STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Astonia wrote:No właśnie nie da się walnąć i leżeć...bo teraz za parę godzin gości przyjadą na urodzinki do małż, i tak on przyjął moją część pracy(sprzątanie), ale wyluzować do końca się nie da. Próbuję odganiać czarne myśli...w końcu beta rośnie
32dc - 165.40
34dc - 469.20
42dc - 11666
czyli wszystko odpowiada tygodniam ciąży.
Ktoś tu pisał wcześniej, ile musi być beta...żeby było serduszko widoczne?
Astonia mamy prawie identyczną betę
37dc 193.2
39dc 525,1
41dc 1240,4
Ktoś pisał, że od 1000. mnie zbytnio nic nie boli, czasem coś poczuję w dole brzucha i tyle, tylko piersi bardziej wrażliwe, a tak to nic. Nie nakręcam się niczym, jutro idę do lekarza to się dowiem może coś więcejTy też się nie nakręcaj.
Co ma być to będzie...
-
Astonia wrote:A czym no-spa pomaga? Oprócz zmniejszania bólu?
Bo mi w dzień jak nic nie podnoszę...to jakoś tak nie boli, ale dzisiaj z rana przy sikaniu...strasznie czułam ciągnięcia...albo znikąd weźmie się ból promieniujący do uda, że aż zginam się...
Ponoc rozkurcza miesnie czy cos. Szczerze sienna tym nie znam ale ponoc daje ulge;) ja wlasnie jak leze to jest ok. Jak tylko na chwile wstane odbrazu boli. Od wczoraj to bol troche jak przy okresie (@ mialam bardzo bolesne, wiec ten bol to przy tym jednak pikuś, ale rodzajowo podobny;) )
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
natalina86 wrote:Mam nadzieję, że zobaczymy "chociaż" zarodeczek, bo na serducho raczej za wcześnie. U mnie też owulacja dosyć późno, ok. 17 dc.
natalina ja jestem bardzo ciekawa co u Ciebie wyjdzie, będę miała jakiś wyznacznik co do czwartku -
Emilka27 wrote:Astonia mamy prawie identyczną betę
37dc 193.2
39dc 525,1
41dc 1240,4
Ktoś pisał, że od 1000. mnie zbytnio nic nie boli, czasem coś poczuję w dole brzucha i tyle, tylko piersi bardziej wrażliwe, a tak to nic. Nie nakręcam się niczym, jutro idę do lekarza to się dowiem może coś więcejTy też się nie nakręcaj.
ja mam 11 tys w 42dc. Ja miałam usg profilaktyczne 1.5 mca temu zaplanowane na 24.05. ale muszę się umówić do gina osobno który będzie miał usg(bo tam nie mają i trzeba osobno się umawiać i czekać) żeby od razu kartę ciążową założyli. -
Witam wszystkie mamusie
Pytałyście wyżej o poziom bety przy którym cokolwiek widać. ja byłam w piątek na wizycie gdzie beta była ok 1500 i było widać pęcherzyk. Kolejna wizyta 24.05 i lekarz powiedział, że wtedy już powinno być serduszko
A co do objawów to u mnie w zeszłym tygodniu były jakby bardziej nasilone, szczególnie bóle brzucha. Od piątku biorę duphaston i jakby wszystko zależało. Mdłości na szczęście jeszcze też nie mam -
Aleksandraa wrote:Witam z rana.
W piatek byla wizyta. Nasza fasolka ma 12mmtaka mala kropeczka widoczna na usg. Dostalam skierowanie na badania. Kolejna wizyta 3 czerwca i mam nadzieje na usg i widoczne serduszko
Zycze udanej niedzieli
Ooo to moze i u mnie jutro bedzie coś widać na usg jednak
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
🧑🏻❤️18.01.2020r
5tc 💔
-
Aleksandraa wrote:Witam z rana.
W piatek byla wizyta. Nasza fasolka ma 12mmtaka mala kropeczka widoczna na usg. Dostalam skierowanie na badania. Kolejna wizyta 3 czerwca i mam nadzieje na usg i widoczne serduszko
Zycze udanej niedzieliJagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
wariatka3 wrote:Ja jestem trochę zmieszana bo pierwsza wizytę miałam no pęcherzyk ciut mniejszy niż z OM ale mi kazał przyjść za 2 tyg jak mi się kończy l4 żadnych badan nic .... To ma cos oznaczać?? Wy na pierwszej wizycie dostajecie skierowanie na badania a ja nie... Nie wiem co mam myslec
Spokojnienapewno to nic nie znaczy. U mnie juz bylo widac zarodek w 6tc a karte założyliśmy dopiero koncem 8tc
różni lekarze roznie robią. Wg mnie nie ma powodu ro obaw
boróweczka lubi tę wiadomość
-
boróweczka wrote:Haneczka ja z okolic
Hej Astonia! Proszę mi nie czytać żadnych takich strasznosci o ciazy! Proszę się grzecznie położyć i odpoczywać, myśleć o czymś miłym i nie stresować a będzie dobrze:) zobaczysz :*boróweczka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
ja to śpioch jestem
Samych dobrych wiadomości na jutrzejszych wizytachmoja druga dopiero 24maja...
Astonia wrote:No właśnie nie da się walnąć i leżeć...bo teraz za parę godzin gości przyjadą na urodzinki do małż, i tak on przyjął moją część pracy(sprzątanie), ale wyluzować do końca się nie da. Próbuję odganiać czarne myśli...w końcu beta rośnie
32dc - 165.40
34dc - 469.20
42dc - 11666
czyli wszystko odpowiada tygodniam ciąży.
Ktoś tu pisał wcześniej, ile musi być beta...żeby było serduszko widoczne?
Aby był widoczny pęcherzyk beta musi byc ponad 1000 (u mnie 1706 nast dnia 6mm pęcherzyk), a serduszko zaczyna byc mniej wiecej w 6t4dcoczywiście wszystko zależy kiedy była owulacja
wariatka3, wydaje mi sie ze to zalezy od gina. Moj daje pierwsze skierowanie na badania przy zakładaniu karty ciążowej, jak jest serduszko widoczne. A będziemy miały tyle badan ze wszystko przed nami -
Haneczka ja z Lubonia
Dziewczyny tak się martwilam, ze mi mało przyrosla beta
38 dc (ok 24 dpo) (5+2 tc) 14747,0 mIU/mL
40 dc (ok. 26 dpo) (5+4 tc)20191,0 mIU/mL
A doczytałam dzisiaj ze między 1500 a 6000 beta zaczyna wolniej przyrastac. Także się mega uspokoilamKamila ;) lubi tę wiadomość
-
Witam nowe mamy.
Mnie wpiszcie na 15stycznia. - to moja data bo przecież nawet nie wiem kiedy zaszłam. Zobaczymy po usg. Wstępnie 15
I wg moich wyliczeń dziś zaczynam 6tydz. 5+0. Ja suwaczka nie zakładam jeszcze. Zależy mi na tym żeby usłyszeć bijące serduszko. Mam nadzieje ze juz tam mocno bije!