X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem załamana, u nas totalna masakra, tak marudna i rozdarta przez cały Boży dzień to Łucja jeszcze nie była, na rękach źle, wszystko źle, ani cyc nie pomaga, najeść się nie może, i tak od soboty. Położyłam ją w gondoli w domu na dywanie, leżała i się bawiła, wpielam gondole do wózka i po włożeniu wrzask.
    Byłam u dr, twierdzi że to nie katar tylko sapka, dala leki na alergię....
    Moim zdaniem to katar + ból brzucha...

• natki89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp odnośnie basenu. Mi nie chodzi o to żeby teraz uczyła się pływać czy coś a żeby dobrze się bawiła, bo uwielbia się kąpać. Dlatego zastanawiam się nad zwykłym korzystaniem z basenu a nad zajęciami zorganizowanymi. Chyba jednak będę szukała zajęć :)

Myśmy wyszly o 10 i już było 28 stopni, tylko był delikatny wiatr. Po godzinie wróciłam do domu bo sama się męczyłam i już nie wychodzilysmy bo masakra. Nawet teraz jest 26 stopni. A tak ma być do czwartku na pewno :/ zdecydowanie bardziej wolałam temperatury zimowe.

Kroko a może upały jeszcE dają się we znaki?

Sara właśnie zasypia, mąż na tenisie, ja ogarnę dom i wieczor wolny :)

Wasze dzieci też mają fazę na zabawę śliną? Sara dzisiaj rano od 4 do 5 pluła i się przy tym cieszyła. A jak zajrzałam do łóżeczka to jeszcze nóżkami z radości przebierała. I tak pluła sobie cały dzień :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu.... opryszczka wargowa nie jest zbyt „fajna” dla niemowlaka... najlepiej chyba do lekarza zeby powiedzial co robic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 20:15

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dziś wrócił do domu o 20.30 i przejął córkę. A ja co? A ja pojechalam na 30 minutowa przejażdżke rowerowa z synem. Jak mam okazje to musze spedzic z nim czas sam na sam wtedy mamy czas na nasze szaleństwa
    Teraz mąż poszedł usypiam młodego więc został czas dla mnie.

Krokodylica, makasa, Mama-Ali, Paula_29 lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki ja jestem zadowolona po tych pierwszych zajęciach, były zachowania społeczne, czyli dzieci sie ze sobą witały przez "przybijanie piątek" i z instruktorem rzecz jasna no i na pożegnanie też piątki i piosenki przy tym, potem różne zabawy, widziałam że Iza miała frajdę, patrzyła na inne dzieci, próbowała je dotknąć, zresztą nie tylko ona :D łapała piłeczkę, starszym dzieciom się udawało, jej ciągle odpływała ale nie denerwowała się, polewałyśmy się konewką a na koniec dzieci już siadające "wskakiwały" do wody a młodsze pływały na pleckach, oczywiście instruktor nam mówił jak trzymać dziecko żeby mu nie przeszkadzać, uczył nas piosenek no i dawał zabawki

natki89, małżowinka lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Natki ja jestem zadowolona po tych pierwszych zajęciach, były zachowania społeczne, czyli dzieci sie ze sobą witały przez "przybijanie piątek" i z instruktorem rzecz jasna no i na pożegnanie też piątki i piosenki przy tym, potem różne zabawy, widziałam że Iza miała frajdę, patrzyła na inne dzieci, próbowała je dotknąć, zresztą nie tylko ona :D łapała piłeczkę, starszym dzieciom się udawało, jej ciągle odpływała ale nie denerwowała się, polewałyśmy się konewką a na koniec dzieci już siadające "wskakiwały" do wody a młodsze pływały na pleckach, oczywiście instruktor nam mówił jak trzymać dziecko żeby mu nie przeszkadzać, uczył nas piosenek no i dawał zabawki

Ooo to mega fajnie, właśnie o coś takiego mi chodzi. Podejrzewam, że dla takich maluszków raczej zajęcia wszędzie podobnie wyglądają, zatem szukam czegoś na wrzesień i się zapisujemy :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula masz racje ake po codziennych awanturach jedyne na co mam ochote to posiedziec w ciszy. No i problemem jest to że Kubuś nie uspokaja sie na rekach u taty. Jest juz lepiej ale jak wpadnie w histerie to tylko ja go uspokoję.... moze sprobuje....

My bylismy dzidiaj na dworze ale caly cxas w cieniu. Ja nie lubie takich temp ale na powietrzu przynajmniej Grzes sie wybawi

• makasa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała czasem posiedzieć w ciszy albo obejrzeć w końcu coś w tv wieczorem ale zdecydowałam się na drugie dziecko i wiedziałam że czeka mnie dużo wyrzeczeń i ze czas będę musiała poświęcać głównie dzieciom.Coś za coś Sylwia niestety mimo zmęczenia często trzeba znaleźć jeszcze siłę na zabawę ze starszakiem i na wychowywanie bo brak zainteresowania z twojej strony pogorszy jego zachowanie i dopiero bedzie problem.Taki już los rodzica:)

małżowinka, Krokodylica, Paula_29, natki89, Polaj lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Wychodzi na to że miałam rację, Łucji rozkręcił się ten katar na maksa, w nocy jej odciągałam bo biedna nie mogła spać.
    Zuzia też jeszcze przytkany trochę nosek, biedna tyle czasu się męczy.

Jak u Was z rozmiarami ubranek?
    Łucja nie waży dużo bo 6600g ale wychodzi na to że jest długa. 68 z pepco już dawno musiałam poodrzucać a teraz i 68 z innych firm już za małe, muszę dzisiaj worek z 74 otworzyć.

• annaki Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko bo te ż pepco rozmiary to jakieś zaniżone mi się wydają. Teściowa mi kupiła kilka i np body na 74 są ok a ż kolei innych firm albo kik albo lidliwe to i na 62 da dobre lub 68. To samo na starszą córkę z pepco zakładam na 122 lub 128 gdzie ona ma normalnie rozmiar 116

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wasze dzieci w te upaly tez czesciej przy cycku siedza?

Bylam dzisiaj po chleb przed 9.00 a i tak juz taki gorac ze hej...

Bruno wchodzi jeszcze w rozmiar 68 ale niektore ubranka na 74 sa juz dobre

U nas jest tak cieplo w nocy ze mlody spal do tej pory w pajacyku bez zadnego przykrycia ale dzisiaj zakladamy mu bodziaczka na krotki rekaw bo w tym pajacu mu za goraco

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja też mam takie zdanie jak makasa. Siedzę sobie w ciszy dopiero jak dwójką pójdzie spać czyli średnio około 21-22. A mały wstaje 5-6. Dzieci malutkie będą tylko raz, Ty będziesz miała jeszcze pół życia na odpoczywanie. Dzieci są malutkie. 3 lata to też jeszcze maleństwo które potrzebuje mamy. Mama jest dla niego całym światem. Mi by najzwyczajniej w świecie było żal,ze mama sie nie pobawi bo po całym dniu zabawy z młodszym chce sobie posiedzieć w ciszy. Tak jak mowi makasa jeśli teraz nic nie zrobisz będzie gorzej. Nie dziw sie że woli tate. On przynajmniej poświęca mu czas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 10:45

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    U nas strasznie gorąco (pod Krk), Wojtaś spi, starszaki w szkole i w przedszkolu, a ja kawkę piję. Chodzi za mną ciasto ucierane z truskawkami.. mniam. Może zrobię :)

Wojtek waży 7100g i mamy już ubranka 74-80, ale on jest długi, urodził sie 60cm. Mały obraca mi sie w gondoli i dzisiaj tak złapał sie boku gondoli i podniósł, że myslałam, że wypadnie. Chyba pora założyć spacerówkę.

Sylwia może na początek spróbuj dużo Grzesia przytulać, czasem nie trzeba dużo robić. Można rozsypać klocki i położyć się obok, wystarczy być

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze dzieci też się buntują w pozycji na fasolkę? Moja najchętniej cały czas byłaby w pionie, przy fasolce ciągle ciągnie głowę do góry, a ja się obawiam żeby jej kręgosłupa nie przeciążyć... może fizjoterapeuta w piątek mi coś podpowie jak nie uszkodzić dziecka

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka, ja tylko w pionie nosze, ważne, żeby podwinąć miednicę, jak masz reke pod pupką, to tak trzymać, żeby kregosłup był wygiety w literę C. Dzieki już są bardzo zaciekawione światem, na fasolkę nic nie widzą.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere u mnie i tak w dzień jada co 1,5 godziny, a teraz nawet zdarzy mu się co godzinę. Możliwe, że to w ramach picia, bo długo nie je. Parę minutek i koniec. Czasem łyknie kilka razy i to wszystko. Porządnie i długo je przed zaśnięciem, i rano po długiej przerwie. Wtedy to ciągnie, że hej.

My zakładamy 68 i niektóre 74. To fakt. Te z pepco wydają się trochę mniejsze, za to z H&M np. body 56 nosił razem z ubrankami 62, bo było długie. Teraz też mam trochę z H&M 68 i są idealne. Z Pepco raczej 74. W sumie to oni mają rożnie z tymi rozmiarami, bo mam 2 pajace 68 jeden jest już przymały, a drugi jeszcze ok. Z angielskich rozmiarówek 68 jest np. jeszcze spore i trochę ponosi.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski u mojego malucha na stopie chyba zrobiła się kurzajka :O taka malutka twarda kropka. Co z tym zrobić?

mjvyi09k1yghelay.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda też z 68 pepco już wyrosła, za to bodziaki h&m i nanaf 68 są idealne. Do bodziaków zresztą używam przedłużek, więc te 68 jeszcze trochę ponosi :). A 2 tygodnie temu na bilansie miała 67cm.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.... tez mi sie wydaje, ze to jest bardziej picie niz jedzenie...
    Moj starszak umie sie napic tylko woda. Z racji uprawiania sportu pije domowe izotoniki, swiezo wyciskany sok z pomaranczy, sok z granatu ale zawsze musi miec zwykla wode pod reka lub wode z cytryna.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to z 68 powoli wyrasta. Nawet wczoraj koleżance takie typowo chłopięce przygotowałam bo na jej 8 tygodniowego synka już 62 da za małe.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ