X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Nadin Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepienie podstawowe plus meningo, nie używam kombajnów 6 w 1, rozkładam szczepienia w czasie.

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Niewiem czy widziałyście ale na forum sa juz marcówki 2018, masakra jak też czas leci szybko :)
    Tez trzymam kciuki <3
    O matko.. już marcówki? :D rzeczywiście ten czas upływa w masakrycznie szybkim tempie ;) tylko od wizyty do wizyty coś się dłuży :p

Krokodylica lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, powodzenia dzisiaj! trzymam kciuki za wszystkie wizyty i czekamy na wiesci od Was :-)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Kawa mi przestała smakować:( buu...

Łączę się w bólu, kiedyś piłam na okrągło, a dziś mi od razu mdło, jak tylko poczuję zapach... :( A po ince to już w ogóle, nawet nie zaglądam do szafki, w której stoi...
    Co najgorsze, nadal mam problem z otwieraniem lodówki. Jak tylko poczuję cokolwiek ze środka, to od razu mi gorzej...

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Niewiem czy widziałyście ale na forum sa juz marcówki 2018, masakra jak też czas leci szybko :)
    Już marcowki? Dopiero co my zaczynalysmy...

• Aenu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Łączę się w bólu, kiedyś piłam na okrągło, a dziś mi od razu mdło, jak tylko poczuję zapach... :( A po ince to już w ogóle, nawet nie zaglądam do szafki, w której stoi...
    Co najgorsze, nadal mam problem z otwieraniem lodówki. Jak tylko poczuję cokolwiek ze środka, to od razu mi gorzej...
    :( mogę do kawy dać nawet 3 łyżeczki cukru, a i tak jest gorzka :/ zmusze się i wypije połowę, a zaraz mi nie dobrze :/ a jak nie wypije przez cały dzień kawy to chce mi się strasznie spać...

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) ja do soboty szukam sobie sporo pracy aby czas zleciał do prentalnych :)
    Nie mam zbytnio i tak czasu na forum więc przepraszam,że się nie udzielam :/
    A co dostrzegłam na większe tematy to:
    -my z mężem mieszkamy u teściów z mała i mamy swój własny pokój. Jak narazie musimy pomieścić się na nim do przyszłego roku bo zaczynamy remont góry u teściów. To są złote osoby. :)
    -co do imion to dla chłopca mamy Kubuś a dla dziewczynki Marcelinka
    -do wyprawki to mam wszystko jeśli będzie dziewczynka,wiadomo że kilka rzeczy trzeba będzie dokupić,a dla chłopca no to niestety cała wyprawkę będzie trzeba zakupić
    -na temat szczepień nie chce się wypowiadać,bo każda z nas inaczej patrzy na ten temat,który jest jak rzeka.
    To na tyle. Czekam na relacje z dzisiejszych wizyt i trzymam mocno kciuki ❤ :*

Jeżyna37 lubi tę wiadomość

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny !! Ja USG I trymestru mam jutro! (Ostatnio byłam u ginekologa 3 tyg. temu). Jestem kłębkiem nerwów !! Tym bardziej , że ja się ciągle źle czuję ;( nie mam wstrętu do potraw i napojów, nie wymiotuję, nie mam mdłości ale ból, kłucie w brzuchu co chwilę - to chyba nie jest normalne (wiem, że macica się powiększa - ale to inny rodzaj bólu). Też tak macie ? No i ogromny problem z zaparciami - ale to dlatego,że po 30 min spaceru jestem wykończona i muszę się położyć. To tez chyba nie jest normą w 12 tc?

Trzymam kciuki za wasze badania prenatalne - dajcie znać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 11:51

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    :( mogę do kawy dać nawet 3 łyżeczki cukru, a i tak jest gorzka :/ zmusze się i wypije połowę, a zaraz mi nie dobrze :/ a jak nie wypije przez cały dzień kawy to chce mi się strasznie spać...
    Aenu a może spróbuj z zieloną herbatą. Ja jak wypijałam kawę ok 19:00 to raczej nie miałam problemów z zaśnięciem, a po zielonej herbacie o spaniu mogłam zapomnieć ;)

Kasha ja to ostatnio czuję się jak emerytka, zero kondycji.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Hej Dziewczyny !! Ja USG I trymestru mam jutro! (Ostatnio byłam u ginekologa 3 tyg. temu). Jestem kłębkiem nerwów !! Tym bardziej , że ja się ciągle źle czuję ;( nie mam wstrętu do potraw i napojów, nie wymiotuję, nie mam mdłości ale ból, kłucie w brzuchu co chwilę - to chyba nie jest normalne (wiem, że macica się powiększa - ale to inny rodzaj bólu). Też tak macie ? No i ogromny problem z zaparciami - ale to dlatego,że po 30 min spaceru jestem wykończona i muszę się położyć. To tez chyba nie jest normą w 12 tc?

Trzymam kciuki za wasze badania prenatalne - dajcie znać!
    Ja mam wizytę w środę po 4 tyg ;) też nie wymiotuję, nie mam mdłości (chyba,ze z głodu :P) i ogólnie nic mi się nie chce i jestem taka wypompowana z życia :)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz trochę mniejsze mdłości ale za to jak cokolwiek zjem to tak strasznie mnie boli żołądek jakbym się zatruła. Jedynie śniadanie ok.alr po obiedzie i kolacji zwijam się z bólu

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Dziewczyny kochane - powodzenie dzisiaj na wizytach - zwłaszcza tych prenatalnych :D

Ja mam prenatalne jutro i już się stresuję :) Mam nadzieję, że wszystko będzie w najlepszym porządku, ale zawsze jest jeszcze cień niepewności.

Ja też mam jutro!!! Także trzymam kciuki za nas obie ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze sporo dziewczyn ma jutro wizyty, no to będzie sie tu działo :)

ja mam na 9, wiec chyba pierwsza jestem? :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helka891 wrote:
    Ja mam wizytę w środę po 4 tyg ;) też nie wymiotuję, nie mam mdłości (chyba,ze z głodu :P) i ogólnie nic mi się nie chce i jestem taka wypompowana z życia :)

Ale chodzisz do pracy normalnie? Bo u mnie są takie dni, że nie jestem w stanie czasem ruszyć się z łóżka. A tym bardziej do pracy.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • P. Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Aenu a może spróbuj z zieloną herbatą. Ja jak wypijałam kawę ok 19:00 to raczej nie miałam problemów z zaśnięciem, a po zielonej herbacie o spaniu mogłam zapomnieć ;)

Kasha ja to ostatnio czuję się jak emerytka, zero kondycji.

Mi ginka zakazała pić herbatę zieloną. Powiedziała, że z herbatami to w ogóle ostrożnie, jedynie rooibos podobno jest ok, a wręcz dobry (bo zawiera żelazo).

Zdrowy Synuś <3
    PI4mp2.png

* Aniołek - 9 tc - 05.2016
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. wrote:
    Mi ginka zakazała pić herbatę zieloną. Powiedziała, że z herbatami to w ogóle ostrożnie, jedynie rooibos podobno jest ok, a wręcz dobry (bo zawiera żelazo).
    Popieram, mi w poprzedniej ciąży też zakazała, wypłukuje kwas foliowy.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w poczekalni i czekam na swoją kolej. 3 panie przede mną...

Gosiak, Helka891, helagazela, Krokodylica, Marzycielka111192, pietruszkanatki lubią tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

Kciuki!

Mam-Ali chyba pierwsza - choć kolejkuję zaraz za Tobą - bo na 10 :)

BlackCatNorL, Mama-Ali lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Popieram, mi w poprzedniej ciąży też zakazała, wypłukuje kwas foliowy.
    Czyli zielona herbata odpada...kawa też zaczyna u mnie odpadac ;/ czyli będę nie do życia 24h

• Aenu Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Trzymam kciuki ;)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ