Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyz tymi herbatami to nie przesadzajcie..... 2 filizanki herbaty normalnej lub słabszej nie zaszkodzi.
Co innego jak ktos pije mocna herbate i bardzo dużo - herbata tez zawiera kofeine.
Patrząc na te wszystkie nowinki to trezbaby leżec w szpitalu pod kroplówkami i tym się żywic żeby było zdrowo
ja wizyta jutro o 17 dopieroKrokodylica, Jeżyna37 lubią tę wiadomość
-
kasha86 wrote:Ale chodzisz do pracy normalnie? Bo u mnie są takie dni, że nie jestem w stanie czasem ruszyć się z łóżka. A tym bardziej do pracy.
Po pierwsze, bo już raz poroniłam w 10 tyg, po drugie zaczęłam plamić, po trzecie pracuje w POZ i jakoś się nie chciałam się narażać na wszelkie infekcje
W pierwszej ciąży pracowałam, a potem miałam wyrzuty sumienia.
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
*Sylwia wrote:z tymi herbatami to nie przesadzajcie..... 2 filizanki herbaty normalnej lub słabszej nie zaszkodzi.
Co innego jak ktos pije mocna herbate i bardzo dużo - herbata tez zawiera kofeine.
Patrząc na te wszystkie nowinki to trezbaby leżec w szpitalu pod kroplówkami i tym się żywic żeby było zdrowo
Edit: nawet słabą yerbę pozwoliła mi pić, więc nie jest jakimś fanatykiem na pewno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 12:56
-
hey
Morwa - super reakcja rodzinyfajnie, ze macie takie wsparcie!
Myszk@ - chyba zta wodą to miałam jakiś taki zastój bo od piatku zaczęłam znów pić i jakoś normalnie mi wchodzi - więc zobaczymy jak dalej będzie.
włąsnie sie w pracy szefom pochwaliłam ciąża i ciągle siedze i myśle "co będzie jak cos sie nie uda??" ehhh
co do mieszkania - my mamy własne - 50 metrów, 2 pokoje i jak na arzie będzie ok. Działke na budowe własmnego domu tez mamy ale działka 180 km od nas wiec na razie nam sie nie spieszy bo nie wiadomo czy bedziemy jechac w meza rodzinne strony (tam gdzie ewentualna budowa) czy zostaniemy tutaj a wtedy jak zmieniac to tylko na wieksze mieszkanie.
My mieszkamy sami - do tesciow 180 km a do mojej rodzinki niby to samo miasto ale 30 km bedzie - i szczerze widuje swoja rodzine chyba rzadziej niz tesciow ;p
co do szczepien - nie wiem, chyba nie mam zdania choc bardziej skalniam sie do szczepienia. DLa mnie nieszczepienie dzieci to brak szacunku dla wszystkich dookola (tak ja to postrzegam) -
*Sylwia wrote:z tymi herbatami to nie przesadzajcie..... 2 filizanki herbaty normalnej lub słabszej nie zaszkodzi.
ja wizyta jutro o 17 dopiero
racjaja już w ciąży parę razy pepsi piłam, a też podobno nie można...
-
Ale kawa też utrudnia wchłanianie kwasu foliowego i wypłukuje magnez i potas. Ale jeśli ktoś pije kawę to spokojnie może to zamienić na herbatę. I nie mówię tutaj o piciu jednego czy drugiego dzbankami tylko w ilościach raczej znikomych.
My też mieszkamy sami w 3-pokojowym mieszkaniu, na szczęście naszym własnym. Teściów mamy 120 km od nas, z moimi rodzicami mieszkamy w tym samym mieście ale podobnie jak u Ciebie K01 widuję ich czasami rzadziej niż rodziców mężaa szczególnie, że przez budowę metra i pozamykane ulice nie mamy do nich zbyt łatwego dojazdu.
[/url]
-
Karmelova wrote:My też mieszkamy sami w 3-pokojowym mieszkaniu, na szczęście naszym własnym. Teściów mamy 120 km od nas, z moimi rodzicami mieszkamy w tym samym mieście ale podobnie jak u Ciebie K01 widuję ich czasami rzadziej niż rodziców męża
a szczególnie, że przez budowę metra i pozamykane ulice nie mamy do nich zbyt łatwego dojazdu.
ja akurat mieszkam właśnie przy budowie metra.. ogolnie wyjazd od nas od tego weekendu zrobił się tylko jedną drogą ;p
do mojej rodzinki na Ursynów i tak zawsze samochodem i obwodnicą ale jakoś tak nie ma nigdy czasu ;p a do tesciow obowiazkowo raz w miesiacu na weekend wiec wychodzi wiecej niz u moich -
Ja już po... chłonę...
Ryzyko trisomia 21:
Podstawowe: 1:155
Skorygowane: 1:3093 uffff
Trisomia 18: 1:7453
Trisomia 13: <1:20000
Crl: 61,1mm
Fhr: 158 ud/min.
NT : 1,8mm
Kość nosowa: obecna, bardzo widoczna
Anatomia płodu: prawidłowa
Termin porodu wg USG: 4 stycznia
Wyniki: wolne B-hcg: 0,8 MoM
PAPPA-A: 0,6 MoM
I... dzidziol wygląda jak dziefffcyna : D
Boziu jaka jestem szczęśliwa!
Dzięki za kciuki Kochane!P., Aenu, pietruszkanatki, Marzycielka111192, Mama-Ali, Magdalenna, Paula_29, Krokodylica, Patrycja27, natki89, helagazela, Karmelova, ana167, Angela*, Rybaaaa, inessa, Nadin, wronka, Ikarzyca, kate88:), kasha86, madzia8lenka, alexast, Myszk@, Jeżyna37, Morwa, emerald_m, Raven, ktosiowa lubią tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:Ja już po... chłonę...
Ryzyko trisomia 21:
Dzięki za kciuki Kochane!
Aleeee superCieszymy się razem z Tobą :*
BlackCatNorL lubi tę wiadomość
Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka
-
Ryzyko trisomia 21:
Ekstra!I zazdroszczę, że już jesteś po!
-
Ryzyko trisomia 21:
Super wieścigratulacje.
-
Ryzyko trisomia 21:
extra - gratkiBlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
Ryzyko trisomia 21:
Dzięki za kciuki Kochane!BlackCatNorL, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Aenu wrote:racja
ja już w ciąży parę razy pepsi piłam, a też podobno nie można...
Ja w ciazy z córą piłam colę non stop bo tylko to pozwalało mi funkcjonowac bez mdłosci i wymiotów. Ale- pewnie to sie przyczyniło to granicznego wyniku cukru i było przyczyna mojej diety do konca ciaży :p -
Ryzyko trisomia 21:
Cudownie cudownie!!!!, dzieffffcyny są super!!!! Wiem co mówię! Tylko będzie Ci bizuterię podkradała
. Ale fajnie, mam nadzieję że będą same dobre wieści
P.S.- czy Wam też wyskakuje po 1000 razy ta cholerna promocja na dzien ojca ( jak ktos nie ma abonamentu??), bo mnie już szlag trafia.
Jeśli czyta to jakiś administrator, to przypominam, że w internetach jest cos takiego jak capping - radze nastepnym razem użyć.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
>>> BlackCatNorL SUPER!
Ja już po wizycie kontrolnej, za tydzień PAPP-A i USG prenatalne (lekarz kazał zrobić tego samego dnia, powiedział, że to ważne, ale w sumie nie wyjaśnił czemu).
Ze względu na to planowane za tydzień USG dzisiaj był tylko taki szybki rzut oka na młodzież - 43,7mm, FHR w normie i strasznie się wierci)
A w wynikach anemia, ale to bez zaskoczenia, byłam na granicy anemii przez ostatnie 6 lat, więc w ciąży musiało polecieć.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Mama-Ali wrote:Cudownie cudownie!!!!
, dzieffffcyny są super!!!! Wiem co mówię! Tylko będzie Ci bizuterię podkradała
P.S.- czy Wam też wyskakuje po 1000 razy ta cholerna promocja na dzien ojca ( jak ktos nie ma abonamentu??), bo mnie już szlag trafia.
Jeśli czyta to jakiś administrator, to przypominam, że w internetach jest cos takiego jak capping - radze nastepnym razem użyć.
ja mam abonament a mi wyskakuje reklama przy każdym przeładowaniu strony ;/ -
Mama-Ali wrote:Cudownie cudownie!!!!
, dzieffffcyny są super!!!! Wiem co mówię! Tylko będzie Ci bizuterię podkradała
Jeśli czyta to jakiś administrator, to przypominam, że w internetach jest cos takiego jak capping - radze nastepnym razem użyć.
Cały czas mi wyskakuje ta reklama ;/ i tak nie wykupię pakietu... szkoda kasy...