X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czas leci jak szalony, za 3 miesiące do pracy. Bardzo chcę, ale ściska mi gardło na samą myśl. Czuję się jakbym szła tam pierwszy raz. Uczę się na prawdę sporo i już wiem, że nie dam rady przerobić tyle ile chciałam. 2 lata w domu a ja nie dałam rady, trochę słabo. Bardzo się boję, że zarzynam się tą nauką od kilku miesięcy, a wrócę i okaże się, że nasza umowa jest nieaktualna (mam taką umowę z szefem na gębę, poszedł mi bardzo, ale to bardzo na rękę żebym sie przekwalifikowała, po 5 miesiącach poszłam na l4 z powodu ciąży, boję się, że wrócę i powie że to nieaktualne dlatego tyle ucze się w domu, żeby wiedział że mi zależy). Bratowa radzi zadzwonić i zapytać wprost, ale ja się tak boję, że chyba tego nie zrobie..

święta i sylwester zaliczam do udanych. Nawet byliśmy u znajomych, a Ola spała u moich rodziców, podobno nawet nie jęknęła przy fajerwerkach, za to przebudziła się jak się kładłam :)

ola po fazie mama i tata ma teraz nową na "nie". Mówię jej czy wie jak bardzo ją kocham to odpowiada "nie", tak samo jak pytam czy mnie kocha xD

znowu mamy faze na ryki przy kąpieli. Wczoraj wskoczyłam z nią i wróciła dawna Ola.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko śpiewy :D buzia jej się nie zamyka, cały czas po swojemu coś nawija a z rzeczy sensownych to tylko tata, kitek (kotek), kaka (kaczka) :/ mama nadal nie chce mówić, coś tam dziś próbowała baba mówić, próbuje powtarzać po mnie różne wyrazy ale jak podstępnie powiem "powiedz mama" to patrzy się spod byka i nic nie powie.

Jakie ciekawe zabawki Wasze dzieci dostały na święta i jak ktoś już miał to na roczek? Mogę powiedzieć co u nas było: 2 zestawy lego duplo; "burek hau hau" - masakra jaki głośny i jak na razie, jak pies stoi to może być, ale jak się porusza to się boi; 2 materiałowe lalki i pluszak; wywrotka wadera - wiem, wiem dziewczynka :D ale miała taki zaciesz jak ją posadziliśmy i woziliśmy że coś niesamowitego, no i na koniec absolutny hit "odkrywczy domek" dumela, codziennie coś nowego uczy się uruchomić a jaką ma przy tym frajdę

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samochody są super dla dziewczyn :)
    Moja bawi się mega garażem z hot wheels i nauczyła się puszczać autka ze ślizgawki która jest w nim. Nawet małymi resorakami się bawi i o dziwo nie bierze ich do buzi tylko mówi brum, brum i jeździ po podłodze.

Asasa lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak patrze jak jeździ do przodu jeździkiem to chyba na wiosnę rowerek biegowy wyciągniemy he, he,.. szczególnie, że starszy brat na rowerze będzie na wiosnę śmigać.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, serio? ogarnia wiewiórkę? WOW :D u nas najczęściej właśnie ta kaczka w wannie, woda w sedesie, ptaszek na drzewie, światełka w pokoju i dziś zaczęła włączać lampkę przy drzwiach, czasem drzwi uda jej się otworzyć i zmieniać pory dnia. Ale wiewiórki nie ogarnia, nawet psa, bo go trzeba popchnąć, ogólnie wszystko naciska paluszkami, jedynie tylko te pory dnia, ale ona lubi kręcić kółka :D wczoraj pokazałam jej piecyk to nawet zaskoczyła ale dziś zamykała ściankę.
    My z duplo dostaliśmy pociąg i taki ogólny zestaw, żałuję że nie karuzelę albo emocje, cóż może się dorobi.
    Na początku myślałam o klockach wadera dla niej, ale dostala lego :)
    u nas babiniec :D więc jedynie czekają ją lalki barbie, kucyki pony i Elza z Anną

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spośród zabawek hitem jest dino którego sie karmi takimi żetonami i śpiewający stworek kręciolek z pilkami z fp. To jest dopiero zabawa jak musi go gonic i wrzucac pilki a on wyrzuca!
    A tak to z chrzcin kasa ale przyda się na wakacje.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas telefonik, duplo emocje, sukienka, misie, pianinko 6lat+, bębenik z muzyczkami, książeczki, nie wiem jak to się nazywa, ale to do układania kółeczek od największego do najmniejszego.

wczoraj rodzinka pytała co na roczek. Nie mam pojęcia, ale zainteresowałyście mnie tym odkrywczym domkiem, tylo drogie to trochę. Szkoda, że teściowie nakupowali już pierdół, bo byśmy się wszyscy złóżyli

Ostatnio miałam przemyślenia nt. kp. Doszłam do wniosku, że chyba pociągne to jeszcze rok, oczywiście jeśli Ola będzie chętna. Jeśli będzie chciała powyżej 2 lat to już sama ją odstawie. Sama kiedyś nieładnie skomentowałam karmienie 2 latka, ale teraz mi trochę wstyd, bo ani to nie była moja sprawa, ani nie miałam dziecka i nie wiedziałam, że mleko mamy jest aż tak wspaniałe.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pod choinkę ode mnie polecana przez Was książeczka "Kto zjadł biedronkę" i wieżyczka z kółek do układania. Z innych to chodzący i świecący dinozaur, oraz autko z ledami na sterowanie, którego Dawid się boi. Dołącza więc do robota i czeka na swoją kolej ;)Wcześniej dostał grający dżojstik i mówiące kredki z Fishera. Kredki głównie wyrzuca i nie wkłada ich do pudełka, żeby grały. Chyba jeszcze trochę za wcześnie.
    Od naszego kolego dostał pluszaka kaczora Donalda i całkiem przypadł mu do gustu, choć za pluszakami nie przepada.

A co do prezentów na roczek, to rodzice pytali ostatnio, czy kupić mu jakieś firmowe dresiki i powiedziałam im, że nie chcemy ubranek. Lepiej może jakiś zestaw książeczek do nauki. Zabawkami to tak średnio się bawi, a sporo ich ma. Też pomyślałam o tym domku, ale mąż stwierdził, że to chyba nie ma sensu.

Lilly ja też zamierzam jeszcze ten rok karmić, o ile Dawid będzie chciał. Póki co to chętny jak najbardziej. Kiedyś jak nie karmiłam to też dziwiły mnie duże dzieci przy piersi, ale z biegiem czasu to staje się naturalne. Myślę, że dużo to kwestia otoczenia. Jeszcze do niedawna to w ogóle nigdzie nie widywałam karmiących kobiet, a opinia publiczna też nie sprzyja długiemu karmieniu. Jak dziecko tylko trochę większe, to wszyscy komentują.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Pati dziś skończyła roczek i pierwszy raz bawiła się na śniegu aż do domu nie chciała wracać.

ana167, Megiiii, stere, annaki, Krokodylica, Myszk@, Lilly123, małżowinka lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia to mój tesc w szoku ze jeszcze karmie. U mnie karmienie chyba rok będzie jeszcze trwało bo straszny cycoholik z niej. Syna karmiłam 19 miesiecy ale wtedy wracałam do pracy dużo wcześniej.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • stere Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce jeszcze karmic piersia
    U nas roczek pod koniec miesiaca i ja chcialabym kupic namiot typu tipi na DaWandzie ale ten ktory mi sie podoba i nie kosztuje fortuny to az z Ukrainy i nie wiem czy cla nie trzeba by zaplacic i ile to by wyszlo.... albo pociag Lego na baterie, moj starszak mial i uwielbial sie nim bawic ale niestety cos sie popsulo i nie dziala
    Poza tym, moj synio zaczyna sie puszczac mebli przy staniu i kombinuje z chodzeniem

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie te domki ale kurde jakie drogie.

• annaki Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole polecam księgarnię internetową nieprzeczytane.pl bardzo często są mega promo i książeczki w dobrych cenach. Nawet wysylki nie są drogie

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2019, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie ciągnę karmienie żeby mieć zaświadczenie do pracy, wracam w marcu. Chociaż trochę mnie wkurza jak młoda mi czasem za bluzkę ciągnie i pcha ręce w cycki żeby się uspokoić przy zasypianiu np. Gdyby nie godzina krócej w pracy to raczej bym ją odstawiala, zresztą zakladalam na początku karmienie przez pol roku,więc cel zrealizowany.
    Mloda dostala przeplatanke, magnesy, klocki sensoryczne i rowerek biegowy. Chcialam sanki ale siostra stwierdzila ze przywiezie po swoim synu, wiec kupilismy ta przeplatanke. O sankach zapomniała,ale przywiozla za to stare zabawki, w tym uwaga! przeplatanke, i to taka wypasiona... no nic poszla do babci, a na sanki pójdzie w następnym sezonie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 23:34

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka hehe wiesz jak to mówią, umiesz liczyć licz na siebie. :)

Ja bym chciała odstawić Łucję w ciągu pół roku, nie uśmiecha mi się 2letnie dziecko przy cycku. Tylko jak to zrobić z tym cycoholiiem...

• makasa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.Troche mnie nie bylobo.Wrocilam do pracy i to z grubej rury bo wczoraj juz mialam 13 h zmiane:/Adas chcac nie chcac odstawi sie od kp.Pozostawie jeszcze chwile nocki ale i tak pokarm mi zaraz zaniknie.Wczoraj tyle godzin bez kp a moje piersi nie wybuchly wiec chyba pomalu juz sie konczy.

Co do prezentow pod choinke to Adam dostal sanki,pucia ksiazke,ubran troche,arke noego i takie ukladanki drewniane co sie dopasowuje ksztalty a i jezdzik fp.Bawi sie w sumie wszystkim i niczym.W dalszym ciagu na pierwszym miejscu jest wspinanie sie i siostra;)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis roczek:)Adas chodzi od prawie miesiaca.Szok.Jutro imprezka:)

Lilly123, Asasa, ana167, stere, małżowinka, Megiiii, annaki, Polaj, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa... wszystkiego najlepszego dla synka

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka dla maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2019, 13:55

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla wszystkich solenizantów!

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ