X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ Wow Black, spora panna :) ja zważyłam dziś swojego klocuszka i niecałe 7,5kg a już z małżem sapiemy że ciężka, chociaż to pewnie kwestia przyzwyczajenia mięśni

Te 2.5 kg robi różnicę ojjjj robi :)
    Ja mam co chwilę coś z plecami a mój mąż też wymięka ( a chłop jak dąb). Chociaż już jej tak dużo nie nosimy odkąd siedzi.

A pokazujecie maluchy na grupie fb? Chętnie bym popodziwiała małe styczniaki ♡ I co, wszystkie jesteście jednocześnie tam i tu? Ja się usunęłam jeszcze w ciąży po jakiejś aferze ale może bym sie tam wbiła znowu? Hehe
    Jak to zrobić? Morwa to się chyba już wyprowadziła na dobre z forum co?

Morwa lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kaszki czasem bardzo gęste wychodzą i Wojtkowi nie robi różnicy ;)
    Akurat dziś była dość rzadka to wciągnał porcje i płakał o jeszcze.

U nas z obiadków to chyba najlepiej ryba. Ostatnio zjadł cały słoik 220, ale np średnio chce słoiczki z czymś twardszym. Karmiłam go wołowiną z burakami i ciagle sie krztusił i denerwował, więc darowałam sobie. Na twarde rzeczy przyjdzie czas jak beda zeby ;), póki co, niech sobie radzi z większymi kawałkami ale miękkimi.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Te 2.5 kg robi różnicę ojjjj robi :)
    Ja mam co chwilę coś z plecami a mój mąż też wymięka ( a chłop jak dąb). Chociaż już jej tak dużo nie nosimy odkąd siedzi.

A pokazujecie maluchy na grupie fb? Chętnie bym popodziwiała małe styczniaki ♡ I co, wszystkie jesteście jednocześnie tam i tu? Ja się usunęłam jeszcze w ciąży po jakiejś aferze ale może bym sie tam wbiła znowu? Hehe
    Jak to zrobić? Morwa to się chyba już wyprowadziła na dobre z forum co?

Iza nie siedzi jeszcze :( tzn w krzesełku owszem, bardzo chętnie, ale nie sadzamy jej na podłodze, teraz i tak w domu potrafi się zabawić na macie i nie muszę jej nosić, ale na ogródku ma nerwa i nie chce za bardzo leżeć, trzeba pannę nosić.
    Ja nie jestem na FB, dopiero niedawno założyłam, a i tak nie podaję całych danych, ale też chętnie bym zobaczyła Wasze dzieciaczki :) na basenie lubię się przyglądać innym dzieciom, każde inne i każde super

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ma od dzisiaj urlop, ciekawa jestem jak nam minie, młoda tak strasznie się cieszy jak się budzi między nami <3

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • (sunshine89 Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też kaszki nawet gęste mała je chętnie, te duże słoiczki też już idą na raz.Lubi wszystko, z tym, że ne chce jeść rzeczy, które zawierają kawałki, musi być papka, inaczej ma odruch wymiotny.

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja to trochę pomemła te warzywa kilka razy dziennie i tyle... jeszcze chyba nie wie, że tym można się najeść, mam nadzieję, że będzie lepiej, bo nie chcę karmić do 18...
    W ogóle od kiedy rozszerzamy to rzadziej rpbi kupę, też tak miałyście?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 14:55

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black mogę na forum napisać ze chcesz dołączyć.Czasem wstawiamy fotki.Nie wiele tam dziewczyn jest i mało się dzieje ale i tak sympatycznie dość.Przynajmniej można dzieci pooglądać na fotkach;)

Ja się zarzekalam ze blw będę karmić. Przyszło co do czego i się boję ehhh.Naczytalam się nie potrzebnie.Z córką jakoś łatwiej mi szło.Za to sama gotuję Adamowi i teraz już nie scieramna papki tylko na grubych oczkach warzywa itp.

Wczoraj mieliśmy chrzciny.Myślę że wszystko fajnie wyszło.10 minut do wyjścia chce ubrać Adasia do kościoła a on zasnął.Musialam go obudzić.więc na początku mszy był marudny.Wyszłam z nim na dwór.Pobujalslm w wózku i zasnął.Na polewanie główki nawet się nie obudził.A w sumie tego dnia chrzcilo się 10 dzieci:O wszystkie plakaly już pod koniec mszy.

Mówię wam mam przesrane teraz z Adamem.Naprawdę jestem wyczerpana po każdym dniu.Wszędzie wlazi.Przy wszystkim się wspina.Kojca nie kocha więc strach do toalety wyjsc bo już gdzieś stoi...nie wysypiam się też bo budzi się co 2 h.Widzę że chciałby spać z nami ale boję się ze spadnie.Więc czekam aż usnie.

Karmelowa wyrazy wpolczucia z powodu cioci:(

malineczka twój brat musi sięgnąć dna.Jak się podniesie sam to wyjdzie z tego.Jeśli nie to nie zrozumie.Mój brat bliźniak w Anglii pracował 5 lat.Ładnie pięknie kasy zarabiał.Teraz wrócił.Jest alkoholikiem.Nic nie ma.taki jego wybór.

małżowinka, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym dołączyła na fb, nawet nie wiedziałam,że jest grupa

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa coś o tym wiem. Patrycja wstaje przy wszystkim i krokiem odstawno-dostawnym porusza się na boki. A ma dopiero 7 miesięcy i coś mi się wydaje że za miesiąc góra dwa będę jej buty do chodzenia kupować.

makasa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie do mnie na priv w sprawie dodania na Facebooka :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek , przyjmij proszę to wyślę Ci w prywatnej wiadomości wytyczne odnośnie Facebooka :)
    Myszk@ wrote:
    Iza nie siedzi jeszcze :( tzn w krzesełku owszem, bardzo chętnie, ale nie sadzamy jej na podłodze, teraz i tak w domu potrafi się zabawić na macie i nie muszę jej nosić, ale na ogródku ma nerwa i nie chce za bardzo leżeć, trzeba pannę nosić.
    Ja nie jestem na FB, dopiero niedawno założyłam, a i tak nie podaję całych danych, ale też chętnie bym zobaczyła Wasze dzieciaczki :) na basenie lubię się przyglądać innym dzieciom, każde inne i każde super

Tobie też wysłałam zaproszenie , przyjmij proszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 19:48

małżowinka, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Kroko Wiktoria tez miała ten odruch przy gęstej kaszce. Może spróbuj co dwa dni dawać o pół-łyżeczkę więcej? U mnie to przeszło i juz je gęsta

Ale czemu? Co mi to przeszkadza że je rzadką?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba się zdecyduję na tuli tylko powiedzcie czy lepiej kupić nowe czy nie przeszkadza kupić używane? I czy trzeba to jakoś specjalnie dopasowywać do dziecka? Czy wkładam zapinam i już?

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tula nie ma regulacji. Manduca ma regulacje

• makasa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko my polecamy tule.Nosimy się już.wystarczy ze raz do siebie sobie wyregulujesz pasy i potem tylko zapinasz i wkladasz dziecko.Szybko i bezproblemowo.Tule uzywana mozna kupic tak do 100 zl taniej niz cena producenta.Trafiaja sie okazje.Na fb jest tez grupa sprzedazowa tuli.Ja się pochwale ze dzis wychaczylam wlasnie i kupilam dwa nowiutkie otulacze tuli za pół ceny:)

Apropo noszenia to u nas w kraju jest jeszcze ciemnogród niestety:/często spotykam się z nie miłymi komentarzami...w sobote bylismy z mezem i dzieciakami na zakupach w tesco.Mąż miał śpiącego Adasia w tuli.Pani na kasie skomentowała że ona to by się bała tak dziecko nosić i że była tu taka jedna ostatnio co się zakupami zabardzo zajęła i dziecko w nosidle udusiła:O dobrze jakby takie złote rady dawały tym co w wisiadłach noszą a nie wszystkim po kolei jak leci.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Małżowinka bo Ty późno dołączyłaś do nas tu na forum a grupa na fb powstała jak byłyśmy na początku naszych ciąż :-D

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki już dołączyłam do styczniówek na fb ;) Ileż tam cudnych zdjęć i filmików :) Ach cudne te nasze maluszki! ♡♡♡ :)

ana167, Morwa, makasa, Karmelova, emi2016, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa ja sie nie spotkalam nigdy z dziwnymi komentarzami a nosze Kube w manduce bardzo duuuzo. Czasami tylko pytaja czy mu wygodnie.
    Mnie manduca o tyle przekonuje ze rosnie razem z dzieckiem. Ma nawet wkladke noworodkowa no ale rego nie polexam.
    Grzesia w manduce mąż nosil jak mial ponad 2 lata :-)

• makasa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Makasa masz tule standard?
    Tak.mam rozmiar standard;)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro idziemy na szczepienie i jestem ciekawa ile pokaże waga u lekarza.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 1367 1368 1369 1370 1371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ