STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wczoraj wieczorem miałam lekki ból na okres. Pewnie to macica rośnie. Ale macie też takie bóle? Nie boli mocno ani regularnie. Ale od czasu do czasu tak poboli i puszcza. Przy synku od początku miałam bóle więc nie wiem jak było później.
-
Offca ja właśnie też miałam takie bóle lekkie tylko jak na okres. Mówiłam na jednej z wizyt mojemu gin i z początku też twierdził ze to rozciąganie. Ale jak już na kolejnej moja szyjka miała tylko 2cm więc stwierdził że chyba te delikatne bóle musiały być mini skurczami.
Ja zawsze miałam mega bolesne miesiączki i przez to może inaczej odczuwam te skurcze i myślę że to co teraz czyje to takie delikatne.
Wiadomo każda z nas ma inaczej i może u Ciebie to faktycznie tylko rozciąganie ale jeśli Ci mocno przeszkadza to weź sobie magnez. -
Dzięki za odpowiedzi ☺ ja też zawsze miałam bardzo bolące. Ale to było naprawdę delikatne. I w sumie chwilę. Dzisiaj już nie. Miałam teraz wizytę w czwartek i było ok wszystko. Także może to nic groźnego. Wczoraj byłam na 2 godzinnym spacerze z synem. Może też trochę przesadziłam. A magnez biorę cały czas. Codziennie. Jakby się powtórzylo to jeszcze wezmę nospe. Takie spinanie brzucha jest normalne. Gorzej jak właśnie boli. Ale mam nadzieję że to było tylko z tego chodzenia.
-
Ja też właśnie jak już to miałam te delikatne bóle. Więc nawet mój sam lekarz nie wiedział dlaczego ta szyjka mi się tak skróciła.
Faktycznie być może to tylko od tego spaceru.
Ja teraz dużo leżę ale wystarczy ze skoczymy na szybkie zakupy to potem też czasami brzuch daje się już we znaki.
Nasze maluszki są już co raz większe więc też bardziej naciskaja podczas chodzenia na dolne partie brzucha i może przez to trochę nas coś tam boli -
Offca88 takie bóle i twardszy brzuch jest z zbyt duzego ruchu. Ja przy remoncie jestem wciaz w biegu wiec gin powiedział ze wtedy najlepiej odpocząć. Jesli nie ma mocnych bóli to jest to ok. Oczywiście rosnącą macica tez powoduje bóle itp. NAsze dzieciaczki juz coraz ciezsze wiec czasem jak usiną jakis narząd to boli.
Melduje sie juz prawie zdrowa Jutro kardiolog oby wszystko wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 21:14
-
Moj gin tez kazał odpoczywać i brać coś rozkurczowego.
Dzis zryta pogoda i siedzę w domu, oglądam seria odpoczywam a reszta poczeka czyli odkurzacz, dalsze składanie ubranek po synu hehe
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
amelik to wy już masz ubranka gotowe? W sensie wyprane, wyprasowane itd.?
Bo ja na razie poprzegladalam to co dostałam od siostry i posegregowalam sobie rozmiarami sama nie wiem kiedy najlepiej się za to zabrać.
-
Ja tez biore magnez od kilka miesiecy. Tydzien temu zrobilam sobie przerwe I zaczal mi twardniec brzuch. Odrazu wrocilam do magnezu + no-spa I teraz wszystko OK. Strach sie bac jak cos dolega...
Co do wyprawki, mysle ze trzeba miec taka awaryjna mini-torbe juz w 7 miesiacu ciazy, bo roznie to moze byc..2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Też bym już chciała mieć chociaż coś poszykowane. Na razie muszę uzbroić się w cierpliwość bo dopóki nie mamy zrobionych schodów i sypialni na górze to nawet nie mam gdzie tych rzeczy pochować.
Także na razie zajmuje się gromadzeniem potrzebnych rzeczy a ich przygotowanie na gotowo musi na razie poczekać -
Hej dziewczynki! Przepraszam za spam, ale jakbyście szukały kombinezonów dla swoich pociech to zapraszam na moje aukcje:
http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-5-10-15-rozmiar-62-i6540105254.html
http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-c-a-rozmiar-62-i6540105681.html
pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania! -
słany: Dzisiaj, 13:32 Cytuj | Edytuj | Zgłoś
Witam
Sprzedaję ubranka po synku. Są w bardzo dobrym stanie niektóre nie zakładane. Rozmiar 56
Plus kombinezon polarowy cieplutki
http://allegro.pl/paka-ubranek-rozm-56-kombinezon-polar-20-sztuk-i6537816050.html
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Ja mam klika ubranek i nic wiecej, narazie kasa idzie w remont Jesli dobrze pojdzie to za tydzien zamawiamy mebelki, HURA
Rzeczy potrzebne kupujecie z doświadczenia czy jakiejś gotowej listy?
Dzis mialam UKG, tematu uprzejmości osob starszych nie bede poruszać, ale nie milo sie stoi w kolejce ponad godzinkę gdy ludzie siedzący udaja ze cie nie widza!
Mam male nie prawidłowości ale to moze byc przez ciaze, kardliog wciaz nie wie czemu serce tak wali...i znow wizyta Ale temat cc coraz dalej, super
Magnez biore prawie od początku ciazy, teraz większa dawkę przez skurcze nog. -
Dziewczyny dawno mnie tu nie było i chybanie mam szans Was nadrobić . Macie jakieś preferencje co do porodu? Tzn. jeśli miałybyście wybierać to SN czy CC?
Bo ja już to niedługo po raz trzeci na terapii będę przerabiać, ale za choinkę nie potrafię określić czego mniej się boję....Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2016, 20:19
-
Ja zobaczę jak zakończy się moja kolejna wizyta y lekarza. Cały czas leżę. Wstaje tylko do wc i po coś do jedzenia. Więc mam nadzieję ze moja szyjka jakoś się trzyma. Ale jeśli dalej się skraca to bedze musiała przyspieszyć przygotowania i chyba też zaczniemy zamawiać mebelki. Chociaż samo łóżeczko na razie. I inne potrzebne rzeczy.
Kamila ja doświadczenia jak na razie nie mam Patrzyłam na tą listę wyprawkową co jest na pierwszej stronie forum. Porownywałam sobie z tym co już mam a co muszę dokupić. W razie wątpliwości będę pytać siostry bądź mamy.
Wiedzma82 o porodzie jeszcze za bardzo starałam się nie myśleć. Chociaż co raz częściej się zastanawiam. To będzie mój pierwszy poród więc mimo wszystko chciałabym spróbować SN, chyba że lekarz będzie z jakiegoś powodu zalecał CC to nie będę się opierać