X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, że jestem, żyjemy obie, nie ogarniam forum bo po pracy i ogarnięciu młodej mam już siły tylko na sen. A tu już roczki pykają :)

małżowinka, Krokodylica lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis!! Kiedy to minelo ja sie pytam...
    Mój suwaczek jest jakis dziwny. Chyba źle ustawiony :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 19:33

małżowinka, makasa, Polaj, Vilu, Asasa lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki, wyczyść ciasteczka :) dobrze chodzi suwaczek. Sto lat dla Sary!!! :D

U nas też zębiszcza dokuczają :/ w zeszłym tygodniu miała 4 wielkie bomby w miejscu czwórek, dzisiaj wyczułam czubeczki w trzech miejscach więc pewnie niebawem wyjdą, bidulka, budzi się z płaczem, cała zaśliniona

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki sto lat :)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki najlepszego dla Sary:)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla wszystkich styczniowych solenizantow

U nas ciezko od kilku dni. Dzisiaj, odkad wstalismy to mlody jest na rekach, nosze go non stop. Zrobilam pranie, przelozylam do suszarki a potem prasowanie, posprzatalam chalupe, zrobilam sniadanie dzieciakom, potem obiad i podszykowalam obiad na jutro - wszystko jedna reka. Czy to sie kiedys skonczy, do cholery ja juz nie mam sily. Nie chce mi sie juz z nim bawic i usmiechac ciagle bo jestem zwyczajnie zmeczona

ana167, Polaj lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana najlepsze życzenia dla Oli :D

Ależ się sypią roczki, ostatnio myślałam że rok temu to taka śpiąca pchła mała była, a dziś fajny rozumny dzieciaczek.

Stere, podobno kiedyś minie, współczuję wykończenia

ana167 lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • annaki Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepszego dla Oli!!

ana167 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Moja Olja dzis konczy rok.

Sto lat dla panienki.

Stere biedna Ty.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere a jak go wsadzisz do krzesełka do karmienia i dasz jakieś chrupki kukurydziane?
    A nosidlo? Mi tula ratuje życie.

• stere Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko... w krzselku siedziec nie chce... chuste mam kolkowa i ni cholery nic w niej zrobic nie moge bo mi skraca jedna reke... nosidlo mam jakies po starszaku, wyciagne je, moze sie sprawdzi... tak czy siak nosic musze... nie wiem co jest z tym dzieckiem... kiedys myslalam ze starszy byl wymagajacy ale jak mial rok to potrafil bawic sie w kuchni rzeczami z szafek jak gotowalam, jak odkurzalam to pchal odkurzacz itp a ten tylko raczki... znowu wozek parzy w dupe wiec spacery trwaja max pol godziny...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere ale co to znaczy że nie chce siedzieć w krzesełku? Drze się? Łucja też dużo rzeczy nie chce i może to słabe co napiszę ale czasem po prostu siedzi i się drze, no trudno, nie ma rady.
    A siedzi, raczkuje, chodzi?

• stere Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko... no drze sie :) ... mlody raczkuje, chodzi przy meblach, scianie, zaczyna sam stawac...
    ... wyskoczyla mu wysypka czyli jestesmy po 3 dniowce... te ostatnie 4-5 dni byly naprawde trudne i ok to przez chorobe... moze teraz bedzie ciut lepiej... jak stary dzisiaj caly dzien w domu to dziecko wesolutkie, bawiace sie itp - a moze ja jestem nudna i moje dziecko mnie nie lubi...

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere, jak możesz tak pisać, oczywiście że Cię lubi, ba dam sobie obie ręce uciąć że Cię uwielbia. Faktycznie gdzieś czytałam, że czasem przy mamie dzieci się gorzej zachowują, bo jest jak dokładnie przeczytana książka, chcesz z nim gdzieś wychodzić?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka... ale ze jak wychodzic? Na spacery? Wiem ze po 3 dniowce organizm moze byc oslabiony i lepiej do ludzi nie wychodzic

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówię że od razu jutro :) ale masz moze możliwość spotykania z innymi dziećmi w podobnym wieku?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • stere Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka... no wlasnie nie mam... dzieci znajomych sa starsze... najmlodsze ma 7 lat...
    ...no i chyba sprawdza sie teoria ze z matka dzieci gorzej sie zachowuja bo dzisiaj od rana nawet nie moge wstac z maty bez niego zeby kawe siegnac ze stolu...

• Polaj Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere współczuję naprawdę. Syn był taki nierozlaczny. Gotowanie jedną ręką z obciążeniem na drugiej nie należy do przyjemności.
    A może zlobek czy klubik na kilka godzin?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana najlepszego:)

Stere współczuję. Ja mam podobnie, więc wiem, co czujesz. Ja to już czasami nerwowo nie wyrabiam i trochę wyzywam, albo krzyczę, ale to głównie w nocy, bo nie umiem się wtedy kontrolować. Dawid wisi na cycu ostatnio całymi nocami. W dzień rozrabia. Ostatnio w końcu daję mu raczkować na podłodze i jest trochę lepiej. Ale przeraża mnie, że wszystko bierze do buzi, również mega brudne rączki. Nie nadążam z myciem. Oczywiście idzie wszędzie gdzie nie wolno i może sobie coś zrobić. Oczy wokół głowy. Cieszę się, że może uda się podjechać do rodziców w tym lutym, to trochę odpocznę. Może zmiana otoczenia dobrze nam zrobi.

Wasze dzieci też ciągle zaliczają uderzenia w głowę? Jak kilka razy dziennie się o coś w nią nie uderzy, to jest chory. On to robi w sekundę. Nawet bym nie pomyślała, że można zrobić sobie coś w podobny sposób.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2019, 14:38

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj... nie chce go oddawac do zlobka, szkoda mi go bo to mega przytulak... on by sie zaryczal i ja... najwyzej mnie zameczy...
    Megi... moj raczkuje wszedzie ale na podlodze mam w sumie czysto a nawet jak potem pcha raczki do buzi to mu to na zdrowie wyjdzie i ma taka naturalna szczepionke od zycia...
    ...co do uderzania sie w glowe to niestety czasami zalicza... np dzisiaj siedzi na podlodze i bach do tylu bo zebami miekka pilke podnosil i glowe potem odchylil, trudno, wziecie na rece i przytulenie od razu pomaga

‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ