STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze biorę magnez. Kilka dni temu odstawiłam nospe. Specjalnie brałam do 38 tc żeby urodzić w styczniu. Od niedzieli odstawiam magnez. Brzuch też mnie czasem ciągnie. Szczególnie, gdy gotuję. Jak chodzę to o dziwo czuję się jakoś lekko. Może to dlatego, że główka jest jeszcze wysoko?
-
Super ze wizyty udane i wszystko w porzadku
Ja nospy i magnezu nie biore i wczoraj wzielam taka cieplejsza kapiel. Za duzo tez nie mozna robic bo mi tak w poprzedniej ciazy wody odeszly a zero skurczy i niestety cc. Dziewczyny wszystko na spokojnie, na kazda przyjdzie kolej. -
Ja tylko nie chce przenosić. Bo w tamtej miałam wywołany i jakoś źle to wspominam. 3 razy próbowali. To już nie na moje nerwy.
Nie mówię że będę szaleć ale też nie będę się tak oszczędzać.
Magnez brałam tylko jak czułam brzuch taki mocno napięty bo mi to przeszkadzało. A tak to wolę aby wyszła w swoim czasie. Nawet gdyby to miał być grudzień☺ żeby się później nie męczyć ☺ a też to tak nie działa że zaraz po odstawieniu się rodzi. Także na spokojnie ☺
-
Poza tym już okropnie się mecze. Żołądek mnie boli. Zgaga pali. Także no nie jest ciekawie. W perspektywie że mam tak jeszcze ja nosić z 2-3 tygodnie to bym oszalała. No i też nie chce aby długo siedziała bo to tylko wagi nabiera już na tym etapie nic więcej.
-
Ja też dziś jeszcze wzięłam magnez,ale od jutra odstawiam. Zapomniałam zapytać o to lekarza na ostatniej wizycie, a on też nic nie wspominał. U mnie główka chyba dosyć nisko,jak chodzę to mam uczucie jakby piłka mi zgniatala pęcherz +właśnie to ciagniecie w dół brzucha.Czekam na tą wizytę w poniedziałek... Mam nadzieję, że dotrwam Niby nic nie wskazywało na to,że mała może już chcieć wyjść na swiat,ale tego nikt nie przewidzi.nikaaa_87
-
Dokładnie tak jest jak piszesz Offca. Kiedy maluchy się zdecydują to wyjdą a my nie będziemy miały nic do powiedzenia
Ja miałam poród wspomagany oksytocyną w ostatniej fazie porodu bo rozwarcie się zatrzymało na 8 cm. Nie wspominam tego najlepiej i nikomu nie życzę. -
mus.zka wrote:Dokładnie tak jest jak piszesz Offca. Kiedy maluchy się zdecydują to wyjdą a my nie będziemy miały nic do powiedzenia
Ja miałam poród wspomagany oksytocyną w ostatniej fazie porodu bo rozwarcie się zatrzymało na 8 cm. Nie wspominam tego najlepiej i nikomu nie życzę.
-
Super ze po wizytach wszystko dobrze i tak do konca
Mnie na zaparcia malo co pomaga, wody pije bardzo duzo, owoce itp jem. Od stycznia chyba zacznę pic łyżeczkę olejku rycynowego.
Offca wiedze ze mamy ten sam plan oby do 1-szego, a pozniej aby tylko urodzic
nikaaa ja mam tak nisko brzuch ze mnie ciągnie mam praktycznie caly czas twardy, ostatnio położna związała mnie pod brzuchem szalem, jak dla mnie rewalka bynajmniej tak nie czuc bólu, napiecia Ale sama sie tak nie owine Plus tego ze brzuszek jest tak nisko ze zgagę mam juz bardzo rzadko
Jesli chodzi o magnez to ja biore bo jak odstawiłam to znow dopadły mnie skurcze całych nog, i co robić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2016, 19:54
-
Mamy prawie 2tyg roznicy wiec u mnie wszystko wysoko, moj brzuch to nadal taka piłeczka.
Dzis bylam z synem w tesco i wybral sobie zestaw lego na urodzinki. Potem zaszalelismy i McDonaldJakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Kamila ;) wrote:Super ze po wizytach wszystko dobrze i tak do konca
Mnie na zaparcia malo co pomaga, wody pije bardzo duzo, owoce itp jem. Od stycznia chyba zacznę pic łyżeczkę olejku rycynowego.
Offca wiedze ze mamy ten sam plan oby do 1-szego, a pozniej aby tylko urodzic
nikaaa ja mam tak nisko brzuch ze mnie ciągnie mam praktycznie caly czas twardy, ostatnio położna związała mnie pod brzuchem szalem, jak dla mnie rewalka bynajmniej tak nie czuc bólu, napiecia Ale sama sie tak nie owine Plus tego ze brzuszek jest tak nisko ze zgagę mam juz bardzo rzadko
Jesli chodzi o magnez to ja biore bo jak odstawiłam to znow dopadły mnie skurcze całych nog, i co robić?
-
A my juz po wizycie, dzis zaczelam 38 tydzien.
Szyjki niema prawie I bardzo miekka, rozwarcia tez niema. Dzis mnie tak mocno kulo, jak nigdy, ze normalnie chcialam krzyknac. Tez boli mnie brzuch na dole tak kilka razy dziennie, a dzis to juz nawet z gory czulam bol. Nogi mi puchna. Pani Doktor powiedziala ze porod moze byc w kazdej chwili, wszystkie objawy na to wskazuja, i zeby brac leki jak I bralam, no i czekamy az wody odejda. Ale moze uda sie jakos dotrwac do planowanej cc na 10.01. Watpie...Maluszek = 3380. Na nastepna srode, 4.01, jak doczekam, to ide na wizyte, a 6.01 na KTG. Jak powiedzial moj maz " czekamy na panike"2013 - Aniolek 8tg.
2015 - Aniolek 8tg.
2016 - Aniolek 5tg.
Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
Synek kochany 10.01.2017 -
davanda wrote:A my juz po wizycie, dzis zaczelam 38 tydzien.
Szyjki niema prawie I bardzo miekka, rozwarcia tez niema. Dzis mnie tak mocno kulo, jak nigdy, ze normalnie chcialam krzyknac. Tez boli mnie brzuch na dole tak kilka razy dziennie, a dzis to juz nawet z gory czulam bol. Nogi mi puchna. Pani Doktor powiedziala ze porod moze byc w kazdej chwili, wszystkie objawy na to wskazuja, i zeby brac leki jak I bralam, no i czekamy az wody odejda. Ale moze uda sie jakos dotrwac do planowanej cc na 10.01. Watpie...Maluszek = 3380. Na nastepna srode, 4.01, jak doczekam, to ide na wizyte, a 6.01 na KTG. Jak powiedzial moj maz " czekamy na panike"