Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
czas leci jak szalony, za 3 miesiące do pracy. Bardzo chcę, ale ściska mi gardło na samą myśl. Czuję się jakbym szła tam pierwszy raz. Uczę się na prawdę sporo i już wiem, że nie dam rady przerobić tyle ile chciałam. 2 lata w domu a ja nie dałam rady, trochę słabo. Bardzo się boję, że zarzynam się tą nauką od kilku miesięcy, a wrócę i okaże się, że nasza umowa jest nieaktualna (mam taką umowę z szefem na gębę, poszedł mi bardzo, ale to bardzo na rękę żebym sie przekwalifikowała, po 5 miesiącach poszłam na l4 z powodu ciąży, boję się, że wrócę i powie że to nieaktualne dlatego tyle ucze się w domu, żeby wiedział że mi zależy). Bratowa radzi zadzwonić i zapytać wprost, ale ja się tak boję, że chyba tego nie zrobie..
święta i sylwester zaliczam do udanych. Nawet byliśmy u znajomych, a Ola spała u moich rodziców, podobno nawet nie jęknęła przy fajerwerkach, za to przebudziła się jak się kładłam
ola po fazie mama i tata ma teraz nową na "nie". Mówię jej czy wie jak bardzo ją kocham to odpowiada "nie", tak samo jak pytam czy mnie kocha xD
znowu mamy faze na ryki przy kąpieli. Wczoraj wskoczyłam z nią i wróciła dawna Ola.
♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
U mnie tylko śpiewy buzia jej się nie zamyka, cały czas po swojemu coś nawija a z rzeczy sensownych to tylko tata, kitek (kotek), kaka (kaczka) mama nadal nie chce mówić, coś tam dziś próbowała baba mówić, próbuje powtarzać po mnie różne wyrazy ale jak podstępnie powiem "powiedz mama" to patrzy się spod byka i nic nie powie.
Jakie ciekawe zabawki Wasze dzieci dostały na święta i jak ktoś już miał to na roczek? Mogę powiedzieć co u nas było: 2 zestawy lego duplo; "burek hau hau" - masakra jaki głośny i jak na razie, jak pies stoi to może być, ale jak się porusza to się boi; 2 materiałowe lalki i pluszak; wywrotka wadera - wiem, wiem dziewczynka ale miała taki zaciesz jak ją posadziliśmy i woziliśmy że coś niesamowitego, no i na koniec absolutny hit "odkrywczy domek" dumela, codziennie coś nowego uczy się uruchomić a jaką ma przy tym frajdę -
Samochody są super dla dziewczyn
Moja bawi się mega garażem z hot wheels i nauczyła się puszczać autka ze ślizgawki która jest w nim. Nawet małymi resorakami się bawi i o dziwo nie bierze ich do buzi tylko mówi brum, brum i jeździ po podłodze.
Asasa lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Ana, serio? ogarnia wiewiórkę? WOW u nas najczęściej właśnie ta kaczka w wannie, woda w sedesie, ptaszek na drzewie, światełka w pokoju i dziś zaczęła włączać lampkę przy drzwiach, czasem drzwi uda jej się otworzyć i zmieniać pory dnia. Ale wiewiórki nie ogarnia, nawet psa, bo go trzeba popchnąć, ogólnie wszystko naciska paluszkami, jedynie tylko te pory dnia, ale ona lubi kręcić kółka wczoraj pokazałam jej piecyk to nawet zaskoczyła ale dziś zamykała ściankę.
My z duplo dostaliśmy pociąg i taki ogólny zestaw, żałuję że nie karuzelę albo emocje, cóż może się dorobi.
Na początku myślałam o klockach wadera dla niej, ale dostala lego
u nas babiniec więc jedynie czekają ją lalki barbie, kucyki pony i Elza z Anną -
u nas telefonik, duplo emocje, sukienka, misie, pianinko 6lat+, bębenik z muzyczkami, książeczki, nie wiem jak to się nazywa, ale to do układania kółeczek od największego do najmniejszego.
wczoraj rodzinka pytała co na roczek. Nie mam pojęcia, ale zainteresowałyście mnie tym odkrywczym domkiem, tylo drogie to trochę. Szkoda, że teściowie nakupowali już pierdół, bo byśmy się wszyscy złóżyli
Ostatnio miałam przemyślenia nt. kp. Doszłam do wniosku, że chyba pociągne to jeszcze rok, oczywiście jeśli Ola będzie chętna. Jeśli będzie chciała powyżej 2 lat to już sama ją odstawie. Sama kiedyś nieładnie skomentowałam karmienie 2 latka, ale teraz mi trochę wstyd, bo ani to nie była moja sprawa, ani nie miałam dziecka i nie wiedziałam, że mleko mamy jest aż tak wspaniałe.♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
U nas pod choinkę ode mnie polecana przez Was książeczka "Kto zjadł biedronkę" i wieżyczka z kółek do układania. Z innych to chodzący i świecący dinozaur, oraz autko z ledami na sterowanie, którego Dawid się boi. Dołącza więc do robota i czeka na swoją kolej ;)Wcześniej dostał grający dżojstik i mówiące kredki z Fishera. Kredki głównie wyrzuca i nie wkłada ich do pudełka, żeby grały. Chyba jeszcze trochę za wcześnie.
Od naszego kolego dostał pluszaka kaczora Donalda i całkiem przypadł mu do gustu, choć za pluszakami nie przepada.
A co do prezentów na roczek, to rodzice pytali ostatnio, czy kupić mu jakieś firmowe dresiki i powiedziałam im, że nie chcemy ubranek. Lepiej może jakiś zestaw książeczek do nauki. Zabawkami to tak średnio się bawi, a sporo ich ma. Też pomyślałam o tym domku, ale mąż stwierdził, że to chyba nie ma sensu.
Lilly ja też zamierzam jeszcze ten rok karmić, o ile Dawid będzie chciał. Póki co to chętny jak najbardziej. Kiedyś jak nie karmiłam to też dziwiły mnie duże dzieci przy piersi, ale z biegiem czasu to staje się naturalne. Myślę, że dużo to kwestia otoczenia. Jeszcze do niedawna to w ogóle nigdzie nie widywałam karmiących kobiet, a opinia publiczna też nie sprzyja długiemu karmieniu. Jak dziecko tylko trochę większe, to wszyscy komentują.
-
Co do karmienia to mój tesc w szoku ze jeszcze karmie. U mnie karmienie chyba rok będzie jeszcze trwało bo straszny cycoholik z niej. Syna karmiłam 19 miesiecy ale wtedy wracałam do pracy dużo wcześniej.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Ja tez chce jeszcze karmic piersia
U nas roczek pod koniec miesiaca i ja chcialabym kupic namiot typu tipi na DaWandzie ale ten ktory mi sie podoba i nie kosztuje fortuny to az z Ukrainy i nie wiem czy cla nie trzeba by zaplacic i ile to by wyszlo.... albo pociag Lego na baterie, moj starszak mial i uwielbial sie nim bawic ale niestety cos sie popsulo i nie dziala
Poza tym, moj synio zaczyna sie puszczac mebli przy staniu i kombinuje z chodzeniemhttps://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Ja na razie ciągnę karmienie żeby mieć zaświadczenie do pracy, wracam w marcu. Chociaż trochę mnie wkurza jak młoda mi czasem za bluzkę ciągnie i pcha ręce w cycki żeby się uspokoić przy zasypianiu np. Gdyby nie godzina krócej w pracy to raczej bym ją odstawiala, zresztą zakladalam na początku karmienie przez pol roku,więc cel zrealizowany.
Mloda dostala przeplatanke, magnesy, klocki sensoryczne i rowerek biegowy. Chcialam sanki ale siostra stwierdzila ze przywiezie po swoim synu, wiec kupilismy ta przeplatanke. O sankach zapomniała,ale przywiozla za to stare zabawki, w tym uwaga! przeplatanke, i to taka wypasiona... no nic poszla do babci, a na sanki pójdzie w następnym sezonie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2019, 23:34
-
Hej.Troche mnie nie bylobo.Wrocilam do pracy i to z grubej rury bo wczoraj juz mialam 13 h zmiane:/Adas chcac nie chcac odstawi sie od kp.Pozostawie jeszcze chwile nocki ale i tak pokarm mi zaraz zaniknie.Wczoraj tyle godzin bez kp a moje piersi nie wybuchly wiec chyba pomalu juz sie konczy.
Co do prezentow pod choinke to Adam dostal sanki,pucia ksiazke,ubran troche,arke noego i takie ukladanki drewniane co sie dopasowuje ksztalty a i jezdzik fp.Bawi sie w sumie wszystkim i niczym.W dalszym ciagu na pierwszym miejscu jest wspinanie sie i siostra;)