Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha! To ja.Znowu karmię
Ale jestem padnięta...
Na pocieszenie sobie powtarzam że za niedługo zmieni się skład pokarmu i mały też podrośnie to będzie więcej zjadał i może wtedy (daj Boże) pospolity trochę dłużej.
Dakota przy kp dziecko nie zawsze chce odbić.ono po prostu jak się dobrze przyświeca to nie łyka powietrza bo robi próżnię.Czasem coś łyknie to wtedy beknieprzy butelce raczej zawsze się odbije.takze nie martw się tym.Troche podnieś po karmieniu i jak nic nie beka to odkładaj i kładź się spać.Ja jeszcze czasem odkładam i biorę ponownie do odbicia i wtedy czasem coś odbije mu się,ale roznie jest.
Mam porównanie do córki i powiem wam że Jurek je jak laktator na najwyższych obrotachAż sutki bolą
A że ma giętkość krtani to jeszcze mi tu "śpiewa" przy ssaniu,sapie i dyszy.No jak mały głodny jaskiniowiec
No,w końcu znalazłam dobre określenie...
Jeszcze mi tu zaczął właśnie bąki puszczać.Maly facet,ot co...
natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoj tez czassami za duzo zje i rzyga.
Wiadomo że każde dziecko indywidualne ale podstawa to wyczaić dziecko. Mój Kuba też mocno ssie i potrafi zjesc jak jedt barxo glodny w mniej niz 10min z 1 cyca. A nakada sie bo potrafi spac ponad 3h. Ważne żeby dziecko aktywnie ssało -
nick nieaktualny
-
Aenu wrote:A my wczoraj zmieniliśmy samochód na bmw w kombi. Bo już w sedana się nie miescilismy że wszystkim.
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mam pytanie czy robiłyście już dzieciaczkom usg przezciemiączkowe? My robiliśmy ostatnio i wyszło mam zaokrąglenie jednego rogu plata czołowego (czy jakoś tak) w każdym bądź razie lekarz stwierdził że to są ślady niedotlenienia okoloporodowe niby ma się nie martwić tylko obserwować ale jednak gdzieś tam z tyłu głowy ciągle o tym myślę. W poniedziałek mamy neurologa i mam nadzieję że dowiem się czegoś więcej.
-
wronka wrote:Dziewczyny mam pytanie czy robiłyście już dzieciaczkom usg przezciemiączkowe? My robiliśmy ostatnio i wyszło mam zaokrąglenie jednego rogu plata czołowego (czy jakoś tak) w każdym bądź razie lekarz stwierdził że to są ślady niedotlenienia okoloporodowe niby ma się nie martwić tylko obserwować ale jednak gdzieś tam z tyłu głowy ciągle o tym myślę. W poniedziałek mamy neurologa i mam nadzieję że dowiem się czegoś więcej.
A badanie mam w srode.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 10:46
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
nick nieaktualny
-
Aenu wrote:A my wczoraj zmieniliśmy samochód na bmw w kombi. Bo już w sedana się nie miescilismy że wszystkim.
Będziecie zadowoleni: )
Tez mam bmw w kombi a moj mąż bmw x6 i kombi bardziej pojemniejsza
Choc czasem myslimy nad bagaznikiem na dach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 11:52
Aenu lubi tę wiadomość
-
Eklerka13579 wrote:Miescicie sie w trojke w lozku? My tez bysmy sie w sumie zmiescili (szer wyrka w sypialni to 2m) ale ja sie cykam ze w nocy ja przygniote, wiec nawet jak spie na rozkladanej kanapie z nia w jej pokoju, to z pol metra od niej, bo sie cykam ze jej przez sen niechcacy kolderka nakryje albo uderze;/ tez mam monitor w ktory zainwestowalam no i poki co nie korzystamy;/
U mnie identyko.Eklerka13579 lubi tę wiadomość
-
Dorka87 wrote:Rsv nie mamy. W rentgenie też nic nie wyszło,ale osluchowo wszyscy lekarze nie mają wątpliwości że jest zapalenie. A wiec 7 do 10 dni antybiotyk w szpitalu.
Zaczęło się od kataru,potem trochę kaszlu,chodizlisny codziennie do pediatry niby było już lepiej ale ona w koncu wysłuchala coś. W ogole cały oddział pełny takich maluchów. W Warszawie odesłali nas z dwóch szpitali bo nie było miejsca,wyladowalismy w szpitalu na drugim końcu miasta
Weź nie mów.
Łucja jeszcze ma lekki katar.
Kaszel sporadycznie, pojedyncze kaszlniecia.
W czwartek dr ją osłuchiwała i było ok... -
nick nieaktualny
-
Krokodylica wrote:Gosiak zgadzam się i na pewno zadzwonię jeszcze po dr żeby zobaczyła co z nimi, choćbym miała na wizyty wydać miliony monet.
Ale nie odpowiedziałaś na pytanie co Wam zapisała dr na ten katar?1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Gosiak wrote:Nie chcę straszyć, ale u nas też w czwartek było wszystko ok, osłuchowo czysto, pokasływanie sporadyczne a w pon już szpital. Lepiej takiego maluszka za często osłuchać niż za rzadko1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity