STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jest stawianie sie brzucha, ale bezbolesne i wczoraj tak ze 2 razy ból jak na miesiączkę, ale krótko i to raczej szczypanie. Brzuch nadal wysoko. Tydzień temu wysokość dna macicy 31 cm a wczoraj już 34 więc w teorii do porodu jeszcze czas. W pierwszej ciąży już dawno było po zawodach, no ale wtedy to w 36 tc miałam brzuch nisko , bolesne skurcze przepowiadające, krótką szyjkę i główka była nisko (miałam wrażenie, że syn zaraz mi wypadnie), a teraz nic z tych rzeczy.
-
Hej za trzy dni Nowy Rok no i nasze dzidzie beda z 2017
Generalnie sie nie przejmuje tym kiedy bo jak bedzie cc to i tak przed terminem wstepnie km 19-20. Czyli dwa dni po urodzinkach mego pierwszego synka ktore tez bym z nim chciala jeszcze spedzic Poza tym jakos tak czuje ostatnie dni wolnosci, mozna jeszcze do sklepu skoczyc, pol godziny z kumpela przez tel gadać i cale rano sie z starszym byczyc a potem....Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Cześć Mamusie!
U mnie co prawda termin na 31.01 ale wszystko wskazuje na to, że urodzę wcześniej.. chociaż, kto wie
Na wczorajszej wizycie szyjka 0,5 cm, ujście na jeden palec... mały wstawia się już główką w miednicę więc urodzić mogę w każdej chwili jak tylko macica dostanie mocniejszych skurczy
W prawdzie to dopiero 36 tydzień ale lekarz jest dobrej myśli, mówił, że nawet jak by się mały teraz urodził to już do wcześniaków należeć nie będzie i powinno być wszystko dobrze z moimi przebojami mam się cieszyć, że dotrwałam do tego 36 tygodnia
Oczywiście lepiej by było jak by jeszcze czekał więc mam nadzieję, że mu się teraz tak spieszyć nie będzie
Z dolegliwości to u mnie okropny ból w prawej pachwinie ,całkiem na dole... lekarz mówił, że to mały tak napiera na więzadła i nerwy i niestety przejdzie mi dopiero jak urodzę ... ani się przewrócić na drugi bok w nocy, jak chodzę to kuleje jak kaleka...czasem nawet ciężko usiąść, już nie mówiąc o ubieraniu spodni czy skarpetek...
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Offca wczoraj z starszym miałam wypad tesco i ten McDonald, gdy mi gin powiedział ze wszystko pozamykane wróciłam troche do aktywnosci. Chociaz nie powiem plecy bola, w nocy ciezko. Moze to dlatego ze mam starszego tydzien w domu i mi fajnie bo nie jestem tu sama. Pewnie gdy wroci do przedszkola znowu dopadnie mnie dołek
Poza tym tez troche sie martwie bo na usg lekarz najpierw mowił oo ze duza glowa ze bedzie duzy a potem z pozosgalych wymiarow mowi ze jednak nie bo 2700 wyszło. Aczkolwiek gdy rodziłam syna to 12.01 na pomiarach nic nie mowił ze jakis duzy chyba tam ok 3500 hmm musialabym poszukac. Potem 17.01 urodzil sie 3850. Moze tak ma duza glowa i tyle. U starszego tez sie glowka nie wstawila. Nie potrafie sie wybrac dzis na podworko sie przewietrzyc a trzebaby. Ok zbieramy sie koniec ... na 15 minut chociaz.Jakub nasze pierwsze szczęście 17.01.2012
Szymon nasze drugie szczęście 20.01.2017 -
Ja bym chętnie wyszła. Ale od razu robi mi się słabo. W sklepie już raz zaslablam za duże ryzyko. A ja też mam synka małego w domu. To przy nim i tak nie leżę ☺
Mój synek też miał dużą głowę ale wszystko było później norma. Choć duży się urodził ☺ w sensie 3730 a krótki bo 51 cm ale udało mi się urodzić sn na szczęście ☺
-
Chyba dzisiaj zakończyłam ciążową karierę za kierownicą . Mąż swoje auto odbierał z serwisu, więc dokulaliśmy się tam razem i sama wróciłam do domu moim mastodontem. A teraz leżę i próbuję się pozbyć bólu żeber i paskudnego kłucia w dole brzucha......
-
Offca88 wrote:To nie jest duże dziecko. Tyle że dłuższy. Ale waga fajna ☺ takie się lepiej ubiera są stabilniejsze ☺
Kazia lubi tę wiadomość
-
mus.zka wrote:3500 to nie jest dużo, ale gdybym wytrzymała jeszcze 2 tygodnie, czyli do terminu to dobilby do 4kg. Tak przynajmniej mówiły mi położne. A to już jest sporo
-
Moja mala tak mi napiera i grzebie tam na dole ze szyjka bardzo mnie boli i kluje. Dzis ledwo chodzilam po sklepie. Czesto mi brzuch twardnieje i dzis mialam kilka srednio bolesnych skurczy z kregoslupa. A jezeli chodzi o aktywnosc to ona jest przez caly dzien aktywna z przerwami. Tez bym chciala do 3500g rodzic tym bardziej ze jestem po cc.