X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza sto lat i samych przespanych nocy :D

Ja 33 w tym roku skończę...jak miałam 28 to tez jeszcze o dzieciach nie myślałam i to był błąd

Ja generalnie chciałabym mieć jeszcze jednego bobasa i to jakoś zaraz...tzn, żeby były 2 lata różnicy...no ale to tylko takie plany. Nie wiadomo czy się odważymy, a jak się odważymy to nie wiadomo czy się uda ;) Ja po prostu nie chciałabym wracać po macierzyńskim i po prostu zaciążyć i przejść na L4.

calza lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do spania i usypiania. To u nas jest odwrotnie. Najpierw mała spała całe noce u siebie w łóżeczku, a teraz spi całą noc ze mną. Ja już byłam tak zmęczona tym wstawaniem o 4 lub 5, że spróbowałam spać z młoda i pomogło. Ja teraz jestem wyspana. Wstajemy o 7, a nawet i 8...a cycowanie w nocy tak mnie nie męczy i nie wybudza. Także może to niewychowawcze, ale odetchnęłam i odżyłam :)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Dziewczyny jakie macie i polecacie spacerówki?

My jeszcze jeździmy w gondoli. Młoda jest duża, ale na spokojnie się mieści i jakoś się nie buntuje...a spacerówkę mamy w komplecie od wózka głębokiego Emmaljunga i na razie w niej będziemy śmigać.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) pamiętacie jeszcze mnie? Dawno tu nie zaglądałam

Krokodylica, Karmelova, makasa, Malineeczkaa, Greetta, Mania1085 lubią tę wiadomość

• calza Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za życzenia, oby wszystkie się spełniły ;) annaki ja też nie miałam w głowie dzieci jeszcze 1,5 roku temu, zmieniłam zdanie gdy mój ginek mi powiedział, że mam małe szanse na ciążę. Od ponad roku leczyłam się w kierunku endometriozy, a to okropne paskudztwo...
    Jak tylko to usłyszałam to zabraliśmy się za robotę ;) oboje stwierdziliśmy, że w sumie to na co my czekamy? Nigdy nie ma dobrego momentu na dziecko.

mjvyi09k1yghelay.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aenu co u Ciebie?

Ja bym chciała trzecie dziecko ale najpierw chyba musiała bym zmienić męża. ;)

Spacerówke mam od kompletu z 3w1, nie pamiętam nazwy ale to dość wiekowy wózek ale bardzo fajny.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Dziewczyny jakie macie i polecacie spacerówki?
    Jak szukasz niewielkiej to mi się sprawdziła z firmy Espiro Magic. Z tym że ma kółka piankowe i na spacery po dziurach to się nie sprawdzi. Używałam wózka 2 lata i teraz będę nią za moment jeździć.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spacerowke bebetto pascal byla 3w1. Mistrzostwo swiata to nie jest ale mi sie sprawdzila. Koła pompowane duże wiec ok.

Tez uwazam ze nie ma dobtego momentu na dziecko. Zawsze cos bedzie nie tak

• annaki Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze dziecko urodzilam mając 34 i tak na prawde kolejnego nie planowałam, później mialam tarczycę starganą po ciazy i wiedziałam ze juz raczej nic z tego potem jakoś się to wyleczylo i doprowsdzilo do porzadku no i coz wyszlo jal wyszło jest drugie mimo ze nie planowane hehe. Ale wiem ze to już ostatecznie koniec. Tym bardziej ze rozeszły mi sie miesnie na brzuchu i wyszla przepuklina, mam juz skierowanie na operację, trzeba sie doprowadzic do porządku dlatego beda mi wstawiac siatkę. Później mam plan odchować dzieci i zająć sie czyms ale nie wiem czym haha
    Ja mam joie mytrax

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 20:15

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w styczniu skończyłam 25 lat. Kuba był niby planowany, ale to była raczej taka „kontrolowana wpadka” że się tak wyrażę. Stwierdziliśmy, że możemy mieć dziecko, ale jakiegoś wielkiego szału i ciśnienia nie było. Udało się za pierwszym razem no i jest teraz bubuś :) Z tym, że ja drugiego dziecka szybko nie planuję, na pewno nie przez najbliższe 3-4 lata. A potem może pomyślę, ale wiadomo - mówić można wiele rzeczy, a co wyjdzie to inna sprawa :)

My już przeszliśmy na spacerówkę, można ją sobie fajnie regulować, więc trochę siedzi trochę leży, ciągle się w niej cieszy, więc dobra decyzja.

Mania1085, Megiiii, Greetta lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz x-lander city.Nawet fajny wózek ale...no właśnie-mała gondola,brak amortyzatorów,krótki daszek.Jezdzimy teraz w spacerówce z kompletu.Mam jeszcze spacerówke bebetto filipo i to jest strzał w dziesiątke.Spełnia wszystkie moje oczekiwania.Super amortyzacja,lekko się prowadzi,pompowane koła.Same plusy jak dla nas.Zaraz w niego wskakujemy,tylko ze wsi musze przywiezc:)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko raczej ostatnie, bo nie mamy fajnej, perspektywicznej pracy, ani ja, ani mąż. Do tego mąż przewlekle chory. Niestety w tych czasach nawet budżet nie zapewnia stałości zatrudnienia....niefajnie się o tym przekonałam, jak na moje miejsce dyrektorka zatrudniła swoją koleżankę. Jeszcze głupia zrobiłam studia, po których nie ma teraz pracy. A jakbym chciała zmienić zawód, żeby mieć fajną pracę to kolejne studia. Czyli czas, kasa i niepowiedziane, że byłoby o.k. Mąż aktualnie też szuka. Nie wiem, jak to się pookłada. Nie wiem co po macierzyńskim.
    Nie powiem, ja chciałabym kolejnego bobasa. Mąż bardziej sceptyczny. Jak sobie damy radę i w ogóle, więc póki co odpada. No i dopiero co po CC. To znowu trzeba odczekać, a do obecnej pracy na pewno nie wrócę.

Co do spacerówki, to ja mam 3w1 z Barletty Adamexu. Na początek będzie o.k. Już jeździmy nią czasem i poza trochę krótkimi pasami jest całkiem fajnym wózkiem. Nie wiem jak będzie się spisywała, kiedy mały usiądzie. Potem pewnie przejdziemy na jakiś lżejszy wózek.

Mały dalej nam marudzi, ale za to wydaje nowe, bardzo śmieszne dźwięki. Mruczenie, gadanie, czasem nawet wręcz kłóci się z mężem. Kiedy nie marudzi, to z kolei jest bardzo wesoły, więc ze skrajności w skrajność. Z płaczu w śmiech na głos :) Chyba te ząbki dają mu popalić. No i co chwila chciałby cyca, a jak już go złapie, to naciąga, że szok. Jak żelka. A mnie mega boli brzuch, więc chyba w końcu okres zawita.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zawsze marzyłam o 3 ale teraz sama nie wiem. Wiek, dwa cc za sobą i starania o druga dzidzię trwające prawie 3 lata.
    Do tego wszystkiego mąż który jest ale w zasadzie to nie ma.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka hejka o ja głupia zamiast isc spać razem z dziećmi to siedzę i film oglądam :)

Łucja chyba postanowiła uczcić swoje pół roku postępem i dźwigała dziś dupkę do raczkowania :) oczywiście z wrzaskiem ;)
    Wózek jest nadal na nie.
    Butelka nie, obiadki tak se, czyli pół słoiczka z marudzeniem maks, kaszka nie.
    Tylko cyc i rączki.
    Booooooże daj mi cierpliwości.

Antybiotyk Zuzi pomógł, dziś już ładnie bez temperatury, oby tak dalej.

No i oby mnie nie rozłożyło bo gardło dalej czuję.

makasa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megii no ja tez nie bardzo mam do czego wracać bo do obecnej pracy nie chce, dziłanośc gospodarcza po roku w zasadzie nie będzie istnieć bo nie jestem w stanie nic zrobic z dwójką dzieci - no zobaczymy. Jeszcze pół roku może coś się wydarzy.....

Z reszta praca nawet najlepsza raz jest raz nie ma - aczkolwiek z praca łatwiej.
    mam nadzieję, że będzie nas stać na trzecie dziecko. W tej chwili nie bardzo ale tez potrezbuje przerwy jakies 3-5 lat więc troche czasu jest :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubus dzisiaj tez opierał sie juz na kolankach i kilka razy udalo mu sie skoczyc do przpdu :-)

Za to Grześ urządził mi przed chwila taka histerie jak nigdy. Kopał, rzucał się, drapał bił no i mnie gryzł. Po czym padł nieprzytimny i śpi

ehhhh

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja też zawsze żałuję, że jak mały śpi, to ja siedzę, zamiast odsypiać z nim. No ale niestety dorosły potrzebuje też trochę czasu dla siebie ;)
    Też coś pobolewa nie gardło z jednej strony. Oby nam przeszło. Zdrowia :)

Sylwia współczuję. Mały daje Ci czadu.
    U nas chyba za to koniec dobrego spania. Mały zasnął koło 23, a 23.30 poznał, że mnie nie ma i ryk na całego, więc znowu cyc. Coś czuję, że będzie ciężko i skończyło się jego spanie w łóżeczku i moje siedzenie wieczorem. Nie mam pojęcia co z tym zrobić. Trochę średnio cały czas leżeć przy dziecku, żeby się nie obudziło z płaczem, zamiast cokolwiek obejrzeć, lub porobić. A tak fajnie było. Słyszałam, że dzieci w tym wieku mogą "psuć się ze spaniem", ale mimo wszystko boli ;)

Sylwia Ty pisałaś, że przed okresem masz problemy z karmieniem. Ja też coś czuję, że nadchodzi wielkimi krokami. Może to to?

Jeszcze jutro czeka nas USG bioderek w Kato, a pogoda ma być kijowa. Oby rzeczywiście nie lało, bo na tramwaj mamy kawał. Jakieś 30 minut pieszo i po wyjściu też kawałek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 00:07

Krokodylica, BrumBrumek lubią tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na 2-3 dni przed @ msm problem z wyplywem pokarmu. Strasznie dlugo yrwa zanim zacznie leciec no i jest mniej mleka bo maly zdecydowanie krocej je. Najgorszy dzien to dzien przrd i pietwszy dzien okresu. Potem jrst coraz lepiej

• Polaj Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn obudził się z temperaturą i dziś zostaje w domu. W sobotę skończył antybiotyk więc chyba niedoleczylismy ostatniej infekcji.
    I znów 2 w domu.

ana167 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, czytam Was regularnie, ale w ogóle nie mogłam odpisywać... wrrrr
    Chciałam się odnieść do tylu rzeczy...
    Ja śpię ze Stasiem i wysypiamy się z tego właśnie względu, gdybym miała latać do łóżeczka do niego to chyba bym się pochlastała. A tak jak jestem wyspana to od razu lepszy humor i cały dzień jest pozytywny. Mamy specjalne zabezpieczenie, żeby nie spadł z łóżka.
    W ogóle nie wyobrażam sobie, żeby niemowlak szedł spać 22-23 jak piszecie. Kiedy czas dla siebie? I przy starszej córce i teraz mamy taki plan dnia, że zasypia 18:30-19:30

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1313 1314 1315 1316 1317 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ