Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
O kurcze rzeczywiście sezon chorobowy chyba rozpoczęty na dobre. Zdrówka dla wszystkich! Moj chrześniak z bratem poszli do przedszkola, po 4 dniach byli chorzy i są w domu od tygodnia.
Olusia zaczęła wstwać, za 3 dni skończymy 8 miesięcy i nie mamy ani pół ząbka. Nawet się nie zapowiada.
Byłyśmy dziś na lotnisku pomachać dziadkowiMyszk@, Polaj lubią tę wiadomość
♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Ana, wow, wstaje Ci już moja tylko się czołga, chociaż dziś była próba bujania się, piszę próba, bo oczywiście kolana lezały. Zupami się nie zrażaj, ja też wiele razy pisałam że moja je tylko gęste a rzadkim pluje, wyjątkiem były pomidorowa i rosół, tam to nawet rzadkie zjadała, a któregoś dnia zaskoczyła i teraz łyka wszystko.
Dziewczyny, nie wiem moze ja tylko uważam że odkryłam Hamerykę a wszyscy tak robią mam wywar dla młodej w kostkach od lodu i jak nie mamy zupy (nie zawsze gotuję, a dwóch dań nie jemy, tylko Gwiazda jest specjalnie traktowana), to dla niej rozmrażam kilka kostek, wrzucam jakieś warzywo i już jest inna zupa, mam też zamrożone różyczki kalafiora, brokuła, groszek od dziadków z działki. Na początku wystarczały jej 3 kostkeczki, teraz 7-8, polecam tak zrobić wywar... marchew, pietruszkę i seler mam starte na oczkach i zamrożone w wywarze, więc takie podstawowe warzywka ma w każdej kostce aby tylko dorzucę coś extra, np. dziś poszedł ziemniak i kasza i był krupnik
EDIT: nie wierzę, dziś młoda skończyla 9 m-cy, urodzila się o 22:05
z tej okazji spadła mi z łóżka a niby byla zabezpieczona poduszkami, przeturlała się jakośWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 22:08
-
Rany boskie 9 miesięcy? Ja się pytam kiedy?! To mnie trochę dołuje, bo powrót do pracy się tak jakby mocno już zbliża. Mąż mnie wczoraj zaskoczył, bo mówi, że może byśmy gumki nie używali, jakoś tak spanikowałam, że to chyba za szybko, chociaż on chyba nie rozważał tego w kontekście ciąży, a wygody zresztą u nas jakiś powrót do przeszłości, w dzień od wczoraj zasypia tylko przy cycu, w nocy też co i rusz cyc, więc ja nie wiem kiedy mi owulacja w takim tempie wróci... a ja tak się staram z różnymi posiłkami
-
Ja to już nie mam nadziei, że moja będzie raczkować. Leżenie na plecach jej najbardziej odpowiada i koniec, no i oczywiście noszenie na rękach. Po pierwszej rehabilitacji się obracała a potem się zbuntowała i po dziś dzień nic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 13:11
-
Mnie wczoraj babka na spacerze zaczepila.W wózku miała 10 msc dziewczynka które nie siedzi nie raczkuje nie wstaje.Ta kobieta była ciocia i mówiła że to wina rodziców bo oni w ogóle jej nie kładą na brzuchu bo ona nie lubi.Ja pamiętam że Marysia taka była ze nie lubiła właśnie tej pozycji.Mimo wszystko kilka razy dziennie nawet na tą minutę ukladalismy ją na brzuszku aby cwiczyla mięśnie które są niezbędne do robieniaa kolejnych kroków.Oczywiscie co dziecko to inna historia.
-
Moja kluska dzisiaj stała przy plastikowym pudle jako podpórce, a że było puste to się zapomniała i je podniosła zamiast się trzymać, stała tak kilka sekund :o
Myszk@, Krokodylica, Bubu93, Lilly123, Polaj, Mania1085, Megiiii, makasa lubią tę wiadomość
-
U nas przesrane dosłownie i w przenośni, Łucji wyskoczyły dwie dolne jedynki na raz i to nie jest koniec, bo już widzę dwójka na dole leci a na górze pod palcem czuję że też się pchają, dzisiaj biedna już tak płakała że podałam jej czopek viburcol, ewidentnie zęby bo co wsadzi coś do buzi i gryzie to zaczyna ryczeć.
No i wczoraj i dzisiaj non stop kupa, dzisiaj przed południem już była pupa odparzona. Ech. -
O tak, powrót do pracy się zbliża smutno mi z tego powodu, bo fajnie mi jest z tym małym bąkiem moja Gwiazda dopiero niedawno zaczęła pelzać, może tydzień a dzisiaj próbowala się na kolanach dźwignąć i tak zadziornie na mnie popatrzyła wypatrzy każdy okruszek, a teraz hitem sa latające muchy...
Bubu93, Polaj, Mania1085, Megiiii, małżowinka lubią tę wiadomość
-
Fajnie tak poczytać o postępach innych dzieci. U nas raczej bez zmian. No może tyle, że pierwszy raz sam usiadł i siedzi już stabilnie bez żadnego podparcia, więc może sobie spokojnie siedzieć i bawić się zabawkami Z „raczkowaniem” stoi raczej w miejscu. Buja się przód tył. Od kilku dni jak się buja to tak fajnie dupką przesuwa się do przodu i widzę, że rękami chce ruszyć, bo zaczyna je odrywać od podłoża, ale jeszcze ma cykora i rezygnuje
Ostatnia noc na szczęście spokojniejsza. Kaszel go nie męczył, więc i ja mogłam trochę pospać. Ogólnie chyba lepiej się czuje, bo i kaszel mniejszy i katar się uspokoił, więc może będzie dobrze. I tak w tygodniu skoczę z nim do pediatry, żeby go osłuchała dla mojego świetego spokoju.
Kroko, to Ci młoda wystrzeliła ruchowo. Z tego co widzę to nie tylko ruchowo, ale zębole też idą w najlepsze. Super
No i ja będę szukać niani. Jakoś nie mam serca oddawać go do żłobkaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 21:49
Megiiii lubi tę wiadomość
-
My mieliśmy żłobek ale zrezygnowaliśmy, jak się uda to w przyszłym roku od wrzesnia by poszła a do tego czasu babcia... ale prawdę mówiąc to wolałabym zajść w ciążę, bo nie wiem czy się dogadam z mamą odnośnie opieki nad małą, zobaczymy, na razie stwierdziłam że bez gumki jest o niebo lepiej, nie czuję dyskomfortu
Krokodylica, małżowinka lubią tę wiadomość
-
Olusia wstaje coraz więcej i próbuje się puszczać. No i zaczyna raczkować.
U mnie mąż pracuje na zmiany, więc nie tak źle. Ze 2 razy w tyg mała będzie z teściową cały dzień plus jak on będzie po nocce to ze 3h rano. I tak mam mega stresa. Widzę, że teściowa też, że nie da rady. Ona sama mieszkała ze swoją mamą i tak szczerze to ona nie wie jak to jest być samemu cały dzień z maluszkiem. Wiecie typ który wstawał rano, miał naszykowane śniadanie do zjedzenia i do pracy, wracała i obiad naszykowany. Zaczęła uczyć się gotować dopiero jak jej mama zmarła, była grubo po 30. Pierwszy raz wykąpała syna jak miał 4 miesiące. I teraz dochodzi wiek, nie jest taka zwinna, nie może klęknąć etc. Ja będę Oli szykowała też jedzenie. Jak nie da rady, niestety innej alternatywy nie mam. Będzie musiał być żłobek.White Innocent lubi tę wiadomość
♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023