Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z racji tego że jutro rozpoczynam 5. tydzień,
    postanowiłam że jutro stworzę suwaczek Skrzacikowi :)

choć nadal się boję...także przyszłe pierwszorazowe mamy co panikują, nie jesteście same jak widzicie..ja nawet boję się suwaczek wstawić

AnnaMaja lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• MarCza Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg bylam w Auchanie i czulam wszystkie zapachy świata. .. mówię Wam to będzie dziewczynka :-D a z tymi porodami to ja tez nie neguje czy sn czy cc wyrazilam swoje zdanie jako stazszyzna na forum a i tak kazda sie zna i postanowi to co uwaza za stosowne... Witaj Merida.....

AnnaMaja, PeggySue lubią tę wiadomość

thgf3e3k7dz56a78.pnggg64x1hpqd7eopoa.png
    l22nuay3u6ds9zx4.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziękuję Bogu ze miałam SN :) powiedziałam ze rękoma i nogami bede się bronić przed cc chyba że będzie zagrożone życie dziecka.

Ja mam 23 :)wiec wrazie gdybyście pomyślały o fb, byście się nie zdziwily jak malolate zobaczycie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 20:52

angelstw lubi tę wiadomość

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Skóra do skory przez 2 godz tak jak jest to w prawach kobiety po porodzie?
    Jeśli tak to w dobrym szpitalu musiałaś rodzić bo wiem ze przy zdecydowanej większości cc pierwszy kontakt z dzieckiem jest na zasadzie buziaka albo dotkniecia policzkiem
    Podczas cc gdy wydobyli go bo to się nazywa. Sprawdzili czy wszystko dobrze i polozyli na klatce go i przy szyi. Było to ok 15 aż mnie zaszyli. Potem przewieźli na sale obserwacyjna zarem ze mną i od razu oezystawili do piersi. Wszystko w gliwnym szpitalu położniczym w poznaniu na Polnej

AnnaMaja, angelstw, PeggySue lubią tę wiadomość

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Ja dziękuję Bogu ze miałam SN :) powiedziałam ze rękoma i nogami bede się bronić przed cc chyba że będzie zagrożone życie dziecka.

Ja mam 23 :)wiec wrazie gdybyście pomyślały o fb, byście się nie zdziwily jak malolate zobaczycie :p

Ejjjj ja wcale nie wyglądam na 35 :D
    Nie będzie tak źle :) I hope so :)

channah, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

200602021762.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    Podczas cc gdy wydobyli go bo to się nazywa. Sprawdzili czy wszystko dobrze i polozyli na klatce go i przy szyi. Było to ok 15 aż mnie zaszyli. Potem przewieźli na sale obserwacyjna zarem ze mną i od razu oezystawili do piersi. Wszystko w gliwnym szpitalu położniczym w poznaniu na Polnej
    Ja miałam ogólne przed cc i pamiętam tylko, jak skurcze miałam, a podła położna darła się "no wskakuj"- łóżko operacyjne na wysokości bioder miałam. Myślałam, że ją zabiję, ale nie miałam siły ;)

200602021762.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Ejjjj ja wcale nie wyglądam na 35 :D
    Nie będzie tak źle :) I hope so :)
    ja podobno wyglądam na 16 :P

AnnaMaja lubi tę wiadomość

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z 50-tych urodzin i chyba ze strachu by teście i rodzina sie nie domyśla wszystkie objawy ciążowe minely :-D

Witam nowa mamusie :-)

Któraś z Was bierze luteine i/lub duphaston? Czy tylko ja sie wspomagam lekami?

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie dostane po usg bo juz jedno poronienie miałam w krótkim czasie. Narazie nic nie wskazuje żebym teraz musiała ale pewnie lekarz zapisze na wszelki wypadek

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę duphaston. Zaczęłąm brać od tego cyklu na skrocenie i wyregulowanie, bo ostatnie były 60 i 82 dni, i ogolnie za dlugie i nieregularne, a tu niespodziewanie okazalo się, że owulacja była i zaskoczyło:D No i tak sama nie wiedzialam co z tym duphastonem, ale doszlam do wniosku, że lepiej brać na zapas skoro już zaczęłam, niż za szybko odstawić. Przed wizytą środową zbadam progesteron, i zobaczę co lekarz na to.

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Basia90 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj biore 2x1, progesteron miałam ok, ale mam tą cyste na jajniku 4x4cm i lekarz przepisał chyba na to żeby się wchlonęła.

relgh371p970veew.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dupka biore od 17dc mial mi pomoc z problemami z @ ale okazalo sie ze jej nie będzie :-)i wg zaleceń gin kontynuuje branie dupka po wizycie walczył mi dodatkowo luteine dowcipna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 22:37

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka89 jesteś z Poznania? :D

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • Karolina1234 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusia :)
    Każda z nas wie co najlepsze dla siebie :) wiec czy sn czy cc byle nasze dzieciaczki były zdrowe a porody bez komplikacji;)
    Mój na poczatku powiedział, że nie chce być, a pod koniec zmienił zdanie i cały czas był przy mnie ale nie odchodził od głowy hihi ;)

• kredkaczarna Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja puki co nic nie biore zobaczymy co powie lekarz w poniedziałek. Martwie sie bo dzisiaj mialam okropnybdzien pelen nerwow. W moje dziecko diabel wstapil juz nie pamietam takiego dnia jak dzisiaj masakra poprostu :(

26.09.2014 Aluś :*
    Aniołek [*] Listopad 2015r.
    ckai3e3kdf77majo.png
  • Emilka27 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Witam nowe koleżanki :)

Pamiętacie moją panikę w piątek odnośnie progesteronu który wynosił 12? dzwoniłam do lekarza i powiedział, żeby progesteronu nie robić w ogóle. HM ?? dziwne, ale ja mu ufam i się już nie stresuje. Wyszło mi znowu podwyższone tsh. W poniedziałek jadę na pierwszą wizytę. Już się nie mogę doczekać ;)

Co ma być to będzie...

ckaicsqvlrg5pfx6.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosana ja tez 23lata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 05:05

Rosana, boróweczka lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ;) wrote:
    Właśnie wróciłam z 50-tych urodzin i chyba ze strachu by teście i rodzina sie nie domyśla wszystkie objawy ciążowe minely :-D

Witam nowa mamusie :-)

Któraś z Was bierze luteine i/lub duphaston? Czy tylko ja sie wspomagam lekami?

Ja biorę luteina dopochwowa i mam zamiar brać :-) z Jaskiem brałam do 35tc ;-) dodatkowo brałam acard a teraz sie wstrzymuje z acardem do wizyty

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:

I tak właśnie powinno być!! Cc nie powinno odbierać możliwości pierwszego kontaktu skóra do skóry z dzieckiem a niestety tak jeszcze jest w wielu szpitalach

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogóle to dzień dobry :)
    syn dał pospać dziś prawie do 6 :P zjadł śniadanie i poszedł spać dalej :)

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ