STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
amelik wrote:Near z przerwami w jedzeniu to samo slyszalam nie wolno tak dlugich robic.
Madzia glowa do gory bedzie dobrze
Zostalo nam niecale 4 miesiace
Boje sie jak to bedzie z dwojka dzieci bo syn ma mnie teraz dla siebie zawsze
-
Dziewczyny a powiedzcie mi jak z Waszym ciśnieniem ostatnio? Macie jakieś bóle głowy? Ile wgl godzin mniej więcej śpicie?
Ja już świruje najpierw ta cukrzyca, od jakiś 3-4 dni codziennie głowa mnie boli, wstaje z ciśnieniem górnym 135... przed chwilą miałam 142, po chłodnej kąpieli się troszkę obniżyło eh. Ogólnie czuje się zmęczona ostatnimi czasy jeszcze bardziej i mogłabym spać i spać -
Near ja mam raczej niskie ciśnienie. Mnie nigdy głowa nie boli może raz na rok. A spać lubię. Około 8 godzin w nocy. Czasami w dzień jak synek bawi się z tatą to przymkne oko ☺ a co do cukrzycy to przy niej często chce się więcej spać. A ciśnienie zgłoś lekarzowi. Trzeba tego pilnować. W razie potrzeby dają tabletki. Ale ja też czuję się ostatnio zmęczona tak po prostu.
-
Ja biore Acard i on mi uregulował cisnienie, natomiast mam wysoki puls i zaczęłam sie leczyc u kardiologa. Takze zglos to ginkowi, a nie mierzy ci ciśnienia na kazdej wizycie?
Z spaniem to chętnie bym pospała dłużej, ale ja lubie cisze. A nie dosc ze u mnie remont to i u sąsiada oraz ocieplają nam budynek.
Mnie apetyt sie rozkręcił, wiecznie głodna jestem -
Offca88 wrote:Wariatka wiadomo już czy chłopiec czy dziewczynka?
Fajnie że masz to już za sobą ☺Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Ja jestem bo tych badaniach u specjalisty. Mały ma powiększone tylne komory boczne. Jednak ich powiększenie mieści się w normach. Mamy je obserwować i sprawdzać czy się to nie powiększa. Mówił że jeśli byłoby coś źle to wtedy występuje to łącznie z innymi wadami np. Z nieprawidłowym rozwojem nerek czy kręgosłupa. Nic takiego jednak lekarz nie stwierdził więc kazał się nie martwić. Mówił też ze tę powiększenie bardzo często pojawia się u chłopców. A powodem może też być np że główka urosła trochę szybciej w stosunku do mózgu.
Trochę się uspokoiłam ale martwić pewnie i tak się będę przed każdym kolejnym usg czy to się nie będzie powiększać. Jednak po tej wizycie jestem już bardziej pozytywnie nastawiona. -
Offca88 wrote:A no jak mówią że chłopiec to sądzę że zostanie ☺ chłopaki lubią się rozkładać ☺ i widać czarne na białym ☺Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
madzi2506 wrote:Ja jestem bo tych badaniach u specjalisty. Mały ma powiększone tylne komory boczne. Jednak ich powiększenie mieści się w normach. Mamy je obserwować i sprawdzać czy się to nie powiększa. Mówił że jeśli byłoby coś źle to wtedy występuje to łącznie z innymi wadami np. Z nieprawidłowym rozwojem nerek czy kręgosłupa. Nic takiego jednak lekarz nie stwierdził więc kazał się nie martwić. Mówił też ze tę powiększenie bardzo często pojawia się u chłopców. A powodem może też być np że główka urosła trochę szybciej w stosunku do mózgu.
Trochę się uspokoiłam ale martwić pewnie i tak się będę przed każdym kolejnym usg czy to się nie będzie powiększać. Jednak po tej wizycie jestem już bardziej pozytywnie nastawiona.
-
wariatka3 wrote:Mam dwie córeczki wiec jednak jakąś chęć synka były teraz juz nie ma tego najważniejsze aby zdrowe było a jak będzie 3cia dziewczynka to będę wspaniałą mama 3 cudownych dziewczyn
-
Offca88 wrote:Super kochana. Świetne wieści. Dla pocieszenia powiem Ci że mój mały po urodzeniu miał większa głowę niż normalnie. Właśnie te kości boczne. Ale poza tym nic. W zasadzie poród był tylko ciężki. A reszta sama się unormowala. W ciąży tego nie było widać. Myślę że to będzie coś podobnego i też to spokojnie minie ☺ u nas jest ok ☺
Dzieki Czytałam kilka historii i prawie wszystkie pozytywnie się zakończyły. Głównie właśnie tym że dziecko miało po prostu większa głowę. Więc jestem dobrej myśli.
U nas po tym badaniu na 100% chłopak. Pierwszy raz się tak rozłożył że dokładnie było widać. Jak to lekarz powiedział "ma kutasika do połowy uda ". Od razu byliśmy na małych zakupach dla małego. Już wcześniej też myśleliśmy nad imieniem i jak narazie to w brzuchu mam małego Mikołaja Rafała (drugie imię będzie miał po moim tacie) -
Madzia na pewno tak się to zakończy. ☺ wszystko będzie dobrze ☺ nie każde dziecko jest super proporcjonalne na początku ☺
Śliczne imię ☺ super że już tak wiecie na 100 procent. Facetów łatwiej rozpoznać ☺ mój synek to też tak się pokazywał ☺ było widać bez zastrzeżeń ☺
-
Witajcie dziewczyny, i ja dołączam do was
dziś zaczął się 25tydzien. To jest moja 4-ta ciąża, za mną 3poronienia...Biorę dużo leków, Clexane, i prawie cały czas musze leząc. Ale to nic, długo staraliśmy się o maluszka i w kocu bardzo czekamy na naszego synka Czas mi idę tak wolno, żyje od tygodnia do tygodnia, i czuje ulgę ze nowy tydzień się zaczął.
życzę wszystkim dużo zdrówka
2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Witaj u nas ☺ przykro mi z powodu tyłu strat straszne to ale już jesteś tak daleko to teraz będzie na pewno już tylko dobrze ☺ a te straty to na wczesnym etapie były? Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj zrozumiem. Trzymam kciuki aby ciąża była donoszona do końca ☺