STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
z racji tego że jutro rozpoczynam 5. tydzień,
postanowiłam że jutro stworzę suwaczek Skrzacikowi
choć nadal się boję...także przyszłe pierwszorazowe mamy co panikują, nie jesteście same jak widzicie..ja nawet boję się suwaczek wstawićAnnaMaja lubi tę wiadomość
-
Omg bylam w Auchanie i czulam wszystkie zapachy świata. .. mówię Wam to będzie dziewczynka
a z tymi porodami to ja tez nie neguje czy sn czy cc wyrazilam swoje zdanie jako stazszyzna na forum a i tak kazda sie zna i postanowi to co uwaza za stosowne... Witaj Merida.....
AnnaMaja, PeggySue lubią tę wiadomość
-
Ja dziękuję Bogu ze miałam SN
powiedziałam ze rękoma i nogami bede się bronić przed cc chyba że będzie zagrożone życie dziecka.
Ja mam 23 :)wiec wrazie gdybyście pomyślały o fb, byście się nie zdziwily jak malolate zobaczycie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 20:52
angelstw lubi tę wiadomość
-
angelstw wrote:Skóra do skory przez 2 godz tak jak jest to w prawach kobiety po porodzie?
Jeśli tak to w dobrym szpitalu musiałaś rodzić bo wiem ze przy zdecydowanej większości cc pierwszy kontakt z dzieckiem jest na zasadzie buziaka albo dotkniecia policzkiemAnnaMaja, angelstw, PeggySue lubią tę wiadomość
-
channah wrote:Ja dziękuję Bogu ze miałam SN
powiedziałam ze rękoma i nogami bede się bronić przed cc chyba że będzie zagrożone życie dziecka.
Ja mam 23 :)wiec wrazie gdybyście pomyślały o fb, byście się nie zdziwily jak malolate zobaczycie :p
Ejjjj ja wcale nie wyglądam na 35
Nie będzie tak źleI hope so
channah, merida17 lubią tę wiadomość
-
haneczka89 wrote:Podczas cc gdy wydobyli go bo to się nazywa. Sprawdzili czy wszystko dobrze i polozyli na klatce go i przy szyi. Było to ok 15 aż mnie zaszyli. Potem przewieźli na sale obserwacyjna zarem ze mną i od razu oezystawili do piersi. Wszystko w gliwnym szpitalu położniczym w poznaniu na Polnej
-
Ja biorę duphaston. Zaczęłąm brać od tego cyklu na skrocenie i wyregulowanie, bo ostatnie były 60 i 82 dni, i ogolnie za dlugie i nieregularne, a tu niespodziewanie okazalo się, że owulacja była i zaskoczyło:D No i tak sama nie wiedzialam co z tym duphastonem, ale doszlam do wniosku, że lepiej brać na zapas skoro już zaczęłam, niż za szybko odstawić. Przed wizytą środową zbadam progesteron, i zobaczę co lekarz na to.
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
Gratuluję nowym mamusia
Każda z nas wie co najlepsze dla siebiewiec czy sn czy cc byle nasze dzieciaczki były zdrowe a porody bez komplikacji;)
Mój na poczatku powiedział, że nie chce być, a pod koniec zmienił zdanie i cały czas był przy mnie ale nie odchodził od głowy hihi -
Ja puki co nic nie biore zobaczymy co powie lekarz w poniedziałek. Martwie sie bo dzisiaj mialam okropnybdzien pelen nerwow. W moje dziecko diabel wstapil juz nie pamietam takiego dnia jak dzisiaj masakra poprostu26.09.2014 Aluś :*
Aniołek [*] Listopad 2015r.
-
Cześć dziewczyny
Witam nowe koleżanki
Pamiętacie moją panikę w piątek odnośnie progesteronu który wynosił 12? dzwoniłam do lekarza i powiedział, żeby progesteronu nie robić w ogóle. HM ?? dziwne, ale ja mu ufam i się już nie stresuje. Wyszło mi znowu podwyższone tsh. W poniedziałek jadę na pierwszą wizytę. Już się nie mogę doczekaćCo ma być to będzie...
-
Kamila ;) wrote:Właśnie wróciłam z 50-tych urodzin i chyba ze strachu by teście i rodzina sie nie domyśla wszystkie objawy ciążowe minely
Witam nowa mamusie
Któraś z Was bierze luteine i/lub duphaston? Czy tylko ja sie wspomagam lekami?
Ja biorę luteina dopochwowa i mam zamiar braćz Jaskiem brałam do 35tc
dodatkowo brałam acard a teraz sie wstrzymuje z acardem do wizyty
-
haneczka89 wrote:Podczas cc gdy wydobyli go bo to się nazywa. Sprawdzili czy wszystko dobrze i polozyli na klatce go i przy szyi. Było to ok 15 aż mnie zaszyli. Potem przewieźli na sale obserwacyjna zarem ze mną i od razu oezystawili do piersi. Wszystko w gliwnym szpitalu położniczym w poznaniu na Polnej
I tak właśnie powinno być!! Cc nie powinno odbierać możliwości pierwszego kontaktu skóra do skóry z dzieckiem a niestety tak jeszcze jest w wielu szpitalach