X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Near z przerwami w jedzeniu to samo slyszalam nie wolno tak dlugich robic.
    Madzia glowa do gory bedzie dobrze
    Zostalo nam niecale 4 miesiace
    Boje sie jak to bedzie z dwojka dzieci bo syn ma mnie teraz dla siebie zawsze
    Nie martw się na pewno zrozumie ☺ w końcu to już dorosły kawaler a na brata na pewno się ucieszy ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • amelik Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, wiadomo ze kazdy zawsze ma jakies obawy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 22:35

Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
    Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na krzywej cukrowej ehhh ciężko to wypić nie było ale te dwie godziny przetrwać to tragedia ale to juz za mną i nie muszę się męczyć

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatka wiadomo już czy chłopiec czy dziewczynka?
    Fajnie że masz to już za sobą ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Dzieki, wiadomk ze kqzdy zawsze ma jakies obawy :)
    Jasne że tak. Też mam swoje obawy. Ale pewnie wszystko dobrze się ułoży ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Near Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi jak z Waszym ciśnieniem ostatnio? Macie jakieś bóle głowy? Ile wgl godzin mniej więcej śpicie?

Ja już świruje najpierw ta cukrzyca, od jakiś 3-4 dni codziennie głowa mnie boli, wstaje z ciśnieniem górnym 135... przed chwilą miałam 142, po chłodnej kąpieli się troszkę obniżyło eh. Ogólnie czuje się zmęczona ostatnimi czasy jeszcze bardziej i mogłabym spać i spać :(

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Near ja mam raczej niskie ciśnienie. Mnie nigdy głowa nie boli może raz na rok. A spać lubię. Około 8 godzin w nocy. Czasami w dzień jak synek bawi się z tatą to przymkne oko ☺ a co do cukrzycy to przy niej często chce się więcej spać. A ciśnienie zgłoś lekarzowi. Trzeba tego pilnować. W razie potrzeby dają tabletki. Ale ja też czuję się ostatnio zmęczona tak po prostu.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Acard i on mi uregulował cisnienie, natomiast mam wysoki puls i zaczęłam sie leczyc u kardiologa. Takze zglos to ginkowi, a nie mierzy ci ciśnienia na kazdej wizycie?
    Z spaniem to chętnie bym pospała dłużej, ale ja lubie cisze. A nie dosc ze u mnie remont to i u sąsiada oraz ocieplają nam budynek.

Mnie apetyt sie rozkręcił, wiecznie głodna jestem :D

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem non stop głodna niestety hihi

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Wariatka wiadomo już czy chłopiec czy dziewczynka?
    Fajnie że masz to już za sobą ☺
    Kochana jak do tej pory był widoczny siusiak wiec mam nadzieje na synka ;-) zobaczymy przy porodzie kto sie okaze

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    Kochana jak do tej pory był widoczny siusiak wiec mam nadzieje na synka ;-) zobaczymy przy porodzie kto sie okaze
    A no jak mówią że chłopiec to sądzę że zostanie ☺ chłopaki lubią się rozkładać ☺ i widać czarne na białym ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bo tych badaniach u specjalisty. Mały ma powiększone tylne komory boczne. Jednak ich powiększenie mieści się w normach. Mamy je obserwować i sprawdzać czy się to nie powiększa. Mówił że jeśli byłoby coś źle to wtedy występuje to łącznie z innymi wadami np. Z nieprawidłowym rozwojem nerek czy kręgosłupa. Nic takiego jednak lekarz nie stwierdził więc kazał się nie martwić. Mówił też ze tę powiększenie bardzo często pojawia się u chłopców. A powodem może też być np że główka urosła trochę szybciej w stosunku do mózgu.

Trochę się uspokoiłam ale martwić pewnie i tak się będę przed każdym kolejnym usg czy to się nie będzie powiększać. Jednak po tej wizycie jestem już bardziej pozytywnie nastawiona.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Near Ekspertka

Wysłany: 27 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila a jaki masz puls?

• wariatka3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    A no jak mówią że chłopiec to sądzę że zostanie ☺ chłopaki lubią się rozkładać ☺ i widać czarne na białym ☺
    Mam dwie córeczki wiec jednak jakąś chęć synka były teraz juz nie ma tego najważniejsze aby zdrowe było a jak będzie 3cia dziewczynka to będę wspaniałą mama 3 cudownych dziewczyn ;-)

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Ja jestem bo tych badaniach u specjalisty. Mały ma powiększone tylne komory boczne. Jednak ich powiększenie mieści się w normach. Mamy je obserwować i sprawdzać czy się to nie powiększa. Mówił że jeśli byłoby coś źle to wtedy występuje to łącznie z innymi wadami np. Z nieprawidłowym rozwojem nerek czy kręgosłupa. Nic takiego jednak lekarz nie stwierdził więc kazał się nie martwić. Mówił też ze tę powiększenie bardzo często pojawia się u chłopców. A powodem może też być np że główka urosła trochę szybciej w stosunku do mózgu.

Trochę się uspokoiłam ale martwić pewnie i tak się będę przed każdym kolejnym usg czy to się nie będzie powiększać. Jednak po tej wizycie jestem już bardziej pozytywnie nastawiona.
    Super kochana. Świetne wieści. Dla pocieszenia powiem Ci że mój mały po urodzeniu miał większa głowę niż normalnie. Właśnie te kości boczne. Ale poza tym nic. W zasadzie poród był tylko ciężki. A reszta sama się unormowala. W ciąży tego nie było widać. Myślę że to będzie coś podobnego i też to spokojnie minie ☺ u nas jest ok ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    Mam dwie córeczki wiec jednak jakąś chęć synka były teraz juz nie ma tego najważniejsze aby zdrowe było a jak będzie 3cia dziewczynka to będę wspaniałą mama 3 cudownych dziewczyn ;-)
    Jasne że tak. Ja zawsze chciałam 2 ch chłopców. Zawsze to już praktyka ☺ ale z córki cieszę się tak samo ☺ w końcu to najważniejsze zdrowie. A każda płeć ma swoje plusy ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Super kochana. Świetne wieści. Dla pocieszenia powiem Ci że mój mały po urodzeniu miał większa głowę niż normalnie. Właśnie te kości boczne. Ale poza tym nic. W zasadzie poród był tylko ciężki. A reszta sama się unormowala. W ciąży tego nie było widać. Myślę że to będzie coś podobnego i też to spokojnie minie ☺ u nas jest ok ☺

Dzieki :-) Czytałam kilka historii i prawie wszystkie pozytywnie się zakończyły. Głównie właśnie tym że dziecko miało po prostu większa głowę. Więc jestem dobrej myśli.

U nas po tym badaniu na 100% chłopak. Pierwszy raz się tak rozłożył że dokładnie było widać. Jak to lekarz powiedział "ma kutasika do połowy uda ;-)". Od razu byliśmy na małych zakupach dla małego. Już wcześniej też myśleliśmy nad imieniem i jak narazie to w brzuchu mam małego Mikołaja Rafała (drugie imię będzie miał po moim tacie)

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia na pewno tak się to zakończy. ☺ wszystko będzie dobrze ☺ nie każde dziecko jest super proporcjonalne na początku ☺
    Śliczne imię ☺ super że już tak wiecie na 100 procent. Facetów łatwiej rozpoznać ☺ mój synek to też tak się pokazywał ☺ było widać bez zastrzeżeń ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, i ja dołączam do was :)
    dziś zaczął się 25tydzien. To jest moja 4-ta ciąża, za mną 3poronienia...Biorę dużo leków, Clexane, i prawie cały czas musze leząc. Ale to nic, długo staraliśmy się o maluszka i w kocu bardzo czekamy na naszego synka :) Czas mi idę tak wolno, żyje od tygodnia do tygodnia, i czuje ulgę ze nowy tydzień się zaczął.
    życzę wszystkim dużo zdrówka :)

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj u nas ☺ przykro mi z powodu tyłu strat :( straszne to :( ale już jesteś tak daleko to teraz będzie na pewno już tylko dobrze ☺ a te straty to na wczesnym etapie były? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj zrozumiem. Trzymam kciuki aby ciąża była donoszona do końca ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ