WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Cześć dziewczyny

Jeśli chodzi i ślinienie, to Wojtek też produkuje bańki :D. Wczoraj był mega marudny, ale wiecie co...ja to zauważyłam u niego pewien rytm tygodnia. Poniedziałek zwykle przesypia, wtorek jest jako-taki, środa zawsze ciężka. Za to dziś pewnie będzie odsypiał ;). Wykorzystuje moment i pije kawkę i próbuję się dobudzić, bo dziś jakoś ciężko mi się wstaje.

Kroko, co do przedszkola, samego miejsca, to już musisz zrobić jak uważasz. Ja miałam przedszkole pod domem, ale już sama rozmowa z dyrektorką spowodowała że pomyślałam sobie- NIGDY. Za to przedszkole gdzie jest Ala jest super. Moja koleżanka ma córe w starszej grupie i chwaliła, więc nie miałam obaw.
    A jeśli chodzi o termin. Gdzie wrzesień a gdzie święta? ;). A potem są wielkanocne, później majówka itd ;). Ja wiem, że chcesz uchronić małą przed chorobami, ale wierz mi, równie dobrze może nie chorować do świąt. Albo się "wychorować" i przestać. A jak zacznie z dzieciakami od września, łatwiej jej się będzie przystosować.

Chyba nieuwaznie czytasz ;)
    Od września idzie do państwowego.
    A teraz po świętach od kwietnia do tego prywatnego gdzie jest zapisana. Tylko się zastanawiam czy puścić ją na koniec marca czy na początku kwietnia. Ale poczekam chyba aż doleczymy jej ten kaszel.

• Angela* Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Pomagać pomaga, u nas pomogło na jakiś czas może właśnie dlatego, że masowałam tylko do momentu poprawy. Może gdybym masowała dłużej tak jak pisze Ana to tego drugiego razu by nie było. Już za drugim razem tej ropy było i tak zdecydowanie mniej niż za pierwszym, więc to na pewno pomaga :) Nam położna powiedziała, że dopóki oko nie robi się czerwone to masować, jeśli czerwienieje to do lekarza, bo mogą być potrzebne kropelki, ale to też jak widać co głowa to inna opinia :)

No właśnie my juz kropelek i maści kilka rodzajów, masowanie 2 tyg i hmm moze jest minimalna poprawa, a jutro mamy wizyte u naszej okulistki i nie wiem wlasnie czy glfzic sie odrazu na plukanie ... Na jedno fajnie bo bylby spokoj z oczkami , dziecko by sie nie meczylo a na drugie tak trasznie boje sie tego zabiegu :(

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    No właśnie my juz kropelek i maści kilka rodzajów, masowanie 2 tyg i hmm moze jest minimalna poprawa, a jutro mamy wizyte u naszej okulistki i nie wiem wlasnie czy glfzic sie odrazu na plukanie ... Na jedno fajnie bo bylby spokoj z oczkami , dziecko by sie nie meczylo a na drugie tak trasznie boje sie tego zabiegu :(

Może to tylko tak strasznie wygląda. Nie wiem, ja bym chyba się zgodziła na płukanie, bo po co mały ma się męczyć. Może okulista coś jeszcze doradzi :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Chyba nieuwaznie czytasz ;)
    Od września idzie do państwowego.
    A teraz po świętach od kwietnia do tego prywatnego gdzie jest zapisana. Tylko się zastanawiam czy puścić ją na koniec marca czy na początku kwietnia. Ale poczekam chyba aż doleczymy jej ten kaszel.

Aaaa, to przepraszam :). Faktycznie, moje czytanie jest ostatnio dość wybiórcze ;)
    Myslałam ze piszesz o przerwie wrzesień-grudzien. Jakoś długo mi się wydawało ;)

A teraz jeśli masz wybór koniec marca czy początek kwietnia to ja bym już dała od kwietnia. Niekoniecznie musi coś przywlec, albo jej się kaszel pogorszy, ale pewnie przed świetami i tak części dzieci nie będzie ( tak zawsze jest w naszym przedszkolu), wiec ja bym dała już po.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 14:16

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu jeśli mogę to poproszę o namiary na tego alergologa, jak nie tutaj to na priv.

I co do lekarza pediatry z Warszawy na wizyty domowe to też się podłączę bo jak na razie jakby mi mała zachorowała to jedynie zostaje mi wizyta lekarza z luxmedu a tam to zależy na kogo się trafi.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przedszkoli to nie ma reguły. Nie wszystkie panstwow sa złe i nie wszystkie pryeatne rewelacyjne. Co do jezyka ang to w sopocie wszystkie państwowe mają a my chyba do państwowego damy. Okaże sie w praktyce.

My dzisiaj bylismy na spacerku na bulwarze. Około godzinki ale cała wyprawa zajęła 2h. Awsze coś. Już mi sie nudzi w domu. Czekam z niecierpliwością na męża.

Nocka taka tam. Mały budził sie co 2h lub 2.5h. Jakoś wisi mi na cyckach ostatnio. Nie wiem czy to mniejsza ilosc pokarmu czy co.
    Zauażyłam że jak naje sie jak bąk to wtedy ma problemy z brzuszkiem. Zazwyczaj jak zaśnie wieczorem to przez sen sadzi takie ilosci bąków ze szok. Bolący brzuszek mamy wieczorem .

Co do mycia rąk to polecam mydło solankowe fo kupieniacw rossmannie. Mydło rewelacyjne. Nie wtsuszs nawilża dłonie są miękkie. Ja myje ręce maniakalnie i juz były w takim stanie ze skóra i popękała. Ból okropny. Pomigło to mydło i masc od dermatologa tj balsam peruwiański. I dłonie jak nowe. Ja mam ogolnie problem z dłońmi bo kiefys chyba przemroziłam i teraz jak jst chlodniej to robia die czerwone i skóra pęka. Mydło daje rade

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj Kuba zmienił rytm dnia i w ciagu dnia dużo śpi natomiast wczoraj nie spał od 16 do 22 z hakiem.może przysnął na 15min

• natki89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy były z Sarą 1.5 h na spacerze, wyszłyśmy o 12 a ona nadal śpi :) muszę ją budzić bo jadła o 11.15 :)

Ja zjadłam obiad i wyleguje się na sofie :) szkoda tylko że nie miałam nic słodkiego żeby sobie strzelić kawkę :D

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Może to tylko tak strasznie wygląda. Nie wiem, ja bym chyba się zgodziła na płukanie, bo po co mały ma się męczyć. Może okulista coś jeszcze doradzi :)

Powiem Ci ze 2 tyg temu okulista jak go zobaczyla mowila ze calkiem napenwo nie sa zatkane bo oczka ma ladne tylmo czasem tej ropy i lezki uciekają troszke ...
    Mowila mi zeby masowac przyjść sie pokazac za tyg i jak nie bedzie poprawy to umowimy sie na plukanie ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zaczyna mnie boleć brzuch okresowo:-/. Oby to nie było to jeszcze.
    Dziewczyny badacie szyjkę i te inne dot płodnosci?

• Muska Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się wybrać do jakiegoś fizjoterapeuty albo osteopatyczne żeby zobaczył jak się ciało trzyma i pokazał jak ćwiczyć bo przez te bóle krzyza i miednicy ledwo ciągnę.
    Dziewczyny z Wro,możecie kogoś polecić w tym temacie?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Oj zazdroszcze normalnie.Ja yerazarze tylko o spaniu.
    A z wesołych rzeczy to mój ma 6 tyg.i na bank waży ponad 6kg bo na wadze łazienkowej wychodzi 6 z hakiem ;)
    Moja lazienkowa xaniza o jakies 300g tak mi przynajmniej wczoraj wyszlo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Powiem Ci ze 2 tyg temu okulista jak go zobaczyla mowila ze calkiem napenwo nie sa zatkane bo oczka ma ladne tylmo czasem tej ropy i lezki uciekają troszke ...
    Mowila mi zeby masowac przyjść sie pokazac za tyg i jak nie bedzie poprawy to umowimy sie na plukanie ...

No to może warto spróbować :)

Angela* lubi tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas kolejny dzień z płaczem, prężeniem się i wiszeniem na cycu. Krótka przerwa na pospanie w wózku podczas spaceru i znowu. Przy cycku też nie ma rewelacji. Co chwila odrywa się, głośno krzyknie, lub płacze i szuka brodawki. Wydaje mi się, że jakieś zaostrzenie kolek, bo glośno pierdzi i podkurcza nóżki. A nabiału nie jem.....Dalej dajemy S. simplex i Biogaie.....
    Ja te zuwazyłam, że najgorzej nad ranem. Tak koło 4 do rana już jest mega stękanie i popłakiwanie przez sen. Dziś budził się co godzinę. Wzięliśmy go do łóżka, ale nic to nie dało. Tak stękał, że my też nie mogliśmy spać.

Czy Wasze dzieci też wydają takie dziwne odgłosy? Nasz bardzo głośno stęka, przeciąga się, mruczy, skrzeczy i nie wiem co jeszcze. Jak kosmita jakiś, gremlin, albo jakieś zwierzątko ;) Mega to głośne. Zastanawiamy się, czy to kwestia bólu brzuszka, czy tak ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 21:35

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa dni bóle okresowe a dziś wieczorem zaczął mnie dosłownie zalewać gęsty biały śluz (sorry). Nic mnie nie swędzi więc raczej nie infekcja. Nie wiem co jest grane.

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggii u nas też to samo - stękania, krzyki, mruczenie oto odgłosy, też pobudka o 4, potem większość dnia z postępowaniem :( tak od 2-3 dni, ale to chyba moja wina bo próbowałam wprowadzić spowrotem nabiał, jak widać to chyba nie był dobry pomysł, sab simplex nam się skończył i teraz na próbę kupiliśmy infacol, bąki puszcza, tylko z lupą gorzej, dziś myślałam że jest bardzo zagazowany i chciałam go odgazować a tu bączki dwa tylko, a poza tym kupa - zielonkawa, śluzowata :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczęły ścienne już ćwiczyć?? Możecie polecić jakieś filmiki na YT, z krótkimi, max 10-15 minutowymi ćwiczeniami, dla kogoś kto nie lubi nadmiernej aktywności fizycznej - czyli bez wygibasów poza moim zasięgiem :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii... nasz syn tez takie dziiwne odglosy wydaje... mamy starszego syna ale takie dzwieki slysze pierwszy raz... no i przy jedzeniu tez takie kosmiczne odglosy slychac... u nas to chyba lekka wiotkosc krtani... przez to musimy smrodka kilka razy w ciagu karmienia odbijac bo lyka powietrze i wlasnie wtedy szarpie cyca, denerwuje sie, placze... od kiedy go odbijamy te kilka razy w ciagu karmienia, to zrobil sie spokojniejszy i pogodniejszy..

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z problemem kolek, jeżeli kolki zaostrzają się w nocy to może być też kwestia pokarmu tzn w nocy pokarm jest podobno bardziej treściwy i przez to cięższy do strawienia. Koleżanka tak miała i w nocy zaczęła dawać modyfikowane i problemu już nie było. Nie wiem czy to rozwiązanie Was satysfakcjonuje i czy zadziała ale może warto próbować...

SwinkaMinka moja fizjo mówiła że do pół roku oszczędzać mięśnie brzucha tzn nie ćwiczyć teraz skośnych tylko skupić się na prostym (jeżeli nie ma rozejścia) a najlepiej dać min 3 a najlepiej 6 miesięcy luzu i delikatnie aktywować brzuch. Najlepsze ćwiczenia po porodzie to pilates :) ja polecam pilates babki która prowadzi kanał na YouTube - pilates Joga Żelazo. Tam modyfikuje ćwiczenia wg zaleceń fizjo. Początkujący filmik trwa około 16 min :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Meggii u nas też to samo - stękania, krzyki, mruczenie oto odgłosy, też pobudka o 4, potem większość dnia z postępowaniem :( tak od 2-3 dni, ale to chyba moja wina bo próbowałam wprowadzić spowrotem nabiał, jak widać to chyba nie był dobry pomysł, sab simplex nam się skończył i teraz na próbę kupiliśmy infacol, bąki puszcza, tylko z lupą gorzej, dziś myślałam że jest bardzo zagazowany i chciałam go odgazować a tu bączki dwa tylko, a poza tym kupa - zielonkawa, śluzowata :(

A ja nie wiem jaki mógłby być u nas powód do pogorszenia kolek. Dziś pierwszy raz zjadłam owsiankę z mlekiem sojowym, ale już wczoraj przed południem mały miał takie bóle, a nie jadłam niczego takiego. Jak zamieniłam sab simplex na Infacol to miałam podobnie zaostrzenie kolek. A Ty pijesz mleka roślinne?

Stere ja daję najpierw jedną pierś, czekam na beknięcie, a najlepiej dwa, potem przebieram, znowu dokarmiam i znowu podnoszę do beknięcia.

1usak6nl4m3t7dp1.png
‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ