X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela, mój B na mnie mówi Pimpuś (od Pimpusia - sadełko) :P także nie jesteś sama :D :P

Ja właśnie wstałam z popołudniowej drzemki i będę wsuwać ruskie ze śmietaną :)

Smacznego wszystkim i życzę Wam przyjemnego popołudnia :)

helagazela lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka sądzę że ten sernik nie powinien Cię martwić.

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• Nadin Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czemu jak pisze z telefonu to wyświetla się tylko kilka słów, resztę ucina :(
    Ja też jutro mam wizytę i już doczekać się nie mogę.
    Wiecie może od kiedy robią usg przez brzuch?
    Pamiętam,że genetyczne to już na pewno,ale nie wiem jak będzie jutro.

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin, tak jest z telefonu :/ u mnie też, dlatego z telefonu nawet nie korzystam z forum :)

USG przez brzuch robią zdaje się od 10tc (skończonego 10tc) :)

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Pietruszka sądzę że ten sernik nie powinien Cię martwić.
    Chyba tak, ale wiecie, ja sobie obiecałam nie jeść takich rzeczy bo wiadomo, na wszelki wypadek, a tu mnie mąż nakarmil. On ciągle sobie lekceważy, nie dociera do niego, że warzywa czy owoce dla mnie trzeba umyć pod bieżącą ciepła wodą, że mięso surowe powinno leżeć zamknięte i takie tam :p już siły nie mam mu tłumaczyć

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Pietruszkanatki, moj ostatnio z imprezy,zadowlony,przyniosl mi tatara.. Otrzymal lekcje, czego nie moge jeść i dlaczego..
    A to Ci dopiero! Ja mojemu mówię ale nie dociera. To niestety kwestia wychowania, rodzice myją warzywa dosłownie wkładając je na sekundę pod wodę to i syn tak robi.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta, pisałam w środę że lekarz nie widział zarodka, w piątek w pracy poczułam że jest coś nie tak, poszłam do łazienki a tam plamienie na beżowo, wystraszyłam się trochę że zaczyna się poronienie, a tu weekend za pasem, wróciłam do biurka i sprawdziłam czy jest jakaś wizyta u gina na piątek właśnie (w pracy mam wykupiony luxmed), były ale na drugim końcu miasta no i w godzinach pracy, głupio mi się było zwalniać, poczekałam chwilkę i zwolniła się wizyta w placówce w tym samym budynku co pracuję, więc bez namysłu ją zaklepałam, odczekałam to półtorej godziny i poszłam... Lekarz zgarnął mnie na USG i pokazał 8 mm zarodeczka z bijącym serduchem!!! Łza mi się po policzku potoczyła, głupie myśli natychmiast z głowy wyparowały! Moje maleństwo zrobiło mi prezent na Dzień matki :D postanowiliśmy z małżem od razu powiedzieć naszym mamom, więc pojechaliśmy do domów, dopiero wróciliśmy z weekendu i dorwałam się do kompa żeby Wam przekazać nowinę.
    Nie dostałam zwolnienia, bo brudzenie jest mikroskopijne i po prostu mam się bardziej oszczędzać, ale dostałam receptę na dupka i kartę ciąży <3

Teraz spróbuję Was nadrobić

Raven, emi2016, ana167, kate88:), BlackCatNorL, Ruda_ann, Morwa, Magdalenna, s1985, Marzycielka111192, FreshMm, Agness12, be_aduska, ktosiowa, wronka, helagazela, agulineczka, Krokodylica, sunset06, jagodowa91 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Raven Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helagazela ukłony za te 20km! Ja bym chyba teraz tyle nawet nie przeszła

Myszka gratuluję serduszka!

Nadin pewnie dodajesz buźki z klawiatury w telefonie. Dlatego ucina. Belly toleruje tylko te zwykle buźki :)

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie brakuje mi tu Agniechyy i innych osób które się z nami pożegnaly :(

emi2016, helagazela lubią tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka - super wieści :)

Dziewczyny, to my gadamy o tym całymi dniami, czytamy i się dokształcamy - co wolno a czego nie wolno :) myślę, że nie ma co pomstować i się denerwować że coś tam nasi panowie nie ogarniają, albo nie pamiętają... tylko cierpliwie tłumaczyć :) mają 9 miesięcy na to żeby się nauczyć :P w końcu dotrze :P

Mój akurat jest kucharzem i sam się doinformował, bo to on w sumie gotuje w domu ;) ja zdecydowanie rzadziej :) ale czasem o pewnych produktach i ja jemu muszę przypomnieć :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    nie wiem czemu jak pisze z telefonu to wyświetla się tylko kilka słów, resztę ucina :(
    Ja też jutro mam wizytę i już doczekać się nie mogę.
    Wiecie może od kiedy robią usg przez brzuch?
    Pamiętam,że genetyczne to już na pewno,ale nie wiem jak będzie jutro.
    Mi zrobił na pierwszej wizycie bo nie miał głowicy dopochwowej hehe i było widać w 5 tyg

november123 lubi tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zrobiłam sobie pamiątkowy test ciążowy ;D

emi2016, Morwa, Agness12, Rybaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    A ja dziś zrobiłam sobie pamiątkowy test ciążowy ;D
    Ja sobie siknęłam ostatni raz 10.05 :)
    To aż mi się śmiać chciało bo kreska ciązowa była dobrze widoczna zanim siuśki doleciały do kreski testowej :P hahahahahaahah

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadin wrote:
    Zjada mi posta pisanego z telefonu

Mi ucina posty z telefonu do momentu, w którym wstawiłam emotkę obrazkową. Może z tel trzeba pisać bez tych emotek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2017, 20:14

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Mi ucina posty z telefonu do momentu, w którym wstawiłam emotkę obrazkową. Może z tel trzeba pisać bez tych emotek?
    Chyba tak bo mi też tak robi

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helagazela, a w jakim wieku masz dzieciaczki?
    U nas też 3, ale jak jeszcze w ciąży byłam to mówiliśmy rodzinie. Tylko nie wiedzieli, że tak szybko :-)
    Teściowa chyba tylko nie uwierzyła, bo ostatnio o sąsiadce z 3 dzieci tak mówiła, tzn. nie źe coś złego ale że generalnie jej współczuje tyle tego mieć :-P

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Ja sobie siknęłam ostatni raz 10.05 :)
    To aż mi się śmiać chciało bo kreska ciązowa była dobrze widoczna zanim siuśki doleciały do kreski testowej :P hahahahahaahah
    HIHI DOKŁADNIE TAK MIAŁAM :D

Ruda_ann lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* dawno tutaj mnie nie było,bo miałam bardzo aktywny tydzień i kolejny zapowiada się taki sam :) w weekend idziemy z M na wesele :) później 06.06 wizyta a 7 czerwca wyjeżdżam sama na Mazury na 5 dni na wycieczkę ;) nie mam przeciwskazań od lekarza :) a ja czuję się dobrze. Piersi przestały boleć to zaczęły się mdłości :/ dzisiaj na komunii prawie nic nie tknęłam :( do tego mam zatoki chore :( a co do Was dziewczyny to każdej gratuluję ❤ i przykro mi te które odeszły :( a jak u Was ? Jak wy się czujecie ?

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    helagazela, a w jakim wieku masz dzieciaczki?
    U nas też 3, ale jak jeszcze w ciąży byłam to mówiliśmy rodzinie. Tylko nie wiedzieli, że tak szybko :-)
    Teściowa chyba tylko nie uwierzyła, bo ostatnio o sąsiadce z 3 dzieci tak mówiła, tzn. nie źe coś złego ale że generalnie jej współczuje tyle tego mieć :-P
    U mnie na stanie 3 i 5-latek. Dwaj chłopcy. Sa z lutego, wiec jak sie młodzież urodzi to bedą miec prawie 4 i 6.
    A u Ciebie? Dzieciom tez juz mówiłaś? My czekamy, aż bedzie trochę bezpieczniej, zeby uniknąć tematu poronienia w razie czego.

ijpbj48a4iy2absw.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 28 maja 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaa, teraz zobaczyłam stopkę w Twoim poście, juz wszystko wiem :-)

Rybaaaa lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ