X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tj dupka nie fypka. Szlag mnie trafi z tym słownikiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez caly czas plamię a minęło prawie 4tyg

• natki89 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj minęły 4 tygodnie i też plamie. Położna mówiła że okres krwawienia/plamienia wydłuża się jeżeli dzidziuś dużo je. Tak jest właśnie u nas :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

ja też plamię, a właściwie powiedzieć bym mogła że dalej krwawię, jakoś tak dziwnie - już miałam plamienia takie wodniste, żółtawe a od kilku dni od nowa krwiste ?? o co chodzi?? czy to już okres?? chyba niemożliwe

u nas na kolki nie pomaga na razie nic - braliśmy espumisan, biogaię, delicol, mamy czopki viburcol i rurki Vindi - pomagaja tylko na chwilę, po kolejnym karmieniu gazy zaczynają się od nowa, ja właśnie przechodzę na dietę bez nabiału :(, zamówiłam też sab simplex - zobaczymy co to da

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Oublier a Delicol dawaliście co karmienie, czy rzadziej? W ilości takiej, jak podana jest na ulotce? Stosowałaś do tego jakąś dietę?

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Czyli generalnie co dzieciątko, to co innego działa jeśli chodzi o leki. Trzeba próbować, może akurat coś spasuje. Nam ten Delicol na razie nie pomaga jakoś specjalnie, choć jakby jest trochę lepiej, jak wczoraj. Może musimy brać dłużej i więcej, bo na razie tak co nie każde karmienie, to dopiero drugi dzień. Jeśli chodzi o dietę, to póki co ograniczyłam nabiał. Dodaję tylko odrobinę mleka do kawy.
    Próbujemy dalej noszenia, kładzenia na brzuszku, wieczorem będzie kąpiel. Mąż co jakiś czas ogrzewa delikatnie suszarką, a ja karmię brzuszek do brzuszka. Jak go karmię to widać, że jest mu lepiej, choć pod koniec też zaczyna się już prężyć. Staram się, żeby dobrze złapał brodawkę. Jemu po jedzeniu w ogóle się nie odbija, ale zdarza mu się ulewać nosem, stąd chyba częsty katarek.

Jak się uda, to przejdziemy się jutro do pediatry. Niech go zbada i osłucha, no i zważy, bo nawet nie wiem ile przybrał po wyjściu ze szpitala. Położna nie miała wagi...Pozdrawiamy serdecznie :)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziewczyny w piatek minie 6 tyg od porodu,ja nadal mam plamienia,od wczoraj nawet troche mnie zaczął malpowato bolec brzuch.. Czy to nie za długo?
    U mnie tez tak dlugo to trwalo. Jak poszlam na wuzyte do gina to okazalo sie ze mam jakas bakterie i to przez to takie dlugie plamienie. Po 2 globulkach wszystko jest ok.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malej podaje Espumisan i Sab Simplex kupilismy go w czeskiej aptece :)

Megiiii lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wasze maluchy maja dlugie czasy czuwania?

Maruder lubi tę wiadomość

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Moja ma 2 tyg i 2 dni i z rana nie spi z godzinę plus 15/20 min jedzenia, w ciagu dnia krotsze

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już takie przerwy 1-1,5h potrafią być, ale my już ponad 6 tygodni

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska, Kroko mi też leje się z cyckow, zalewa stanik,ubranie. Julek też rzuca się na cycka,
    wygina, złości tyle że po 2,3 minutach zasypia.
    Calza problem jest w tym, że jeśli mały nie będzie opróżnial piersi to laktacja siądzie bo około 6 tyg się stabilizuje i dziecko dostaje tyle jaki był popyt, więc warto rozkręcac laktacje mimo że na razie piersi pełne.
    U nas non stop bóle brzuszka.nie pomaga sab simplex,delicol,biogaia ani esputicon. Jeszcze może spróbujemy ten infacol

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzis nie spala od 9- 18 bo 15 minut po jedzeniu nie licze.
    Pokazala tatusiowi jaka w ciagu tygodnia jest absorbujaca.

Ja dzis pojechalam do kosciola o 13.30 wrocilam o 15 maz w tym czasie mial ugotowwc ziemniaki bo reszta juz byla zrobiona i zjesc z synem. Niestety zjedli dwie porcje zupy bo nie bylo czasu.
    Usmialam sie na maksa.

Muska, natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też aktywność rano to napewno 2 h i w ciągu dnia koło 16-17 to do 19-20 nie śpi.
    Odpukac nie meczymy się z kolkami.A z pozytywów to wczoraj miałam wychodne-umowilam się ze znajomymi (musialam odreagować te pobyty w szpitalach).Nasza starsza córeczka pojechała do dziadków na wieś a mąż został z Adasiem.Nakarmilam go o 19.30.Zasnął o 20 jak wychodziłam i spał mężowi bite 4 i pół godziny:)mialam wrócić po 3 h ale jak dzwonił ze śpi do się nie spieszylam:)
    Powiem wam że super się zrelaksowalam.Nabrałam nowych sił-polecam każdemu takie wyjście chociaż na troszkę; )

Polaj, Muska, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się dawać delicol przed każdym karmieniem. Czasem jak zapomnę i widzę, że boli brzuszek, to ratuje się espumisanem. W nocy niezbyt tego pilnuje, bo karmimy się trochę na śpiocha. Totalna samoobsługa.
    Jeśli chodzi o dietę, to na razie eksperymentuję. Na razie zrezygnowałam z czekolady, pomidorów, nabiału, orzechów. Unikam smażonego. Za kilka dni chcę pomalutku próbować niektórych rzeczy pojedynczo aby zobaczyć co szkodzi. Na razie cieszę się spokojem. Mam cichą nadzieję, że czekolada nie jest winowajcą, bo strasznie za nią tęsknię i to jest dla mnie mega poświęcenie.
    P.S. Dzisiaj Jula skończyła dokładnie miesiąc :)

Megiiii, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati przeważnie śpi 2 razy po 1,5 lub 2 godziny w ciągu dnia. Jednak dzis zrobiła sobie wyjątek (bo tatus był w domu a przeważnie wraca po pracy koło 20 lub 21). Wzięła przykład ze starszego brata, który jak był w jej wieku spał max 1,5 godziny w ciągu dnia i to najlepiej na spacerze.

A jeszcze potrafi jak jest pojedzona leżeć i patrzeć na karuzelę przez jakieś 30 minut i to tyle wolnej reki :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Staram się dawać delicol przed każdym karmieniem. Czasem jak zapomnę i widzę, że boli brzuszek, to ratuje się espumisanem. W nocy niezbyt tego pilnuje, bo karmimy się trochę na śpiocha. Totalna samoobsługa.
    Jeśli chodzi o dietę, to na razie eksperymentuję. Na razie zrezygnowałam z czekolady, pomidorów, nabiału, orzechów. Unikam smażonego. Za kilka dni chcę pomalutku próbować niektórych rzeczy pojedynczo aby zobaczyć co szkodzi. Na razie cieszę się spokojem. Mam cichą nadzieję, że czekolada nie jest winowajcą, bo strasznie za nią tęsknię i to jest dla mnie mega poświęcenie.
    P.S. Dzisiaj Jula skończyła dokładnie miesiąc :)

Dzięki za informacje. Potestuję jeszcze te kropelki i popróbuję z dietą :) Co do czekolady, to też miałabym problem. Mleko też niestety lubię.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:

Moja potrafi nawet 3h czasami czuwać i to od 2ego tygodnia życia.

Melevis lubi tę wiadomość

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• natki89 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2018, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara też na coraz więcej aktywności :) rano po nocnym spaniu to 1-1,5 h i potem kilka takich 0,5-1 h. Od 2 tygodni oglądamy czarno-białe książeczki jak nie śpi, leży na brzuszku, zwiedzamy dom i szukamy atrakcji :P

Dziewczyny robicie USG przezciemiączkiwe i brzuszka dodatkowo? W niektórych szpitalach to standard ale u nas akurat tego nie robią. Czytałam że można zrobić badanie 3w1 tzn bioderka, główka i brzuszek. Chyba się zdecydujemy

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki u nas bylo w szpitalu. Ze starszym synem robiłam przezciemiączkowe. Lepiej zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2018, 05:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do czuwania to moj ma tak do poludnia po karmieniu tak dobrą godzinke i czesto nad ranem. Chociaż dzisiaj jest ok. Bo normalnie o tej porze oczy jak 5zl. Ale wieczorem sie wymeczył bo preżył sie bardzo bidulek

‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ