X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • channah Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj wstal 6.40 :) i nie poszedł spać ;)

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :-) odliczam do poniedziałku do pierwszej wizyty
    ;-)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • natalina86 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To odliczamy razem, ja też mam jutro pierwszą wizytę :) Ale dopiero na 18:40 jeszcze cały dzień w pracy muszę wysiedzieć.

34bw43r8r3764uge.png

Wysłany: 15 maja 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Właśnie wróciłam z 50-tych urodzin i chyba ze strachu by teście i rodzina sie nie domyśla wszystkie objawy ciążowe minely :-D

Witam nowa mamusie :-)

Któraś z Was bierze luteine i/lub duphaston? Czy tylko ja sie wspomagam lekami?
    Ja też na duphastonie jadę od dnia kiedy na teście zobaczyłam 2 kreski i potwierdziłam dodatkowo betą.

34bw43r8r3764uge.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalina86 wrote:
    To odliczamy razem, ja też mam jutro pierwszą wizytę :) Ale dopiero na 18:40 jeszcze cały dzień w pracy muszę wysiedzieć.

Ja jeszcze później jak ty bo po 20 :-) damy radę :-) ciekawe co zobaczę bo dość późno miałam owulacje...?

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png

Wysłany: 15 maja 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że zobaczymy "chociaż" zarodeczek, bo na serducho raczej za wcześnie. U mnie też owulacja dosyć późno, ok. 17 dc.

34bw43r8r3764uge.png
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) to powodzenia życzę na jutrzejszych wizytach :-) ja ostatecznie zapisalam sie na pt 20.05.

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy jutro na wieści z wizyt dziewczyny!! :-) oczywiście z kciukami śsciśniętymi :-)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Blackclouds Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom! :)

Jak Wy produkujecie posty! ;) nie jestem w stanie Was nadrobić ;)

Jeżeli chodzi o poród to ja urodziłam tydzień po terminie. Na następny dzień mieli już wywoływać, więc cora chyba się spięła i postanowiła sama wyjść. Poród był SN. O 20 zaczęły się skurcze po 22 byliśmy w klinice, a o 1.20 córa już była z nami :). Poród pamiętam jak jakiś sen, chyba przez te wszystkie emocje. Mimo, że już raz urodziłam to mam strach przed następnym... Jakoś to będzie.

Bóle brzucha prawie ustąpiły wczoraj, aż się dziwnie z tym czuję jakoś niepewnie i kupiłam test... Mdłości dokuczaja dalej, chyba po słodkim ze zdwojoną siłą, wczoraj w samochodzie już gotowa byłam woreczek rozwijać.

7u223e3k836sfqk5.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też lecę na luteinie 2x2 . W piątek wizyta kontrolna, mam nadzieję że krwiaka już nie będzie a póki co to mdłości na całego

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Haneczka89 jesteś z Poznania? :D
    Tak

boróweczka lubi tę wiadomość

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Dziewczyny czy też miałyście ból non-stop ciągnący? Bo ciągnie mnie z prawej strony, czasem pobolewa podbrzusze, i wcześniej(przynajmniej teraz mi tak się wydaje, jak sobie to próbuję przypomnieć) z lewej strony też pobolewało w pachwinach(jajniki). Bo pierwszy ból z prawej strony doświadczyłam około 25dc(wtedy kiedy mogło dojść do implantacji).
    A wczoraj głupia naczytałam się o ciążach pozamacicznych i teraz mi się wydaje,że ten ból z prawej strony jest dlatego=( zaczynam się nakręcać w złym kierunku...i muszę jutro umówić się szybciej prywatnie do gina.

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    Dzień dobry. Dziewczyny czy też miałyście ból non-stop ciągnący? Bo ciągnie mnie z prawej strony, czasem pobolewa podbrzusze, i wcześniej(przynajmniej teraz mi tak się wydaje, jak sobie to próbuję przypomnieć) z lewej strony też pobolewało w pachwinach(jajniki). Bo pierwszy ból z prawej strony doświadczyłam około 25dc(wtedy kiedy mogło dojść do implantacji).
    A wczoraj głupia naczytałam się o ciążach pozamacicznych i teraz mi się wydaje,że ten ból z prawej strony jest dlatego=( zaczynam się nakręcać w złym kierunku...i muszę jutro umówić się szybciej prywatnie do gina.
    Hej. nie ma nic gorszego niż naczytać się o złych rzeczach ale myślę że większość tak robi. Mój gin mówił że to normalne bo macica sie powiększa. Też miewam takie ciągnięcie

Astonia lubi tę wiadomość

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka ja z okolic :D
    Hej Astonia! Proszę mi nie czytać żadnych takich strasznosci o ciazy! Proszę się grzecznie położyć i odpoczywać, myśleć o czymś miłym i nie stresować a będzie dobrze:) zobaczysz :*

Astonia lubi tę wiadomość

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalina86 i Emilka27 odliczam razem z wami:) Ja mam jutro na 14:45 pierwsza wizyte :) Chociz u mnie to pewnie jeszcze nic nie będzie widać:p

Emilka27 lubi tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Rosana Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:

Mnie boli i ciagnie juz chyba 4 dzien i to z dnia na dzien mam wrazenie ze mocniej. Mam nadzieje ze lekarz na jutrzejszej wizycie cos na to poradzi. Ja niestety nie moge brac no-spy np a slyszalam ze lekarze czesto kaza ja brac wlasnie przy tych bolach:(

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• Astonia Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Haneczka ja z okolic :D
    Hej Astonia! Proszę mi nie czytać żadnych takich strasznosci o ciazy! Proszę się grzecznie położyć i odpoczywać, myśleć o czymś miłym i nie stresować a będzie dobrze:) zobaczysz :*
    No właśnie nie da się walnąć i leżeć...bo teraz za parę godzin gości przyjadą na urodzinki do małż, i tak on przyjął moją część pracy(sprzątanie), ale wyluzować do końca się nie da. Próbuję odganiać czarne myśli...w końcu beta rośnie
    32dc - 165.40
    34dc - 469.20
    42dc - 11666
    czyli wszystko odpowiada tygodniam ciąży.
    Ktoś tu pisał wcześniej, ile musi być beta...żeby było serduszko widoczne?

Kamila ;) lubi tę wiadomość

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia ponad 1000

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 09:38

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana wrote:
    Mnie boli i ciagnie juz chyba 4 dzien i to z dnia na dzien mam wrazenie ze mocniej. Mam nadzieje ze lekarz na jutrzejszej wizycie cos na to poradzi. Ja niestety nie moge brac no-spy np a slyszalam ze lekarze czesto kaza ja brac wlasnie przy tych bolach:(
    A czym no-spa pomaga? Oprócz zmniejszania bólu?
    Bo mi w dzień jak nic nie podnoszę...to jakoś tak nie boli, ale dzisiaj z rana przy sikaniu...strasznie czułam ciągnięcia...albo znikąd weźmie się ból promieniujący do uda, że aż zginam się...

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PeggySue wrote:
    Astonia ponad 1000
    1000 to myślałam że pęcherzyk widać tylko...

2nn3vfxmntpmdpv2.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ