X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha! To ja.Znowu karmię :/
    Ale jestem padnięta...
    Na pocieszenie sobie powtarzam że za niedługo zmieni się skład pokarmu i mały też podrośnie to będzie więcej zjadał i może wtedy (daj Boże) pospolity trochę dłużej.
    Dakota przy kp dziecko nie zawsze chce odbić.ono po prostu jak się dobrze przyświeca to nie łyka powietrza bo robi próżnię.Czasem coś łyknie to wtedy beknie ;) przy butelce raczej zawsze się odbije.takze nie martw się tym.Troche podnieś po karmieniu i jak nic nie beka to odkładaj i kładź się spać.Ja jeszcze czasem odkładam i biorę ponownie do odbicia i wtedy czasem coś odbije mu się,ale roznie jest.
    Mam porównanie do córki i powiem wam że Jurek je jak laktator na najwyższych obrotach :P Aż sutki bolą :P A że ma giętkość krtani to jeszcze mi tu "śpiewa" przy ssaniu,sapie i dyszy.No jak mały głodny jaskiniowiec :P No,w końcu znalazłam dobre określenie...
    Jeszcze mi tu zaczął właśnie bąki puszczać.Maly facet,ot co...

natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 03:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez czassami za duzo zje i rzyga.
    Wiadomo że każde dziecko indywidualne ale podstawa to wyczaić dziecko. Mój Kuba też mocno ssie i potrafi zjesc jak jedt barxo glodny w mniej niz 10min z 1 cyca. A nakada sie bo potrafi spac ponad 3h. Ważne żeby dziecko aktywnie ssało

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 03:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczyna boleć gardło nosz kur**....... porażka. A cieszyłam sie zdrowiem może tydzień:-/

• Aenu Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 05:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj zmieniliśmy samochód na bmw w kombi. Bo już w sedana się nie miescilismy że wszystkim.

Angela*, helagazela lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    A my wczoraj zmieniliśmy samochód na bmw w kombi. Bo już w sedana się nie miescilismy że wszystkim.
    My przy pierwszym dziecku sie nie miescilismy a teraz zastanawiamy sie nad bagaznikiem na dach.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma slużbowa skode superb wielki samochod ale jak wstawilismy 2 foteliki to na środkowym siefzeniu pies ledwo sie mieścił. Przy 3 dzieci juz trzeba chyba minivana

• wronka Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy robiłyście już dzieciaczkom usg przezciemiączkowe? My robiliśmy ostatnio i wyszło mam zaokrąglenie jednego rogu plata czołowego (czy jakoś tak) w każdym bądź razie lekarz stwierdził że to są ślady niedotlenienia okoloporodowe niby ma się nie martwić tylko obserwować ale jednak gdzieś tam z tyłu głowy ciągle o tym myślę. W poniedziałek mamy neurologa i mam nadzieję że dowiem się czegoś więcej.

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wronka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy robiłyście już dzieciaczkom usg przezciemiączkowe? My robiliśmy ostatnio i wyszło mam zaokrąglenie jednego rogu plata czołowego (czy jakoś tak) w każdym bądź razie lekarz stwierdził że to są ślady niedotlenienia okoloporodowe niby ma się nie martwić tylko obserwować ale jednak gdzieś tam z tyłu głowy ciągle o tym myślę. W poniedziałek mamy neurologa i mam nadzieję że dowiem się czegoś więcej.
    Mojej wyszlo na usg ze jakis rog jest zaokraglony i poszerzony i jedna komora boczna jest wieksza od drugiej. Mamy teraz powtorzyc badanie ale ciagle sie zastamawiam o co chodzi.

A badanie mam w srode.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 10:46

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przezciemiaczkowe bylo po porodzie w szpitalu

• Angela* Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

Będziecie zadowoleni: )
    Tez mam bmw w kombi a moj mąż bmw x6 i kombi bardziej pojemniejsza ;)
    Choc czasem myslimy nad bagaznikiem na dach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 11:52

Aenu lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka13579 wrote:
    Miescicie sie w trojke w lozku? My tez bysmy sie w sumie zmiescili (szer wyrka w sypialni to 2m) ale ja sie cykam ze w nocy ja przygniote, wiec nawet jak spie na rozkladanej kanapie z nia w jej pokoju, to z pol metra od niej, bo sie cykam ze jej przez sen niechcacy kolderka nakryje albo uderze;/ tez mam monitor w ktory zainwestowalam no i poki co nie korzystamy;/

U mnie identyko. :)

Eklerka13579 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    U nas skończyło się szpitalem i zapaleniem płuc... jesteśmy od wczoraj

O matko, współczuję. :(

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Rsv nie mamy. W rentgenie też nic nie wyszło,ale osluchowo wszyscy lekarze nie mają wątpliwości że jest zapalenie. A wiec 7 do 10 dni antybiotyk w szpitalu.
    Zaczęło się od kataru,potem trochę kaszlu,chodizlisny codziennie do pediatry niby było już lepiej ale ona w koncu wysłuchala coś. W ogole cały oddział pełny takich maluchów. W Warszawie odesłali nas z dwóch szpitali bo nie było miejsca,wyladowalismy w szpitalu na drugim końcu miasta

Weź nie mów. :(
    Łucja jeszcze ma lekki katar.
    Kaszel sporadycznie, pojedyncze kaszlniecia.
    W czwartek dr ją osłuchiwała i było ok...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co Waszym dzieciom lekarze dawali na te katary?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy starszym inhalacje 3x dziennie z soli i.krople euphorbiumnoraz pionizowamie

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcę straszyć, ale u nas też w czwartek było wszystko ok, osłuchowo czysto, pokasływanie sporadyczne a w pon już szpital. Lepiej takiego maluszka za często osłuchać niż za rzadko

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak zgadzam się i na pewno zadzwonię jeszcze po dr żeby zobaczyła co z nimi, choćbym miała na wizyty wydać miliony monet.
    Ale nie odpowiedziałaś na pytanie co Wam zapisała dr na ten katar?

Gosiak lubi tę wiadomość

• KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Gosiak zgadzam się i na pewno zadzwonię jeszcze po dr żeby zobaczyła co z nimi, choćbym miała na wizyty wydać miliony monet.
    Ale nie odpowiedziałaś na pytanie co Wam zapisała dr na ten katar?
    Mi na początku tylko inhalacje z soli i nasi drink taki psikacz do nosa i odciaganie kataru

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 17 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroki miało być nasi drill

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 17 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Nie chcę straszyć, ale u nas też w czwartek było wszystko ok, osłuchowo czysto, pokasływanie sporadyczne a w pon już szpital. Lepiej takiego maluszka za często osłuchać niż za rzadko
    To w sumie tak jak unas

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ