimi czasy faktycznie wsuwałam trochę więcej słodyczy i tak się zastanawiam czy jak teraz sie bardzo pilnuje od wczoraj czy np. nie iść w poniedziałek lub wtorek i zbadać samą glukozę na czczo, ciekawe czy się coś zmniejszyło... myślicie, że to ma sens wgl, czy za wcześnie jeszcze? Może faktycznie nie jest tak źle pozostałe pomiary tylko troche wykraczały poza limit, to może tą dietą w miarę szybko udałoby mi się dojść do normalnych wyników (staram sie pozytywnie myśleć -
Near jak bym powtórzyła
madzi2506, Twoje uczucia sa teraz jak najbardziej zrozumiale, zycze Ci aby wszystko skonczylo sie dobrze. Nasze maleństwa sie teraz rozwijają, przecież lekarz mogl źle zauważyć na usg. Juz wiesz na kiedy masz wizytę u specjalisty? -
Moj lekarz mowil ze tem pomiar niewiele odbiega od normy ale warto to skonsultowac. Ten specjalista do którego miałam się umowic ma urlop do 5 października. Teraz próbuje się dodzwonić do mojego gin i spytać co dalej. Staram się nie denerwować ale jakby tego było mało mam skróconą szyjke i delikatne rozwarcie...
-
Near wrote:Kamila akurat rano specjalnie uważałam na tą pastę, więc z tym jest git
Offca88 dzięki za info postaram się o tą receptę
Generalnie to ostatnimi czasy faktycznie wsuwałam trochę więcej słodyczy i tak się zastanawiam czy jak teraz sie bardzo pilnuje od wczoraj czy np. nie iść w poniedziałek lub wtorek i zbadać samą glukozę na czczo, ciekawe czy się coś zmniejszyło... myślicie, że to ma sens wgl, czy za wcześnie jeszcze? Może faktycznie nie jest tak źle pozostałe pomiary tylko troche wykraczały poza limit, to może tą dietą w miarę szybko udałoby mi się dojść do normalnych wyników (staram sie pozytywnie myśleć
-
Po kilkunastu telefonach w końcu odpuscilam sobie te skierowanie na badania w ramach NFZ. Wszędzie twierdzili że brak terminów i dopiero najszybciej w październiku. Ja wolę wiedzieć co tam się dzieje szybciej więc umowilam się prywatnie na wtorek.
Teraz się już z łóżka nie ruszam. Chociaż sam mój ginekolog nie bardzo wiedział skąd aż tak mi się szyjka skrocila. Nie mialam ostatnio zadnych boli ani skurczy a od poczatku miałam prowadzić oszczedzajacy tryb więc dużo odpoczywalam. Mam nadzieję ze to nie przez te poniedziałkowe sprzątanie szafy. Lekarz mówił ze źle jeszcze nie jest ale mam uważać na siebie. I znowu muszę brać luteine i dodatkowy magnez. -
U mnie w mieście akcja! Najgorsze ze informacja pojawiła sie popołudniu dzis A bakteria COLI jest w wodzie od wczoraj!
madzi2506, ja jestem na pelnych obrotach przez remont i z szyjka wszystko ok wiec nie obwiniaj sie czasem ta szafa. Wypoczywaj, podobno dobrze mieć nogi lekko uniesione jak sie leży. -
Dzięki dziewczyny! Mąż mi pozwala tylko na siusiu wstać A poduszki mam podlozone pod nogi tak żeby nawet lekko miednica była uniesiona. Teraz już się trochę uspokoiłam. Jestem dobrej myśli i czekam już tylko na ten wtorek.
-
Kamila ;) wrote:Tak ale zanim info wyszlo uzywalo sie wode normalnie, mycie zebow, kapiel, mycie naczyc itd...
Akcja z woda Zywiec Zdroj, słyszalas?
-
Dziewczyny od dwóch dni "katuje" się dietką i schudłam 1,5 kg a jak dotąd przybrałam jakieś 2-3,5kg więc tragedii nie ma 25 tydzień teraz mam.
Mam pewien pomysł dlaczego ten cukier tak mi skacze zwłaszcza rano. Kolacje jem między 18-21, a śniadanie następnego dnia między 11-12. Także wierzę, że jak zacznę wstawać rano i unormuje godziny jedzenia (dalej będę stosować dietkę) to może tak źle nie będzie
W przyszłym tyg powtórzę tą glukozę na czczo dla świętego spokoju, a potem zobaczymy co ginekolog powie
Także póki co u mnie trochę lepiej z samopoczuciem Dzięki za pomoc, zawsze na Was można liczyć dziewczyny! -
Near dieta cukrzycowa ma to do siebie że właśnie się tak nie tyje i je się zdrowo ☺ to duży plus ☺ tylko za dużo nie chudnij bo to też nie dobrze ☺ a co do jedzenia moja siostra miała w ciąży cukrzycę i mówiła mi że właśnie posiłki muszą być co 3 godziny obowiązkowo. Bo inaczej cukier skacze. No i wieczorem ostatni posiłek o 22 i rano około 8 śniadanie. Nie możesz robić aż takich długich przerw w jedzeniu bo wtedy właśnie powoduje to wzrost cukru w organizmie ☺
-
No właśnie tak sobie pomyślałam, dlatego spróbuje się przestawić zobaczymy co z tego wyjdzie
Dzisiaj sobie troszkę pozwoliłam zjadłam loda i troche chipsów, ale też sporo się nachodziłam, a zwykle nie jestem zbyt aktywna Mamy w rodzinie znajomego diabetyka i powoli nawiąuje z nim kontakt, także może zaraz bede wiedziec na czynm stoje -
Near z przerwami w jedzeniu to samo slyszalam nie wolno tak dlugich robic.
Madzia glowa do gory bedzie dobrze
Zostalo nam niecale 4 miesiace
Boje sie jak to bedzie z dwojka dzieci bo syn ma mnie teraz dla siebie zawszeJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017