X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • calza Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko przykro mi, że musiałaś to usłyszeć... czasem każda z nas narzeka na swojego chłopa, ale taki tekst to jest dno... Mój może i czasem ma dwie lewe ręce i mnie wku*sia, ale zawsze powtarza, że dziecko to jest cud, nasz największy skarb! Nigdy nie żałował, że mamy dziecko i kocha małego ponad wszystko.

Dziewczyny, które rozszerzają już dietę - jak wasze maluchy reagują na jedzonko? Pochwalę się, że Filip 1 czerwca dostał marchewkę i pluł, 2 czerwca też pluł, a dziś mu posmakowało i załapał, że jak idzie łyżeczka to trzeba buzię otwierać i wyraźnie przełyka! Jestem w szoku, myślałam, że będzie więcej brudzenia i plucia, a tu proszę!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2018, 22:36

Krokodylica lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Kroko przykro mi, że musiałaś to usłyszeć... czasem każda z nas narzeka na swojego chłopa, ale taki tekst to jest dno... Mój może i czasem ma dwie lewe ręce i mnie wku*sia, ale zawsze powtarza, że dziecko to jest cud, nasz największy skarb! Nigdy nie żałował, że mamy dziecko i kocha małego ponad wszystko.

Dziewczyny, które rozszerzają już dietę - jak wasze maluchy reagują na jedzonko? Pochwalę się, że Filip 1 czerwca dostał marchewkę i pluł, 2 czerwca też pluł, a dziś mu posmakowało i załapał, że jak idzie łyżeczka to trzeba buzię otwierać i wyraźnie przełyka! Jestem w szoku, myślałam, że będzie więcej brudzenia i plucia, a tu proszę!!

Mój Kuba też na początku pluł marchewką, samą marchewką. Postanowiłam mu ugotować taką delikatną marchwiankę i jadł aż mu się uszy trzęsły :) Ma to chyba po mnie, bo ja warzyw nie cierpię, ale zupy jem litrami. Widzę, że pasuje mu to rozszerzanie diety. Teraz jak widzi, że lecę do niego z miseczką to już uśmiech od ucha do ucha, oczy jak 5 zł i tylko czeka aż dostanie.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie powoli zaczyna się stres przedślubny. Zostały niecałe 2 tygodnie. A zdaje się, że niedawno zaczynaliśmy rozmawiać na temat ślubu, przygotowań. To już rok minął. Czas zapieprza. Zaczynam się na poważnie stresować :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza moja krzyczy jak jej nie daje i musi czekać na kolejną łyżeczkę. U niekiedy mówi ama ama to jest takie zabawne.
    Aczkolwiek dziś zjadła tylko 4 łyżeczki A wczoraj cała porcję i nawet dokładkę musiałam przynieść żeby było mało to cycuś też chciała po jedzeniu - chyba w ramach kompotu.
    A córką po rozszerzeniu diety nie pręży się i nie ma problemów z kupka tak naprawdę to nawet nie wiem kiedy robi. Wcześniej była kupa raz na 4 dni a teraz co drugi dzień bez płaczu:)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu spokojnie :D przede wszystkim ciesz się TYM dniem, bo serio tyle przygotowań a dzień minie nie wiadomo kiedy i się zdziwicie że już po wszystkim. Pamiętam że dzień przed ślubem zawieźliśmy ciasto na salę i poczułam zapach rosołu, zdziwiłam się że już gotują (a że ciasto już upieczone to jakoś mnie nie dziwiło ;)) dopiero wtedy do mnie dotarło że już następnego dnia będzie nasz ślub, a w tym roku będziemy mieć 5 rocznicę! Nie wiem kiedy to zleciało :) Powodzenia życzę, jak najmniej stresów no i oczywiście liczę na relację z dnia :D

Bubu93, Krokodylica lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    U mnie powoli zaczyna się stres przedślubny. Zostały niecałe 2 tygodnie. A zdaje się, że niedawno zaczynaliśmy rozmawiać na temat ślubu, przygotowań. To już rok minął. Czas zapieprza. Zaczynam się na poważnie stresować :)
    To my z mężem zaręczylismy się w sierpniu a w październiku mieliśmy ślub. Nawet nie było czasu na stres. Najlepiej jak zaczęliśmy mówić o ślubie to każdy myślał że on będzie w następnym roku bo na 100% nie uda nam się załatwić sali, zespołu czy fotografa.
    Będzie dobrze zobaczysz.

Bubu93 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu niee nie stresuj się, choć pewnie łatwo tak mówić. Ile pięknych wspomnień przed Tobą <3.

Eh...no masakra. Za tydzień chrzciny, a ja spadłam dzisiaj ze schodów, uderzyłam dołem pleców i mi tam coś spuchło, ale ok, chyba tylko stłuczone. Jak karmiłam wieczorem małą, poczułam lekko stope..no i szybko poszło. Mam 2 gule, jest opuchnięta i boli :/ szybko zastosowałam wodę z octem i lód, teraz na noc maść chłodzącą. Ciekawe co będzie jutro ;(

Bubu93 lubi tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

Zależy co. Brokułem pluje :) resztę je ładnie. Wczoraj był banan.
    Wczoraj pod wieczór zrobilam jej trochę kaszki mleczno ryżowej, pierwszy raz jadła, ja robię taką ciut gesciejsza i podaję łyżeczką, ależ wcinała ze smakiem. :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    Gosiak twoja Janka szybka dziewczynka widzę była.A teraz jest wulkanem energi?:)
    Moja raczej spokojna.
    Wulkan :) Trzeba ją dobrze wybiegać i wyganiać ;) Na Dzień Dziecka dostała większą biegówkę (miała puky lrm, teraz dostała XL z hamulcem, pompowanymi kołami) - wzniebowzięta - a tata biega za nią :D
    Myślę, że tak szybko się rozwijała ruchowo, bo chodziła na basen odkąd skończyła 4 miesiące (zajęcia zorganizowane dla maluszków). Teraz trochę przegapiliśmy moment, zobaczymy czy znajdą się miejsca - bo nie tak łatwo o nie w Trójmieście.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Wulkan :) Trzeba ją dobrze wybiegać i wyganiać ;) Na Dzień Dziecka dostała większą biegówkę (miała puky lrm, teraz dostała XL z hamulcem, pompowanymi kołami) - wzniebowzięta - a tata biega za nią :D
    Myślę, że tak szybko się rozwijała ruchowo, bo chodziła na basen odkąd skończyła 4 miesiące (zajęcia zorganizowane dla maluszków). Teraz trochę przegapiliśmy moment, zobaczymy czy znajdą się miejsca - bo nie tak łatwo o nie w Trójmieście.
    My też basen od 4 msc i nadal co tydzień zajęcia takze nie wiem czy to u nas akurat mialo jakis wplyw.Nasza biegowke też uwielbia.Smiga ze ciezko za nią nadążyć.Na szczęście mieszkamy blisko lasu i tam ma pole do popisu.

Gosiak lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa i dziś świętujemy 5 miesięcy :):):)

Gosiak, Lilly123, Mania1085, ana167, Polaj, Mama-Ali, Karmelova, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu wspaniale, ciesz się tym czasem przygotowań :) Przed Tobą naprawdę cudowny dzień :), który niestety szybko minie.

Bubu93 lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, postresuj się teraz, a w dzień wesela ciesz się każdą chwilą już bez stresu :)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie swoim slubem nie denerwowalam. Bylo pieknie, spokojnie, dokladnie tak jak mialo byc. Moze to dlatego, ze u nas bylo kameralnie, bez weseliska. Slub w urzedzie na zamku, sliczna sierpniowa pogoda a potem restauracja dla najblizszych w urokliwym, spokojnym miejscu.
    Bubu - powodzenia zycze i tyle spokoju ile u mnie :)

Moj starszy syn pod koniec czerwca juz raczkowal, siedzial chwile pozniej, potem nauczyl sie wstawac jakos w sierpniu i na pewno wchodzil po schodach - przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania i mamy to nagrane ( wchodzil oczywiscie na czworaka pod eskorta) Zaczal chodzic jak mial okolo roku.
    Mlodszy na razie tak samo sie rozwija.
    Wlasnie dzisiaj nagralam mlodszego jak gada do ksiazeczki i odnalazlam nagranie starszaka sprzed 11 lat ( obaj sa ze stycznia 22 i 25 stycznia), tez gada do ksiazeczki - sa jak blizniacy.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu już po chrzcinach! Huraaaa!!!!! :):):) Wszystko sie udało, Nina w kościele gadała, śpiewała i pluła hehe nawet ksiądz nie wytrzymał i się roześmiał :)
    Co do chłopów to niestety w większości to duże dzieci... Moj sobie zrobił okazję do picia z tytulu chrzcin grrr Nie dosyc ze po lokalu cale towarzystwo przenioslo się do nas to jeszcze po ich wyjeździe naspraszał sąsiadów na "resztki" ! Nastèpnie tak się spił, że poszedl spać i zostawił mbie samą z dziećmi i narąbanym towarzystwem! Na szczeście moje głośne i przewlekle ziewanie i podkreślanie, że padam na ryj przyniosło zamierzony efekt i szanowni goście opuscili nasz taras. Oczywiscie syf nie z tej ziemi musialam ogarniać ja.
    Jak to moja babcia zwykła mawiać: "bo chłopy to h..e" hehe

• stere Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy chlop ma jakis defekt, jak i kazda kobieta. Moj nie pije i nie pali, pomaga w domu ale ma swoje wady i czasami ciezko mi z nimi walczyc. Tez nie jestem idealna

• stere Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propo wad facetow, chociaz to moze zaleta :) ... mijalam wlasnie jednego, w sukience, z pomalowanymi na rozowo ustami...

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie dzwoniłam zapytać o mój wynik badania histopatologicznego. Nie mam go jeszcze w ręku, bo do odbioru będzie dopiero jutro, ale miła pani z rejestracji powiedziała, że wszystko jest w porządku :) Uffff, tak cholernie mi ulżyło.

Mania1085, ana167, makasa, Polaj, Krokodylica, Lilly123, Vilu lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Kazdy chlop ma jakis defekt, jak i kazda kobieta. Moj nie pije i nie pali, pomaga w domu ale ma swoje wady i czasami ciezko mi z nimi walczyc. Tez nie jestem idealna

hehehe to tak jak mój :)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu widzisz:) super wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ