X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelova - ja tez miała nieregularne miesiączki ale po pierwszym porodzie wyregulowało sie wsyztsko i @ co do godziny prawie.

Paula - jak maz po pracy bierze Grzesia na spacer, na dwór lub budowe to waracją tak póxno że tylko myć sie i spać. To czasami czytam Grzesiowi bajki.

Zauważyłam że Kubus lepiej je w plenerze. Nie rzuca sie za bardzo i nie pręży - jakoś spokojniej je bez walki ze mną. Natomist w domu jest rzeźbienie nie wiem o co chodzi

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Ja też jeszcze nie dostałam miesiączki (kp). Ale ja przed zajściem w ciążę miałam pcos i tak nieregularne miesiączki że szkoda gadać tak więc teraz to już w ogóle nie wiem kiedy i czego się spodziewać.

To tak jak ja, @ co 3-4 miesiące się zdarzała.

• natki89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ostatnio trochę mnie nie było, ale trochę zaległości forumowych nadrobiłam. Biedne jesteście z tymi niepomagającymi mężami/partnerami :( ja na szczęście nie mam na co narzekać. Mąż bez problemu opiekuje się Małą, a jak wraca z pracy to sam wyciąga po nią ręce żeby spędzić razem trochę czasu. W Dzień mamy mieliśmy drugą rocznicę ślubu :) dostałam od męża i Sarci bukiet kwiatów i wyrwaliśmy się na molo na kawkę i lody. Słońce na szczęście wtedy tak nie przypiekało. Nie wiem jak u Was ale w 3miescie ostatnio straszne upały :/ jak już widzę słońce to mi słabo. Dzisiaj i jutro znowu błękit nieba i upały 25-33 stopnie :/ i Sara i ja zdecydowanie wolimy temp do 20 i chmurki na niebie :)

2 tyg temu robiliśmy chrzciny. Sarcia super grzeczna, zresztą jak zwykle. Nie spodziewałam się że chrzciny dziecka mogą wzruszyć :) mimo że Sara jest bardzo absorbująca i nie lubi być sama (po 3 min zaczyna się złościć i nawoływać żeby ktoś przyszedł) to przy tym wszystkim jest super słodka. Od tygodnia jak obudzi się w gondoli zaczyna marudzić i się dzwiga do góry, no ale spacerówka u nas najszybciej jak skończy 5 miesięcy a najlepiej 5.5-6. jakoś damy radę :)

Ja też kp i dietę rozszerzamy jak Sara skończy te 6 miesięcy. Nie widzę potrzeby wcześniejszego rozszerzania. Od 2 tygodni lecimy na pampersach czwórkach. Sara waży 7.5 i dużo bardziej nam się sprawdzają, bo w 3 kupki wychodziły górą lub bokami :P okresu jeszcze nie dostałam i m nadzieję że prędko nie dostanę :P

Sara śmieje się już na głos i rozmawia ze swoim odbiciem w lustrze :)

A tak to myślimy z Mężem kiedy powiększać rodzinkę :) póki co stanęło na przyszłych wakacjach :)

Któraś z Was chodzi już na basen. Mam pytanie czy to są zajęcia zorganizowane czy sami chodzicie? My chcemy zacząć jakoś od września, ale muszę się zorientować gdzie w Gdańsku są zajęcia dla takich maluszków. Moja siostra chodziła na AWF a wcześniej w Gdyni. Do Gdyni mamy kawałek, ale podobno zajęcia fajniejsze.

Krokodylica lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my byliśmy z młodym narazie o tak o na basenie w celu zapoznania go z nim.Od niedzieli startujemy z zajęciami z instruktorem:)
    Ja też jeszcze @ nie mam i oby jak najdłużej.Po pierwszym porodzie dostałam po 8 msc.
    My więcej dzieci już nie planujemy.

natki89 lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kp i okresu jeszcze brak. Nie stesknilam sie i moze go juz nie byc w ogole :) Tym bardziej zem stara i dzieci wiecej miec nie bedziemy....

Sylwia.... teraz nasze dzieci rozpraszaja sie wszystkim... dobrze jest karmic w zaciemnionym pokoju i w ciszy...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byłyśmy na basenie na grupowych zajęciach z instruktorem :) w środę drugie zajęcia, ciekawa jestem jaka teraz będzie reakcja

makasa, natki89, *Sylwia lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    my byliśmy z młodym narazie o tak o na basenie w celu zapoznania go z nim.Od niedzieli startujemy z zajęciami z instruktorem:)
    Ja też jeszcze @ nie mam i oby jak najdłużej.Po pierwszym porodzie dostałam po 8 msc.
    My więcej dzieci już nie planujemy.

makasa, a chodziłaś może z córą?
    Jeśli tak, to czy chodzi ciągle?
    My chodziliśmy z córą jak miała 4 miesięce, przez kolejne 3 chyba. I szczerze mówiąc to teraz w ogóle nie widzę żeby to miało jakikolwiek wpływ. Nie mogę też powiedzieć żeby szczególnie przyczyniło się do jej rozwoju, bo zajęcia były przed 40 minut raz w tygodniu. Teraz z synkiem odpuszczam, wolę pójść już jak będzie mógł coś z tych zajęć mieć.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Ja tez kp i okresu jeszcze brak. Nie stesknilam sie i moze go juz nie byc w ogole :) Tym bardziej zem stara i dzieci wiecej miec nie bedziemy....

Sylwia.... teraz nasze dzieci rozpraszaja sie wszystkim... dobrze jest karmic w zaciemnionym pokoju i w ciszy...

Mam to samo- my na butli, wiec pierwsza @ przyszła 6 tygodni po porodzie- jak w zegarku, dokładnie tak samo jak z córką. I teraz idealnie co 4 tygodnie się pojawia a ja klnę i mówię, że mogłabym już menopauzę przechodzić, żeby tej małpy nie było ;).

Ech, karmienie- ja sama karmię zwykle w pokoju małego, przy przymknietych drzwiach. I tak, kiedy już zaspokoi pierwszy głód, głowa mu chodzi na wszystkie strony. Każdy szmer, ruch, wszystko jest interesujące. No ale taki etap ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pochodzić z małą na takie zajęcia, ale dojazd zająłby mi 50min w jedną stronę a mała w foteliku się buntuje :(

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My raczej nie bedziemy chodzić na specjalne zajecia, starsze dzieci zaczeły chodzić na lekcje jak miały 3-4 lata i wtedy juz uczyły się pływać. Teraz będe brała Wojtka czasem przy okazji, jak bedziemy ze starszymi na basenie, głównie żeby się bawił.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • makasa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    makasa, a chodziłaś może z córą?
    Jeśli tak, to czy chodzi ciągle?
    My chodziliśmy z córą jak miała 4 miesięce, przez kolejne 3 chyba. I szczerze mówiąc to teraz w ogóle nie widzę żeby to miało jakikolwiek wpływ. Nie mogę też powiedzieć żeby szczególnie przyczyniło się do jej rozwoju, bo zajęcia były przed 40 minut raz w tygodniu. Teraz z synkiem odpuszczam, wolę pójść już jak będzie mógł coś z tych zajęć mieć.
    My ze straszą córką zaczęliśmy od 4 msc jej życia i nie przerwanie co tydzień wciąż chodzimy czyli już 3,5 roku:)Dla niej to super rozrywka.zawsze chodzi chętnie.Teraz już umie sama nurkować a ostatnio przeplynela dwa razy taki duży basen z makaronem pod pachą tylko.Przez te wszystkie lata chorowala nam bardzo mało, może ze trzy razy.Nawet w zimę nie odpuszczalismy.

natki89, BlackCatNorL, Mama-Ali lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prze temp 25 w cieniu wychodzicie z maluchami np o tej godzinie?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • stere Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali... tylko ta menopauza, to tez nic specjalnego... ehhh to nasze kobiece zycie...

My ze starszakiem chodzilismy na specjalne zajecia na basen a teraz bedziemy chodzili tylko rekreacyjnie... w NL dzieci robia dyplomy plywackie wiec tak czy siak plywac sie nauczy...

• stere Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka... ja czasami wychodze bo mi akurat wtedy mlody zasypia a ja musze zrobic drobne sprawunki albo na rynek warzywny podejsc i mysle, ze ten gorac jest bardziej dla mnie upierdliwy niz dla syna ale trzymam go caly czas w cieniu pod buda...

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę dziś wyjść, a u nas ma być 30 stopni. Poczekam do okolic 16.00.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podszykowalam sobie obiad, dziecki spi a ja czytam ksiazke.
    Mialam popakowac rzeczy ze schowka pod schodami do przeprowadzki ale nie chce mi sie, zrobie to pozniej

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola nie jest fanką upałów, za nic nie chce zasnąć w wózku, dlatego w upały będziemy wychodzić na spacery rano. Dziś wyszłyśmy ok 9.30 i siedziałyśmy sporo pod drzewkiem w cieniu w przyjemnym chłodku, a teraz smacznie sobie śpi pod innym drzewkiem :)

Ja tylko kp a okres po 3 miesiącach :/

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie, żeby niczym nie przykrywac budy od gondoli, nie robić dzieciom w wózkach cienia.

makasa, BlackCatNorL, natki89 lubią tę wiadomość

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z tym nakrywaniem budy to fakt, można niechcący poważnie przegrzać maluszka. Ja parasolkę zawsze rozkładam i uchylam "lufcik" z tyłu budy, wtedy jest cyrkulacja powietrza.
    Dziewczyny dzięki , że o tych Pampersach 4 napisałyście! :) Twardo kupowałam trójki bo myślałam, że te czwórki to jakieś giganty a okazalo się, że są super! :) Młoda waży już ponad 8 kg więc kupa wyłaziła górą, bokiem i ach.. szkoda gadać :):):) Teraz komforcik i luźniutko! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 13:13

• Polaj Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety muszę połowę budy przykryć żeby jej nie ślepilo bo drze się jak mało kiedy a jak ma buzke w cieniu to jest ok.
    Śmieje się tylko że pieluszka we wszystkie strony fruwa.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 1279 1280 1281 1282 1283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ