X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie najgorzej z jazdą autem, ale tak cały dzień z przerwami to by nie wytrzymała. Jechaliśmy do Karpacza 6h i większość przespała także super, ale jakieś pół przed końcem już było ciężko.

Wiecie co ostatnio słyszałam? Że dziecko córki kocha się bardziej. Nie wiem skąd to ludzie biorą, ale taką historie ostatnio opowiadali mi znajomi. Ktoś usłyszał takie słowa od niedoszłej teściowej.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dalej tragedia z podróżą autem, zastanawiam się gdzie się wybrać na wakacje właśnie. Do Pokrzywnej mamy stosunkowo blisko ale nie wiem czy tam jakieś drogi nadające się na wózek są... no ale póki co to czekamy na zmianę wózka, bo gondola nam do auta nie wejdzie ;)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar zabrać dziewczyny na tydzień do domku letniskowego do lasu :)
    Mąż zawiezie Zuzię na rowerze.
    Jeśli oczywiście będą zdrowe.

Łucja od czwartku jest mega marudna, dzisiaj to wciąż krzyczy, ryczy i płacze. Nie mam pojęcia co jej jest. Dałam czopek viburcol to zaraz zrobiła kupę. :/ no ale drugiego jej nie podam bo nie wiem ile się wchłonęło. Jest masakra.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Stwierdziliśmy wczoraj z mężem że na urlop to pojedziemy najwyżej 2h drogi od domu. Nasza młodsza nie znosi jazdy samochodem. Wciąż tylko wrzask i wrzask.
    W jedną stronę to ogarniemy bo zaśnie na cycusiu i rura w trasę - przynajmniej może godzinę pośpię. Ale droga powtotna bedzie koszmarem.

Współczuję...Ale młode to chyba generalnie za długo nie lubią być w aucie. My zwykle najdłużej jedziemy 2-3h ( do rodziców albo teściów). Ale Wojtek to podróżnik- potrafi 1,5h wyglądać za okno i mruczeć coś pod nosem :D.
    Ale w okolicach 2h już mu sie chyba nudzi, łapie krótka drzemkę ( w samochodzie praktycznie nie śpi) i potem już zaczyna jękolić. Za to starsza wchodzi do auta i zasypia :D, jak mamusia :D (oczywiście jak jestem w roli pasażera :D), ala jak już się obudzi to marudzi ze jej się nudzi, kiedy będziemy itd.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly123 wrote:
    Moja nie najgorzej z jazdą autem, ale tak cały dzień z przerwami to by nie wytrzymała. Jechaliśmy do Karpacza 6h i większość przespała także super, ale jakieś pół przed końcem już było ciężko.

Wiecie co ostatnio słyszałam? Że dziecko córki kocha się bardziej. Nie wiem skąd to ludzie biorą, ale taką historie ostatnio opowiadali mi znajomi. Ktoś usłyszał takie słowa od niedoszłej teściowej.

Ja nie słyszałam, ale np u mnie teść zawsze miał więcej serca do córki swojej córki niż syna...Niby próbuje traktować równo, zawsze dostają to samo ( sa w tym samym wieku), ale widać różnice. Nawet parę razy mój mąż mówił mu o tym.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ja nie słyszałam, ale np u mnie teść zawsze miał więcej serca do córki swojej córki niż syna...Niby próbuje traktować równo, zawsze dostają to samo ( sa w tym samym wieku), ale widać różnice. Nawet parę razy mój mąż mówił mu o tym.
    1,5 godziny bez marudzenia marzenie :)

Zostaje jeszcze jazda w nocy ale jakoś ja nie potrafię zasnąć w aucie więc dwoje rodziców niewyspanych niedobrze wróży w następny dzień :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za 3 tyg ruszamy do pl 650km ale nie obawiam sie drogi bo Sara to typ lubiacy chyba każdy środek lokomocji. Najdalej i najdłużej bo w korkach to jechaliśmy ponad 100km ale spala a jak nie spala to patrzyła w okno. Ona potrafi w drodze do i ze sklepu (5km) zasnac nie wiadomo kiedy wiec mam nadzieje ze do Polski będzie tak samo.

małżowinka, Lilly123, Krokodylica, ana167 lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sprawdza się wsiadanie do auta w porze drzemki. Potrafi wtedy przespać 3,5 godziny. Jeśli muszę ją gdzieś zawieźć o innej porze to działa śpiewanie głośno skocznych dziecięcych piosenek (te nieszczęsne jadąmisie, kundel bury itd). Jeśli jedziemy z mężem razem to jedno siedzi z tyłu i zabawia.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie dzialaja ani piosenki, ani zabawianie, jak ma sie drzec to sie drze i tyle.
    W niedziele przez pol godziny wpatrywal sie w meza a potem bez pisniecia zasnal na nastepne pol godziny, w drodze powrotnej po prostu sie darl az musialam wysiasc z auta i przy cycku uspic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 07:37

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pół roczku nam strzeliło :) Kiedy to zleciało?

ana167, Lilly123, Polaj, (sunshine89, annaki, Megiiii, makasa, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzisiaj pół roczku :) szok, też się zastanawiam kiedy to zleciało :)

Bubu93, annaki, Gosiak, Megiiii, Krokodylica, Lilly123, Polaj lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zapomniałam dodac żeby nie bylo tak rozowo to starsza do momentu przesadzenia w wiekszy fotelik przodem do kierunku nie nawidzila jazdy. Podroz wlasnie do pl byla udręką. Szybko sie nudzila a mi brakowało pomysłów. Ona nawet w drodze do sklepu potrafiła zrobic taką histerie że az sie porzygała. Teraz za to uwielbia jeździć.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ile ważą wasze dzieciaki?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Dziewczyny, ile ważą wasze dzieciaki?
    mój waży 8110:)

Megiiii lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś mój syn mnie zaskoczył.Mogę w pełni się pochwalić że raczkuje pełną parą i nawet dziś puścił się podłogi i samodzielnie siedział a usiadł z pozycji raczkujacej:D:D!!!!szok ależ duma mnie rozpiera

Bubu93, Lilly123, Krokodylica, Polaj, ana167, Megiiii, Asasa, annaki, małżowinka, Myszk@ lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas narazie nie widzę aby dziadkowie faworyzowali któreś z wnuków.raczej na równi traktują a jest ich trochę.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój waży 8600.

Dziewczyny, ale Wasze dzieci szybko się rozwijają. Mój jest co prawda 5-miesięczny, ale nie bardzo mu się chce cokolwiek robić. To już po 3 miesiącu fajnie się odwracał, a od ostatniego skoku jakby zapomniał jak się to robi. Leży na brzuchu i płacze. Z takich rzeczy, to położony na brzuszku "pływa", ale jeszcze nie pełza.

U nas coraz większe marudzenie przez idące ząbki. Najgorzej przy jedzeniu, bo po paru łykach daje istny koncert. U Was też tak to wygląda? Oczywiście domaga się ciągle noszenia, choć jak ma dobry humor to i w leżaczku chwile poleży, ale nie za długo. No i ostatnio na spacerach znowu z wózka trzeba go wyciągać, bo się drze. Ale jak się uśmiecha i gada, to sama słodycz :)

U Was też tak dziś leje? Przynajmniej chyba przez to młody zasnął przy piersi na leżąco, a ja mam chwilę dla siebie :)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kluska 8200... i dziś to prawie co godzinę się domaga cyca, no i co tu zrobić, trzeba dać. A leniuszek jest z niej duży, leżeć na brzuchu też za bardzo nie chce. Mi się wydaje, że ona po prostu chciałaby się przesunąć do zabawki przed nią ale nie umie i się denerwuje.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa to chyba u nas to samo :)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze to kruszynki ;) przy mojej. W zeszłym tygodniu wazyla 9100.

Synowi odwołali trening a że opieka nad córcia zorganizowana to pojechaliśmy do figlolandii. Teraz chlopaki szaleja (syn z bratankiem).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2018, 17:24

makasa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 1334 1335 1336 1337 1338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ