X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę w czwartek. Z lekkim niepokojem ale i mocnym oczekiwaniem. I dużą potrzebą zwolnienia, chociaż na kilka dni!

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Ja tez w srode wizytuje choć wiem ze u mnie jeszcze moze zupelnie nic nie być widać na UDG ale muszę iść ;-)

Witaj! :-)

I ja też w środę:)

angelstw, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że coraz więcej wizyt się szykuje ;)

Dziewczyny jutro moja pierwsza wizyta, ciekawe co mi powie, czy jakieś badania, czy już karta ciąży, czy cokolwiek zobaczy? Nie wiem czemu, ale jestem wewnętrznie dość spokojna ;)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Widzę, że coraz więcej wizyt się szykuje ;)

Dziewczyny jutro moja pierwsza wizyta, ciekawe co mi powie, czy jakieś badania, czy już karta ciąży, czy cokolwiek zobaczy? Nie wiem czemu, ale jestem wewnętrznie dość spokojna ;)

Emilka który tydzień u cb? Nie masz suwaczka. Ja mam takie same odczucia ja Twoje. Dziwny spokój na szczęście bierze górę na lękiem i strachem :-)

Emilka27 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Astonia Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też przed chwilą na jutro umówiłam się, jestem dobrej myśli..Dzisiaj powiedzieliśmy rodzinie, bardzo się ucieszyli, tak że nie ma wyboru wszystko musi być dobrze;)

angelstw, Opolanka 85, boróweczka lubią tę wiadomość

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Emilka który tydzień u cb? Nie masz suwaczka. Ja mam takie same odczucia ja Twoje. Dziwny spokój na szczęście bierze górę na lękiem i strachem :-)

Suwaczek założę po wizycie u lekarza ;) dzisiaj dokładnie 6t0d, ale owulacja późno, więc nie nastawiam się na wiele. Dziewczyny a o co pytać lekarza? sama nie wiem. To moja pierwsza ciąża ;)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja też idę w środę na usg i modlę się o serduszko. Trzymam za Was kciuki!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • tystys Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dołączam do Was :) termin na 9.01.2017

wariatka3, angelstw, wszamanka lubią tę wiadomość

piu3dqk39r089lbo.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Hej dziewczyny, ja też idę w środę na usg i modlę się o serduszko. Trzymam za Was kciuki!
    Ja w czwartek i tez bardzo chciała bym usłyszeć serduszko mojego kropeczka. Najbardziej wyczekiwania wizyta ale tylko ja mam jakieś głupie myśli ze może być cos nie tak?? To normalne? W poprzednich ciazach sluchalam się lekarzy i powiem wam ze nie przeżywała tyle obaw jak teraz. Piszcie jak po wizytach i oczywiście jak nasze śpi wszyscy wizyt z juz bijącym serduszkiem :-)

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tystys wrote:
    hej, dołączam do Was :) termin na 9.01.2017
    Witamy w naszym gronie nowa mamusie :-)

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, tystys!
    Który tydzień?=)

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    Ja w czwartek i tez bardzo chciała bym usłyszeć serduszko mojego kropeczka. Najbardziej wyczekiwania wizyta ale tylko ja mam jakieś głupie myśli ze może być cos nie tak?? To normalne? W poprzednich ciazach sluchalam się lekarzy i powiem wam ze nie przeżywała tyle obaw jak teraz. Piszcie jak po wizytach i oczywiście jak nasze śpi wszyscy wizyt z juz bijącym serduszkiem :-)
    Ja to świra dostanę do końca ciąży. Staram sie myśleć pozytywnie ale choroba mi w tym przeszkadza. Mam nadzieję że z wami wytrwam :)

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musimy być dobrej myśli. Ja podchodzę tak do tego, że na niektóre rzeczy nie mamy wpływu. Spokój i dobre nastawienie :)

Astonia, angelstw lubią tę wiadomość

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Ja to świra dostanę do końca ciąży. Staram sie myśleć pozytywnie ale choroba mi w tym przeszkadza. Mam nadzieję że z wami wytrwam :)
    Jaka choroba? Cos poważnego? Ja nie choruje po operacji zatok szczękowych czuje się cudownie warto było cierpieć tyle moich problemów czyli nic.

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • MarCza Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze. .. ja właśnie zeby nie myśleć testowalam norzyce mechaniczne na ogrodku i tak zlecialy mi 3h. Mąż zabral dzieci na spacer. .. cora zostaje u babci na nocke wiec nie musze jutro z rana sie zrywac do przedszkola ugotowalam obiad na dwa dni posprzatlam wiec jutro mam dzien lenia i nic nie robie :-D

andziutka lubi tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • Beata1987 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wariatka3 wrote:
    Jaka choroba? Cos poważnego? Ja nie choruje po operacji zatok szczękowych czuje się cudownie warto było cierpieć tyle moich problemów czyli nic.
    Choruję na zaburzenia lękowe i biorę na to leki ale w tej sytuacji ten strach jest ogromny. Ciągle myślę czy ten krwiak zejdzie, czy maleństwo rośnie przez tego krwiaka. Jak ide siusiu i widzę brązowe plemienia to zaraz mam czarne wizje. Przeszłość sie mnie trzyma i nic na to nie poradzę

Bartuś 26 Tc [*] aniołek
    Mikołaj 29 Tc [*] aniołek
    Damian 7 lat :)
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka27 wrote:
    Suwaczek założę po wizycie u lekarza ;) dzisiaj dokładnie 6t0d, ale owulacja późno, więc nie nastawiam się na wiele. Dziewczyny a o co pytać lekarza? sama nie wiem. To moja pierwsza ciąża ;)

jeśli masz jakiekolwiek dolegliwości, wątpliwości dotyczące ciąży to o wszystko pytaj. Bóle, ciągnięcia czy to normalne zjawiska. Czy możesz seks uprawiać. Czy powinnaś przyjmować jakieś dodatkowe leki/witaminy etc. Co Ci się tylko nasunie na myśl o wszystko pytaj :) będzie dobrze!

Emilka27 lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• wariatka3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarCza wrote:
    Będzie dobrze. .. ja właśnie zeby nie myśleć testowalam norzyce mechaniczne na ogrodku i tak zlecialy mi 3h. Mąż zabral dzieci na spacer. .. cora zostaje u babci na nocke wiec nie musze jutro z rana sie zrywac do przedszkola ugotowalam obiad na dwa dni posprzatlam wiec jutro mam dzien lenia i nic nie robie :-D
    O widzisz jak tobie dobrze. Mój m jutro ma ostatni dzień urlopu a dzieciaki maja fotografa w przedszkolu wiec z rana dzieci do przedszkola i chwila z mężem i cały galimatias sprzątanie gotowanie bo mi się zupy chce,i tez chce wykorzystać go w ostatni dzień aby nie musieć dzwigac.
    Powiecie mi mamusie czy będąc w ciąży z chłopcem czy dziewczynka mialyscie inne ciążę czy były podobne? Bo będąc w ciąży z moimi córkami miałam mega ochotę na seks a teraz brak calkowity, albo w poprzednich ciazach miałam duzo energii nic mnie nie meczylo do polowy ciąży ale byłam ogólnie aktywna teraz ociezala zmęczona taka bez jakiejkolwiek energii ... Jak było u was?

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata1987 wrote:
    Choruję na zaburzenia lękowe i biorę na to leki ale w tej sytuacji ten strach jest ogromny. Ciągle myślę czy ten krwiak zejdzie, czy maleństwo rośnie przez tego krwiaka. Jak ide siusiu i widzę brązowe plemienia to zaraz mam czarne wizje. Przeszłość sie mnie trzyma i nic na to nie poradzę
    To ja ciebie ją najbardziej rozumiem. Mam nerwice i narastające stany lękowe podczas zwiększonego stresu. Bralam leki jeszcze po operacji a nie wolno pod żadnym pozorem na poczatku ich brać. Tez mam chwile zwątpienia ze pójdę do łazienki i z moczem będzie krew tyle ze jestem straszna panikara i odrazu glupieje ze strachu. Wiem naprawdę co przezywasz ale będzie dobrze nie możemy dopuszczać złych mysli

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • channah Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro od 11-19 w pracy :(
    Rano wyszukuje dzieci do żłobka i przedszkola i chalupke ogarne.mie znoszę 2gich zmian

Co do ciąż...moje były identyczne można powiedzieć.tylko z córką gorzej wygladalam ;)

f2w3rjjg58quuhcd.png
‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ