X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    A jakoś odkażacie przed pobraniem moczu, czy wystarczy obmycie w wodzie z mydłem?

Woda z mydłem i przetarcie rivanolem - tak lab zalecił.

Ja miałam chyba trzy podejścia do pobierania, bo akurat jak się na sekundę odwracałam, to ta zaczynała sikać ;)

Megiiii lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przemylam tylko mydlem

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazali przemyć octeniseptem

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pieluch tu my używamy dada extra care. Jedynie dwójek używałam pampersa premium, ale nam się nie sprawdziły. Dla mnie dada są najlepsze.

Polaj współczuje pogrzebu, jejku podwójny pogrzeb, mam nadzieje, że nikt bliski:(

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj w domu nie wyrobiliśmy. Spacerować się nie da w te upały, poza tym u nas 3mieście pełno turystów. Wpadliśmy na pomysł pojechania do galerii. No i powiem Wam, że to był mega pomysł. Tam przyjemnie i chłodno, mało ludzi, bo większość na plaży. Zjedliśmy obiad. Obkupiłam męża w spodnie (swoją drogą w C&A do 6 sierpnia wszystkie przecenione rzeczy mają dodatkowy rabat 50%), także za 6 par spodni daliśmy 150 PLN ;D Traf chciał, że jeszcze teścia spotkaliśmy :D no mówi się trudno. Więc wylądowaliśmy na kawce i tak minęło 7h po9za domem :)

Krokodylica, Lilly123 lubią tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly123 wrote:
    Ale mieliśmy emocjonujące popołudnie. Siedzę sobie z tatą w ogródku, obok mamy sąsiada a za jego płotem pole, na którym gość próbował ogarnąć póki co mały ogień. Szybko się okazało, że nie daje rady, tata od razu powiedział, że dzwonimy na straż i poszedł po tel. Próbował wybrać nr, ale nie widzi z bliska, wzięłam mu ten tel i sama zadzwoniłam. Akurat przejeżdżał gościu, który był strażakiem i wspólnie z sąsiadami walczyli łopatami, żeby nie zapalił się dom sąsiada. W efekcie wszystko dobrze się skończyło, sąsiad ma podwędzony płot a pole całe się spaliło, miałam mega stresa jak widziałam ten ogień, bo przy takiej pogodzie miałam wizje ogromnego pożaru. Zadzwoniliśmy naprawdę szybko, a jednak z 15 min minęło do przyjazdu straży, wydawało się że to wieczność. Sama stałam z Olą na drodze i czekałam aż przyjadą żeby im machać że to tutaj.

Ola wcięła dzisiaj całe żółtko. Karmienie cycusiem jest koszmarem przy tej temp. Obie jesteśmy mokre po takiej sesji :/

masakra, domyślam się, że się nieźle wystraszyłaś. Co za akcja koleś próbował ogarnąć ogień w taki upał, słabo, od razu powinien zadzwonić po straż:/

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nic ludzi nie ucza bledy innych jak np te pozary w Grecji co podobno od palenia w domowym ogrodku sie zaczely a skonczyly smiercia prawie 100 osob - brak wyobrazni totalny

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania... ja wczoraj bylam z moimi w Ikea.... spacer wozkiem to 10 minut... a potem cudowny chlod klimatyzacji, malo ludzi bo wakacje i przedpoludnie... przy okazji oblukalam jak urzadzic pokoj mlodego, co kupic... takze przyjemne z pozytecznym....
    ...a dzisiaj planowalam pojechac do duzego centrum ogrodniczego zeby popatrzec co maja do mojego ogrodka ale nie wiem czy dam rade

• Polaj Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    Co do pieluch tu my używamy dada extra care. Jedynie dwójek używałam pampersa premium, ale nam się nie sprawdziły. Dla mnie dada są najlepsze.

Polaj współczuje pogrzebu, jejku podwójny pogrzeb, mam nadzieje, że nikt bliski:(
    Niestety żona i syn kuzyna męża więc bliska. Oni zginęli właśnie w Grecji. Ciągle mam prz3d oczami jak syn bawi się z Kacperem a ja rozmawiam z Beata.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Niestety żona i syn kuzyna męża więc bliska. Oni zginęli właśnie w Grecji. Ciągle mam prz3d oczami jak syn bawi się z Kacperem a ja rozmawiam z Beata.

Boże jaka tragedia...nie wyobrażam sobie żyć po czymś takim. Współczuję temu mężowi/ojcu...ja bym się nie podniosła ;(

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj.... straszne...

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj, wyrazy współczucia...

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest tragedia nie do opisania. Ja już w zeszły tydzień tyle przeplakalam a jutrzejszego dnia nawet sobie nie wyobrażam.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaj straszna tragedia.Wyrazy współczucia:(

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże drogi Polaj brak mi słów...współczuję ;(

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama - Ali tez mi się wydaje, że po takiej tragedii bym się nie podniosła. Choć wiem, że stety bądź niestety człowiek dużo jest w stanie znieść. Mam w rodzinie osobę, która najpierw pochowała syna, później męża, a na starość jeszcze jej wnuczka została brutalnie zabita;/ Choć tragedie nie toczyły się jednocześnie to i tak jest to niewyobrażalne...

Kiedyś znajoma powiedziała mi, że oni starają się zawswze3 podróżować razem, bo gdyby stało się coś złego to giną wszyscy :( Straszne...

Od kiedy urodziłam córkę bardzo się boję o życie naszej rodziny...a wieści o takiej tragedii na długo zostają w pamięci :(

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra. Wyrazy współczucia Polaj....

Mania, ja też tak mam, że boję się o naszą rodzinę. Zwłaszcza przy chorobie mojego męża.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj straszne.
    Dzisiaj na mieście widziałam faceta z wieńcem, miał taki nieobecny wzrok, spojrzałam a tam napis "rodzice", aż mnie ciarki przeszły.

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Polaj wyrazy współczucia..straszna tragedia..

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za kondolencje.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ