X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Vilu dzięki Ci wielkie, ratujesz mi życie;) jak sie spienia to ja już po nie lecę, może w końcu mi się uda wypić latte z ekspresu
    Mania ja piję dwie dziennie, ale takie z ekspresu więc nie są bardzo słabe. Przy córce też piłam i ok. Boję się że nawet odrobina zaszkodzi. Na razie sprawdzam czy będzie efekt więc chce mieć jasność. Nawet ciastek nie jem bo mają mleko w proszku.
    Kroko ja mam chustę elastyczną ale kiepsko z wiązaniem. Wypróbuję i jak będzie ok poszukam doradcy i lepszej chusty
    Dziewczyny zazdroszczę tego ogarnięcia. Ja tak miałam przy Zuzi bo początkowo ładnie spała. Ale przy dwójce w domu i jednym kolkowo placzacym to nierealne. Chyba że sprzątalabym jak mały zanosilby się w łóżeczku

E tam dom to nie muzeum, odrobina syfu nie zaszkodzi. :P
    U mnie tak samo i przy Zuzi też mogłam sporo ogarnąć mimo że wieczorami miała kolki.
    Ale Łucja to hardcore, już drugi dzień bez kupy i wciąż tak stęka i krzyczy na zmianę bo zrobić nie może.
    Wczoraj była u nas moja mama. Łucja się darła jak by ją ze skóry obdzierali, biedna, tak mi jej było szkoda. :( a mama chodziła za mną i tak biadoliła "ojojoj.biedna ojojoj biedna jak się męczy" po czym uznała że coś zjadlam co jej zaszkodziło więc jej warknęłam że chyba codziennie jem coś co jej szkodzi skoro co wieczór się drze i zacznę jeść sam chleb. Dobiło mnie to bo dziecko się drze okropnie a tu jeszcze że cała wina moja.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda - dom to nie muzeum. Z córką nie ogarniałam totalnie nic, obiadów, sprzątania... Wszystko robił mąż a ja tylko nosiłam albo karmiłam. Teraz z dwójką i posprzątam i wypiorę i obiad ugotuję. Fakt, że w tygodniu córka w przedszkolu, ale dziś nasmażyłam mielonych, zrobiłam sałatkę, nawet biblioteczkę córki uporządkowałam (a ma ok. 700 książek ;)) a dodam, że mąż chory, więc mam trójkę dzieci do obsłużenia ;) ;)

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wow 700 książek;)możesz coś polecić dla 3,5 latki?ostatnio lubi wierszyki.Katujemy teraz taką kasiazke którą dostałam w szpitalu w pudełku niebieskim.Poluje na szary domek (słyszałam że rewelacja)ale niestety nigdzie nie ma...

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    E tam dom to nie muzeum, odrobina syfu nie zaszkodzi. :P
    U mnie tak samo i przy Zuzi też mogłam sporo ogarnąć mimo że wieczorami miała kolki.
    Ale Łucja to hardcore, już drugi dzień bez kupy i wciąż tak stęka i krzyczy na zmianę bo zrobić nie może.
    Wczoraj była u nas moja mama. Łucja się darła jak by ją ze skóry obdzierali, biedna, tak mi jej było szkoda. :( a mama chodziła za mną i tak biadoliła "ojojoj.biedna ojojoj biedna jak się męczy" po czym uznała że coś zjadlam co jej zaszkodziło więc jej warknęłam że chyba codziennie jem coś co jej szkodzi skoro co wieczór się drze i zacznę jeść sam chleb. Dobiło mnie to bo dziecko się drze okropnie a tu jeszcze że cała wina moja.

Ehh i klasyczny tekst "Bo na pewno coś zjadłaś"! Masakra. Z jednej strony karm piersią, to najlepsze dla dziecka, z drugiej masz się żywić energią wiatru i słońca :/ dobrze, że nam nadal wolno pić wodę, od tego brzuszki nie bolą :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Gosiak wow 700 książek;)możesz coś polecić dla 3,5 latki?ostatnio lubi wierszyki.Katujemy teraz taką kasiazke którą dostałam w szpitalu w pudełku niebieskim.Poluje na szary domek (słyszałam że rewelacja)ale niestety nigdzie nie ma...
    Moja uwielbia czytać, czytamy od urodzenia, najpierw przy kp a potem już pokochała - to jej ulubiona rozrywka, potrafimy czytać po 3/4h dziennie, a raczej potrafiłyśmy dopóki nie pojawił się brat czego i mi i córce bardzo brakuje ale powoli czytamy coraz więcej. Myślę, że dzięki temu córka bardzo szybko zaczęła mówić i układać zdania.
    Co mogę polecić - jeśli wierszyki to cynamon i truskawkami na pewbo, wiersze i wierszyki dla najmłodszych Danuty wawiłow, my mało wierszy czytamy, idziemy już w konkrety typu dzieci z bullerbyn, Pippi, misia Uszatka wali wałkowałyśmy jak miała 2 latka ;)
    Najbardziej teraz lubi Tappiego, przygody Ryjowki Florci (jest nawet bajka do oglądania), Franklina, całą serię o Basi (czekamy na premierę kinowa 14.04), mamy tyle książek, bo bym się zanudziła czytając w kółko to samo ;) ;)

makasa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dorzuce jeszcze samochodxik franek i seria opowiem ci mamo. My teraz czytami kopciuszka i 101 dalmatynczykow. Wczesniej wilk i 7 kozilatek czerwony kapturek tomcio paluch. Czasami wersje skrócone a czasami pełne.
    Grzes lubi czytac ale zazwyczaj wieczorem w ciagu dnia rzadko. No i u nas na topie encyklopefia dla dzieci o samolotach :) albo o kosmosie.

Ja rzadko gotuje. Nienawidze tego. Za to sprzatam. Prawie codziennie odkurzam

makasa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Gosia to juz spora biblioteczka. No my tyle nue mamy :-) Grzes ma swoje ulubione i w kółko te czytamy a Kuba słucha przy pkazji jak czytamy w dzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza olej. Albo odżywiaj sie powietrzem :-). Mi te tak gadali wiec wiem jak to dołuje

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2018, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza byleby niegazowaną, co bąbelki do mleka przejdą :)

Paula_29, Krokodylica, Polaj, małżowinka lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    To prawda - dom to nie muzeum. Z córką nie ogarniałam totalnie nic, obiadów, sprzątania... Wszystko robił mąż a ja tylko nosiłam albo karmiłam. Teraz z dwójką i posprzątam i wypiorę i obiad ugotuję. Fakt, że w tygodniu córka w przedszkolu, ale dziś nasmażyłam mielonych, zrobiłam sałatkę, nawet biblioteczkę córki uporządkowałam (a ma ok. 700 książek ;)) a dodam, że mąż chory, więc mam trójkę dzieci do obsłużenia ;) ;)

Haha a mój mąż mnie opieprza że Zuzia ma dużo książek. :)

Zuzia też uwielbia jak się jej czyta.

Makasa u nas na topie teraz cała seria Tupcio Chrupcio.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Ehh i klasyczny tekst "Bo na pewno coś zjadłaś"! Masakra. Z jednej strony karm piersią, to najlepsze dla dziecka, z drugiej masz się żywić energią wiatru i słońca :/ dobrze, że nam nadal wolno pić wodę, od tego brzuszki nie bolą :P

Tak wtedy sobie pomyślałam o Tobie, że przeżywałaś to samo.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś niedziela czyli równe 4 tygodnie jak moje dziewczyny mają katar :/
    Do tego Zuzia dzisiaj w nocy mega kaszlała. :/

• calza Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Tak wtedy sobie pomyślałam o Tobie, że przeżywałaś to samo.

Nadal co jakiś czas zdarza się mi usłyszeć coś w stylu "Bo gdybyś zastosowała właściwą dietę" lub "A co jadłaś wczoraj, że dziecko tak płacze", ale zlewam sprawę lub mówię, że dzieci czasem płaczą nie tylko z powodu cycka :P

mjvyi09k1yghelay.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dziś niedziela czyli równe 4 tygodnie jak moje dziewczyny mają katar :/
    Do tego Zuzia dzisiaj w nocy mega kaszlała. :/
    Wspolczuje.
    U mnie przynajmniej 3 dni bez kataru byly za to teraz ja go mam syn i corka.
    A szczepionka w lodowce czeka i cos mi sie wydaje ze bedzie zaszczepiona jak normalnie druga dawke sie podaje czyli kolo 12 tyg.
    Milej niedzieli

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis niedziela bez handlu jak nq zlosc bo moglabym wyskoczyc (meza mam w domu)kupic cos dla siebie a tu du...

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ubieracie takie dwumiesięczne dzieciaczki jak na dworze jest 14-17 stopni? Ja myślę że nie przegrzeje dziecka ubierając je w body na długi rękaw, spodnie, skarpetki, czapkę i kombinezon. Biorę kocyk na wypadek jakby się schodzilo i nie wiem czy wiązać szaliczek czy to juz przesada. No i pod plecki dziecka kładę spod od śpiworka
    U mnie malutka zdrowa na cale b szczęście, kataru nie ma, kaszlu tez, z czego jestem niezmiernie zadowolona. Ja wieczorem pije okropny gripex hot max i rano i wieczorem połykam tabletkę. Póki co jest lepiej, nie pogarsza się. Może obejdzie się bez lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2018, 11:20

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w trójmieście miało być słonecznie i koło 8-10st a jest mgła mżawka i 3st

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Haha a mój mąż mnie opieprza że Zuzia ma dużo książek. :)

Zuzia też uwielbia jak się jej czyta.

Makasa u nas na topie teraz cała seria Tupcio Chrupcio.
    Tupcia Chrupcia też mamy całą serię ;) Czasem jeszcze wracamy do niej, fajna.

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi właśnie pojechali na przedstawienie teatralne a we wtorki zapisałam córkę na jogę dla dzieci (sama ćwiczyłam wiele lat i mam zamiar wrócić za jakiś czas) - super to wpływa na emocje, wyciszenie a córka uwielbia wszelkiego rodzaju ćwiczenia, mam nadzieję, że się jej spodoba :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam o tej jodze dla dzieci. Muszę tam zadzwonić moze od kwietnia

Gosiak lubi tę wiadomość

‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ