X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez byla niesmoczkowa, bo sutek traktowala jak smoczek. A maz ja przekonal do smoka. No szkoda ze maz Ci nie pomoze, bo ja pewnie dalej bym karmila w nocy gdyby nie on, bo mnie Gabryska w histerie wpadala i nic poza cycem nie moglo jej uspokoic, potrafila drzec sie bita godzine...Przytulanie i glaskanie daje jej to ze caly czas jestes przy niej, ze nie jest zostawiona sama sobie. Dzieci kapituluja z reguly ze zmeczenia.

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję zapchać jej w nocy smoczek.
    Po zastanowieniu myślę że lepiej będzie zostawić jedno karmienie w środku nocy.
    Jakoś to przewalczymy.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jakoś poszło, chyba były 2 karmienia w nocy, powiem Wam że już jestem tak zmęczona że ledwo kontaktuję i słabo kojarzę ile tych karmień było. :)

Łucja cały czas kombinuje jak by tu chodzić ale coś jej nie idzie, zrobi dwa kroczki i bam. Wczoraj zrobiła sobie pchacz z wózka dla lalek i tak chodziła a najlepsza zabawa jest jak Zuzia siedzi na jezdziku a Łucja z tyłu idzie i ją pcha, zsikać się można ze śmiechu.

Polaj lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też tak robiła :) do tego starszy brat zadowolony jak mało kiedy.

Moja teoria że córką tęskni za tata chyba się sprawdziła. Teraz jak mąż jest w domu to wieczorem zasypia o 20.30 i udaje się jak mu ululac bez mojego cyca w łóżeczku :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś mój starszak wraca od babci. Dzieci nie widziały się od środy więc będzie wesoło:)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś chrzciny i roczek...

Megiiii, Krokodylica, Polaj, ana167, Myszk@, Asasa lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    U nas dziś chrzciny i roczek...
    Udanej imprezy i wszystkiego najlepszego :)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki powodzenia :)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego świętującym roczek. U nas jeszcze przeszło miesiąc. Pewnie szybko zleci.
    Ja zasmarkana. W gardle pożar. Mąż w pracy. Chyba on zaraził młodego a on mnie.
    U nas samotny weekend, bo u męża w pracy L4, a ktoś musi pracować. Dostał mu się jeszcze Sylwester. Co prawda nigdzie się nie wybieraliśmy, ale chcieliśmy razem muzyki posłuchać i posiedzieć dłużej. A mąż nie szedł na L4, żeby kolegów oszczędzić.
    Dobrze, że mały póki co odpukać nie gorączkuje.
    Co do nocnych karmień, to u nas nie dałoby się ograniczyć. Młody to cycoholik. Mąż go nie uspokoi. Ostatnio je częściej niż jak był mniejszy. Miał już mały przestój i znowu, ale do pracy na razie się nie wybieram, więc będę karmić i zobaczymy jak będzie dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2018, 12:33

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny no my juz po. Dziecko mnie zaskoczyło bo w kosciele siedziala w wózku i sie rozgladala słuchała organisty i księdza haha. Chrzest byl po mszy. Mala grzeczna nie jęknęla, w restauracji to samo! Siedziala w krzeselku, później w halasach zasnęła na siedząco w wózku! Spała godzine i wstala z uśmiechem...no chyba jakis anioł w nią wstąpił haha. Wogole na tym urlopie jest grzeczniejsza niz w domu..

Krokodylica, Megiiii lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dla równowagi starsza jęczała w kosciele bo sie nudzila po czym zaczęła wyć jak ludzie szli po komunię że ona tez chce :-P

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla roczniakow wszystkiego najlepszego.
    Ostatni dzien wyjatkowego roku :)
    My idziemy na „impreze” do znajomych, kilka domow dalej... musze to jakos logistycznie ulozyc zeby mlodsze dziecko nakarmic, wykapac i zeby o odpowiedniej godzinie poszlo spac

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego w Nowym Roku!!! :D

Megiiii, ana167, Krokodylica, Polaj, Asasa lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwego nowego roku :) nasz maluszki już roczniaki lub prawie roczniaki, kiedy to zleciało :)

ana167, Krokodylica, Polaj, Asasa, Megiiii, Myszk@ lubią tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki :)
    Szczęśliwego Nowego roku :)

Polaj, ana167, Asasa, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego w 2019 roku a dla mamusiek które wracają do pracy łagodnego powrotu :)

ana167, Asasa, Krokodylica, Myszk@, Lilly123 lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dziewczyny! Ja uderzam w kimę póki gagatek jeszcze śpi ;)

Krokodylica, ana167, Myszk@ lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2019, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego naj w 2019 :) Dla mam i dzieciaczków.
    My sylwka spędziliśmy sami.Tata w pracy. Mój gagatek pół godziny temu zasnął. Próbował zasnąć od 22.00, ale musiał zobaczyć fajerwerki :)

Krokodylica, Polaj, ana167, Myszk@ lubią tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka tu cisza normalnie szok.
    U mnie spokój starszak w szkole mąż w pracy a mała śpi:) a ja popijam herbatkę.

Krokodylica, małżowinka lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać że dzieciaczki dają popalić :D moja ogarnia wstawanie przy czym się da, wiem że Wasze już to dawno za sobą mają, ale i tak się cieszę. Zaczęłam uzupełniać kalendarz na ten rok i szok ile lekarzy mamy w styczniu... :/ ja na pobranie krwi,dentysta, położna, gin i endokrynolog, mloda do pediatry na konsultacje, ostatni okulista po naswietlaniu po porodzie, neurolog - może ostatni a moze jeszcze nie... Jak nie bedzie lipnej pogody to powinniśmy dać radę.

W sobotę mam ginekologa i już oczywiscie głupie myśli czy wszystko jest w porządku, czy serduszko nadal bije. Normalnie kopa w zadek mi potrzeba

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 1465 1466 1467 1468 1469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ