X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Recaro young sport syn ma 124cm i jeszcze się mieści.
    A ile Twoja córka ma wzrostu bo ja muszę kupić cos w przedziale 9-25 bo nosidlo za małe.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak przyrządzacie dzieciom rybę? My dopiero zaczynamy z kaszkami i owocami, ale mały ma chętkę do jedzenia...
    Gotujecie rybę na parze, czy pieczecie w piekarniku i jaką podajecie?
    Wystarczy rozdrobnić widelcem?
    A jak robicie z mięskiem? Blendujecie? Pulpeta pewnie wystarczy rozdrobnić widelcem, ale kawałek gotowanego, lub pieczonego kurczaka jest już bardziej suchy...

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj moja ma 103 cm wzrostu.Właśnie czytam o tych fotelikach i nie wyobrażam sobie jak to moje dziecko będzie jeździć i nie wychodzić z fotelika tylko z pasami samochodowymi bo te większe już nie mają pasów w foteliku.

megii ja rybę na parze gotowałam ale też i piekłam w piekarniku.Często dorsz,tilapia lub sola i łosoś.Przy córce tak robiłam.Rozgniatalam widelcem.Mięso blendowalam z warzywami np.indyk lub królik też na parze.

Megiiii lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój ma pasy. Chyba od 18 kg można zapinać tymi samochodowymi a te fotelikowe demontujesz. My z nich zrezygnowaliśmy jak syn powiedział że go siusiak przez pasy boli.
    Dzięki za info o wzroście. Czyli wyższe dziecko już musi się przesiąść.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Łucja padła, ciekawe ile pośpi.
    Zuzię tato wziął na wycieczkę rowerową.
    A ja usiadłam i piję inkę.
    Dzisiaj nie gotuję, na obiad będzie kiełbaska z grilla z bułką i keczupem :P
    Także świętujemy niedzielę hehe

Lilly123, ana167, małżowinka, makasa lubią tę wiadomość

• calza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski! Mam pytanie z cyklu "nie o dzieciach" ;) Czy któraś z was była może wczoraj na koncercie Eda Sheerana? Idę dzisiaj z moim mężem i się zastanawiamy czy będzie fajnie i czy warto.

mjvyi09k1yghelay.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Hej laski! Mam pytanie z cyklu "nie o dzieciach" ;) Czy któraś z was była może wczoraj na koncercie Eda Sheerana? Idę dzisiaj z moim mężem i się zastanawiamy czy będzie fajnie i czy warto.
    N9 jaska, że będzie bosko! Przecież to Ed ♡
    Ps. Zazdroszczę Ci, że ojeja :):):)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Co tu tak pusto? Wszystkie w weekend zapiły? :P

• annaki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dobre hahaha
    Ja wrocilam juz do de. Koniec urlopu, koniec sniadanek i obiadów pod nos, koniec relaksu :(

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi tak, teraz wszystkie odsypiają.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki... ja mam sniadanka, obiady i kolacje gotowe... prac na razie nie musze ( po powrocie z wakacji bedzie ze dwie pralki), sprzatac nie musze... ale juz planuje obiady i zakupy ( przed powrotem do domu zamowie zakupy w sklepie)... no i w ogole nie odpoczywam... przy posilkach me dziecie nie wytrzymuje w wozku 10 minut wiec jemy na raty... do tego, nie wiem o co chodzi ale jak ma zrobic kupe to zawsze ale to zawsze przy ktoryms z naszych posilkow, czlowiek nalozy sobie na talerz, bierze pierwszy kes do buzi i sruuu... trzeba leciec przebrac gnoma... starszy syn ciagle ciagnie nad morze, basen, chce pograc w bilard, w pilke... zero odpoczynku, zero a nawet jest gorzej niz w domu... odpoczne dopiero jak starszy pojdzie do szkoly czyli za dwa tygodnie :)
    No i drugorodny zamiast banana woli cebule... w ogole upodobal sobie i cytryne, i cebule ( slodka cebule)...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz rozgladam sie za fotelikami i patrze na taki RWF/FWF - jak sie uda to chcialabym wozic mlodego tylem do kierunku jazdy przynajmniej do 4 roku zycia... mam jeden fotelik na oku ale musze urobic starego z powodu ceny tego fotelika....

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Kroko dobre hahaha
    Ja wrocilam juz do de. Koniec urlopu, koniec sniadanek i obiadów pod nos, koniec relaksu :(

Ja to samo..od wczoraj popołudnia w domu. A przed wyjazdem było "wale to, nie sprzątam, zrobię jak wrócę", no i wróciłam ;(

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly wlasnie mam to samo :-P
    Piorę sprzątam. Tyle dobrze ze mam żarcia całą lodówkę i zamrazarke. Wiadomo powrót z polski od mamusi jest zawsze z autem pełnym jedzenia. W ziazku z tym mam na dzisiaj pierogi na jutro krokiety a pozniej musze jakąś zupę wymyslic ale mam nawet swojskie kurczaki wiec nie będzie źle

Lilly123 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana... wlasnie nie wiem czy da rade dlatego chce fotelik z mozliwoscia jazdy przodem i tylem...

...ja tez zawsze sprzatam przed wyjazdem... po przyjezdzie i tak jest gora prania i gotowanie i chociaz to nieszczesne sprzatanie odpada

• annaki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa ja tez chciałam przy Lenie i na moim chcieniu się skończyło ;-P. Później po nosidle zmienilam na przodem bo inaczej moje zdrowie psychiczne podczas 8godz jazdy by bardzo ucierpiało i ktos by w czasie jazdy mogl wyskoczyc oknem :-D

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere ja dla młodego też następny planuje tyłem ale pytałam o fotelik dla starszej właśnie 4 latki.Niestety tyłem już nie da rady i nie wiem na co zwracać uwage przy wynorze tego większego.

My wczoraj na wsi grilowalismy i świętowalisy roczek synka szwagierki.Powiem wam że wymiarowo to są tacy sami z Adasiem.Podobna waga i wzrost a 5 msc roznicy:)

Idziemy zaraz na spacerek.Mąż znów wyjechał...:/już mam dosyć tych jego wyjazdów.Mam na dzieje ze od wrzesnia sie to zmieni bo Maria do przedszkola.Ktoś musi ją wozić bo jednak kawałek drogi jest.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski, Kuba ma biegunkę :/ Jak do tej pory 2 wodniste kupki. Polecacie coś na takie dolegliwości? Mam Orsalit w apteczce. Myślicie, że to może być od zębów?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a u nas odwrotnie. 3 dni bez kupy a zawsze byly codziennie. To normalne przy rozszerzaniu diety? :/

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry.
    Co tu tak pusto? Wszystkie w weekend zapiły? :P

Ja odsypiam :) Trochę się ochłodziło i dzieć znowu zaczął ładnie spać, za to kot się zdążył przyzwyczaić do mojego nocnego wstawania co godzinę i teraz mi cholerne futro spać nie daje.

Mania1085 lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ