Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla solenizantki :)
    Czas tak szybko ucieka.

makasa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla naszych 4-latek :)

Bubu przepraszam Cię ale uśmiałam się z Twojego posta. :) wiem że to nie jest śmieszne ale jakoś mnie rozbawiło z tym kiblem. :) ale współczuję bo doskonale wiem jak to jest.

Łucja ma jakiś bunt na cyca, obiadki, deserki, chrupki je a przy cyckach cuduje (no chyba że w nocy to je ładnie). Kilka z Was pisało ostatnio o buncie na mleko, przeszło Waszym dzieciom samo czy nie?

Mama-Ali, makasa lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz rozmiar 74 lub 6-9 miesięcy, ale on jest taki na styk.
    Muszę właśnie przejrzeć szafkę z ubraniami obydwu moich księżniczek. ;)
    W ogóle dzieci rosną jakoś tak skokowo, że ubranka są dobre dłuższy czas a potem w ciągu tygodnia trzeba całą szafę wymieniać.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka palca nie było potrzeby prześwietlać bo ładnie wszystko schodzi, jest jeszcze siny i boli przy chodzeniu ale nie ma tragedii. :)

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko u nas był bunt na mleko, już myślałam że mi się odstawia albo coś innego ją w d**ę ugryzło i wygląda na to że to drugie. U nas tylko w nocy jadła, w dzień był RYK jak już tylko widziała że odpinam stanik... do wczoraj, dzisiaj je ładnie, mało tego położyłyśmy się na drzemkę i ponieważ przez kilka dni był płacz na widok cyca to dziś jej nawet go nie pokazałam i co? I się rozszlochała bo ona akurat dzisiaj tego cyca chciała :D
    Nie mam pojęcia czy to zęby, czy uszko bo dziś był jeszcze osttani raz antybiotyk, czy po prostu taka faza, grunt że mija.
    Gratuluję postępów Łucji :) no i dobrze że z palcem lepiej.
    Z tymi ciuchami to masz rację, są dobre a potem nagle bum, na gwałt piorę większy rozmiar

Krokodylica, małżowinka lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • stere Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj trzy dni pojadl warzywek i wczorej juz nie chcial, dzisiaj tez. Jutro podam mu kaszke kukurydziana.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój je warzywka i owoce, a za słoiczkami nie przepada. Zjadł nawet owoce z jogurtem naturalnym.
    Za płatkami owsianymi też nie przepada.Na dniach dam mu kurczaka.
    U nas marudzenie nadal.Paula współczuję. U nas tak nigdy nie było. Jak marudził w dzień, to spał w nocy.
    Polaj teraz doczytałam. Byliście w poradni przyszpitalnej w Chorzowie u tego chirurga? Coś takiego, że u nas szybki termin. Jak chciałam na gastro to prawie rok czekania. W Kato 2 miesiące...

A ja nareszcie zamówiłam wózek. Mam nadzieję, że się nie rozczaruje.Jednak żaden z tych o których pisałam. Abc Design. Bardzo mi się spodobał. Lekki i piekny z wyglądu. Oby też funkcjonalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 19:21

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii dokładnie w przychodni przyszpitalnej. Moze inaczej jest z dziecmi które muszą mieć kontrole.
    Chociaż w niektórych przychodniach termin za 3 tyg a my mieliśmy pójść max tydzień po urazie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeden raz byłam zbyt powolna z poduszką i młoda nabiła sobie guza z boku głowy:( Obserwowałam ją 4 godziny i poza tym, że ewidentnie ją to boli to nie zachowuje się nienaturalnie. Wesoła, roześmiana i głodna, a teraz zasnęła i tylko śpi trochę niespokojnie. Cały czas się zastanawiam, czy jednak nie zabrać jej na sor.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak Vilu? Noc spokojna? Nic się nie działo?

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była niespokojna i więcej wisiała na cycu. Ale noce ostatnio mamy różne, więc to niekoniecznie od tego guza. Rano też trochę marudna, ale może z niewyspania. W każdym razie wybieram się do przychodni.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu... a o co sie uderzyla? Jakos bardzo mocno?
    ...z tymi uderzeniami to roznie bywa, nawet niepozorne moze byc niebezpieczne...

A moj wczoraj zaczal plakac jak go odlozylam juz na noc, swiatlo zgaszone, podchodze do niego i patrze ze cos czarnego lezy kolo jego glowki, swiece sobie telefonem a to wielki, gruby pajak... nie wiem jak on wlazl na 2 pietro i to jeszcze jak w oknach moskitiery sa...

• stere Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana... u nas sa tylko preparaty ekologiczne ale pajakow pelno i trudno z nimi walczyc

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko u nas też wyłażą pająki brrrr

• Asasa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu i jak tam sytuacja?

Stere chyba bym sama zaczęła wrzeszczeć jakbym zobaczyła tego pająka.

W poniedziałek przyszedł mi bidon ze słomką canpol babies i jakież było moje zdziwienie jak podałam wodę Emilce a ona od razu załapała i zaczęła pić :-)
    Z gorszych wieści to chyba potwierdziły się moje przypuszczenia i moja mała jest uczulona na ryż. Dałam jej dzisiaj rano trochę kaszki ryżowej i teraz już jej wyszła wysypka na czole.
    W ogóle z tym rozszerzanie diety to nam to kiepsko idzie, tzn. nawet zjada te warzywa ale w ilościach kilku łyżeczek i koniec. Tak porównując objętościowo to 1/3 małego słoiczka, u Was też tak mało jadały na początku? Chociaż to już 3 tydzień jak jej coś daje, więc nie taki początek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 13:13

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa... ja to nie wiedzialam czym to zadusic, za co chwycic... znalazlam jakis kawalek papieru toaletowego, zlapalam dziada z obrzydzeniem w ten papier i piescia walnelam bo palcami sie brzydzilam zgniesc...

A co do rozszerzania diety, to tez sie zmartwilam ze to moje dziecko zje kilka lyzeczek i ma dosyc - jakbym stosowala jedzonko do lapki to nic by nie zjadl - i poczytalam ze to normalne ze dzieci zjadaja najpierw kilka lyzeczek, i to przez dluzszy czas, nawet dwa, trzy miesiace...

Asasa lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez tak malo jadla aż w koncu jak bylismy na urlopie u tesciow to dalam jej rosolku takiego na swoim wiejskim kurczaku i warzywach. Zmielilam wszystko z makaronem i jadla tak ze aż krzyczala ze wolno daje. I w nosie mam teraz gotuję jej w domu zupy daje szczyptę soli morskiej pieprzu curry itp i je ze smakiem tak ze jak widzi ze ide z zupką to az buzię otwiera. W sumie nie dziwie sie tez bym nie chciała tych sloikowych bo one ochydne są. No jednak jak sie da sczypte przypraw to inny smak. W sumie dziwilam sie bo Lena jadła sloiczki do 1.5 roku i je uwielbiała a ta wydziwia. Jeszcze jakies z rybą czy spaghetti zje a inne nie bardzo.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki... ja sama robie jedzonko i nawet dobre to wszystko, pomimo ze bez soli... w ogole to chce sama ograniczyc dosalanie potraw...
    ... tak siedze i czytam ciagle o tej diecie maluszkow i pisza ze jesli karmi sie piersia i chce sie nadal karmic to do 12 miesiaca zycia te stale pokarmy maja byc tylko dodatkiem do kp a nie zamiast kp... takze kamien z serca mi spadl i spokojnie bede podawala nowosci wiedzac ze te 3-4 lyzeczki jest ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2018, 14:12

• Vilu Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra obmacała, poświeciła w oczy i nie widzi nic niepokojącego. Gdyby młoda była przez 3 kolejne dni marudna to mam jechać do poradni ortopedycznej do szpitala. A walnęła się bokiem głowy w drewnianą nogę od krzesła.

No i oczywiście się nasłuchałam, że gdybym ją trzymała na rękach, tak jak mi zalecono, to nic takiego by się nie stało. No super...

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu niech ta pediatra przyjdzie na jeden dzień do Ciebie zająć się małą, ciekawa jestem ile by wytrzymała nosić ją na rękach

Krokodylica lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
‹‹ ‹ 1384 1385 1386 1387 1388 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ