STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No też czekam na wieści i cisza od Amelik. Jawizytuję w poniedziałek.
Dorocia ja też się męczyłam z zaparciami. Ale po wczorajszym wyżłopaniu prawie 1 litra soku jabłkowego (smaka miałam jak diabli) dzisiejszy dzień był dość odmienny.....
Młody rozpycha się już dość boleśnie, aż momentami podskakuję.
W Piotrze i Pawle jest promocja na chusteczki Pampers Sensitive - 6-cio pak za 27,49zl, więc cena naprawdę fajna jakby któraś z Was jeszcze potrzebowała uzupełnić zapas. Koleżanka mi poleciła, bo podobno dobrze nasączone i grube, No i radzą sobie z "najtrudniejszymi zabrudzeniami" -
Hej
no wiec terminu na cc nie mam konkretnego. Wizyta bedzie jeszcze 12.01. Jesli do tego czasu cos sie zacznie i blizna po cc w czasie skurczów mnie nie bedzie bolała mogę próbowac naturalnie. Teraz mały ma 2700 i dosc duza główkę. A 12.01 lekarz go znów pomierzy i wstępnie ok 18-19.01 do szpitala i powiedział, że zobaczymy ale może przed weekendem rozwiazanie. Tak wrocipam i z mezem siedzialam i rozmawialismy, mamy dzwoniły i pytały, kolezanka, potem kładłam syna spac, jeszcze cala rodzina graliśmy w memo, prasowałam i teraz odpaliłam net.
W sumie tak juz sie nie moge tego rozwiazania doczekac ale podoba mi sie ze lekarz chce by mały jak najdluzej siedział.
No i ten termin mj pasuje bo to polowa ferii i meza mama ma wolne bo jest nauczycielka, tata meza tez ma urlop i gdy bede w szpitalu chca mojego synka wziasc do siebie na ferie u dziadkow. Gdyby oponował oni moga do nas przyjechac.
Szyjka zamknieta i wyniki wszystkie w porzadku.
Czekamy i nadal sie kulamyJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
A z zaparciami tez mam cyrk, czasem ok a czasem mam wrazenie ze mi brzuch rozerwie...
Mam tez tak ze nawet w nocy pije, chodze po 3-4 razy po omacku siku i czasem to sie zebrac nie umie wiec spie do niczego, wieczorem nie chce mi sie isc spac, rano slaba jestem ale w trakcie dnia tez spac nie potrafie. No ide spac juz 23...Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Super ze po wizycie wszystko ok
A probowałyście na zaparcia kiwi na czczo? Mi siostra to poleciła. U mnie rzadko zdarzają się zaparcia ale jak raz miałam to właśnie te kiwi mi pomogło -
Amelik, super ze wszystko OK
Ja dzis mam wizyte o 16. Wczoraj klucie w szyjke bardzo czulam, I zaczely mi puchnac kostki. Czop wychodzi na raty..
A na zaparcia pomaga mi naczszo szklanka wody + kilka suszonych sliwek, przygotowane z wieczora - kilka dni I po problemie. No I czopki glicerynowe.2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
Ja już po wizycie. Jest tak jak myślałam. Brzuch nie opadł, ale powędrował jeszcze w górę. Nic nie zwiastuje porodu więc do końca tygodnia powinnam wytrzymać. Dostałam skierowanie do szpitala w razie gdyby coś zaczęło się dziać. Kolejną wizytę mam zaplanowaną na 4 stycznia, ale mam nadzieję, że już będę w szpitalu bo strasznie mi ciężko.
-
Super że po wizytach wszystko dobrze ☺
My też mamy 4 stycznia wizytę. U nas cisza. Brzuch mega wysoko. Jedynie całą noc bolał mnie żołądek. Ale to podejrzewam z faktu że małą na niego napiera. Bo jak szanownie o 6 rano zechciała się przemieścić to wtedy ból ustąpił dopiero i mogłam spokojnie dospać.
Chciałabym już ten 1 styczeń. Przynajmniej już bym zaczęła robić wszystko aby urodzić. A tak poza odstawieniem magnezu to nic nie robię. Grudzień fajny ale sama jego końcówka jest mało atrakcyjna ☺
-
Mus.zka fajnie, że wszystko ok.
Offca ja też ostatnio u giną zaczęłam się śmiać, że czekam do 38 tygodnia i biorę się za mycie okien na budowie. Opierniczył mnie, że może się łożysko odkleić. Także nie szalej
Madzi współczuję. Nie dość, że już ciężko to jeszcze takie atrakcje. -
Madzi pamietaj by sie nawadniac i warto kupic nawet takie saszetki z elektrilitami, tez biore probiotyk czasem nadal po mojej grypie.
Trzymam kciuki by szybko przeszlo...Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Madzi życzę szybkiego powrotu do zdrówka. Nawet nie ma się czym leczyć... Dziewczyny czy Wam też ciągnie brzuch podczas chodzenia? Ja właśnie wróciłam ze spaceru z psem i muszę poleżeć bo przez cały spacer właśnie mi tak ciągnęło brzuch w dół aż musiałam stawać odpocząć.Rano szłam do sklepu i też już ciągnęło, ale nie aż tak mocno. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe. Nie szalejcie z porzadkami.Wszystko może poczekaćnikaaa_87