X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepienie podstawowe plus meningo, nie używam kombajnów 6 w 1, rozkładam szczepienia w czasie.

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Niewiem czy widziałyście ale na forum sa juz marcówki 2018, masakra jak też czas leci szybko :)
    Tez trzymam kciuki <3
    O matko.. już marcówki? :D rzeczywiście ten czas upływa w masakrycznie szybkim tempie ;) tylko od wizyty do wizyty coś się dłuży :p

Krokodylica lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, powodzenia dzisiaj! trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekamy na wiesci od Was :-)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Kawa mi przestała smakować:( buu...

Łączę się w bólu, kiedyś piłam na okrągło, a dziś mi od razu mdło, jak tylko poczuję zapach... :( A po ince to już w ogóle, nawet nie zaglądam do szafki, w której stoi...
    Co najgorsze, nadal mam problem z otwieraniem lodówki. Jak tylko poczuję cokolwiek ze środka, to od razu mi gorzej...

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Niewiem czy widziałyście ale na forum sa juz marcówki 2018, masakra jak też czas leci szybko :)
    Już marcowki? Dopiero co my zaczynalysmy...

• Aenu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Łączę się w bólu, kiedyś piłam na okrągło, a dziś mi od razu mdło, jak tylko poczuję zapach... :( A po ince to już w ogóle, nawet nie zaglądam do szafki, w której stoi...
    Co najgorsze, nadal mam problem z otwieraniem lodówki. Jak tylko poczuję cokolwiek ze środka, to od razu mi gorzej...
    :( mogę do kawy dać nawet 3 łyżeczki cukru, a i tak jest gorzka :/ zmusze się i wypije połowę, a zaraz mi nie dobrze :/ a jak nie wypije przez cały dzień kawy to chce mi się strasznie spać...

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja do soboty szukam sobie sporo pracy aby czas zleciał do prentalnych :)
    Nie mam zbytnio i tak czasu na forum więc przepraszam,że się nie udzielam :/
    A co dostrzegłam na większe tematy to:
    -my z mężem mieszkamy u teściów z mała i mamy swój własny pokój. Jak narazie musimy pomieścić się na nim do przyszłego roku bo zaczynamy remont góry u teściów. To są złote osoby. :)
    -co do imion to dla chłopca mamy Kubuś a dla dziewczynki Marcelinka
    -do wyprawki to mam wszystko jeśli będzie dziewczynka,wiadomo że kilka rzeczy trzeba będzie dokupić,a dla chłopca no to niestety cała wyprawkę będzie trzeba zakupić
    -na temat szczepień nie chce się wypowiadać,bo każda z nas inaczej patrzy na ten temat,który jest jak rzeka.
    To na tyle. Czekam na relacje z dzisiejszych wizyt i trzymam mocno kciuki ❤ :*

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny !! Ja USG I trymestru mam jutro! (Ostatnio byłam u ginekologa 3 tyg. temu). Jestem kłębkiem nerwów !! Tym bardziej , że ja się ciągle źle czuję ;( nie mam wstrętu do potraw i napojów, nie wymiotuję, nie mam mdłości ale ból, kłucie w brzuchu co chwilę - to chyba nie jest normalne (wiem, że macica się powiększa - ale to inny rodzaj bólu). Też tak macie ? No i ogromny problem z zaparciami - ale to dlatego,że po 30 min spaceru jestem wykończona i muszę się położyć. To tez chyba nie jest normą w 12 tc?

Trzymam kciuki za wasze badania prenatalne - dajcie znać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 11:51

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    :( mogę do kawy dać nawet 3 łyżeczki cukru, a i tak jest gorzka :/ zmusze się i wypije połowę, a zaraz mi nie dobrze :/ a jak nie wypije przez cały dzień kawy to chce mi się strasznie spać...
    Aenu a może spróbuj z zieloną herbatą. Ja jak wypijałam kawę ok 19:00 to raczej nie miałam problemów z zaśnięciem, a po zielonej herbacie o spaniu mogłam zapomnieć ;)

Kasha ja to ostatnio czuję się jak emerytka, zero kondycji.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Hej Dziewczyny !! Ja USG I trymestru mam jutro! (Ostatnio byłam u ginekologa 3 tyg. temu). Jestem kłębkiem nerwów !! Tym bardziej , że ja się ciągle źle czuję ;( nie mam wstrętu do potraw i napojów, nie wymiotuję, nie mam mdłości ale ból, kłucie w brzuchu co chwilę - to chyba nie jest normalne (wiem, że macica się powiększa - ale to inny rodzaj bólu). Też tak macie ? No i ogromny problem z zaparciami - ale to dlatego,że po 30 min spaceru jestem wykończona i muszę się położyć. To tez chyba nie jest normą w 12 tc?

Trzymam kciuki za wasze badania prenatalne - dajcie znać!
    Ja mam wizytę w środę po 4 tyg ;) też nie wymiotuję, nie mam mdłości (chyba,ze z głodu :P) i ogólnie nic mi się nie chce i jestem taka wypompowana z życia :)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz trochę mniejsze mdłości ale za to jak cokolwiek zjem to tak strasznie mnie boli żołądek jakbym się zatruła. Jedynie śniadanie ok.alr po obiedzie i kolacji zwijam się z bólu

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Dziewczyny kochane - powodzenie dzisiaj na wizytach - zwłaszcza tych prenatalnych :D

Ja mam prenatalne jutro i już się stresuję :) Mam nadzieję, że wszystko będzie w najlepszym porządku, ale zawsze jest jeszcze cień niepewności.

Ja też mam jutro!!! Także trzymam kciuki za nas obie ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze sporo dziewczyn ma jutro wizyty, no to będzie sie tu działo :)

ja mam na 9, wiec chyba pierwsza jestem? :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Ja mam wizytę w środę po 4 tyg ;) też nie wymiotuję, nie mam mdłości (chyba,ze z głodu :P) i ogólnie nic mi się nie chce i jestem taka wypompowana z życia :)

Ale chodzisz do pracy normalnie? Bo u mnie są takie dni, że nie jestem w stanie czasem ruszyć się z łóżka. A tym bardziej do pracy.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Aenu a może spróbuj z zieloną herbatą. Ja jak wypijałam kawę ok 19:00 to raczej nie miałam problemów z zaśnięciem, a po zielonej herbacie o spaniu mogłam zapomnieć ;)

Kasha ja to ostatnio czuję się jak emerytka, zero kondycji.

Mi ginka zakazała pić herbatę zieloną. Powiedziała, że z herbatami to w ogóle ostrożnie, jedynie rooibos podobno jest ok, a wręcz dobry (bo zawiera żelazo).

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Mi ginka zakazała pić herbatę zieloną. Powiedziała, że z herbatami to w ogóle ostrożnie, jedynie rooibos podobno jest ok, a wręcz dobry (bo zawiera żelazo).
    Popieram, mi w poprzedniej ciąży też zakazała, wypłukuje kwas foliowy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w poczekalni i czekam na swoją kolej. 3 panie przede mną...

Gosiak, Helka891, helagazela, Krokodylica, Marzycielka111192, pietruszkanatki lubią tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

Kciuki!

Mam-Ali chyba pierwsza - choć kolejkuję zaraz za Tobą - bo na 10 :)

BlackCatNorL, Mama-Ali lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Popieram, mi w poprzedniej ciąży też zakazała, wypłukuje kwas foliowy.
    Czyli zielona herbata odpada...kawa też zaczyna u mnie odpadac ;/ czyli będę nie do życia 24h

• Aenu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Trzymam kciuki ;)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ