X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • stere Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza.... duzo milosci i szacunku a bedzie dobrze :)

Coz.... „pozyc” to mozna jak sie nie ma dzieci a im glebiej w las tym gorzej... czlowiek ma ochote udusic z bezsilnosci takiego nastolatka a niestety rano nie powita nas slodziutki bezzebny usmieszek ze tylko serce mieknie a gosc, ktory tylko odburknie czesc ze skwaszona mina...
    ...takie zycie rodzica...

Moje mlodsze coraz bardziej ruchliwe, wszedzie wstaje, ciezko sie nawet rano ubrac i umyc... dobrze ze juz bramki na schody zalozone...

makasa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chodzi o imprezy czy balabgi do rana ale chociazby wyjscie na kolacje czy do kina. Starsze dzieci latwiej podrzucic dziadkom. Łatwiej na wyjazdach o to chodzi. Małe dzieciaczki są fajne ale przez to ze niesamodzirlbe to ograniczaja troche

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza gratulacje!!! Szczęścia na Nowej Drodze
    Polaj dla Was też najlepszego na rocznicę :D

EDIT: a Gwiazda wczoraj skończyła 10 m-cy! Jak to możliwe? I kiedy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 11:08

makasa, Polaj lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • stere Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia... z tym to rzeczywiscie inaczej.... ja np starszego sie wlasnie pozbylam i gania po podworku (ma przerwe jesienna)... mlodszy za to strasznie marudny - chyba zeby ida...

Myszka... szybciutko zlecialo... u nas szykuje sie dopiero ten 10 miesiac...

Ja obmyslam jak wyszykowac urodziny chlopakom... w styczniu urodzil sie drugorodny i pierworodny oraz maz...22,23,25 stycznia... ja mam urodziny w lutym... dzieciakom chyba zamowimy balony z helem, mlodszemu zrobie tort bez cukru a starszemu smietankowy z galaretka... a w lutym taki tort tylko dla mnie i dla meza... nie mam jednak pojecia co na prezenty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 12:35

• annaki Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mnie zaskoczyla dzisiaj kolejnym zębem :-O. Dolna dwójka wyszla...kiedy ja sie pytam. Wiec na stanie mamy 7szt
    Noce bez zmian znaczy śpi jak susełek od 19.30 do 8 chyba ze ją budzę do przedszkola to do 7.
    Ja w piątek idę na zabieg zszycia rozejscia mięsni brzucha oraz przepukliny...pod pełną narkozą ale tyle dibrze że ambulatoryjnie wiec po południu bede w domu. Jutro przyjadą moi rodzice zeby zostać z dzieciakami i pobędą u nas gdzieś z 2 tyg wiec bedzie towarzystwo
    A no i mój potwór w koncu z pełzania do tyłu przeszła na raczkowanie do przodu :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 14:58

Megiiii, Polaj, ana167, Ewelaa_♡, Bubu93 lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 23 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany 7 zębów a moja nadal bezzebna:p

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • makasa Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki ale masz super spiocha.Niestety u nas kilka pobudek wciąż jest...:/7 zębów toz to szok!Ale dużo!u nas stanęło na czterech.

myszka jak twoja gwiazda się ma?byliście u
    u stomatologa?

kroko jak twoje dziewczyny?zdrowe?

mój mąż jutro idzie z Marią na mecz piłkarek ręcznych.Wyjście organizowane przez przedszkole dla chętnych.Dzieci miały wyprowadzać na boisko zawodniczki.Wczoraj się dowiedziałam że zostały wybrane.Zaś Pani wychowawczyni mi nasciemniala ze trzeba się było zapisać wcześniej.Wiem ze tak.nie było bo rozmawialam z mamą wybranej dziewczynki...słabe to.Dziecko jej w tamtym roku już wyprowadzalo...nie wiem czy ma to znaczenie ze mama w trójce klasowej.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa... uklady i ukladziki... w poprzedniej klasie mojego syna byly trzy matki, byly w tej trojce klasowej tylko po to zeby wszystko pierwsze wiedziec i najlepiej zachowac dla siebie... urodziny nauczycielki, to niech kazdy sam sobie kombinuje, jakas impreza, wyjascie gdzies to zero informacji a jak kiedys jedna matka zapytala o jakas sprawe z testami, to jeden babsztyl z tej trojki powiedzial ze ona nie jest od tego i niech sobie idzie do nauczyciela... a tu wlasnie po to sa te trzy osoby zeby to one kontaktowaly sie z nauczycielem... teraz mamy super babki... o wszystkim poinformuja, wszystko zorganizuja....

U nas tylko jeden zabek, dopiero wychodzi, za to mi sie dziecko nauczylo puszczac banki mydlane. Szkoda tylko ze po wszystkim chcialoby zjesc pudeleczko z zawartoscia

• annaki Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprawka 8 zębów... dziś dojrzałam przebitą drugą dwójkę na dole. Czyli kiełbasa w rękę bo ma czym gryźć :-P
    Bo tak wogole to jak tylko siedzę na podłodze to podchodzi i gryzie mnie w nogi l...

stere, Megiiii lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Poprawka 8 zębów... dziś dojrzałam przebitą drugą dwójkę na dole. Czyli kiełbasa w rękę bo ma czym gryźć :-P
    Bo tak wogole to jak tylko siedzę na podłodze to podchodzi i gryzie mnie w nogi l...
    Ale masz gryzonia :)

Jakaś cisza na wątku ciekawe co u dziewczyn które nie są aktywne?
    Powiem wam że moja to już śmiga na całego. Potrafi przejść przez cały parter prawie 11 metrow. Jeszcze trochę i nie będzie chciała w wózku być na spacerach :(

Krokodylica, annaki, Greetta, makasa lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię właśnie dorwalo czekoladowa mufinke której syn nie zjadł do końca. I co zrobić...

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8 zębów, szok! u nas ledwo 2, ale nie w całości, troche wystają ale coś do góry specjalnie dalej nie idą.

zaliczyłyśmy dzisiaj idealnie spacerek - wróciliśmy i zaraz lunęło, no i tak pada non stop. Obudziła się o 12.45 i zasnęła dopiero teraz.

idziemy jutro do pediatry, męża niepokoi że Ola czasami tak jakby charczy. Mnie się wydaje, że tak się nauczyła i robi to jak się emocjonuje, ale fakt lepiej to skonsultować.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, meldujemy się :) Makasa, dzięki że pytasz, zębole całe, ale do obserwacji i za miesiąc kontrola czy ząbek nie robi się czarny, miała na ząbku dziwne "coś" lekarz na sorze próbował zdjąć gazikiem ale się nie udalo więc stwierdził że ząbek uszkodzony, podejrzewam że to była błonka od wewnętrznej wargi, bo naprawdę jej ten smoczek poharatał tam. Dentystka przemiła, gwiazda dała zajrzeć do buzi, nie skrzywiła się nawet, potem zawzięcie dyskutowala, zdobyła serca dentystki i asystentek, aż szukały po szafkach czy coś dla niej mają :D jutro ortopeda, niestety nawet prywatnie nie udało mi się szybciej złapać wizyty, ale już dentystka zrobiła wielkie oczy że po co gips jak na wypisie nie ma słowa o złamaniu rączki, więc jestem dobrej myśli. Za to pisałam Wam kiedyś o alarmach w monitorze oddechu, powiedzialam neurologowi bo akurat byłyśmy na wizycie, wysłała nas do pediatry, a pediatra do kardiologa, Iza miała USG serduszka i EKG, zapis dobry, ale kardiolog stwierdziła że wcześniak, obciążenie rodzinne, no i dla świętego spokoju zrobimy holter, więc czekamy teraz na wizytę kontrolną u kardiolog i zobaczymy co dalej.

Polaj no co zrobisz :D przecież nie odbierzesz i nie zjesz na jej oczach bo to byłoby okrutne, niech jej na zdrowie wyjdzie

Annaki, moja to też gryzoń... co prawda ma tylko 6 zębów :D ale gryzie nas zawzięcie w co popadnie.

Drogie mamy, usypiacie swoje dzieci? Gwiazda za nic w świecie sama nie zaśnie, trzeba się obok niej położyć, ona się wtuli i wtedy odpływa, no chyba że jest w wózku i się szwendamy, to z reguły zasypia sama, ale wolę jak spi w domu, bo wtedy mam szansę coś zrobić bez jej towarzystwa. Nie mam pojęcia jak ją zacząć uczyć samodzielnego zasypiania, czy to jeszcze za wcześnie?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszka czyli idzie ku dobremu, super! jeśli chodzi o zasypianie mam te same myśli. Też usypiam ją rano tak, że kładę się obok, a potem spacer. Wieczorem przy cycu. Też zastanawiałam się czy jakoś nie próbować uczyć samodzielnego zasypiania..

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:

kroko jak twoje dziewczyny?zdrowe?

Dzięki że pytasz.
    Czytam Was na bieżąco ale nie pisałam, bo zwyczajnie nie miałam na to siły.
    W tamtym tygodniu Łucja w nocy z wtorku na środę dostała gorączki, w środę biegunki.
    Na wizycie u lekarza w środę brzydkie gardło ale wirusowe, lactinea plus dicoflor plus przeciwgorączkowe.
    W czwartek badanie moczu, czysto. Nadal biegunka i gorączka.
    W piątek na wizycie u lekarza antybiotyk bactrim + dicoflor. Jedna kupa po pas przez cały dzień.
    Wtedy też dr powiedziała że jeśli biegunka się powtórzy to mamy z nią jechać do szpitala.
    Bactrim pomógł i w sobotę już bez gorączki no ale zrobiła rano dwie rzadkie kupy a po południu zamiast kupki sam śluz.
    Niedziela 4 kupki.
    Wczoraj dwie kupy biegunkowe rano i o 17 trzecia, ale już normalna.
    Dzisiaj bez kupki.
    Antybiotyk mamy do jutra.
    Chwilę to trwało nim doszła do siebie. Trochę też jestem zła na dr bo w środę i czwartek zignorowała wszystko a w piątek straszyła szpitalem.
    No ale na szczęście udało się bez niego.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka współczuję bardzo upadku i oby szybko się goiło.

Polaj ale super że młodzież tupta, czekam aż Łucja ogarnie chodzenie. :)

Calza gratulacje, wszystkiego dobrego dla Was.

Łucja ma 2 zęby, ale idą teraz 4 kolejne na raz.

Annaki powodzenia na zabiegu.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zasypianie albo przy cycku, albo ja muszę leżeć obok.
    W dzień albo bujanie na rękach albo noszenie w tuli.

Jeśli chodzi o trójkę klasową to z mojej perspektywy wygląda to całkiem inaczej, dużego doświadczenia nie mam bo jestem w trójce od września, i rodzice dzielą się na dwa typy, jeden typ jest pomocny i chętny do współpracy, a drugi typ to taki co ma wszystko gdzieś.
    Np. zbieraliśmy po 10zł na dzień nauczyciela i 6 osób nie dało w ogóle, jedna z mam powiedziała mi że 10zł to za dużo (kupowaliśmy dla 4 pań).
    W efekcie dołożyłam 30zł od siebie, bo zabrakło kasy.
    Przynoszę do przedszkola kolorowanki, kupiłam 3 pudełka puzzli, jak był "owocowy" dzień to kupiłam torbę owoców i zaniosłam dla dzieci.
    Jedna z mam przyniosła do przedszkola książki, zabawki, kolorowanki itp.
    Reszta patrzy na nas jak na wariatki, bo mają podejście "płacę - wymagam".

Jutro u Zuzi w przedszkolu pasowanie na przedszkolaka.
    I część mam się zaangażowała, bo osoby chętne miały przygotować poczęstunek i będzie 7 ciast plus wafel plus kruche ciastka plus babeczki, więc mega. :) No ale pozostali rodzice się nie przejmują, o nic nie pytają, nie wykazują chęci pomocy.

• stere Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak nazywa sie ta strona na ktorej mozna sprawdzic czy dany lek jest bezpieczny w ciazy i podczas karmienia piersia?

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Dziewczyny, jak nazywa sie ta strona na ktorej mozna sprawdzic czy dany lek jest bezpieczny w ciazy i podczas karmienia piersia?

www.e-lactancia.org

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 23 października 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly, dziekuje

‹‹ 1431 1432 1433 1434 1435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ