X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak zasnie w łóżku to nie dasz rady przenieśc do łóżeczka?
    Kuba tez sam nie zaśnie w łóżeczku. Ale usypiam najczęściej na rękach i potem odkładam. Jak kamie w nocy to ostatnio tez jak zasnie to przekładsam do łóżeczka

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja ją przełożyłam na śpiocha do łóżeczka ale ona od razu się wybudziła lekko :/ U nas zawsze te pierwsze godziny snu są takie jakieś płytkie, niespokojne, byle co ją budzi.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Black ja nie walczę, zasypia ze mną na łóżku a potem przekładam do łóżeczka gdzie śpi do pierwszej pobudki, potem ze mną. Zuzia też zasypia teraz ze mną, zawsze zasypiala u siebie i w nocy przychodziła ale u niej w pokoju jeat teraz straszny gorąc więc biorę ją od razu do sypialni.

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie. W naszej spacerówce są pasy 5-punktowe, ale bardzo bardzo krótkie. Mały jest w nich ściśnięty jak sardynka i płacze. Nie dziwię mu się. Da się z nich zrobić pasy 3-punktowe. Tak, czy tak, podwyższając lekko oparcie mały zjeżdża i trzyma się na tym dolnym pasie, przechodzącym między nóżkami. Też tak macie? Co myślicie o pasach 3-stopniowych? Wystarczą, dopóki mały nie siada? Właściwie to na razie chronią tylko przed zjechaniem na dół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2018, 09:04

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii ja nie uzywam teraz wogole tych pasów ktore są na ramiona a nawet je wyciągnęłam. Sara jest zapięta tylko w te dolne w kroku. Te górne są potrzebne jak dziecko siedzi to po co teraz męczyć leżące dziecię, nie ucieknie nam przecież z wozka ;)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Sylwia ja ją przełożyłam na śpiocha do łóżeczka ale ona od razu się wybudziła lekko :/ U nas zawsze te pierwsze godziny snu są takie jakieś płytkie, niespokojne, byle co ją budzi.
    U nas też, dobrze żeby do mniej więcej 23 mama była pod ręką, a już najlepiej żeby był cycek. Później, ostatnimi czasy, śpi głębiej do mniej więcej 5.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Megii ja nie uzywam teraz wogole tych pasów ktore są na ramiona a nawet je wyciągnęłam. Sara jest zapięta tylko w te dolne w kroku. Te górne są potrzebne jak dziecko siedzi to po co teraz męczyć leżące dziecię, nie ucieknie nam przecież z wozka ;)

Dzięki za info i pomysł. Masz rację. Najlepiej byłoby używać tylko dolnych. U nas są zwykłe pasy łączone i nie da się ich podzielić, ale pokombinowałam, wyjęłam górne i dolne zrobiłam na 2 razy. Wygląda to o.k. Przetestuję w praktyce :)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lipca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Tak mniej więcej po jakim czasie zauważyłaś poprawę?
    Dosłownie po kilku razach stosowania :) balsamem smarowalam ja dwa razy dziennie :)

Bubu93 lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    U nas 2 jedynka wylazi i mamy bunt na ludzkie jedzenie,jedynie mleko jako ttako i wode daje czesto,po lyku przypadkiem sie napije..

A u nas generalnie bunt na wszystko i dziwne zachowanie chyba przez tego zębola.
    Mleka nie dojada, kaszkę jakoś wcisnę ale muszę się nagimnastykować, obiad też bez entuzjazmu, deserek równie, wieczorne mleko tez niedojedzone. Do tego ciągnie mleko tak, jakby nagle nie umiał pić z butelki. A obiadki też je tak, jakby nie wiedział jak złapać. Wcześniej ładnie zgarniał z łyżeczki a teraz taki regres.

Ale czekam na spokojnie aż wszystko wróci do normy, bo przecież kiedyś musi nie? ;)
    Na spacery zabieram ze sobą maść na zęby i jak zaczyna jeczeć to smaruje i jest spokój. W te upały to spacery musimy niestety zaliczać wcześnie- po 8 rano już.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pytanie. W naszej spacerówce są pasy 5-punktowe, ale bardzo bardzo krótkie. Mały jest w nich ściśnięty jak sardynka i płacze. Nie dziwię mu się. Da się z nich zrobić pasy 3-punktowe. Tak, czy tak, podwyższając lekko oparcie mały zjeżdża i trzyma się na tym dolnym pasie, przechodzącym między nóżkami. Też tak macie? Co myślicie o pasach 3-stopniowych? Wystarczą, dopóki mały nie siada? Właściwie to na razie chronią tylko przed zjechaniem na dół.

U nas też są 5 punktowe i te w kroku wydaje mi się że jak bym podniosła oparcie to by mu przeszkadzały. Ale. Rozpinam mu ten krok TYLKO jak jadę po prostej powierzchni. Ostatnio wjeżdzałam wózkiem pod górkę i wózek niebezpiecznie się przechylił- więc te pasy nie chronią tylko wtedy, gdy dziecko chce wyleźć z wózka, ale też w takich przypadkach. Swoją drogą tego nie sprawdzaliśmy w spacerówce a jest mega ważne.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siedzi i zapinam ja na 3 punkty.
    Tak samo zresztą jak w foteliku do karmienia.
    Ale fakt jest jeden że te naramienne pasy dobrze chronią podczas przechylow lub nie daj boże wywrotki wózka.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Echhh my już po usg, ciągle malutka ma powiększony kielich nerki, niby nic poważnego i trzeba kontrolować co jakiś czas, ale jak matka ma się nie martwić. Miałam nadzieję, że wszystko będzie już ok zwłaszcza, że na tapecie mamy jeszcze okulistę w sierpniu

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:

Tam musi być regulacja. Rozciagasz na taką długość jak Ci pasuje. Poszukaj gdzieś pod ochraniaczami.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana, ja tez sie zastanawiam czy na razie nie dać sobie spokoju. Ale nie chciałabym też żeby sie całkiem odzwyczaił, więc chyba bede dawała pół obiadku i pół deseru jak będzie chciał. Najwyżej mlekiem nadrobimy, w takie upaly to nawet lepiej.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Echhh my już po usg, ciągle malutka ma powiększony kielich nerki, niby nic poważnego i trzeba kontrolować co jakiś czas, ale jak matka ma się nie martwić. Miałam nadzieję, że wszystko będzie już ok zwłaszcza, że na tapecie mamy jeszcze okulistę w sierpniu

To zrozumiałe, że jako matka martwisz się wszystkim. Na pewno wszystko będzie w porządku :) A co się dzieje, że musicie iść z małą do okulisty?

małżowinka lubi tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    To zrozumiałe, że jako matka martwisz się wszystkim. Na pewno wszystko będzie w porządku :) A co się dzieje, że musicie iść z małą do okulisty?
    Trochę jedno oczko jej ucieka do środka, pediatra mówi, że kiedyś czekali do 2 roku życia, bo niby do tego czasu neurologicznie się dziecko rozwija, ale pediatrzy w szpitalu mówili o tym, że zezować mogą dzieci do 6 mca więc wolę zawczasu coś z tym zrobić jeśli będzie taka potrzeba

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj mały szok. Młoda od dwóch dni z dziwną wysypką na plecach i rękach, więc biegiem do dermatolog, a ta tylko rzuciła okiem i pyta, kiedy się skończyła gorączka. Zamieniłam się w znak zapytania, bo żadnej gorączki nie było, może faktycznie młoda była ostatnio odrobinę cieplejsza, ale zwalałam to na słabą termoregulację przy tych temperaturach. A dermatolog na to, że wysypka jest 100% po trzydniówce. Może być trzydniówka bez gorączki?

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem ale pamiętam jak syn miał 8 miesięcy i trzydniowkę. Temperatura nie chciała spadać nawet kąpiele nie dzialy. A gorączka na poziome 40 stopni.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z kolei mój syn przeszedł 3dniówke prawie normalnie bo temp była może lekko podwyższona ale nie wyższa niz 38. Zorientowałam sie po wysypce tak naprawde że to była 3dniówka.

Natomiast ja sie zaraziłam i ja miałam ponad 40st gorączki i wysypke oczywiście. 2 dni byłam jak beton

• Casjopea Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2018, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że tak wtrącę - ja lekko nie w temacie, ale nie jestem w stanie wszystkiego przeczytać :D

Jak Wam idzie rozszerzanie diety? Ile Wasze maluchy jedzą i jak często?

‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ