X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • channah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz tez podbrzusze pobolowewa. Nie tak jak przez ostatnie kilka dni ale czuje ciągnięcie. Cycki jakby mniejsze ale senność i roztargnienie strasznie doskwieraja. Mam nadzieje ze to dobry znak :)

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    received_1119797151374385_jpeg_300x300_q85.jpg jak wysechl to nic już nie widac
    Wczorajszy i dzisiejszy.wczesniej ładniej było widac
    Kochana spokojnie wszystko będzie dobrze. Wiem ze się martwisz ale nie ma co się źle nakrecac. Nerwy teraz nie są tobie potrzebne. Ja test zrobilam jeden była bledziutka kreseczka i więcej nie robilam bete tez zrobilam jedna tez tylko dlatego aby lekarz miał podkładkę żeby mi l4 wypisać. Lekarz kiedyś mi powiedział ze nie zawsze mamy na wszystko wpływ. Wiec spokój i odpoczynek i nie martw się na zapas bo cały weekend będziesz zdenerwowana a to nic dobrego dla dzidzi. Naprawdę będzie dobrze i będziemy wszystkie chwalić się dzieciaczkami w styczniu

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • channah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się :) dobrze ze cały weekend zaplanowany.nie ma czasy by myśleć.bylam na urodzinach ale właśnie się wracam :/ nie pamiętam czy zupę wyłączyłam haha

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Mnie teraz tez podbrzusze pobolowewa. Nie tak jak przez ostatnie kilka dni ale czuje ciągnięcie. Cycki jakby mniejsze ale senność i roztargnienie strasznie doskwieraja. Mam nadzieje ze to dobry znak :)
    A ja dziś jestem nieobecna. Ciągnie mnie podbrzusze po lewej stronie aż słabo mi się robi odpuszcza i znów mam nadzieje ze to chwilowe. Zjadlam dziś loda a teraz mam taka zgage masakra siedzieć ni leżeć nie mogę tak mnie męczy teraz

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Staram się :) dobrze ze cały weekend zaplanowany.nie ma czasy by myśleć.bylam na urodzinach ale właśnie się wracam :/ nie pamiętam czy zupę wyłączyłam haha
    Ja w tamtym tygodniu zupę robilam i zapomnialam, zasnelam na godzinie daj Boże ze była wstawiona na delikatnym ogniu bo nie wiem czy garnek bym odzyskała a sama w mieszkaniu byłam stracha się najadlam teraz patrzę czy cos na gazie nie zostało.

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę z kąd te ceny za cc.. u mnie tzn gdzie chodzę jęślibyły wskazania to podawał datę i szło się na cc ewentualnie jak ktoś miał życzenie to w podziękowaniu płacił czy coś ale 7 czy 2 tys.. bardzo dużo..

Ja miałam cc i iężko go wspominam... zwłaszcza okres po operacji.. jechałam na morfinie wstać nie mogłam chodziłam pogarbiona tak mnie ciągnęło bolało.. w domu już lepiej ale z łóżka wstać nie mogłam.. do tego probemy z przystawianiem małego bo krótkie wędzidełko, nie umiał ssać chodziłam jak wrak wraków... siedząc z laktatorem łzy same leciały z wycięczenia... dobrze że mamcia była jakiś tydz ze mna bo bym się wykończyła

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jestem udana haha.zupa wyłączona.wracam na imprezkę :)
    Wydaje mi się ze chyba za mocno zalalam test bo na szybko robiłam.schodzi trochę bo zetknęlam jak byłam.moze nie jest aż tak źle i niepotrzebnie się zestresowalam

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Szpital w którym chcę rodzić spełnia takie warunki, ale nigdy nie myślałam o takim porodzie. Chyba panikowałabym bardziej na samą myśl o wodzie ;)
    Ale dla dziecka to jest bardzo dobrze + dla mamy łatwiej i mniej boleśnie rodzić...Ja by z chęcią wybrałam taki szpital, tym bardziej że małż. będzie razem ze mną podczas porodu.

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • Rosana Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Ale ja jestem udana haha.zupa wyłączona.wracam na imprezkę :)
    Wydaje mi się ze chyba za mocno zalalam test bo na szybko robiłam.schodzi trochę bo zetknęlam jak byłam.moze nie jest aż tak źle i niepotrzebnie się zestresowalam

Channah zobaczysz, że wszystko będzie Ok i w styczniu będziemy tulić nasze maluszki:)

wariatka3, Kamila ;) lubią tę wiadomość

ckai9jcgjglpl7nq.png
    ▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
    🧑🏻❤️18.01.2020r
    5tc 💔

• channah Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) mam taką nadzieję :) jak wyschnie do końca to jeszcze zerkne.wzielam je ze sobą to dam przyjaciółce niech trzeźwym okiem zerknie.bo mi na oczy pada haah

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • AnnaMaja Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astonia wrote:
    Ale dla dziecka to jest bardzo dobrze + dla mamy łatwiej i mniej boleśnie rodzić...Ja by z chęcią wybrałam taki szpital, tym bardziej że małż. będzie razem ze mną podczas porodu.
    Ja nie chcę, żeby Małż był przy porodzie. Faceci to wzrokowcy, a ja zawsze staram się być zadbana i pełna energii. Niech sobie przyjdzie nawet na drugi dzień i da nam odpocząć. Chociaż znając mojego Miśka będzie tuptał pod porodówką z nogi na nogę :D

200602021762.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalina86 wrote:
    Mam dokładnie to samo :) Wczoraj pół dnia przeleżałam, bo takiego muła miałam w żołądku, że nawet po wodzie mnie mdliło. Dziś prawie nic- cycki jakoś zmalały, mdłości nie ma. Ze spaniem mam tak samo: 22:10 codziennie mnie nie ma (a wczoraj nie wpłynęła na to nawet drzemka po południu).

No cóż natalina86, jesteśmy na tym samym etapie :P widać nasze organizmy na razie idą łeb w łeb :D
    Btw.. cykle miałam zawsze nieregularne, odkąd się względnie uregulowały - 31-33 dni :D

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelstw wrote:
    Ja nikogo nie neguje ani jego decyzji. Jedne wolą cc inne sn.
    Dla mnie moment kiedy położyli mi Jasia na piersi był czymś niesamowitym i już pomijając wcześniejszy ból przy sn to po porodzie mowilam ze życzę kazdej kobiecie tego niezwyklego spotkania ze swoim dzieckiem i kontaktu skóra do skory przez dlugi czas :-)
    Ja tez miałam kontakt skora do skory podczas CC.
    Z noszenie nie bylo problemu byle do 5kg w pologu. Potem coraz lepiej.

PeggySue lubi tę wiadomość

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    Ja tez miałam kontakt skora do skory podczas CC.
    Z noszenie nie bylo problemu byle do 5kg w pologu. Potem coraz lepiej.

Skóra do skory przez 2 godz tak jak jest to w prawach kobiety po porodzie?
    Jeśli tak to w dobrym szpitalu musiałaś rodzić bo wiem ze przy zdecydowanej większości cc pierwszy kontakt z dzieckiem jest na zasadzie buziaka albo dotkniecia policzkiem

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam sn gdyby nie fakt że miałam kroplowke i poród wywoływany to myślę że byłoby lepiej ;) ale chce sn jak się uda. Dla mnie cc to już operacja i w razie konieczności. A poród w wodzie miałam mieć ,ale nie zdążyli bo przyjechały nagle przypadki. I wiecie co na szczęście. Bo mały ledwo wyszedł. Podobno byłam wąską i na styk. We wodzie jakby się zaklinowal to nie wiadomo jakby się to skończyło. A wyjść nie umiał. Musieli mnie naciąć a w wodzie nie ma tego. Więc ryzyko. Ja w rezultacie cieszę się że tak się to skończyło. Bóg nade mną czuwał ;)

boróweczka lubi tę wiadomość

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim szpitalu tez jest kontakt do skory przy Cc a potem kanguruje tata do póki mama nie zostanie przewieziona na sale. Wszystko zależy od szpitala

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • Astonia Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Ja nie chcę, żeby Małż był przy porodzie. Faceci to wzrokowcy, a ja zawsze staram się być zadbana i pełna energii. Niech sobie przyjdzie nawet na drugi dzień i da nam odpocząć. Chociaż znając mojego Miśka będzie tuptał pod porodówką z nogi na nogę :D

Mój sam powiedział że chcę być, on jest moją oporą i mogę mu zaufać, a nie obowiązkowo mu "tam" zaglądać.
    Znam dużo dziewczyn które miały partnerski poród, i nie narzekają. Mój szef też był razem z żoną 2 razy, i wcale nie narzeka i nie żałuje, bardzo się cieszy że mógł przy tym być, bardziej to zbliża partnerów, coś wspólnego i tylko ich.

angelstw, PeggySue lubią tę wiadomość

2nn3vfxmntpmdpv2.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obecność męża przy porodzie Jasia to była nasza najlepsza wspólna decyzja!! :-)

PeggySue, Astonia lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaja wrote:
    Ja też panikuję. Ciągle podglądam papierek po siku. Nawet podczas stawiania figurki boję się napinać ;) :D Nie dźwigam, chodzę wolniej, jakbym już była w zaawansowanej ;)
    Ostatnio zauważyłam, że szybciej się męczę. Robi mi się duszno, zalewają poty i potrzebuję powietrza. Okna mam pootwierane i lżej mi wtedy oddychać.
    Też się szybko mecze właśnie... jak Stara babcia. I wrażliwość na zapachy mi się włączyła mega :/ tzn czułam zawsze dość intensywnie ale teraz intensywny zapach wywołuje mega mdłości i odruchy wymiotne... za to nie bola mnie już tak bardzo cycki :p

Co do porodu bardzo bym chciała żeby mój mąż był przy mnie, ale on póki co nie chce... nie do konca rozumiem o co chodzi ale chyba nie lubi szpitali itp. No ale zobaczymy... jeszcze trochę czasu jest. No a z nim byłoby mi raźniej. Chciałabym rodzić sn. A w ogóle przy porodzie chyba daja taka zaslonke na wysokości brzucha ze nie widać co tam się dzieje czy nie?

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tez był ze mną, od razu powiedział, ze musi tam być :) nie wstydziłam sie tego jak to wyglada, znamy sie nie od dziś :) był pomocny, położna nawet go chwaliła,ze jej pomagał :) powiedział,ze jakbym miała jeszcze raz rodzic to sie nie da wygonić za głowę tylko sam odbierze dziecko :D

Astonia, angelstw lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ