X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bez wkładki ok tygodnia. Pewnie moglismy wczesniej.

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas po dwóch pięknych nocach dwie koszmarne. Dawid pospał około 4 godziny po czym ryk, wielkie oczy i siedzenie przy cycu po 1,5 godziny. Trochę przysnął i znowu cyc, wielkie oczy, gadanie po swojemu i tak do rana. A do tego jest tak pobudzony, jakby coś wciągnął. Macha łapakami i nóżkami non stop, a jak próbuje przysnąć, to zaczyna się na nowo i po spaniu. To jednak prawda, że u dzieci wszystko się szybko zmienia. Ale u nas to raczej skok pełną parą, bo mały marudzi też w dzień, ciągle chce na rączki i do cyca, a łóżeczko go parzy. No i szarpie się przy cycku strasznie. Wczoraj pierwszy raz darł się tak, że nie szło go uspokoić. Mega senny i zmęczony, a nie może zasnąć.

Ja chciałabym karmić jak najdłużej. Ile się da. Nie zakładałam sobie konkretnego czasu, bo wiem, że różnie wychodzi.

No właśnie co do fotelika to u nas do podróży jeszcze miesiąc, więc pewnie też już trzeba będzie tę wkładkę wyjąć. Już teraz Dawid z 7 pewnie waży. No i ubranka 68 już są praktycznie dobre. Wcześniej były sporo za długie w nóżkach, a dobre w tułowiu.

My też jakoś w przyszłym tygodniu będziemy szli na szczepienie. Już mi go szkoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 13:56

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na przeglądzie u gina i podwozie jest ok. Wizyta z cyklu bez sensu a trzeba było zapłacić

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Która z Was wyjela, w najbliższym czasie ma zamiar wyjac wkladke z fotelika?
    Ja już zglupialam kiedy wyjąć.

Wyjęłam w tamtym tygodniu.
    My bardzo rzadko go używamy.

• Vilu Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wkładka dwustopniowa i wyciagamy zgodne z zakeceniami producenta - jedna część wyjęliśmy jsk przeszła na ubranka 62 a druga wyjmiemy jak osiagnie długość przewijaka (65) ;).

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wro zapraszam na bezpłatne warsztaty dla mam dzieci 0-1.Wlasnie się zapisałam z synkiem :) Będą 14.05 w poniedziałek.Mozna się zapisać przez neta na mamotoja.pl Już kiedyś na takich byłam z córką i fajnie było.Jak byście chciały iść to wcześniej się spotkamy ofkors :)
    są ciekawe tematy,m.in.pierwsza pomoc.

Myszk@ lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Muska, zapisałam się :)

Muska lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie wkładki to w mojej instrukcji jest napisane żeby max do 6 miesiąca używać, a jak patrzę na Izkę to co prawda jest unieruchomiona ale bez przesady, paluszki pakuje do buźki, nóżkami też majta, a bez wkładki by latała tam po tej skorupie, więc u nas wkładka jeszcze w użyciu, zresztą młoda nie marudzi to chyba jej wygodnie

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Dziewczyny z Wro zapraszam na bezpłatne warsztaty dla mam dzieci 0-1.Wlasnie się zapisałam z synkiem :) Będą 14.05 w poniedziałek.Mozna się zapisać przez neta na mamotoja.pl Już kiedyś na takich byłam z córką i fajnie było.Jak byście chciały iść to wcześniej się spotkamy ofkors :)
    są ciekawe tematy,m.in.pierwsza pomoc.
    Aż sprawdziłam kiedy będą w Katowicach. Może wybiorę się z córką tylko mam nadzieję że będzie spokojna bo z nią to nigdy nic nie wiadomo.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj moja gwiazda podciągnęła się kilka razy za moje ręce do siedzenia. Pękam z dumy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 10:26

Megiiii, Krokodylica, Mama-Ali, makasa lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej...a ja jestem dziś w szoku ciężkim i aż się normalnie poryczałam....Wracając ze spaceru zaszłam do biedry, żeby kupić coś na obiad. Dosłownie kilka rzeczy kasza, śmietana, pomidory i kiełki...
    Załadowałam szybko zakupy na dół wózka i idę do kasy. Jedna kasa właśnie się zamknęła przy drugiej jedna osoba już zaraz będzie kasowana, a taśma na której się zakupy wykłada pusta. Przed kasą, adokłądnie przed taśmą stał wózek biedronkowy, ten na monety. Cały zapakowany po brzegi, aż zakupy wystawały. Przy wózku nikogo nie było, a taśma pusta. Wiec odsunęłam lekko ten wózek, żeby wjechać swoim z mała i szybko wypakować te kilka rzeczy. Na co po chwili przychodzi jakiś gości koło 40-tki i mówi, że jakim prawek ja jego wózek ruszam. Na co ja mówie, że przepraszam bardzo ale wózek zapakowany po brzegi stał przed kasa, a przy nim nikog. I generalnie chyba nawet nie skończyłam mówić, jak ten koleś wziął mój wózek z dzieckiem i sobie odjechał kawałek i mówi, że on teraz mój wózek przestawi....Ja zaczęłam krzyczeć, żeby zostawił moje dziecko...jakaś starsza pani mówi, Boże co za człowiek, a reszta nic...a kasjerka jego obsłużyła grzecznie...

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Moja tez ma takie ciagoty,ale na boki "ni cholery".
    No i odkryla telewizor,mam maly w sypialni i czasem jakies wiadomości ogladam i tyle, wczoraj odkrecila gkowe i jak sie patrzyla.. Az ja musialam odwrócić..
    Kubuś też lubi telewizje. Moze wtedy nawet lezec na brzuchu i nie wrzeszczy tylko oglada tv.

Mania wspolczuje ale koles walniety jest. Zapomnij o sprawie. Wkurzajace jest to ze ludzie nie reaguja

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, co za że tak brzydko napiszę dupek. Chamstwo, chamstwo i jeszcze raz chamstwo. Burak jeden.

Mój Kuba też odkrył telewizor już jakiś czas temu. Przy jedzeniu co chwila zerka.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania... debil do kwadratu... ja bym mu nie ustapila, nawet jakbym nie stala z wozkiem z dzieckiem... opuscil kolejke to znaczy ze w niej nie stoi... a gdyby tylko do mnie podchodzil i chcial cos zrobic to bym sie darla ze zboczeniec i ze wzywam policje... jak sie udaje wariata to daja spokoj bo wariatow sie boja.....

Mania1085, Krokodylica lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym lała po pysku...serio nie patyczkuję się w sklepie nie dyskutuję tylko wpycham się hehe a jak coś to strzał w pysk

Mania1085 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki niźle;)

Stere, Anaki Wy chyba nie mieszkacie w PL? czy u was za granica też bywa tak "sympatycznie"?

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    Hej...a ja jestem dziś w szoku ciężkim i aż się normalnie poryczałam....Wracając ze spaceru zaszłam do biedry, żeby kupić coś na obiad. Dosłownie kilka rzeczy kasza, śmietana, pomidory i kiełki...
    Załadowałam szybko zakupy na dół wózka i idę do kasy. Jedna kasa właśnie się zamknęła przy drugiej jedna osoba już zaraz będzie kasowana, a taśma na której się zakupy wykłada pusta. Przed kasą, adokłądnie przed taśmą stał wózek biedronkowy, ten na monety. Cały zapakowany po brzegi, aż zakupy wystawały. Przy wózku nikogo nie było, a taśma pusta. Wiec odsunęłam lekko ten wózek, żeby wjechać swoim z mała i szybko wypakować te kilka rzeczy. Na co po chwili przychodzi jakiś gości koło 40-tki i mówi, że jakim prawek ja jego wózek ruszam. Na co ja mówie, że przepraszam bardzo ale wózek zapakowany po brzegi stał przed kasa, a przy nim nikog. I generalnie chyba nawet nie skończyłam mówić, jak ten koleś wziął mój wózek z dzieckiem i sobie odjechał kawałek i mówi, że on teraz mój wózek przestawi....Ja zaczęłam krzyczeć, żeby zostawił moje dziecko...jakaś starsza pani mówi, Boże co za człowiek, a reszta nic...a kasjerka jego obsłużyła grzecznie...

Mania chyba bym go zabiła na twoim miejscu... zwłaszcza, że mam straszliwą schize, że ktoś będzie chciał mi ukraść dziecko. Nie miałabym oporów żeby takiego człowieka w miejscu publicznym po prostu uderzyć w twarz albo jakkolwiek go zranić żeby odzyskać dziecko! Poza tym co za pojeb - on zostawił wózek z zakupami! Przesunęłaś wózek z zakupami, a nie wózek z dzieckiem! Gdyby tam był wózek z dzieckiem to byś go na pewno nie dotknęła... co za posraniec!!! Sorry, ale zdenerwowałam się okropnie, aż się upociłam na samą myśl co musiałaś przeżywać w w sklepie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:20

mjvyi09k1yghelay.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania... roznie bywa... sa osoby ktore jak widza ze ktos ma kilka produktow a oni caly koszyk to przepuszcza (sami powiedza zeby isc pierwszym) a sa tacy ktorzy bezczelnie sie wepchna jak juz prawie stoisz w tej kolejce a oni dolatuja i wchodza przed ciebie i jeszcze udaja ze cie nie widza... i w tym chamstwie to nie ma podzialu na plec czy wiek a nawet starsze osoby czesciej sie wpychaja - nawet jak bylam w ciazy to nie zwracano na to uwagi...
    ...w jednym ze sklepow do ktorego czesto chodze byla kiedys duza kolejka i czynna jedna kasa, po chwili przyszla druga kasjerka i zanim weszla na stanowisko powiedziala do wszystkich ze pierwsza osoba z kolejki proszona jest do niej... oczywiscie cala zgraja osob rzucila sie na kase, ja bylam ta pierwsza zaraz za kobieta juz obslugiwana (babka miala sporo w koszyku)... machnelam wiec reka bo co sie bede z tlumem klocic bedac w zaawansowanej ciazy i wtedy kasjerka sie usmiechnela i mowi ze najpierw obsluzy te pania ktora stoi pierwsza a do tego jest w ciazy... nikt nic nie powiedzial tylko wzdychali pod nosem...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Mania chyba bym go zabiła na twoim miejscu... zwłaszcza, że mam straszliwą schize, że ktoś będzie chciał mi ukraść dziecko. Nie miałabym oporów żeby takiego człowieka w miejscu publicznym po prostu uderzyć w twarz albo jakkolwiek go zranić żeby odzyskać dziecko! Poza tym co za pojeb - on zostawił wózek z zakupami! Przesunęłaś wózek z zakupami, a nie wózek z dzieckiem! Gdyby tam był wózek z dzieckiem to byś go na pewno nie dotknęła... co za posraniec!!! Sorry, ale zdenerwowałam się okropnie, aż się upociłam na samą myśl co musiałaś przeżywać w w sklepie.

Dzięki Calza za to co napisałaś...bo już zaczęłam się zastanawiać, że może jestem jakaś dziwna, że się tak przestraszyłam i tak tym przejęłam...

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Mania... debil do kwadratu... ja bym mu nie ustapila, nawet jakbym nie stala z wozkiem z dzieckiem... opuscil kolejke to znaczy ze w niej nie stoi... a gdyby tylko do mnie podchodzil i chcial cos zrobic to bym sie darla ze zboczeniec i ze wzywam policje... jak sie udaje wariata to daja spokoj bo wariatow sie boja.....

A to dobre :) uśmiałam się :)

‹‹ 1239 1240 1241 1242 1243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ