WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    No wlasnie - wybór jest za duży, dlatego chciałabym, żeby któraś z Was poleciła jakiś konkret :)

osobiście wydaje mi się , że nie ma to wielkiego znaczenia, grunt żeby nawilżać systematycznie.
    jak masz skłonności genetyczne do rozstepów to i tak będziesz miała pomimo kremów :-)

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje udanych wizyt. I kciuki za dzisiejsze!

Angela ale duże masz dzieciaczki ;-)

Marzycielka, ja nie uważam w tym nic niestosownego, żeby w ciąży iść na pogrzeb. Ja w poprzedniej ciąży byłam, stanęłam sobie z boku i starałam się nie patrzeć na żałobników. Odpuściłam sobie tylko kondolencje, ale to chyba zrozumieli.

Angela* lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Też wczoraj wieczorem zrobiłam zakupy na allegro , kupiłam 3 pary leginsow ciazowych:)
    Muszę jeszcze poszukać jakieś bluzki :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I też trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna37 wrote:
    Czy żeby te zniżki otrzymywać to trzeba zgłosić że jest się w ciąży?

Zakładasz sobie konto narazie jako oczekujący dziecka i startujesz z rabatem 3% (co kwartał może się zwiększyć o 1pp.) Na produkty objęte promocją rossne. Jak urodzisz to zmieniasz status na jestem rodzicem czy jakoś tak. Bo chyba w zależności od statusu są zniżki na różne produkty.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    znizki do 3rż

Chyba nawet do 4rz. Ale to pod jakims warunkiem.

annaki lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    ja generalnie nie lubie sie niczym smarować. Kupiłam jakis czas temu palmersa na rozstępy - świetny na przesuszone pięty :-). Zapach mnie odrzuca teraz (kakaowy)

ubrania ciążowe typu bluzki kupuje w takim rozmiarze jak nosze. Te dla cieżarnych mają przewidziany luz więc spokojnie.
    Spodnie przymierzam i kupiłamw poprzedniej ciązy w hm z pasem na brzuch - musze je odnaleźć. Kupilam tez na ebay 1 pare spodni bazując na moim rozmiarze i sa z grubsza ok. troszke luźne :-)
    Sykienke na sylwestra tez kupiłam na allegro i dała rade za 39zł ;-) rodziłam koniec stycznia więc brzuchol był ogromny :-)

Powiem wam że większy brblme będzie zzimowymi butami. Bo mi nogi w ciązy tak spuchły że nie mogłam nmawet kozaków nosić

Koleżanki które rodziły w miesiącach zimowych polecały buty typu EMU. Miękkie, ciepłe, nie trzeba sznurować, tylko czasem mąż zakładał :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Chyba nawet do 4rz. Ale to pod jakims warunkiem.
    Przed skonczeniem 3rż przychodzi mail czy się chce nadal kontynuować zniżki do 4rz, wystarczy kliknąć w.link, potwierdzić i działa dalej. Właśnie niedawno dostałam

Krokodylica, Rybaaaa lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem już po. Dzieć ok, 2 rączki 2 nózki główka brzuszek, Nt ok 1,2, crl 70mm i serduszko 160/min :-D
    ciesze się strasznie, mąż też
    usg miałam jeszcze przez pochwe
    to mój 13tc

Aenu, helagazela, Lovilovi, inessa, Magdalenna, ana167, Morwa, Myszk@, Karmelova, Nadin, BlackCatNorL, Patrycja27, Krokodylica, Paula_29, Rybaaaa, kate88:), kasha86, Gosiak lubią tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    jestem już po. Dzieć ok, 2 rączki 2 nózki główka brzuszek, Nt ok 1,2, crl 70mm i serduszko 160/min :-D
    to mój 13tc
    Super! Gratuluję! <3

Aenu lubi tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    to mój 13tc
    Gratuluję :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mam dokładnei 12+6 a wymiary wyszły tak
    crl 69,4mm tc 13+1
    bpd 22mm tc 13+4
    fl 9mm tc 12+5
    łozysko na ścianie tylnej, i cala ciaza odpowiad tc 13+1 czyli w zasadzie 2 dni do przodu

no i nie mam juz infekcji - moza zadowolony bo mozna się seksować :-)
    tradycyjnie nie chcielismy wiedzieć czy chłopak czy dziwczyna - gin juz ma podejrzenia. Jak pokazywał nam dupke i skrzyzowane nółki wydawalo mi się że cos tam dundało ale lekarz mówił żeby sie niczym nie sugerować :-D

Aenu, Lovilovi lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekam.... proszę o kciuki

Aenu, ana167, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:

Kciuki !!!! <3

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:

Trzymamy kciuki:)
    Jestem ciekawa Twojej wizyty, bo idziemy prawie łeb w łeb :D
    Daj znać jak po wizycie :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Kciuki :*

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie wiemy :( lekarz powiedział ze jak chcemy USG to musimy zapłacić.... bo tylko te trzy refundowane są wiec dopiero w 21 tygodniu. Chce mi sie płakać :( dobrze ze mamy ten detektor bo naprawdę ja bym chyba urodziła w psychiatryku. Nie dam mu ani centa. Właśnie jedziemy do Polski i tam idę prywatnie a ten niech spada

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam przyszłe jak i obecne mamusie. Podczytuję was z doskoku. Niestety przy dwójce dzieci czasami nie wyrabiam na zakrętach. Aż się boję co to będzie jak 14stycznia (zapewne szybciej) pojawi się trzwcie dziecko. Jeszcze do dziś ciężko mi przyjąć do wiadomości ten fakt.
    W domu mam już 2,5rocznego Tymka i 8 miesięczną Tosię. Dalej kp. Ostatnio miałam wizytę i prenatalne. Tp przypada na 11go kość nosowa jest przezierność karkowa też ok więc kamień z serca. Płeć jeszcze nieznana, ale jestem pewna, że będzie chłopiec :)
    Czy zdarzają wam się jeszcze wymioty ? Jezu męczę się z dobre 2 msc i końca nie widać :(
    Pozdrawiam i bezproblemowych ciąż.

Krokodylica, Paula_29, kate88:) lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Witam przyszłe jak i obecne mamusie. Podczytuję was z doskoku. Niestety przy dwójce dzieci czasami nie wyrabiam na zakrętach. Aż się boję co to będzie jak 14stycznia (zapewne szybciej) pojawi się trzwcie dziecko. Jeszcze do dziś ciężko mi przyjąć do wiadomości ten fakt.
    W domu mam już 2,5rocznego Tymka i 8 miesięczną Tosię. Dalej kp. Ostatnio miałam wizytę i prenatalne. Tp przypada na 11go kość nosowa jest przezierność karkowa też ok więc kamień z serca. Płeć jeszcze nieznana, ale jestem pewna, że będzie chłopiec :)
    Czy zdarzają wam się jeszcze wymioty ? Jezu męczę się z dobre 2 msc i końca nie widać :(
    Pozdrawiam i bezproblemowych ciąż.

Podziwiam :D

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Nic nie wiemy :( lekarz powiedział ze jak chcemy USG to musimy zapłacić.... bo tylko te trzy refundowane są wiec dopiero w 21 tygodniu. Chce mi sie płakać :( dobrze ze mamy ten detektor bo naprawdę ja bym chyba urodziła w psychiatryku. Nie dam mu ani centa. Właśnie jedziemy do Polski i tam idę prywatnie a ten niech spada

No to ładnie :(
    A kiedy w Polsce idziesz do lekarza ?

‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ