X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A noce u mnie też w miare ok

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja suplementuję DHA i Dawid w ogóle nie chce spać w dzień. Widać, że jest padnięty i marudny, zasypia przy cycu, a jak go odkładam to ryk. Za to noce ostatnio przesypia. np. 22-5, 23-6. Dziś robił sobie drzemki do 11 z dwoma porannymi karmieniami. Gdyby nie spacery to nic by popołudniu nie spał. A tak to czasem pośpi godzinkę, albo tylko pół w wózku. Wszyscy mówią, że pierwszy raz widzą coś takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2018, 16:47

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak ze dopóki jestem w zasiegu wzroku to jest ok. A jak znikne na dluzej niz 10min jest ryk i łzy jak grochy a jak sie tylko pojawie jest znowu ok. Z Grzeziem tak nie było. Mógł zostać z każdym byle był najedzony. A Kuba tylko mnie toleruje. Rano jest lepiej po poludniu gorzej.

Mania to co czwartek w kolibkCh?

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja suplementuje dha w podwójnej dawce caly czas, zaczelam w ciazy, a malutka calkiem nieźle śpi w nocy, mniej więcej od 22/23-5/6

Gosiak lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to wasze dzieci płaczą już łzami? Ja u mojej ani kropoli jeszcze nie widziałam...

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój tak i to od dawna. Na pewno jak skończył miesiac o płakał już łzami.
    Kuba spi od 21-4 i potem 5-7. Z tym ze o 24 biore go na karmienie na spiocha

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba też płacze łzami, od dłuższego czasu już. Przed chwilą wróciliśmy od fizjoterapeutki. Okazało się, że mały ma wzmożone napięcie obręczy barkowej. Pokazała jak z nim ćwiczyć, co robić żeby wszystko wróciło do normy. Ponoć po tygodniu takich ćwiczeń już powinny być efekty. Za 3 tygodnie na kontrol. Ogólnie to byłam w szoku kiedy mi powiedziała, że trzymamy źle małego, na przykład do odbicia, ale że to są częste błędy większości rodziców i mamy się nie przejmować, a od teraz się pilnować i trzymać prawidłowo. Kuba strasznie płakał jak go tak tarmosiła, bo jakim prawem jakaś obca baba go dotyka, ciąga i tak dalej :) Patrzył na nas z takim wyrzutem, że mi prawie serce pękło :/

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    A to wasze dzieci płaczą już łzami? Ja u mojej ani kropoli jeszcze nie widziałam...

Od poczatku. Pierwszego dnia w domu śpiewaliśmy jej ‘taka mała a łzy takie ogromne”, bo leciały jak grochy.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Kroko wpsolczuje.Moja pierwsza corka tez tak płakała a z kolei szwagierki córka(różnica kilu tyg)zachowywała się jak aniołek.Spało i jadło to dziecko a moje wisiało non stop na cycu i się darlo.Wiecznie się zastanawiałam co ja takiego źle robie a teraz już wiem.Po prostu taki egzemplarz mi się trafił.Pociesze Cię ze teraz jest bardzo grzeczna dziewczynką.Najgorsze płacze były do pól roku a potem jak reka odja.Mam nadzieję ze choć trochę Cię to pocieszy.

Makasa jest to pocieszające bo do pół roku nie tak daleko...
    A ja mam dość jak o wszystko jest wrzask, od kilku dni już nawet kąpiel z wrzaskiem, a jak mam iść z nią na spacer to mi się rzygać chce na samą myśl.

A Zuza sapie jak stara lokomotywa i też już zaczyna mnie to drażnić.

Sylwia od 3 roku życia spokojnie można robić testy na alergię ale ja póki co zrobiłam jej z krwi, w czwartek wyniki, będę miała jakiś punkt zaczepienia...

• Vilu Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie zaraz zastrzelę psa sąsiadów. Albo lepiej sąsiadów - szkoda mi zwierzęcia. Młoda miała dzisiaj w ciągu dnia tylko dwie półgodzinne drzemki, nauczyła się turlać i była tym tak zajarana, że cały dzień się turlała. Co ją uśpiłam i odłożyłam, to się budziła i zaczynała turlać, co się oczywiście skończyło wielkim wieczornym rykiem ze zmęczenia. Pół godziny temu udało mi się w końcu uśpić ją na dobre, a teraz sąsiedzi wypuścili swojego psa na balkon, żeby sobie poszczekał. I młoda już się zaczyna niespokojnie kręcić, zaraz się obudzi...

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Moja chyba skok na całego przechodzi.
    Wieczorem i w nocy nieodkladalna i śpi ze mną w łóżku. Budzi się że dwa razy jak wcześniej przesypiala cała noc. Wczoraj zasnęła o 23 a na nogach już od 5.
    Ale za to zaczęła wyciągać rączki jak chce żeby ja ktoś ponosił i przewraca się z pleców na brzuch i to świadomie a do tego piszczy tak glosno ze trzeba uszy zatykac.

Hihi rozbawiło mnie to :)
    Jak bym miała 2 pobudki w nocy to bym była wniebowzięta. ;)
    Łucja "wstaje" o 5:30 codziennie....

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Kroko, być może już pisałaś i przegapiłam, jeśli tak to sorry. Czy wrzaskuna ogladał jakiś dobry fizjoterapeuta? Koleżanka z pracy miała podobna sytuację - jej dziecko ciagle wyło, jeszcze na rękach było w miarę spokojne, ale każde odłożenie do łóżka albo wózka to był ryk. Usypiała na rękach, odkładała i po kilkunastu minutach się budził i w ryk. Kilku pediatrów go ogladało i wszyscy mówili, że dziecko zdrowe i trzeba przeczekać. A jak go obejrzał w końcu fizjo to się okazało, że dziecko ma przykurcz mięśni karku i go to zwyczajnie od trzech miesięcy boli. W pozycji pionowej inaczej się mięsień układał i bolało mniej, więc był nieodkładalny. Po masażach przeszło.

Nie oglądał, nawet nikt mi nie zasugerował czegoś takiego!
    Zaraz szukam namiaru na kogoś!

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fizjoterapeute za tydzień i na bank okaże sie że źle nosze bo źle nosilam i karmilam statszego syna. Nie pamietam tylko jak kest prawidlowo.

Dziewczyny od 11-17 maja w pepco beda body z kr rekawem za 5zł :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba spał dzisiaj od 16-20:20 z karmieniem o 18 na śpiocha. szok normalnie. Teraz pewnie bedzie rzeźba

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, dzięki na info! Trzeba lecieć do Pepco :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo warto za takie pieniądze

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Kiabi 5-pak bodziaków z krótkim po 30zl, w regularnej ofercie.
    Ja na9-tą lecę do fryzjera, jaram się, bo nie byłam od grudnia :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem ostatnio maskara. W ciągu dnia są ze 2 drzemki max po 40 minut i to jedna rano, a druga przed południem jeszcze. No i na spacerze, ale tego nie liczę. Młoda zasypia teraz ok 20 i później cyc ok 1 w nocy i wstaje o 4;30, a później tylko przysypia co chwilę;/

A dziś to już w ogóle masakra, bo miała pobudki o 12, 3,4,5 i o 6:30 wstała;/;/

Gosia a jak sprawić, żeby dziecko nie spało na spacerze tylko po?

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ten czwartek u nas odpada, bo mamy szczepienie

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POwiem wWam, że ja za pepco nie przepadam, mam wrażenie, że rozmiarówka jest zaniżona. I te ubranka się zbiegają w praniu. Ale za 5 zł to na pewno warto:) tym bardziej, że z krótkim rękawem nie mam za wiele bodziaków. Wezmę chyba rozmiar 80, albo większe :P

A słyszałam o tym sklepie Kiobi, to chyba jest tylko jeden w Trójmieście w Auchan na Jasieniu?

Dziewczyny trzymajcie z amnie kciuki, wczoraj umówiłam się na gastroskopię Miałam już raz i niby nie tak strasznie było, ale stresik jest.

w5wqvut1rkxwljzl.png
‹‹ 1249 1250 1251 1252 1253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ