Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • calza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko przykro mi, że musiałaś to usłyszeć... czasem każda z nas narzeka na swojego chłopa, ale taki tekst to jest dno... Mój może i czasem ma dwie lewe ręce i mnie wku*sia, ale zawsze powtarza, że dziecko to jest cud, nasz największy skarb! Nigdy nie żałował, że mamy dziecko i kocha małego ponad wszystko.

Dziewczyny, które rozszerzają już dietę - jak wasze maluchy reagują na jedzonko? Pochwalę się, że Filip 1 czerwca dostał marchewkę i pluł, 2 czerwca też pluł, a dziś mu posmakowało i załapał, że jak idzie łyżeczka to trzeba buzię otwierać i wyraźnie przełyka! Jestem w szoku, myślałam, że będzie więcej brudzenia i plucia, a tu proszę!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 22:36

Krokodylica lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Kroko przykro mi, że musiałaś to usłyszeć... czasem każda z nas narzeka na swojego chłopa, ale taki tekst to jest dno... Mój może i czasem ma dwie lewe ręce i mnie wku*sia, ale zawsze powtarza, że dziecko to jest cud, nasz największy skarb! Nigdy nie żałował, że mamy dziecko i kocha małego ponad wszystko.

Dziewczyny, które rozszerzają już dietę - jak wasze maluchy reagują na jedzonko? Pochwalę się, że Filip 1 czerwca dostał marchewkę i pluł, 2 czerwca też pluł, a dziś mu posmakowało i załapał, że jak idzie łyżeczka to trzeba buzię otwierać i wyraźnie przełyka! Jestem w szoku, myślałam, że będzie więcej brudzenia i plucia, a tu proszę!!

Mój Kuba też na początku pluł marchewką, samą marchewką. Postanowiłam mu ugotować taką delikatną marchwiankę i jadł aż mu się uszy trzęsły :) Ma to chyba po mnie, bo ja warzyw nie cierpię, ale zupy jem litrami. Widzę, że pasuje mu to rozszerzanie diety. Teraz jak widzi, że lecę do niego z miseczką to już uśmiech od ucha do ucha, oczy jak 5 zł i tylko czeka aż dostanie.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powoli zaczyna się stres przedślubny. Zostały niecałe 2 tygodnie. A zdaje się, że niedawno zaczynaliśmy rozmawiać na temat ślubu, przygotowań. To już rok minął. Czas zapieprza. Zaczynam się na poważnie stresować :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza moja krzyczy jak jej nie daje i musi czekać na kolejną łyżeczkę. U niekiedy mówi ama ama to jest takie zabawne.
    Aczkolwiek dziś zjadła tylko 4 łyżeczki A wczoraj cała porcję i nawet dokładkę musiałam przynieść żeby było mało to cycuś też chciała po jedzeniu - chyba w ramach kompotu.
    A córką po rozszerzeniu diety nie pręży się i nie ma problemów z kupka tak naprawdę to nawet nie wiem kiedy robi. Wcześniej była kupa raz na 4 dni a teraz co drugi dzień bez płaczu:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu spokojnie :D przede wszystkim ciesz się TYM dniem, bo serio tyle przygotowań a dzień minie nie wiadomo kiedy i się zdziwicie że już po wszystkim. Pamiętam że dzień przed ślubem zawieźliśmy ciasto na salę i poczułam zapach rosołu, zdziwiłam się że już gotują (a że ciasto już upieczone to jakoś mnie nie dziwiło ;)) dopiero wtedy do mnie dotarło że już następnego dnia będzie nasz ślub, a w tym roku będziemy mieć 5 rocznicę! Nie wiem kiedy to zleciało :) Powodzenia życzę, jak najmniej stresów no i oczywiście liczę na relację z dnia :D

Bubu93, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    U mnie powoli zaczyna się stres przedślubny. Zostały niecałe 2 tygodnie. A zdaje się, że niedawno zaczynaliśmy rozmawiać na temat ślubu, przygotowań. To już rok minął. Czas zapieprza. Zaczynam się na poważnie stresować :)
    To my z mężem zaręczylismy się w sierpniu a w październiku mieliśmy ślub. Nawet nie było czasu na stres. Najlepiej jak zaczęliśmy mówić o ślubie to każdy myślał że on będzie w następnym roku bo na 100% nie uda nam się załatwić sali, zespołu czy fotografa.
    Będzie dobrze zobaczysz.

Bubu93 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu niee nie stresuj się, choć pewnie łatwo tak mówić. Ile pięknych wspomnień przed Tobą <3.

Eh...no masakra. Za tydzień chrzciny, a ja spadłam dzisiaj ze schodów, uderzyłam dołem pleców i mi tam coś spuchło, ale ok, chyba tylko stłuczone. Jak karmiłam wieczorem małą, poczułam lekko stope..no i szybko poszło. Mam 2 gule, jest opuchnięta i boli :/ szybko zastosowałam wodę z octem i lód, teraz na noc maść chłodzącą. Ciekawe co będzie jutro ;(

Bubu93 lubi tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

Zależy co. Brokułem pluje :) resztę je ładnie. Wczoraj był banan.
    Wczoraj pod wieczór zrobilam jej trochę kaszki mleczno ryżowej, pierwszy raz jadła, ja robię taką ciut gesciejsza i podaję łyżeczką, ależ wcinała ze smakiem. :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Gosiak twoja Janka szybka dziewczynka widzę była.A teraz jest wulkanem energi?:)
    Moja raczej spokojna.
    Wulkan :) Trzeba ją dobrze wybiegać i wyganiać ;) Na Dzień Dziecka dostała większą biegówkę (miała puky lrm, teraz dostała XL z hamulcem, pompowanymi kołami) - wzniebowzięta - a tata biega za nią :D
    Myślę, że tak szybko się rozwijała ruchowo, bo chodziła na basen odkąd skończyła 4 miesiące (zajęcia zorganizowane dla maluszków). Teraz trochę przegapiliśmy moment, zobaczymy czy znajdą się miejsca - bo nie tak łatwo o nie w Trójmieście.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wulkan :) Trzeba ją dobrze wybiegać i wyganiać ;) Na Dzień Dziecka dostała większą biegówkę (miała puky lrm, teraz dostała XL z hamulcem, pompowanymi kołami) - wzniebowzięta - a tata biega za nią :D
    Myślę, że tak szybko się rozwijała ruchowo, bo chodziła na basen odkąd skończyła 4 miesiące (zajęcia zorganizowane dla maluszków). Teraz trochę przegapiliśmy moment, zobaczymy czy znajdą się miejsca - bo nie tak łatwo o nie w Trójmieście.
    My też basen od 4 msc i nadal co tydzień zajęcia takze nie wiem czy to u nas akurat mialo jakis wplyw.Nasza biegowke też uwielbia.Smiga ze ciezko za nią nadążyć.Na szczęście mieszkamy blisko lasu i tam ma pole do popisu.

Gosiak lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i dziś świętujemy 5 miesięcy :):):)

Gosiak, Lilly123, Mania1085, nick nieaktualny, Polaj, Mama-Ali, Karmelova, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu wspaniale, ciesz się tym czasem przygotowań :) Przed Tobą naprawdę cudowny dzień :), który niestety szybko minie.

Bubu93 lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, postresuj się teraz, a w dzień wesela ciesz się każdą chwilą już bez stresu :)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie swoim slubem nie denerwowalam. Bylo pieknie, spokojnie, dokladnie tak jak mialo byc. Moze to dlatego, ze u nas bylo kameralnie, bez weseliska. Slub w urzedzie na zamku, sliczna sierpniowa pogoda a potem restauracja dla najblizszych w urokliwym, spokojnym miejscu.
    Bubu - powodzenia zycze i tyle spokoju ile u mnie :)

Moj starszy syn pod koniec czerwca juz raczkowal, siedzial chwile pozniej, potem nauczyl sie wstawac jakos w sierpniu i na pewno wchodzil po schodach - przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania i mamy to nagrane ( wchodzil oczywiscie na czworaka pod eskorta) Zaczal chodzic jak mial okolo roku.
    Mlodszy na razie tak samo sie rozwija.
    Wlasnie dzisiaj nagralam mlodszego jak gada do ksiazeczki i odnalazlam nagranie starszaka sprzed 11 lat ( obaj sa ze stycznia 22 i 25 stycznia), tez gada do ksiazeczki - sa jak blizniacy.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu już po chrzcinach! Huraaaa!!!!! :):):) Wszystko sie udało, Nina w kościele gadała, śpiewała i pluła hehe nawet ksiądz nie wytrzymał i się roześmiał :)
    Co do chłopów to niestety w większości to duże dzieci... Moj sobie zrobił okazję do picia z tytulu chrzcin grrr Nie dosyc ze po lokalu cale towarzystwo przenioslo się do nas to jeszcze po ich wyjeździe naspraszał sąsiadów na "resztki" ! Nastèpnie tak się spił, że poszedl spać i zostawił mbie samą z dziećmi i narąbanym towarzystwem! Na szczeście moje głośne i przewlekle ziewanie i podkreślanie, że padam na ryj przyniosło zamierzony efekt i szanowni goście opuscili nasz taras. Oczywiscie syf nie z tej ziemi musialam ogarniać ja.
    Jak to moja babcia zwykła mawiać: "bo chłopy to h..e" hehe

• stere Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy chlop ma jakis defekt, jak i kazda kobieta. Moj nie pije i nie pali, pomaga w domu ale ma swoje wady i czasami ciezko mi z nimi walczyc. Tez nie jestem idealna

• stere Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propo wad facetow, chociaz to moze zaleta :) ... mijalam wlasnie jednego, w sukience, z pomalowanymi na rozowo ustami...

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie dzwoniłam zapytać o mój wynik badania histopatologicznego. Nie mam go jeszcze w ręku, bo do odbioru będzie dopiero jutro, ale miła pani z rejestracji powiedziała, że wszystko jest w porządku :) Uffff, tak cholernie mi ulżyło.

Mania1085, nick nieaktualny, makasa, Polaj, Krokodylica, Lilly123, Vilu lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Kazdy chlop ma jakis defekt, jak i kazda kobieta. Moj nie pije i nie pali, pomaga w domu ale ma swoje wady i czasami ciezko mi z nimi walczyc. Tez nie jestem idealna

hehehe to tak jak mój :)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu widzisz:) super wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ