STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
boróweczka wrote:Też się szybko mecze właśnie... jak Stara babcia. I wrażliwość na zapachy mi się włączyła mega
tzn czułam zawsze dość intensywnie ale teraz intensywny zapach wywołuje mega mdłości i odruchy wymiotne... za to nie bola mnie już tak bardzo cycki :p
Co do porodu bardzo bym chciała żeby mój mąż był przy mnie, ale on póki co nie chce... nie do konca rozumiem o co chodzi ale chyba nie lubi szpitali itp. No ale zobaczymy... jeszcze trochę czasu jest. No a z nim byłoby mi raźniej. Chciałabym rodzić sn. A w ogóle przy porodzie chyba daja taka zaslonke na wysokości brzucha ze nie widać co tam się dzieje czy nie?
U nas nie było żadnej zasłonki

[/url] -
nick nieaktualnyWitam Styczniowe Mamusie!
Gratuluje wszystkim i życzę tradycyjnie nudnej ciazy
Znajdzie sie miejsce dla jeszcze jednej Brzuchatki? Ze wstępnym terminem na 27.01.
Channah wszystko jest dobrze!! Spokojnie!!!
angelstw, AnnaMaja, wariatka3, channah, Lali, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki Dziewczyny!

PeggySue wrote:Hej Merida, kolejna mamusia z rocznym bobasem
PeggySue! Ja nawet nie wiem kiedy zlecialo 15 mcy! Doba skrocila sie do minimum! To dobrze, ze nas wiecej
Postaram sie Was nadrobić, by byc w temacie na kolejne dni, miesiące, lata
PeggySue lubi tę wiadomość
-
Opolanka 85 wrote:Jejku dziewczyny, przeczytałam o Waszych przeżyciach z teściami i rodzicami i naprawdę strasznie Wam współczuję i podziwiam, jakie musicie być silne. Nawet nie umiem sobie tego wyobrazić! Moi rodzice z utęsknieniem czekają na wnuczusia (mają już jedną wnuczkę od mojej siostry), a teściowa, to nawet do Częstochowy na pielgrzymkę poszła w mojej intencji:) I zamówiła mszę w jakimś kościele pod wezwaniem św. Rity - patronki od spraw beznadziejnych, hahaha:)Ale to dlatego, że my się już dość długo o dzidzię staraliśmy i wszyscy widzieli, ile mnie to zdrowia i nerwów kosztuje. Kiedyś byłam sfiksowana na punkcie pracy, kończyłam też studia za studiami, teraz marzę tylko o dziecku. Na razie wie tylko moja mama, teściowej powiemy, jak już chociaż będzie serduszko pikało. Ale tak się boję, tak to przeżywam... Tyle miesięcy starań i nie wyobrażam sobie, że mi matka natura teraz moje szczęście odbierze.
Tez współczuje teściów i rodzicow. U mnie po poronieniu cała rodzina płakała łącznie z teściami. A teraz jak zaszłam drugi raz to wczoraj teściowa wpadła w gości a w następnym tyg moi rodzice sie wybierają a dodam ze moja mama słabo znosi loty samolotem. Także podziwiam ze takie dzielne jesteście. Ja z teściem mieszkam odkąd przyjechałam do Norwegii i super sie dogadujemy i strasznie nam teraz pomaga jak w ciazy jestem. -
bojku, Wy już o porodzie myślicie, dla mnie to abstrakcja jak na razie:) Jeszcze tak do końca do mnie nie dotarło że w ciąży jestem, a tu temat porodów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 19:21
Kamila ;) lubi tę wiadomość

Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Ja się tyle naczytałam o pustych jajach, ronieniach w 1 trymestrze, że boje się dopuścić do siebie w ogóle myśl o byciu mamą, żeby się aż tak bardzo później nie rozczarować, a gdzie tam poród dopiero :p
wszamanka, Kamila ;) lubią tę wiadomość

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
boróweczka wrote:Rosana nie czytaj już takich rzeczy! Bo się tylko zestresujesz a to fasolce szkodzi... trzeba być dobrej myśli

Zdecydowanie żałuję, że się na ten temat naczytałam, ale już za późno. Stresować się stresuje tylko bólami w brzuchu (jak leżę to przechodzą), chociaż podobno na początku to normalne że wszystko się tam "wyciąga"
generalnie staram się nienastawiać na nic i wrzucić na luz:)

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔

[/u