X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pogoda nie za ciekawa. Popaduje troche wiec nici z podworka. A po drugie dzieciaczki u mnie troszke przeziebione :-/ siedza i oglądaja bajki wiec jak na razie spokoj :-)
    Ja sobie troszke ogarnęłam w domku i teraz mogę sie zrelaksowac przy herbatce i szydełku :-) a po drugie jeszcze dzisiaj męża mam w domu wiec jego moge wysłać po zakupy :-P

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• cati Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 wrote:
    Powiem ci ze sa dni gdzie słucha ładnie sue bawi a sa takie gdzie płacze ciągle chce by mu poświęcać uwagę jak dziś. :/ niby chodzi ale trzeba mieć oczy wszędzie bo byle gdzie się potknie i płacz. On jest taki wyniańczony ciągle poświęcałam mu uwagę bo bardzo długo się staraliśmy o niego potem ciąża zagrożona więc człowiek cieszy się i widzi tylko swoje dziecko. Teraz musi stać się bardziej samodzielny i widzę już zmianę zachowania bp domaga się noszenia bawienua jesZcZe ząbki 2 idą i ma nieziemsko spuchniete dziadla. W nocy często budzi się z płaczem przez ząbki. Ale nie powuedziane ze u cibue tak będzie :)
    Lula u mnie to samo ... wychodzi jedynka ostatnia cale szczescie, od 2 dni ledwo zyje jak maly byl samodzielny to teraz ciagle by byl na rekach , do tego goraczka i prawie nic nie chce jesc :(( ale dzis juz 3 dzien i juz widze ze lepiej z jego humorem moze juz wszystko wroci do normy. ja mam maluszka ktory skonczy niedlugo 10 miesiecy :) wlasnie wyjął mi kosz z szafy i przy nim chodzi XD zaraz pierwsza drzemka i oby mi pospal 2h .

Justyna no pewnie ze lepiej by sie urodzil w styczniu , mam nadzieje ze tak bedzie. chodz zastanawiam sie nad CC jakos w styczniu to nie wim czy to nie bedzie za pozno.
    Oj tak bedzie nie wielka roznica miedzy jednym a drugim :P ale moze to i lepiej . No ja nie planowalam teraz zachodzic :D jakos tak samo wyszlo. Mysle ze los sam mnie pokierowal :) jesli chce miec duza rodzine a mam juz 30 lat to powinnam sie streszczac :D hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 10:29

ckai9jcgmxpymslt.png
    https://www.maluchy.pl/li-71768.png
    ******* Gang 18+*******
  • nobelka. Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny. Witam wszystkie nowe mamusie :-)
    Od wczoraj jestem troche zestresowana, bo moje ciażowe objawy nagle zupelnie ustaly. Od soboty do poniedziałku odczuwalam je dosyc często i intensywnie. Głownie rozciąganie macicy. Od wczoraj nie czuje niczego. Zupelny brak objawow. Czy ktoras z Was tez tak miala?
    Dzwonilam do lekarza, nie kazal mi sie tym przejmowac ale pytal czy mam dupka lub luteine w domu. Niestety nie mam. To kazal powtorzyc bede i zadzwonic do niego z wynikiem.
    Myslicie ze jest sie czym przejmowac?

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nobelka. wrote:
    Czesc Dziewczyny. Witam wszystkie nowe mamusie :-)
    Od wczoraj jestem troche zestresowana, bo moje ciażowe objawy nagle zupelnie ustaly. Od soboty do poniedziałku odczuwalam je dosyc często i intensywnie. Głownie rozciąganie macicy. Od wczoraj nie czuje niczego. Zupelny brak objawow. Czy ktoras z Was tez tak miala?
    Dzwonilam do lekarza, nie kazal mi sie tym przejmowac ale pytal czy mam dupka lub luteine w domu. Niestety nie mam. To kazal powtorzyc bede i zadzwonic do niego z wynikiem.
    Myslicie ze jest sie czym przejmowac?

Kochana mnie 2 dni tak jakby przestał boleć brzuszek i objawy senności ustąpiły a dziś na nowo brzuszek boli i głowa. Siusiam tak jak siusiałam czyli czesto a mało no i zgaga mnie straszna dzisiaj meczy. Na razie sie nie stresuj tylko zrób bete dla spokoju :-)

Będzie dobrxe bo musi być :-)

nobelka. lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• nobelka. Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    joasia8966 wrote:
    Kochana mnie 2 dni tak jakby przestał boleć brzuszek i objawy senności ustąpiły a dziś na nowo brzuszek boli i głowa. Siusiam tak jak siusiałam czyli czesto a mało no i zgaga mnie straszna dzisiaj meczy. Na razie sie nie stresuj tylko zrób bete dla spokoju :-)

Będzie dobrxe bo musi być :-)

Dziękuję joasiu, Twoje słowa dodały mi otuchy :-) To ja juz sie nie przejmuje tylko czekam cierpliwie do jutrzejszej bety :-) Jeszcze raz dziekuje!!! :-)

joasia8966 lubi tę wiadomość

17u9vcqgd48ok8ue.png
    h44eflw1nmtbwviz.png
  • Aleksandra Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja dołączę.Testy pozytywne, termin wg Belly 8.01. Wiek 36 lat. Dzieci- syn 17 lat, córka 9 lat.

joasia8966, nobelka., AnnaMaja lubią tę wiadomość

• lula88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że jak się przekuje ta czworka to będzie znacznie lepszy bo taki to naprawdę nigdy nie był... chyba że to po chorobie jeszcze mu zostało bo miał biedaczek wirusa wymiotował i biegunka już myślałam że będzie szptal ale na szczęście współpracował i pił elektrolity :) Nie mam co narzekać bo jest kochany tylko pewnie te ząbki dokuczają tak to tylko się śmieje :)
    Myśmy planowali w tym roku a tu od pierwszego strzała się udalo... z Szymusiem prawie 2 lata próbowaliśmy
    Poza tym u nas budowa w sumie już na wykończeniu i planujemy wprowadzkę jakoś w tym roku może pod koniec... więc zapowiada się ciekawie..
    Poprzednio miałam cc więc teraz pewnie też .. oby dotrwać do stycznia :)

cati lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie męczy alergia... a nic wziąć nie mogę - masakra.
    Ja chodzę na NFZ do ginekologa, w pierwszej ciąży też tylko NFZ i nie narzekam :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nobelka. wrote:
    Dziękuję joasiu, Twoje słowa dodały mi otuchy :-) To ja juz sie nie przejmuje tylko czekam cierpliwie do jutrzejszej bety :-) Jeszcze raz dziekuje!!! :-)

Nie ma sie co martwić na zapas :-)

nobelka. lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• justyna1220 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cati na rodzinę nigdy za późno nie jest ;)Ale pomyśl sobie, odchowasz teraz, a potem spokój :) Ja tak do tego podchodzę, a otem za jakieś 10 lat chcemy trzecie dzieciątko, ale zobaczymy jak się wszystko potoczy :)

Nobelka tak jak pisze Joasia, nie przejmuj się, niektóre kobiety nie mają żadnych objawów ciążowych, poza rosnącym brzuszkiem ;) Także głowa do góry i daj znać jak jutrzejsza Beta :)

nobelka., cati lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerku, a teraz czas szykować obiady ;) Ale ze spaceru powiem Wam, że wracałam pędem bo miałam wrażenie, że dostałam miesiączkę, na szczęście po ''oględzinach'' okazało się, że to tylko duża ilość śluzu ufff :) :P

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierze któraś z Was juz duphaston? Ja biore od 17dc.

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystkie robicie bete? czy czekacie na wizyte..?

ja też mam wrażenie że zaraz krwotoku dostane... uraz po wcześniejszej ciąży

Kamila ja w poprzedniej ciąży na podtrzymanie gdy miała krwiaka brałam dupka już chyba od 5tc

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lula88 w pierwszej ciazy tez mialam krwiak i dupka. Teraz dostałam duphaston na wyregulowanie cyklu, który okazał sie szcześliwy. Dzis mam 28dc lekkie plamienie mam nadzieje ze nic złego sie nie dzieje, takze nie przestaje go brac jak sadzicie? Gin mówił ze nie zaszkodzi, a moze pomoc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 13:28

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiele kobiet plami a dupek nie zaszkodzi a może tylko pomóc jak są jakieś problemy.. także nie zamartwiaj się i oszczędzaj a będzie dobrze. Grunt to dobre nastawienie

Kamila ;) lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila - ja co prawda nie biorę Duphastonu, ale Luteinę "dowcipną" ;) Od pozytywnego testu, z zalecenia lekarza, jestem po 2 stratach. Brałam w pierwszej straconej ciąży i w drugiej (w tej drugiej dawkę jak teraz) kiedy zaczynały się plamienia, w 1 straconej w 7tc, a w drugiej od końca 4tc, ale jak widać nic nie pomogło, w drugiej straconej ciąży badałam progesteron, ale był wysoki, a zaczęły się plamienia, więc to nie jego wina.

Teraz odpukać nie ma żadnych plamień.

Bierzesz go pewnie raz dziennie? Może masz za mały progesteron i warto rozważyć zwiększenie dawki? Przy braniu Duphastonu możesz zbadać poziom progesteronu bo on nie wychodzi podobno w badaniu ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie :*
    Dzis jade na randkę z mezem, takze mam nadzieje ze wyluzuje :D Sushi (bez-surowizny)

Miłego dnia :)

justyna1220 lubi tę wiadomość

ma6n13bx3stfpcr8.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie masz to plamienie, brązowe ? Może to w takim razie pozostałości po implantacji? ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • wariatka3 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po moim najwiekszym stresie rodzinny wypisal l4 ciazowe z literka B mam do 17 jak narazie i zanioslam do pracy kierowniczla ktora byla na zmianie poinformowala mnie o paru sprawach pogratulowala ale za to ja stresa mialam strasznego narazie ma to byc dyskretnie z jakiego powodu mam l4 ale pewnie sie szybko rozejdzie. Wiec wszystko zalatwione pozytywnie ciesze sie ze to juz za mna.

Kamila ;) lubi tę wiadomość

Jagódka- 08.2010
    Milenka- 03.2013
    Igorek - 12.2016
  • Kamila ;) Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline biore dupka dwa razy dziennie. Uspokaja mnie jedynie fakt ze dzis mam 28dc, zazwyczaj @ przychodziła 28-30dc wiec moze stad to lekkie plamienie, oby.

Plamienie mam takie kawa z mlekiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 14:00

ma6n13bx3stfpcr8.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ