STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamila nie ma co sie nastawiac jak sie chce urodzic bo przy synu bardzo bylam nastawiona na sn i jak doszlo do cc nie umialam sie pozbierac. Lepiej w ogole nie myslec jak a o tym jak Ci dziecko daja.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Ja już po krzywej, wyniki do odebrania jutro. Ogólnie nie było źle. Nawet dało się to wypić ale po 15 min zaczęło mi się robić słabo. Kręciło mi się w głowie i myślałam ze pierwszy raz w ciąży będę wymiotować. No ale jakos się udało i dałam radę
Ja chętnie bym skorzystała ze szkoły rodzenia ale u mnie w mieście niestety nie ma. Najbliżej jakieś 30km. Więc jeśli macie możliwość (zwłaszcza te które będą mamusiami po raz pierwszy) to wydaje mi się ze warto.
Ja z kolei przyszłym tygodniu będę umawiać się z położna. -
To będzie ta sama położna która będzie przychodzić po porodzie. U niej można skorzystać z darmowych spotkań przed (jest to chyba w ramach NFZ). Można porozmawiać o porodzie, uczy także za pomocą lalek jak kąpać, przewinąć i pielęgnować maluszka.
Są to indywidualne spotkania i można przyjść razem z partnerem. A co najlepsze przyjeżdża ona do Ciebie domu! ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 15:57
-
Mysle ze warto dowiedziec sie wiecej o porodzie, zwlaszcza jesli to pierszy raz, ale grupowe zajecia w szkole rodzenia nie chwala sobie - zbyt "sucho I ksiazkowo". Lepiej pojsc na kilka wizyt infywidualnie, mozna zapytac polozna co chcesz I nie wstydzic sie przed innymi.
My z mezem wlasnie planujemy taka wizyte, koszt 2godzin = 60zl.2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Przy synu nie bylam na szkole jak sie urodził byłam zielona i teraz sie wybieram. Jest za darmo przy szpitalu wiec chociaz porodowke zobacze a z opieki sobie przypomne i poslucham jakie trendy ze tak powiem maja polozne tam. Co innego na necie co innego w domu pokaze polozna, u mnie najwiecej pomogla polozna gdy syn sie urodzil i do domu przyszła! Pokazala jak karmic na siedzaco bo umialam tylko na lezaco, jak z pepkiem, noskiem i uszkami itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 21:19
Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
A to ja zaś nie lubię takich wizyt. Miałam je po porodzie ale nic ciekawego mi nie powiedziała. Generalnie to dawałam sobie radę sama. Myślę że dużo działa instynkt. Choć moja siostra potrzebowała kogoś do pomocy i często jej pomagałam. To zależy od człowieka. Jak ktoś się nie czuję i chce to dlaczego nie ☺ ja jakoś wolałam sama ☺
-
Offca ja myslalam ze z dzieckiem bedzie poprzebierac spac ponosic
A jak sie urodzil to wszystko okazalo sie nie byc tak proste walka o pokarm przy skokach rozwojowych, kapania, ulewania i przebierania po kilka razy dziennie, spal po 15 minut a dluzej to tylko przy kims, taki pieszczoch ktory chcial by z nim non stop byc a ja mamuska musialam wszystko najlepiej sama i w ogole. Lubie miec wszystko zaplanowane i jak nie wszystko jest jak myslalam to potem sie gubie i przydaje sie ktos kto mnie uspokoi naprostuje pokaze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 22:22
Od wtorku mam problem z wysokim ciśnieniem dostalam leki juz lepiej a dziś wizyta nasze maleństwo ma szacowana wagę 1107g i ma na pewniaka siusiak widział nawet mam zdjęcie / niby ze na wszelki wypadek ale dla pewności ze facet nam różnie/. Biorę leki i za 2tyg na wizytę levimy kontrolna z tym strasznym stanem. Wiec mając dwie córeczki czekany na synka !! Maz był przy USG i cos nie wiem czy jest zadowolony czy wolał by następną córkę inaczej cieszył się z dziewczynek ale cieszy się ze juz duże i zdrowe przepływy są w porządku lekarz zadowolony my tez ale musimy kontrolować 3 razy dziennie ciśnienie zapisywać i zgłosić się na kontroleJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Ja mam we wtorek spotkanie z polozna. Przy pierwszym dziecku sporo mi pomogla. Przy Natanku juz nie byla mi tak potrzebna. Oczywiscie duzo pomocy otrzymalam od tesciowej i szwagierek przy pierwszym dziecku. Choc musze Wam powiedziec ze na poczatku to moj P duzo lepiej zajmowal sie malym niz ja
Druga sprawa to taka ze zupelnie inaczej podchodzilam do macierzynstwa wtedy a teraz. Mam inne podejscie i wiedze.
-
Dorcia to co napisalas przy kolejnej ciąży ma się inne podejście i doświadczenie to prawda. Zobacze na ile pomoze
Wariatka mysle ze kazdy tata marzy o synu przy dwoch corach jak mama dwoch chlopakow o corce wiec powinien sie cieszyc. Moze sie boi jak to z chlopakiem bedzie albo jak moj malo nakie emocje okazuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2016, 22:57
Odnieście położnej tez juz wstępnie wybrałam przyjdzie za kika dni porozmawiamy i podejmę decyzje czy wybieram własnie ja. Fajne jest to ze teraz same mozemy decydować jaka polozna wybrać.
Do szkoly rodzenia pojde tym bardziej ze jest za darmo i mam bardzo blisko, czy warto dowiem sie po
Kupujecie laktator? Jesli tak to jaki polecacie, tyle tego i ceny różne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 10:34
-
Ja mam laktator tufi spectra 3. Kupilam uzywany tylko mam nowy zestaw ktorym sie odciaga pokarm. Jestem zadowolona z jego pracy.
Moj P bardzo chcial miec corke i troszke byl zawiedziony gdy okazywalo sie ze bedzie syn. Teraz ma byc corka i jest bardzo zadowolony aczkolwiek jeszcze do konca w to nie wierzy. -
Ja mam laktator od siostry, z aventu. Z tego co pamiętam była zadowolona i sporo go używała.
Kamila, wydaje mi się ze może na początek lepiej pożyczyć laktator albo kupić używany tak jak dorcia. Nigdy nie wiadomo jak to będzie u nas z tą laktacja. Później może się okazać ze był to zbędny wydatek.
Dorcia mój mąż też marzy o córce. Ucieszył się jak lekarz najpierw powiedział że będzie dziewczynka. Trochę mu chyba było z początku smutno ale nie pokazał tego. Natomiast teraz co chwilę pokazuje mi różne traktory i samochody które już teraz by najchętniej kupił -
Śląskie przyszłe Mamusie! Jesteście tutaj?
Jest akcja! - sesja ciążowa w studio pod Gliwicami - zupełnie za darmo.
Warunek - zgoda na publikację zdjęć (dosłownie 2-3) w portfolio (w celu reklamy studio fotograficznego).
Jeżeli jakaś Mama jest chętna - zapraszam na priv
Potrzebuję 2-3 chętnych na taką sesję.
-
Witam sie w moja 100-dniowke z soczkiem pomaranczowym Kurcze jak ten czas leci...
Madzi moj tak marzy o corce a nie widzi swiata poza chlopcami. Fajnie ze bedzie u nas cora bo jednak dwoch synkow juz mamy a tak to najwazniejsze zeby zdrowe bylo.