X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • davanda Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma82, i ja sie boje strasznie, ale tego nie pikazuje, i ja tez sie czuje jak slon! Mam w pasie 105, I nadwagi +15.....myslalam nie przekrocze +13kg, a tu masz! A do cesarki zostalo mi jeszcze 10dni, a to + 1-2kg dojdzie :(

Ja kupowalam bardzo duzo rzeczy (podpaski, kosmetyki, pieluchy Bella happy, pieluszki muslinowe, smoczki, aspirator, plyn do prania) na blizejciebie.pl. Dostawa w 2-3 dni. Ceny OK!

Posciel, przescieradla, przewijak, rozek - na sklepmati.pl. Dostawa 7 dni byla. Jestem zadowolona z tych sklepow I planuje robic tam zakupy pozniej.

Amelik, tez czekamy na Szymka. Ja sobie tak zachcialam, maz najpierw byl przeciwko, ale potem powiedzial ze ja nosze I ja wybietam imie :)))

2013 - Aniolek 8tg.
    2015 - Aniolek 8tg.
    2016 - Aniolek 5tg.

Czekamy na drugiego synka - 20.10.2018
    Synek kochany 10.01.2017
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pomału wracam do żywych. Ta jelitowka trochę mnie wymęczyła, nie mogłam nawet na nogach chwili wytrzymać. Jeszcze mój synek nie współpracował. Tak zawsze siedział dość nisko a podczas tej grypy zolądkowej usadził swoją pupe na moim żołądku, a od wczoraj znowu już jest na dole. Mam nadzieję ze że nie będzie miał złośliwego charakterku ;-)

Mimo tego że ja taka słaba byłam to mały wręcz przeciwnie. Cały czas się rusza i również czuję grzebanie paluszkami w szyjce albo po kościach miednicy.

Za tydzień mam wizytę i jeśli lekarz sam nic nie powie to też mam zamiar odstawić magnez.

Sylwestra spędzamy w domu tylko z mężem. Zrobimy sobie domową pizzę i upijemy się piccolo :-)

Wiedźma ja zamawiłam z apteki gemini i zawsze dość szybko miałam paczkę dostarczoną. U mnie jakies 2 tyg temu bylo 112cm w pasie.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • nikaaa_87 Przyjaciółka

Wysłany: 31 grudnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy wieczorem do rodziców przywitać Nowy Rok :) Zaraz biorę się za przygotowanie przekąsek. Zaczynamy 39 tc. Nie mogę uwierzyć, że do terminu już tylko równe 2 tygodnie. Życzę Wam dotrwania do Nowego Roku,a później szczęśliwych rozwiązań :) Ja czuję się całkiem nieźle jak na ten etap ciąży. Mała wierci się jak szalona. Wczoraj wieczorem strasznie cisnela główka w dół, aż pęcherz bolał i miałam wrażenie, że co 5 minut jest pełny. W dodatku każdy jej ruch powodował jakby pieczenie cewki. Nie wiem,czy to normalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 08:11

nikaaa_87
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sylwestra spedzamy w domu, przyjezdza do nas tesciowa ze szwagierka i sasiedzi z roczna coreczka. Kazdy cos przygotowuje.

Moja mala dalej caly czas aktywna i tez ma ciagle czkawke. Zeber za bardzo mi nie obija, bardziej grzebie na dole i ogolnie sie mocno rozpycha.

Dzisiejsza noc przespalam jak susel, dawno tak dobrze nie spalam bo zazwyczaj czesto sie budze i ciagle wierce.

Tak juz jutro styczen i mozemy rodzic :) Strasznie szybko zlecialo.

Dziewczyny zycze Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, zdrowia,szczescia, szybkiego rozwiazania i pociechy z tych malych skarbow :) :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amelik wrote:
    Hehe mojmniech posiedzi, mam w styczniu plan jeszcze z okazji starszego urodzin go gdzied zabrac, marzy mi się wypad do Ikei, mąż kupił szafki do garderoby i zrobi zabudowę na ścianie, 7.01 robimy u mamy urodziny synka, a poza tym niech jeszcze rośnie. Offca gdy bede w tym tyg co Ty też powiem wychodz. Na razie Szymek siedz jeszcze te 2tyg do wizyty u gina 12.01 :)
    Ooo musze kupić rogal do karmienia , termometr do wanienki i kilka drobiazgów
    Nie no jasne. Byle bliżej terminu. Ja w poniedziałek zaczynam 40 tydzień. Także już mam troszkę dosyć ☺ i myślę że to już odpowiednia pora hihi. Tylko żeby dziecko jeszcze chciało wyjść ☺ a dzisiaj niech jeszcze siedzi ☺
    Mój synek ma urodziny 9 stycznia ale czuję że będę wtedy już w szpitalu. I mam taką nadzieję ☺ teście mają mu wyprawic takie małe urodzinki żeby nie czuł się źle. Ale on i tak tego jeszcze tak nie rozumie.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedźma82 wrote:
    Ja potrzebuję jeszcze 2 tygodnie żeby się zdążyć przeprowadzić :-). A potem niech wychodzi, choć boję się jak diabli....

Amelik a poduchę do spania masz? Bo podobno można z powodzeniem używać jak rogala.

Kamila u mnie też piccolo już w lodówce :-). Truskawkowe. Mąż w ramach solidarności ze słonikiem będzie je opróżniał ze mną :-)

Offca u Ciebie to już faktycznie tuż tuż. Poprzednie w terminie czy wcześniej lub później?

Davanda ja się jeszcze boję magnez odstawić. No chyba, że doktorek w poniedziałek zaordynuje inaczej.

Dla młodego mam wszystko oprócz komody z przewijakiem i prześcieradełek do łóżeczka. No i moje koty gdzieś zbunkrowały nożyczki i 1 parę skarpetek dla niego.

Za to moja wyprawka absolutnie niegotowa. Ale ogarnę to jutro. Macie jakąś godną poleceńia aptekę internetową z szybką wysyłką? Bo na raziemam tylko wkładki laktacyjne i podkłady poporodowe. Masakra. A gdzie koszule, szlafrok, staniki i gatki z siatki..... No i mam jeszcze czarne ręczniki, bo takie chyba będą najbardziej rozsądne do szpitala.

Zmierzyłam się dzisiaj w pasie - 114 cm. Czuję się jak załadowana betoniarka.....
    No niestety tamta miałam wywołana. Także tutaj nie spodziewałam się że wyjdzie wcześniej ☺ ale byle nie być po terminie a to już duży plus ☺
    Ja wszystko zamówiłam na allegro ☺ gemini jest fajna apteka ale z wysyłką to może potrwać.
    Ja nawet nie wiem ile mam w pasie ☺ chyba wolę nie wiedzieć ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzi2506 wrote:
    Ja pomału wracam do żywych. Ta jelitowka trochę mnie wymęczyła, nie mogłam nawet na nogach chwili wytrzymać. Jeszcze mój synek nie współpracował. Tak zawsze siedział dość nisko a podczas tej grypy zolądkowej usadził swoją pupe na moim żołądku, a od wczoraj znowu już jest na dole. Mam nadzieję ze że nie będzie miał złośliwego charakterku ;-)

Mimo tego że ja taka słaba byłam to mały wręcz przeciwnie. Cały czas się rusza i również czuję grzebanie paluszkami w szyjce albo po kościach miednicy.

Za tydzień mam wizytę i jeśli lekarz sam nic nie powie to też mam zamiar odstawić magnez.

Sylwestra spędzamy w domu tylko z mężem. Zrobimy sobie domową pizzę i upijemy się piccolo :-)

Wiedźma ja zamawiłam z apteki gemini i zawsze dość szybko miałam paczkę dostarczoną. U mnie jakies 2 tyg temu bylo 112cm w pasie.
    Coś wiem na ten temat. Moja też siedziała na żołądku. Było to okropne . Myślałam że umrę z bólu. Myślałam że się czymś strulam. A ona tylko tam tyłkiem była.

Dobrze że już wróciłas do żywych. ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikaaa_87 wrote:
    My idziemy wieczorem do rodziców przywitać Nowy Rok :) Zaraz biorę się za przygotowanie przekąsek. Zaczynamy 39 tc. Nie mogę uwierzyć, że do terminu już tylko równe 2 tygodnie. Życzę Wam dotrwania do Nowego Roku,a później szczęśliwych rozwiązań :) Ja czuję się całkiem nieźle jak na ten etap ciąży. Mała wierci się jak szalona. Wczoraj wieczorem strasznie cisnela główka w dół, aż pęcherz bolał i miałam wrażenie, że co 5 minut jest pełny. W dodatku każdy jej ruch powodował jakby pieczenie cewki. Nie wiem,czy to normalne.
    Mi też tak wczoraj robiła. Że już myślałam że jednak nowy rok powitamy w większym składzie ☺ hi ale jakoś jej przeszło ☺
    Ale ten czas leci .

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    My sylwestra spedzamy w domu, przyjezdza do nas tesciowa ze szwagierka i sasiedzi z roczna coreczka. Kazdy cos przygotowuje.

Moja mala dalej caly czas aktywna i tez ma ciagle czkawke. Zeber za bardzo mi nie obija, bardziej grzebie na dole i ogolnie sie mocno rozpycha.

Dzisiejsza noc przespalam jak susel, dawno tak dobrze nie spalam bo zazwyczaj czesto sie budze i ciagle wierce.

Tak juz jutro styczen i mozemy rodzic :) Strasznie szybko zlecialo.

Dziewczyny zycze Wam wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, zdrowia,szczescia, szybkiego rozwiazania i pociechy z tych malych skarbow :) :)
    Wzajemnie ;*
    My też w domu. Synek padnie pewnie koło 20, a my z mężem będziemy sobie siedzieć i oglądać telewizję ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego na ten Nowy Rok Wam życzę a w szczególności zdrowia i szczęśliwego rozwiązania.

I pomyśleć że jeszcze kilka godzin i będzie ten długo wyczekiwany przez nas moment czyli styczeń :-) Ja praktycznie od poczatku ciąży na chorobowym. Myślałam że ten okres wolno mi zleci a teraz mam wrażenie jakbym przegapiła całą tą ciążę ;-) Jeszcze pewnie zatęsknię za brzuszkiem.

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi mi w pierwszej wolno leciało ☺ w drugiej bardzo szybko. Że nawet nie wiem czy jestem już gotowa na to wszystko ponownie ☺ w sensie bólu ☺ ale przy synku to leci od dnia do dnia ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa mój też potrafi cewkę przycisnąć. Jak dobrze trafi, to mam wrażenie, że robię się 10cm wyższa :-)

Madzi ja na zwolnieniu jestem przez nawrót nerwicy od lutego/marca i też mam wrażenie, że ktoś mi "ukradł" kilka miesięcy. mam wrażenie, że każdy kolejny tydzień ciąży mijał szybciej.

Dorocia u mnie ze spaniem też o dziwo ostatnio lepiej - tylko jedna pobudka na siusiu i pomarudzenie "jak tu gorąco".

Też Wam się ostatnio inaczej siusia? Ja mam wrażenie, że odzyskałam kontrolę nad prędkością przepływu. Sorry za takie wyznania, ale to naprawdę fajne uczucie móc znowu "docisnąć" :-D

A z okazji Nowego Roku życzę Wam zdrówka, spokojnej i bezproblemowej końcówki ciąży, dobrych i szczęśliwych rozwiązań, zdrowych maluchów oraz szybkiego dojścia do siebie. Wszystkiego dobrego dziewczyny :-)

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Wiedźma ja za to muszę się nachylic do przodu. Wtedy leci lepiej hihi. Bo zawsze było tak że się kończyło wstaje i leci dalej ;D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca ja się do przodu nie nachyle :-D. Następuje kolizja brzuchol - uda :-D. A szerzej też się nie rozkraczę, bo z jednej strony wanna, a z drugiej ściana.

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiedzma ale ja tak w sensie jakby na narciarza ☺ haha ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zmierzyłam brzuch i mam 111 cm no piękna talia osy ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No laski z nas pierwsza klasa :-D Dwa dni temu dostałam SMS-a z triumpha o promocji na bikini i nie wiedziałam czy się śmiać czy płakać. :-D

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ☺ mają wyczucie ;) ja już pewnie i tak nie założę 2 częściowego nigdy ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Wiedźma82 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana zaczniesz biegać za tą małą szarańczą, to Cię jeszcze na wybory miss zapiszemy :-)

Ja to się chyba najbardziej jeśli chodzi o ciało po ciąży zastanawiam czy się brzuch wchłonie. Rozstępów nie mam jak na razie (odpukać w niemalowane), ale czy skóra i mięśnie wrócą do stanu sprzed?

dqprk6nlginvcqzk.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co mi po pierwszej cudnie poszło. Nosiłam też ściągająca bieliznę. Ja mam Stare rozstępy z okresu dojrzewania. Ale to na biodrach prawie nie widać. Natomiast na brzuchu też na razie nie mam ☺ tak po pierwszym miałam też być laska i nie wyszło ☺ hihi. Przytylam wtedy 11 kg a po porodzie spadło tylko 6 i 5 zostało że mną na stałe ☺

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ