X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Recaro young sport syn ma 124cm i jeszcze się mieści.
    A ile Twoja córka ma wzrostu bo ja muszę kupić cos w przedziale 9-25 bo nosidlo za małe.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak przyrządzacie dzieciom rybę? My dopiero zaczynamy z kaszkami i owocami, ale mały ma chętkę do jedzenia...
    Gotujecie rybę na parze, czy pieczecie w piekarniku i jaką podajecie?
    Wystarczy rozdrobnić widelcem?
    A jak robicie z mięskiem? Blendujecie? Pulpeta pewnie wystarczy rozdrobnić widelcem, ale kawałek gotowanego, lub pieczonego kurczaka jest już bardziej suchy...

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj moja ma 103 cm wzrostu.Właśnie czytam o tych fotelikach i nie wyobrażam sobie jak to moje dziecko będzie jeździć i nie wychodzić z fotelika tylko z pasami samochodowymi bo te większe już nie mają pasów w foteliku.

megii ja rybę na parze gotowałam ale też i piekłam w piekarniku.Często dorsz,tilapia lub sola i łosoś.Przy córce tak robiłam.Rozgniatalam widelcem.Mięso blendowalam z warzywami np.indyk lub królik też na parze.

Megiiii lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten mój ma pasy. Chyba od 18 kg można zapinać tymi samochodowymi a te fotelikowe demontujesz. My z nich zrezygnowaliśmy jak syn powiedział że go siusiak przez pasy boli.
    Dzięki za info o wzroście. Czyli wyższe dziecko już musi się przesiąść.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Łucja padła, ciekawe ile pośpi.
    Zuzię tato wziął na wycieczkę rowerową.
    A ja usiadłam i piję inkę.
    Dzisiaj nie gotuję, na obiad będzie kiełbaska z grilla z bułką i keczupem :P
    Także świętujemy niedzielę hehe

Lilly123, ana167, małżowinka, makasa lubią tę wiadomość

• calza Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski! Mam pytanie z cyklu "nie o dzieciach" ;) Czy któraś z was była może wczoraj na koncercie Eda Sheerana? Idę dzisiaj z moim mężem i się zastanawiamy czy będzie fajnie i czy warto.

mjvyi09k1yghelay.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Hej laski! Mam pytanie z cyklu "nie o dzieciach" ;) Czy któraś z was była może wczoraj na koncercie Eda Sheerana? Idę dzisiaj z moim mężem i się zastanawiamy czy będzie fajnie i czy warto.
    N9 jaska, że będzie bosko! Przecież to Ed ♡
    Ps. Zazdroszczę Ci, że ojeja :):):)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Co tu tak pusto? Wszystkie w weekend zapiły? :P

• annaki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko dobre hahaha
    Ja wrocilam juz do de. Koniec urlopu, koniec sniadanek i obiadów pod nos, koniec relaksu :(

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi tak, teraz wszystkie odsypiają.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki... ja mam sniadanka, obiady i kolacje gotowe... prac na razie nie musze ( po powrocie z wakacji bedzie ze dwie pralki), sprzatac nie musze... ale juz planuje obiady i zakupy ( przed powrotem do domu zamowie zakupy w sklepie)... no i w ogole nie odpoczywam... przy posilkach me dziecie nie wytrzymuje w wozku 10 minut wiec jemy na raty... do tego, nie wiem o co chodzi ale jak ma zrobic kupe to zawsze ale to zawsze przy ktoryms z naszych posilkow, czlowiek nalozy sobie na talerz, bierze pierwszy kes do buzi i sruuu... trzeba leciec przebrac gnoma... starszy syn ciagle ciagnie nad morze, basen, chce pograc w bilard, w pilke... zero odpoczynku, zero a nawet jest gorzej niz w domu... odpoczne dopiero jak starszy pojdzie do szkoly czyli za dwa tygodnie :)
    No i drugorodny zamiast banana woli cebule... w ogole upodobal sobie i cytryne, i cebule ( slodka cebule)...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz rozgladam sie za fotelikami i patrze na taki RWF/FWF - jak sie uda to chcialabym wozic mlodego tylem do kierunku jazdy przynajmniej do 4 roku zycia... mam jeden fotelik na oku ale musze urobic starego z powodu ceny tego fotelika....

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Kroko dobre hahaha
    Ja wrocilam juz do de. Koniec urlopu, koniec sniadanek i obiadów pod nos, koniec relaksu :(

Ja to samo..od wczoraj popołudnia w domu. A przed wyjazdem było "wale to, nie sprzątam, zrobię jak wrócę", no i wróciłam ;(

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly wlasnie mam to samo :-P
    Piorę sprzątam. Tyle dobrze ze mam żarcia całą lodówkę i zamrazarke. Wiadomo powrót z polski od mamusi jest zawsze z autem pełnym jedzenia. W ziazku z tym mam na dzisiaj pierogi na jutro krokiety a pozniej musze jakąś zupę wymyslic ale mam nawet swojskie kurczaki wiec nie będzie źle

Lilly123 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana... wlasnie nie wiem czy da rade dlatego chce fotelik z mozliwoscia jazdy przodem i tylem...

...ja tez zawsze sprzatam przed wyjazdem... po przyjezdzie i tak jest gora prania i gotowanie i chociaz to nieszczesne sprzatanie odpada

• annaki Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa ja tez chciałam przy Lenie i na moim chcieniu się skończyło ;-P. Później po nosidle zmienilam na przodem bo inaczej moje zdrowie psychiczne podczas 8godz jazdy by bardzo ucierpiało i ktos by w czasie jazdy mogl wyskoczyc oknem :-D

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere ja dla młodego też następny planuje tyłem ale pytałam o fotelik dla starszej właśnie 4 latki.Niestety tyłem już nie da rady i nie wiem na co zwracać uwage przy wynorze tego większego.

My wczoraj na wsi grilowalismy i świętowalisy roczek synka szwagierki.Powiem wam że wymiarowo to są tacy sami z Adasiem.Podobna waga i wzrost a 5 msc roznicy:)

Idziemy zaraz na spacerek.Mąż znów wyjechał...:/już mam dosyć tych jego wyjazdów.Mam na dzieje ze od wrzesnia sie to zmieni bo Maria do przedszkola.Ktoś musi ją wozić bo jednak kawałek drogi jest.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde laski, Kuba ma biegunkę :/ Jak do tej pory 2 wodniste kupki. Polecacie coś na takie dolegliwości? Mam Orsalit w apteczce. Myślicie, że to może być od zębów?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a u nas odwrotnie. 3 dni bez kupy a zawsze byly codziennie. To normalne przy rozszerzaniu diety? :/

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Dzień dobry.
    Co tu tak pusto? Wszystkie w weekend zapiły? :P

Ja odsypiam :) Trochę się ochłodziło i dzieć znowu zaczął ładnie spać, za to kot się zdążył przyzwyczaić do mojego nocnego wstawania co godzinę i teraz mi cholerne futro spać nie daje.

Mania1085 lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
‹‹ 1372 1373 1374 1375 1376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ