X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla wszystkich chorych. U nas też kiepsko. Nie wytrzymałam i wzięłam małego do lekarza. Czerwone gardło, gile takie, że w nocy mi się dusił, gorączka. Infekcja wirusowa. Na szczęście osłuchowo okej.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj robiliśmy kontrolne usg, lekarz strasznie dokładnie albo długo je robił a mała patrzyła na mnie i wrzeszczała, pierwszy raz zobaczyłam u niej łzę, u mnie oczywiście też skończyło się później na płaczu :(

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, zdrowia dziewczyny, bo coś słabo z tym u wielu z Was :O

U nas dolne jedynki już są, górne właśnie idą... mamoza okropna, a teraz jestem TYDZIEŃ skazana tylko na siebie... siły i cierpliwości mi brak...

Mój Niunio nie ma za to apetytu, 120ml mleka jak się to cud. Dziś to zwazyjsm i schudł 1kg... nie wiem czy to normalne czy lecieć do pediatry....

mjvyi09k1yghelay.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilogram to chyba sporo, ja bym pewnie leciała...

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza ja juz 2 tyg jestem sama bo maz po pracy jezdzi na budowe i wraca po polnocy takze sie nie widujemy. Juz mi nerwy puszczaja. Dzisiaj nawrzeszczalam na dzieciaki z tej bezsilnosci..... podziwiam samotne matki ja juz nie wyrabiam

• calza Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony bym leciała do lekarza, z drugiej strony mały cały czas pełza jak komandos, może spała dużo kcal? Muszę go poobserwować, mam nadzieję, że to kwestia ząbków.

mjvyi09k1yghelay.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Calza ja juz 2 tyg jestem sama bo maz po pracy jezdzi na budowe i wraca po polnocy takze sie nie widujemy. Juz mi nerwy puszczaja. Dzisiaj nawrzeszczalam na dzieciaki z tej bezsilnosci..... podziwiam samotne matki ja juz nie wyrabiam

O mamusiu... :O ty jeszcze funkcjonujesz?

mjvyi09k1yghelay.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza poszła bym do dr, 1kg to bardzo dużo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza ja bym poszla do pediatry....
    Nie funkcjonuje już staram sie po prostu dotrwać do momentu kiedy będą spały. Przez to wszystko schidlam chyba 3kg no i siada mi laktacja. Kuba nie chce ssac cyca. Dzisiaj na sile wmusilam w noego butelke ale o dziwo zaskoczyl i wypil 100ml. Dziekowalam Bogu ze wypil bo już mialam wizje wrzaskow przez pol nocy a wstawac musze o 5.30 zeby zdazyc do pracy....czekam na dzien kiedy maz wroci z pracy prosto do domu

• makasa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już dwa miesiące jestem sama tzn.mam weekendowego męża.Mam nadzieję że jeszcze dwa tygodnie i już będzie z nami.
    I u nas katar wciąż.Zaczął się od wychodzenia górnego zęba.Jest przezroczysty więc dobrze ale teraz mu scieka po gardle i pokasluje.Jutro pójdziemy chyba na przesłuchanie i doktora co by mieć pewność że nie poszło na płuca.Wiem że inhalacje z soli by pomogła ale on teraz strasznie jest anty nastawiony na to:/
    Calza jak rzeczywiście schudl killogram to bym się zmarrwila.Mi pediatra kiedyś powtarzał ze dobrze jak rośnie lub jak stoi w miejscu z wagą aby znacznie nie spadało z niej.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to widzę że jest tu trochę tych "samotnych" matek. Trzymajcie się dziewczyny.
    Mój wprawdzie jest ale pożytek z niego taki że syna do zerówki zaprowadzi. Wraca do domu jak już dzieci śpią.

Calza lepiej zmykam do lekarza bo to moim zdaniem za duży spadek.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • calza Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spytałam teściowej co robić w takim przypadku i powiedziała, że to może być niedokrwistość i jest to podobno charakterystyczne dla tego wieku (dziecko zaczyna się więcej ruszać, więcej go interesuje i po prostu nie ma czasu zjeść, więc traci żelazo i różne mikroelementy). Kazała zrobić morfologię z ferrytyną oraz badanie moczu. Niestety, jako że jestem do jutra sama nie dam rady z małym taki kawał przyjść do przychodni (przynajmniej 7 km od nas), a ja nie mam samochodu i muszę czekać do czwartku...

mjvyi09k1yghelay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza zrob jeszcze osobno zelazo oprocz ferrytyny.
    Ja Kubie podaje actiferol bo mial zelazo duzo ponizej normy. Pediatra mi mowila ze w jedzeniu nie uzupelni sie niedoborow

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio morfologia Łucji wyszła taka sobie, dr kazała dawać jej codziennie obiadek z mięsem na zmianę z jajkiem. Ale waga jej rośnie, nie jakoś bardzo ale jednak rośnie.

Ja dzisiaj wstałam z bólem głowy i żołądka. :/

A teraz siedzę u fryzjera z farbą na głowie. Zuzia w przedszkolu a Łucja z ciocią w domu, pewnie jej się tam drze.

małżowinka, Polaj, makasa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj pluje takimi obiadkami nie wiem jak go podejsc. Dla smaku cos tam dziubnie ale tylko tyle

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się właśnie boję spadku żelaza, później podobno przy niedoborach spada też apetyt, więc ciężko to jedzeniem wyrównać, staram się dawać urozmaicone rzeczy, ale badań krwi nie robiliśmy

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U starszego niskie zelazo bylo powodem braku apetytu. Suplementowalam i po kilku tygodniach jadł jak opetany

• annaki Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja paskuda zmienia sie chyba w wampira ;). Wyszła jej górna dwójka która nie dawała zadnych objawów dopiero corka rano mówi mama Sara ma zęba :D. Będzie śmiesznie wyglądała bo ma dwie dolne jedynki no i ta górna dwojka

małżowinka lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam właśnie z ćwiczeń dla mam z dziećmi, Elizka pognała w świat nie oglądając się za mamą, odkrywała inne dzieci i ich zabawki, co jakiś czas rzuciła uśmiechem w moją stronę a ja mogłam się trochę poruszać, tylko co jakiś czas ją zgarniając żeby nie piła z obcej butli albo nie lizała czyichś butów. Naładowałam baterie na maksa, super sprawa!

makasa, Myszk@, Krokodylica, Lilly123, Bubu93 lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla chorowitków

Kroko i jak ciocia przetrwała? było tak jak przewidywałaś czy zaskoczenie :)

Małżowinka moja też się do dzieci garnie

Dziewczyn a co dajecie dzieciaczkom na śniadanie? Dotychczas gwiazda pięknie zjadała kaszki na mleku ale od tygodnia ma na nie focha, kanapki zje 2 gryzki i woli zjadać to co na kanapce, chlebem pluje, naleśniki/placuszki ją strasznie zatykają, zje malutko i koniec, jajecznicą też pogardziła ostatnio, no nie mam na pomysłu co ze śniadaniem, późniejsze posiłki wciąga i pokrzykuje że za wolno albo za mało, tylko śniadanie jest porażką

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 1408 1409 1410 1411 1412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ