X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelova - ja tez miała nieregularne miesiączki ale po pierwszym porodzie wyregulowało sie wsyztsko i @ co do godziny prawie.

Paula - jak maz po pracy bierze Grzesia na spacer, na dwór lub budowe to waracją tak póxno że tylko myć sie i spać. To czasami czytam Grzesiowi bajki.

Zauważyłam że Kubus lepiej je w plenerze. Nie rzuca sie za bardzo i nie pręży - jakoś spokojniej je bez walki ze mną. Natomist w domu jest rzeźbienie nie wiem o co chodzi

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Ja też jeszcze nie dostałam miesiączki (kp). Ale ja przed zajściem w ciążę miałam pcos i tak nieregularne miesiączki że szkoda gadać tak więc teraz to już w ogóle nie wiem kiedy i czego się spodziewać.

To tak jak ja, @ co 3-4 miesiące się zdarzała.

• natki89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ostatnio trochę mnie nie było, ale trochę zaległości forumowych nadrobiłam. Biedne jesteście z tymi niepomagającymi mężami/partnerami :( ja na szczęście nie mam na co narzekać. Mąż bez problemu opiekuje się Małą, a jak wraca z pracy to sam wyciąga po nią ręce żeby spędzić razem trochę czasu. W Dzień mamy mieliśmy drugą rocznicę ślubu :) dostałam od męża i Sarci bukiet kwiatów i wyrwaliśmy się na molo na kawkę i lody. Słońce na szczęście wtedy tak nie przypiekało. Nie wiem jak u Was ale w 3miescie ostatnio straszne upały :/ jak już widzę słońce to mi słabo. Dzisiaj i jutro znowu błękit nieba i upały 25-33 stopnie :/ i Sara i ja zdecydowanie wolimy temp do 20 i chmurki na niebie :)

2 tyg temu robiliśmy chrzciny. Sarcia super grzeczna, zresztą jak zwykle. Nie spodziewałam się że chrzciny dziecka mogą wzruszyć :) mimo że Sara jest bardzo absorbująca i nie lubi być sama (po 3 min zaczyna się złościć i nawoływać żeby ktoś przyszedł) to przy tym wszystkim jest super słodka. Od tygodnia jak obudzi się w gondoli zaczyna marudzić i się dzwiga do góry, no ale spacerówka u nas najszybciej jak skończy 5 miesięcy a najlepiej 5.5-6. jakoś damy radę :)

Ja też kp i dietę rozszerzamy jak Sara skończy te 6 miesięcy. Nie widzę potrzeby wcześniejszego rozszerzania. Od 2 tygodni lecimy na pampersach czwórkach. Sara waży 7.5 i dużo bardziej nam się sprawdzają, bo w 3 kupki wychodziły górą lub bokami :P okresu jeszcze nie dostałam i m nadzieję że prędko nie dostanę :P

Sara śmieje się już na głos i rozmawia ze swoim odbiciem w lustrze :)

A tak to myślimy z Mężem kiedy powiększać rodzinkę :) póki co stanęło na przyszłych wakacjach :)

Któraś z Was chodzi już na basen. Mam pytanie czy to są zajęcia zorganizowane czy sami chodzicie? My chcemy zacząć jakoś od września, ale muszę się zorientować gdzie w Gdańsku są zajęcia dla takich maluszków. Moja siostra chodziła na AWF a wcześniej w Gdyni. Do Gdyni mamy kawałek, ale podobno zajęcia fajniejsze.

Krokodylica lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my byliśmy z młodym narazie o tak o na basenie w celu zapoznania go z nim.Od niedzieli startujemy z zajęciami z instruktorem:)
    Ja też jeszcze @ nie mam i oby jak najdłużej.Po pierwszym porodzie dostałam po 8 msc.
    My więcej dzieci już nie planujemy.

natki89 lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kp i okresu jeszcze brak. Nie stesknilam sie i moze go juz nie byc w ogole :) Tym bardziej zem stara i dzieci wiecej miec nie bedziemy....

Sylwia.... teraz nasze dzieci rozpraszaja sie wszystkim... dobrze jest karmic w zaciemnionym pokoju i w ciszy...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy na basenie na grupowych zajęciach z instruktorem :) w środę drugie zajęcia, ciekawa jestem jaka teraz będzie reakcja

makasa, natki89, *Sylwia lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    my byliśmy z młodym narazie o tak o na basenie w celu zapoznania go z nim.Od niedzieli startujemy z zajęciami z instruktorem:)
    Ja też jeszcze @ nie mam i oby jak najdłużej.Po pierwszym porodzie dostałam po 8 msc.
    My więcej dzieci już nie planujemy.

makasa, a chodziłaś może z córą?
    Jeśli tak, to czy chodzi ciągle?
    My chodziliśmy z córą jak miała 4 miesięce, przez kolejne 3 chyba. I szczerze mówiąc to teraz w ogóle nie widzę żeby to miało jakikolwiek wpływ. Nie mogę też powiedzieć żeby szczególnie przyczyniło się do jej rozwoju, bo zajęcia były przed 40 minut raz w tygodniu. Teraz z synkiem odpuszczam, wolę pójść już jak będzie mógł coś z tych zajęć mieć.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Ja tez kp i okresu jeszcze brak. Nie stesknilam sie i moze go juz nie byc w ogole :) Tym bardziej zem stara i dzieci wiecej miec nie bedziemy....

Sylwia.... teraz nasze dzieci rozpraszaja sie wszystkim... dobrze jest karmic w zaciemnionym pokoju i w ciszy...

Mam to samo- my na butli, wiec pierwsza @ przyszła 6 tygodni po porodzie- jak w zegarku, dokładnie tak samo jak z córką. I teraz idealnie co 4 tygodnie się pojawia a ja klnę i mówię, że mogłabym już menopauzę przechodzić, żeby tej małpy nie było ;).

Ech, karmienie- ja sama karmię zwykle w pokoju małego, przy przymknietych drzwiach. I tak, kiedy już zaspokoi pierwszy głód, głowa mu chodzi na wszystkie strony. Każdy szmer, ruch, wszystko jest interesujące. No ale taki etap ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pochodzić z małą na takie zajęcia, ale dojazd zająłby mi 50min w jedną stronę a mała w foteliku się buntuje :(

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raczej nie bedziemy chodzić na specjalne zajecia, starsze dzieci zaczeły chodzić na lekcje jak miały 3-4 lata i wtedy juz uczyły się pływać. Teraz będe brała Wojtka czasem przy okazji, jak bedziemy ze starszymi na basenie, głównie żeby się bawił.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • makasa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    makasa, a chodziłaś może z córą?
    Jeśli tak, to czy chodzi ciągle?
    My chodziliśmy z córą jak miała 4 miesięce, przez kolejne 3 chyba. I szczerze mówiąc to teraz w ogóle nie widzę żeby to miało jakikolwiek wpływ. Nie mogę też powiedzieć żeby szczególnie przyczyniło się do jej rozwoju, bo zajęcia były przed 40 minut raz w tygodniu. Teraz z synkiem odpuszczam, wolę pójść już jak będzie mógł coś z tych zajęć mieć.
    My ze straszą córką zaczęliśmy od 4 msc jej życia i nie przerwanie co tydzień wciąż chodzimy czyli już 3,5 roku:)Dla niej to super rozrywka.zawsze chodzi chętnie.Teraz już umie sama nurkować a ostatnio przeplynela dwa razy taki duży basen z makaronem pod pachą tylko.Przez te wszystkie lata chorowala nam bardzo mało, może ze trzy razy.Nawet w zimę nie odpuszczalismy.

natki89, BlackCatNorL, Mama-Ali lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prze temp 25 w cieniu wychodzicie z maluchami np o tej godzinie?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • stere Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali... tylko ta menopauza, to tez nic specjalnego... ehhh to nasze kobiece zycie...

My ze starszakiem chodzilismy na specjalne zajecia na basen a teraz bedziemy chodzili tylko rekreacyjnie... w NL dzieci robia dyplomy plywackie wiec tak czy siak plywac sie nauczy...

• stere Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka... ja czasami wychodze bo mi akurat wtedy mlody zasypia a ja musze zrobic drobne sprawunki albo na rynek warzywny podejsc i mysle, ze ten gorac jest bardziej dla mnie upierdliwy niz dla syna ale trzymam go caly czas w cieniu pod buda...

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę dziś wyjść, a u nas ma być 30 stopni. Poczekam do okolic 16.00.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podszykowalam sobie obiad, dziecki spi a ja czytam ksiazke.
    Mialam popakowac rzeczy ze schowka pod schodami do przeprowadzki ale nie chce mi sie, zrobie to pozniej

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola nie jest fanką upałów, za nic nie chce zasnąć w wózku, dlatego w upały będziemy wychodzić na spacery rano. Dziś wyszłyśmy ok 9.30 i siedziałyśmy sporo pod drzewkiem w cieniu w przyjemnym chłodku, a teraz smacznie sobie śpi pod innym drzewkiem :)

Ja tylko kp a okres po 3 miesiącach :/

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie, żeby niczym nie przykrywac budy od gondoli, nie robić dzieciom w wózkach cienia.

makasa, BlackCatNorL, natki89 lubią tę wiadomość

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym nakrywaniem budy to fakt, można niechcący poważnie przegrzać maluszka. Ja parasolkę zawsze rozkładam i uchylam "lufcik" z tyłu budy, wtedy jest cyrkulacja powietrza.
    Dziewczyny dzięki , że o tych Pampersach 4 napisałyście! :) Twardo kupowałam trójki bo myślałam, że te czwórki to jakieś giganty a okazalo się, że są super! :) Młoda waży już ponad 8 kg więc kupa wyłaziła górą, bokiem i ach.. szkoda gadać :):):) Teraz komforcik i luźniutko! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 13:13

• Polaj Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety muszę połowę budy przykryć żeby jej nie ślepilo bo drze się jak mało kiedy a jak ma buzke w cieniu to jest ok.
    Śmieje się tylko że pieluszka we wszystkie strony fruwa.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ