X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mąż wraca kolo 17 i wtedy przechwytuje Grzesia idzie z nim na dlugi spacer ja wiecej zajnuje sie Grzesiem w weekend. Po calym dniu nie mam sily i jak maz wraca to odpoczywam bo z Kubą to odpoczynek:-)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o Dzień Matki, to muszę pochwalić synka. Wczoraj był wyjątkowo grzeczny. Nie płakał na spacerze, nie płakał i nie marudził przy cycu, a jak karmiłam go w parku, to co chwilę przerywał jedzenie i gadał do mnie jak nakręcony, do tego uśmiechał się od ucha do ucha. Mega słodkie to było.

Co do ochraniaczy, to mamy. Wczoraj założyłam dodatkowo drugi z drugiej strony łóżeczka zostawiając sobie mały otwór na podglądanie, co u małego. On strasznie się kreci w nocy. Już kilka razy wyciągnął rączkę przez szczebelki, uderzył nóżką, albo miał głowę przy samych szczebelkach. Zdarzyło mu się przeturlać i uderzyć główką. Dziś też rano leżał w poprzek łóżeczka główką na ochraniaczu. Gdyby nie on, pewnie boleśnie przywitałby ranek. Na początku bałam się, ale naprawdę to super sprawa. Jak był noworodkiem to miał tylko od strony nóżek i tyłu głowy, żeby mu nie wiało. Teraz jest sprytniejszy i potrafi sam odwracać główkę. Ja to się bardziej boję, że nakryje się cały kocykiem i co chwilę do niego zerkam nawet w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2018, 13:53

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spóźnione życzenia na dzień Mamy.
    My wczoraj mieliśmy chrzciny i nawet nie miałam czasu na forum. Imprezka super, mloda grzeczna w kościele więc czego chcieć więcej:)

Życzenia złożył mi syn w swoim i siostry imieniu dzień cudny ale wymęczył mnie na maksa.

Megiiii, Krokodylica, Karmelova, Myszk@ lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się z jednej strony boję ochraniaczy. Nawet w szpitalu nam kazali podpisać, że zostaliśmy poinformowani, że zwiększają ryzyko śmierci łóżeczkowej. Z drugiej strony młoda już kilka razy przywaliła głową w szczebelki a raz wykręciła sobie rękę między szczebelkami i przez pół godziny potem wyła.Tak źle i tak niedobrze.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam ochraniaczy ale chyba założę.

• Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ochraniacze mam od początku i jakoś nie widzę w nich zagrożenia. Są mocno wciśniętę między szczebelki a materac i dodatkowo przywiązane także nie ma opcji żeby je odciagla.
    U mnie od jakiegoś tygodnia mała jest mega marudna. Nic jej nie pasuje. A z dwa razy dziennie ma takie napady ze przez pół h drze się w nieboglosy. Jak ją odloze to jest atak płaczu mimo że na rękach tez jej nie wygodnie. Nie wiem co się z nią stało. Była małym aniołkiem a teraz normalnie jakby mi ktoś dziecko podmienil. Mój em mi dużo pomaga bo inaczej bym wysiadla. a w dodatku w piątek dostałam @ pierwsza po porodzie i jest stasznie obfita i wszystko boli :/ na pierwszy dzień mamy dostałam bukiecik róż a ja zamiast się cieszyć to myślałam że pozabijam wszystkich w kolo. I teraz już tak co miesiąc :P
    Mam nadzieje ze moja córa przechodzi skok rozwojowy i nie długo powróci moje uśmiechnięte i pełne radości dziecko.
    Jakieś 3 dni temu zaczęła się śmiać na głos no ale udało się to dwa razy bp jednak non stop jest marudzenie.
    Modlę się o siły bo jesteśmy tu zupełnie sami i czasem mam wątpliwości czy podolamy :/

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie już @ ???!!! U mnie się nawet nie zapowiada a Nina za tydzień 5 m-cy kończy :/ Tzn nie żebym się stęskniła, ale jestem ciekawa czy bedzie jakoś inaczej po tej wycince jajnika itd podczas cc, no i czy endometrioza w bliźnie się pojawi... Drżę na samą myśl dydydy :/
    Czy ktoś jeszcze kto kp nie dostał @ od porodu, czy tylko ja? :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie mam @
    Nie pamiętam po jakim czasie dostałam przy Zuzi ale jej nie kp.

Ewela nawet mi nie mów, moja rozdarta od urodzenia ale to co jest od tego tygodnia to jest totalna masakra. Nie do opisania.

• Vilu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie, ale tydzień temu było wszystko jak przy owulacji, więc się ostrożnie nastawiam na @ za tydzień. Też się martwię o endo w bliźnie po cc - słabo sobie wyobrażam powrót do diety przeciwzapalnej przy kp - kalorycznie nie wyrobię.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Macie już @ ???!!! U mnie się nawet nie zapowiada a Nina za tydzień 5 m-cy kończy :/ Tzn nie żebym się stęskniła, ale jestem ciekawa czy bedzie jakoś inaczej po tej wycince jajnika itd podczas cc, no i czy endometrioza w bliźnie się pojawi... Drżę na samą myśl dydydy :/
    Czy ktoś jeszcze kto kp nie dostał @ od porodu, czy tylko ja? :)

Ja jeszcze nie dostałam i też zastanawiam się jak to będzie po cc. Ostatnio mam okropne bóle brzucha. Czyżby to to? Mały za tydzień 4 miesiące. No i Stere też nie dostała, z tego, co pisała na lutówkach.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze się cieszę brakiem @
    Vilu a jaka to dieta przeciwzapalna? zaciekawiłaś mnie

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie dostałam. Po pierwszym porodzie pojawił się po 4 miesiącach przy kp. Teraz za tydzień będzie 5 i mam nadzieję że się nie pojawi.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Ja też jeszcze nie, ale tydzień temu było wszystko jak przy owulacji, więc się ostrożnie nastawiam na @ za tydzień. Też się martwię o endo w bliźnie po cc - słabo sobie wyobrażam powrót do diety przeciwzapalnej przy kp - kalorycznie nie wyrobię.
    Tzn., że masz jakieś doświadczenie z endom. w bliźnie? Ja miałam okropności po pierwszym porodzie w bliźnie po nacięciu krocza. 2 operacje, wycinka skalpelem i takie tam 'przyjemności' grrr. Nacierpiałam się bardzo i boję się, że może być powtóra w bliźnie po cc :( Ojjjj jakbym nie chciała!!!

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po 1 porodzie dostałam po 4 m-cu a teraz cisza. I oby jak najdłużej!

• Vilu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was (w sensie dziecków) była na fizjo u Zawitkowskiego?

Była u nas w zeszłym tygodniu fizjoterapeutka, bo neurolog zarekomendowała, żeby fizjo obejrzał tę asymetrię młodej. Popytałam i dostałam namiar na bardzo polecaną panią z dość dużym stażem, prawie miesiąc się naczekaliśmy, w końcu przyjechała.

Na początek stwierdziła, że asymetria jest wynikiem trudnego porodu i raczej się sama wyrówna. Ale zaraz jej się nie spodobały barki młodej - że mocno napięte i przez to rączek się nie da wyprostować. Ja na to, że młoda tak ma jak jest zestresowana, a normalnie się tak nie spina, rączki luźno, sięga sobie po zabawki, normalnie się podpiera. Przeszło bez echa, pani zaczęła pokazywać ćwiczenia na rozluźnienie tych spiętych barków. W tym czasie młoda się pogodziła z tym, że jakaś obca baba ją maca i się trochę rozluźniła. Więc fizjo do mnie, że już po pierwszym ćwiczeniu jest postęp (aha...) i jedziemy dalej. A dalej zaczęła młodą układać w jakieś dziwne pozycje i tak przytrzymywać - młoda oczywiście w ryk, pani mi każe dziecko przytrzymywać, żeby się jej nie wyrywało, jej zdaniem wyrywanie się dziecka to dowód na to, że jest wzmożone napięcie. Kurcze, może, ale tak sobie myślę, że jakby jakaś obca baba przylazła mi do domu, siłą mnie rozebrała i trzymała w dziwnej pozycji przez długie minuty to bym też zaczęła wierzgać.

Koniec końców, zanim zacznę dziecko maltretować, planuję zasięgnąć drugiej opinii i przyszedł mi do głowy ten Zawitkowski bo wygląda mi na osobę, która nie będzie mi torturować dziecka bez potrzeby. Macie jakieś doświadczenie?

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Ja też jeszcze się cieszę brakiem @
    Vilu a jaka to dieta przeciwzapalna? zaciekawiłaś mnie

Jak wpiszesz w googlu protokół przeciwzapalny, to znajdziesz mnóstwo materiałów na ten temat. Przy endo jest trochę modyfikowany odpowiednio do wyników badań - wylatują z diety wszystkie fitoestrogeny, za to nabiał i jajka u niektórych mogą zostać. Sacharoza absolutnie zakazana, a fruktoza do ograniczenia. Ogólnie dieta podobna jak np przy autoimmunologicznych zapaleniach stawów.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Tzn., że masz jakieś doświadczenie z endom. w bliźnie? Ja miałam okropności po pierwszym porodzie w bliźnie po nacięciu krocza. 2 operacje, wycinka skalpelem i takie tam 'przyjemności' grrr. Nacierpiałam się bardzo i boję się, że może być powtóra w bliźnie po cc :( Ojjjj jakbym nie chciała!!!

W bliźnie jeszcze nie, ale rozlazło mi się to swego czasu po trzewiach i spodziewam się, że jak tylko będzie mogło to wlezie i w bliznę. Ale się nie dam cholerze :)

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po @, ale był jakiś dziwny. W czw wypadałby kolejny, zobaczymy. Od jakiegoś czasu ciągle boli mnie brzuch :/ nie jakoś bardzo mocno, czasami leciutko, czasami mocniej, czasami wcale i tak od jakiś 3 dni całymi dniami, wcześniej myślałam że to może jakaś niestrawność. Macie coś podobnego?

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie boli, też nie dostałam okresu, ale my jeszcze nawet 4 mcy nie mamy, jakieś 3 tygodnie temu myślałam że mam owulację, ale jakoś nic się od tamtej pory nie zadziało, wcale mi do niej nie tęskno ;)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 27 maja 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie dostałam miesiączki (kp). Ale ja przed zajściem w ciążę miałam pcos i tak nieregularne miesiączki że szkoda gadać tak więc teraz to już w ogóle nie wiem kiedy i czego się spodziewać.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
‹‹ 1278 1279 1280 1281 1282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ