X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne STYCZNIOWE MAMUSIE 2017
Odpowiedz

STYCZNIOWE MAMUSIE 2017

Oceń ten wątek:
  • Pebbles Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, no to faktycznie Boróweczko mamy prawie identycznie! Ja właśnie dodzwoniłam się do lekarza i idę na wizytę 10 maja. Strasznie się cieszę, bo bałam się, że będę musiała dłużej czekać. A z drugiej strony to będzie u mnie dopiero 5t1d, więc też się boję, że mało co będzie widać. Reasumując głównie się teraz boję, czy wszystko będzie w porządku. Ten mój Dzidziuś będzie miał strasznie zestresowaną mamę ;)
    I pewnie jeszcze pożałuję tego co teraz powiem, ale naprawdę już wolałabym mdłości, wymioty i te wszystkie inne ciężkie przypadłości, niż tę moją prawie-bezobjawowość ;)

boróweczka lubi tę wiadomość

839ab16f5e.png
  • joasia8966 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Justyna u mnie to samo :-) brzuch jak conajmniej 3 miesiac :-P

justyna1220 lubi tę wiadomość

w4sqvfxm4s2wanb6.png
    ug37df9h5d0gckca.png
    Syn 2012
    Syn 2010
    Córka 2008

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Hej dziewczyny :) witam się jeszcze nieśmiało jako styczniowa mama :D
    Dziś plus minus 19 dpo (nie wiem dokładnie kiedy była owulacja, bo nie mierzyłam tempki w tym cyklu) test ciążowy wyszedł pozytywny :) Wg pierwszego dnia ostatniej miesiączki 4 miesiąc i 4 dzień ciąży :) Ale się cieszę! Ale też boję... jacie. jakie to mieszane uczucia! Staraliśmy się z mężem 9 cyklów mniej więcej :)
    Witaj to widać idziemy łeb w łeb :D
    Fajnie, że Wam się udało :)) Będzie dobrze :))

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boróweczka wrote:
    Hej Justyna ;)
    Tak, to moje pierwsze dziecko ;) Mam 22 lata, od lipca 2015 roku jestem szczęśliwą żoną ;) Staraliśmy się już zaraz po slubie o powiększenie rodzinki i chyba wreszcie się udało :) Tak bardzo się cieszę!

Macie jakieś objawy dziewczyny? Ja w sumie nic szczególnego :) Boli mnie trochę biust, ale nie tak mocno jak nie raz przed @, bolą mnie za to sutki, zwłaszcza wieczorem. Pobolewa mnie w brzuchu czasem, ale też nie jakoś super, miałam taki różowiutki śluz parę razy w przeciągu kilku dni troszkę. I wzdęcia... i podbrzusze lekko "spuchnięte". A u Was?
    Ja w sumie czasami mam mdłości, no i spać mi się chce :D A cyce no bolą są ogólnie wrażliwe. No i też w sumie tyle z objawów :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam mega mdłości, coś okropnego, ale nie martw się Pebbles one mi się pojawiły około 6-7 tygodnia wszystko przed Tobą :D:D

Ja w sumie też jestem wzdęta ale nie jestem typem szczuplinki więc też i niewiele widać :D

Mam okropny apetyt na zielony groszek, od 3 dni go jem :P

A apetyt ogólnie mniejszy, ale dla mnie to akurat zbawienne :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pebbles pamiętam jak powiedziałam około 6tc, że chciałabym w końcu wymiotować wtedy bym wiedziała, że jestem w ciązy, no i pożalowałam ... ;) Więc lepiej nie kracz :P W poprzedniej ciąży mdłości od samego początku do samego końca, a wymioty po parę razy dziennie od 10 do 20tc więc mam nadzieje, że tym razem ich uniknę ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Pebbles pamiętam jak powiedziałam około 6tc, że chciałabym w końcu wymiotować wtedy bym wiedziała, że jestem w ciązy, no i pożalowałam ... ;) Więc lepiej nie kracz :P W poprzedniej ciąży mdłości od samego początku do samego końca, a wymioty po parę razy dziennie od 10 do 20tc więc mam nadzieje, że tym razem ich uniknę ;)
    Ojej to ciężko miałaś, ja miałam mdłości do około 17 tc ale takie ze mnie szarpało a nie wymiotowałam. Ale straszne to było, nad kiblem siedziałam, w głowie się kręciło. No ale trzeba przeżyć, niemniej jak da się bez tego to tak bym wolała :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    To jeszcze ja. Na razie przerażona tym co się dzieje ;) 12 dzień po owulacji - dziwne samopoczucie, plamienia, od dwóch dni mogłabym jeść samą musztardę...^^
    Dzisiaj zrobiona beta - 308. Wiecie, jak na 12 dpo to ok?
    Planowo - 11 stycznia 2017.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana beta jest naprawdę super :)) Gratulacje :***

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Ojej to ciężko miałaś, ja miałam mdłości do około 17 tc ale takie ze mnie szarpało a nie wymiotowałam. Ale straszne to było, nad kiblem siedziałam, w głowie się kręciło. No ale trzeba przeżyć, niemniej jak da się bez tego to tak bym wolała :D

Jak by to nie zabrzmiało, modle się o takie jak miałaś Ty ! :P

Offca88 lubi tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    Hej dziewczyny :)
    To jeszcze ja. Na razie przerażona tym co się dzieje ;) 12 dzień po owulacji - dziwne samopoczucie, plamienia, od dwóch dni mogłabym jeść samą musztardę...^^
    Dzisiaj zrobiona beta - 308. Wiecie, jak na 12 dpo to ok?
    Planowo - 11 stycznia 2017.

Już gdzieś słyszałam o tym, że kobiety miały chętkę na musztardę na początku ciąży ;) Podobno na chłopca, ale jak już wiadomo każda z nas jest inna i nie ma co się tym sugerować ;) Aczkolwiek ja przy córeczce bardziej się skłaniałam ku słodkiemu, a puki co zażeram ogórki kiszone na zmianę z małosolnymi :P

A Beta wzorowa! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 18:35

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Jak by to nie zabrzmiało, modle się o takie jak miałaś Ty ! :P
    Wierzę Ci :P Ale najlepiej jak w ogóle Cię to ominie :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Już gdzieś słyszałam o tym, że kobiety miały chętkę na musztardę na początku ciąży ;) Podobno na chłopca, ale jak już wiadomo każda z nas jest inna i nie ma co się tym sugerować ;) Aczkolwiek ja przy córeczce bardziej się skłaniałam ku słodkiemu, a puki co zażeram ogórki kiszone na zmianę z małosolnymi :P

A Beta wzorowa! :)
    Wiesz co to chyba nieprawda:D Ja miałam mega parcie na słodkie a był chłopczyk :D
    A teraz słodkie nie , w ogóle mnie nie ciągnie, słone w sumie też nie, teraz liczy się groszek zielony z puszki :P
    No ogóry też ale ogóry zawsze uwielbiałam :D

Teraz piję kawę inkę, ale pamiętam w pierwszej ciąży to nawet na inkę patrzyć nie mogłam .

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zważając na nasze zachcianki, prędzej czy później się dowiemy ;) W ciąży z Hanią miałam wstępną informację o dziewczynce w 13 tyg., a potwierdzone było w 17tc. mam nadzieję, że i tym razem nie będę musiała długo czekać ;)

Wraz z radością przeszedł też i problem. Musimy poszukać mieszkania bo tu będzie nam zdecydowanie za mało miejsca, już jest ciasno, a co dopiero jak dojdzie kolejne bobo i graty Hani ;) Teraz mieszkamy z teściami, więc się bardzo cieszę na samą myśl o wyprowadzce bo kompletnie się nie dogaduje z teściową i staram się jej unikać. Ale wiadomo, portfel będzie krzyczał ;)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to dzisiaj poszłam na betę i szukam na rozpisie sobie czy mają beta hcg, no i znalazłam, ale w zakładce markery nowotworowe. Wiem, ze też do wykrywania tego się to sprawdza, ale tak sobie myślę, to jest jakoś rozdzielone? Bo jak wyjdzie podwyższone np to nie musiałaby to być ciąża? Mi akurat testy wcześniej nie wychodziły, a teraz tak, więc nie mówię w moim przypadku ale tak ogólnie ;)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już trochę doczytałam sobie , że są niby dwie wersje :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Pebbles Znajoma

Wysłany: 4 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana - ta beta to jak na 12 dpo to chyba mega wynik :)
    A ja też mam nadzieję na przeprowadzkę za ok. 2 miesiące i tak się bałam, że będziemy mieszkać sami w dużym pustym i smutnym domu, a teraz się okazuje, że jest nadzieja, że jednak nie :) Justyna - ja bym na pewno z teściową nie dała rady. Zresztą z moją mamą też na dłuższą metę nie ;) Podziwiam, że Ty jakoś wytrzymujesz :) Życzę szybkiej przeprowadzki na swoje!

839ab16f5e.png
  • boróweczka Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łuhuuu zostałam wpisana w pierwszy post :D
    No ja tam dziewczyny kocham ogoreczki. I wtrąbiłam dziś śledzika z cebulką na raz od Lisnera zaraz w aucie po wyjściu ze sklepu. I parę godzin później odbijalo mi się nim i czułam to w gardle. A jadłam po nim jeszcze coś. Nie fajne uczucie :/
    Offca zobaczymy jak nam te ciąże będą szły, ale znając życie terminy terminami dzidziusie sobie wyjdą kiedy będą chciały :)
    Ana witamy ;*
    Też się zdziwiłam jak betę zobaczyłam w kategorii "markery nowotworowe" Ale stwierdziłam że mnie to nie obchodzi gdzie to jest w cenniku tylko co daje wynik :P
    Myślicie , ze warto przed wizytą i gina iść dwa razy i z wynikami na wizytę? Ze przyrasta?

bfarxzdvvcuslthd.png
    dqpr3e5eitrzixvm.png
    3jgxyx8d2c5z4at0.png[/u
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca ja na tym się kompletnie nie znam, u mnie w laboratorium mówie tylko co chce, płace i zero pytań :P

Pebbles przed ślubem myślałam, że będzie dobrze... Zaadaptowaliśmy sobie całe poddasze + pokój na pietrze, wsadziliśmy w to kupę kasy, a teraz okazuje się, że ani ja ani mąż już nie wytrzymujemy. We wszystko się wtrącają, a mąż dodatkowo dzieli warsztat pół na pół z teściem, więc widzi go non stop. I za przeproszeniem żygamy już nimi, pomocy też zero więc nie ma co się rozczulać tylko wyprowadzać :) A Tobie zazdroszczę, że już macie decyzję podjętą w sprawie wyprowadzki :) Maż zaraz będzie i będziemy przeszukiwać ogłoszenia, narazie bez ciśnienia, na spokojnie :)

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:
    Nie zważając na nasze zachcianki, prędzej czy później się dowiemy ;) W ciąży z Hanią miałam wstępną informację o dziewczynce w 13 tyg., a potwierdzone było w 17tc. mam nadzieję, że i tym razem nie będę musiała długo czekać ;)

Wraz z radością przeszedł też i problem. Musimy poszukać mieszkania bo tu będzie nam zdecydowanie za mało miejsca, już jest ciasno, a co dopiero jak dojdzie kolejne bobo i graty Hani ;) Teraz mieszkamy z teściami, więc się bardzo cieszę na samą myśl o wyprowadzce bo kompletnie się nie dogaduje z teściową i staram się jej unikać. Ale wiadomo, portfel będzie krzyczał ;)
    Mi w 12 tyg powiedziano że jednak dziewczynka a w 17 i 21 że jednak chłopiec:D

Oj no to faktycznie, ale na swoim to na swoim. Ja się super dogaduję z teściową ale nie chciałabym razem mieszkać z nikim :)
    Mamy małe mieszkanie, ale z czasem pomyślimy o większym :) Tyle, że nie dom :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ