X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Gratuluję wczorajszych wizyt i powodzenia dziś.

Mnie już rzadziej mdli, ale wczoraj ledwo kolację utrzymałam w sobie.

Nam doktor chyba z 15 minut robił usg, pokazywał wszystko. Dopiero jak się dzieciak obrócił i odmówił współpracy, to skończyliśmy. No i dostałam pozwolenie na wyjazd, więc dziś ostatni dzień w pracy a później tydzień urlopu. Jedziemy z Młodą w moje strony.

W poprzedniej ciąży chodziłam na fundusz i lekarz zawsze robił usg. I z tego co słyszałam to większości pacjentek co wizytę pokazywał dzidziaki. Więc jak widać nie ma zasady.

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas po wizycie, choć piszę dopiero teraz po kolejny dzień wczoraj( chyba piąty) rozrywało mi głowę.
    Maluch większy o 4 dni, fika, serduszko biję, wszystko ok. 19 -tego mamy prenatalne więc może się dowiemy kto mieszka w środku. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
    Co do ubrań ciążowych ja sporo kupiłam w zeszłej ciąży a nie zdarzyłam wszystkich założyć. Ja kupowałam na przecenach w zalando, h@m i c@a. Tam cenowo najtaniej. Bluzki po 20,30 zł całkiem fajne. Teraz zamówiłam jeszcze jedną ciążowa sukienkę długą, która zresztą nie wygląda na ciążowa i chodzę w niej jeszcze naprzemiennie ze swoimi luźniejszymi spodniami. Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

zaczynam się stresować - genetyczne dziś o 16 :)

pytałam was o ruchy - mi się wydaje że od kilku dni czasami coś poczuję, takie smyranie od wewnątrz, bardzo króciutkie i delikatne, na wysokości od kości łonowej kilka cm w górę, wydaje mi się że z synem też takie czułam, ale już zbytnio nie pamiętam bo dawno temu to było :) - poczekamy zobaczymy czy będzie się powtarzać systematycznie - czułam już 3 razy :)

Angela ja co drugi dzień zaczynam kawą - inaczej nie dałabym sobie rady z wzdęciami i zatwardzeniem - piję słabą kawę (jedna czubata łyżka na 0,5 litrowy kubek) i dodatkowo z mlekiem (tak pół na pół) - mam nietolerancje laktozy i uczulenie na białko krowie, no ale coś za coś, najczęściej nawet nie kończę tej kawy :) tylko lecę na kibelek

Angela*, helagazela lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    cześć dziewczyny

pytałam was o ruchy - mi się wydaje że od kilku dni czasami coś poczuję, takie smyranie od wewnątrz, bardzo króciutkie i delikatne, na wysokości od kości łonowej kilka cm w górę, wydaje mi się że z synem też takie czułam, ale już zbytnio nie pamiętam bo dawno temu to było :) - poczekamy zobaczymy czy będzie się powtarzać systematycznie - czułam już 3 razy :)

Angela ja co drugi dzień zaczynam kawą - inaczej nie dałabym sobie rady z wzdęciami i zatwardzeniem - piję słabą kawę (jedna czubata łyżka na 0,5 litrowy kubek) i dodatkowo z mlekiem (tak pół na pół) - mam nietolerancje laktozy i uczulenie na białko krowie, no ale coś za coś, najczęściej nawet nie kończę tej kawy :) tylko lecę na kibelek

Powodzenia na wizycie:)

Ja ruchów jeszcze nie czuje.

Paula29 w HM kupowałas przez internet? Kiedyś widziałam dział dla matek w hm ale ostatnio byłam w sklepach i niezlokalizowalam.

Teraz mój problem z ciuchami się rozwiązał bo od jutra mam urlop więc będę się sukienkowych ( w pracy się nie da bo mrozi klima).

relgi09kotjuarzp.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/VMSYeAELNHFrevp_3IEjGpGsRtcYGo

oto moje cudo z wtorku 13t5d :) i prawie 8 cm szczescia , cale i zdrowe

Paula_29, Jeżyna37, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Dzień dobry :) Gratuluję wczorajszych wizyt i powodzenia dziś.

Mnie już rzadziej mdli, ale wczoraj ledwo kolację utrzymałam w sobie.

Nam doktor chyba z 15 minut robił usg, pokazywał wszystko. Dopiero jak się dzieciak obrócił i odmówił współpracy, to skończyliśmy. No i dostałam pozwolenie na wyjazd, więc dziś ostatni dzień w pracy a później tydzień urlopu. Jedziemy z Młodą w moje strony.

W poprzedniej ciąży chodziłam na fundusz i lekarz zawsze robił usg. I z tego co słyszałam to większości pacjentek co wizytę pokazywał dzidziaki. Więc jak widać nie ma zasady.
    Ale w szpitalu gdzie chodzę nie ma w gabinetach usg więc choćbym bardzo chciała to jest to niemożliwe.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn ktore chodza na NFZ i prywatnie do gina, czy oboje wiedza ze chodzicie tu i tu? czy zakladacie druga karte ciazy? i czy po pesel moze drugi lekarz wykryc ze chodzicie do innego?

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Super wieści, ja mam zamiar tak chodzić, prywatnie i na nfz, sporo osób tak chodzi.
    a od kiedy tak chcesz chodzic? bedziesz chciala druga karte zakladac czy pokazesz aktualna? ja jestem umowiona na srode....

dxomanli5dlutv4a.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    cześć dziewczyny

Kochana trZymam kciiuki , napewno bedzie wszystko dobrze ;)

Dziękuję kochana tylko ja nigdy nie pilam kawy - nie lubie smaku kawy ...
    Od wczoraj pije syrop i kawe zbozowa i zobaczymy jak to będzie ;)
    Buziaki :-*

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Na tej samej, ta mam zalozona w klinice i z niej uciekam.20 mam wizyte w przychodni przyszpitalnej.. Moja koleżanka chodziła na nfz,miala badania na nfz które wpisywane miala w karte a jednocześnie prywatnie do gina ze szpitala w ktorym chciała rodzic..nie czepiaja sie..twoja sprawa co robisz prywatnie,placisz za to..
    no tak to jest chore placisz a zeby sie doczekac na lekarza to musisz czekac nie wiadomo ile... ja chce chodzic tu i tu dlatego pytam, gdybym chciala zmieniac to bym dala obecna karte

dxomanli5dlutv4a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam z biedronki - upolowałam dużego rogala do spania i karmienia za 50 zł :)

FreshMm, Jeżyna37, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zaraz zabieram się za pranie co by czas szybciej minął :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    mam pytanie do dziewczyn ktore chodza na NFZ i prywatnie do gina, czy oboje wiedza ze chodzicie tu i tu? czy zakladacie druga karte ciazy? i czy po pesel moze drugi lekarz wykryc ze chodzicie do innego?

Oboje wiedzą i mam 2 karty ciąży. Darmowe badania na nfz, dodatkowe zlecone prywatnie i wzajemnie spisują do kart te same wyniki.
    Ta na nfz powiedziała tylko, żebym w recepcji nie zdradziła się, ze mam 2 karty ciąży, aby się nie czepiali. Na nfz chodzę, żeby mieć skierowania i darmowe badania. Przy porodzie w szpitalu okażę kartę ciąży z tej prywatnej.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Oboje wiedzą i mam 2 karty ciąży. Darmowe badania na nfz, dodatkowe zlecone prywatnie i wzajemnie spisują do kart te same wyniki.
    Ta na nfz powiedziała tylko, żebym w recepcji nie zdradziła się, ze mam 2 karty ciąży, aby się nie czepiali. Na nfz chodzę, żeby mieć skierowania i darmowe badania. Przy porodzie w szpitalu okażę kartę ciąży z tej prywatnej.
    tak tez chce zrobic....i chce chodzic przez darmowe badania. A sama mowilas ze chodzisz prywatnie czy sparwdzila? i tak trafilas na fajna...

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    właśnie wróciłam z biedronki - upolowałam dużego rogala do spania i karmienia za 50 zł :)
    o jest cos takiego? chyba sie przejde :P

dxomanli5dlutv4a.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Czekam przed gabinetem na prenatalne. Zaraz moja kolej
    Poproszę o mocne kciuki!!!!

Angela*, inessa, Paula_29, kasha86, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w II trym :-)

ja chodze na nfz i prywatnie. Lekarze o sobie nie wiedzą i mam 2 karty ciąży. Zeby nie dublować usg to chodze do lekarza na nfz który nie ma w gabinecie usg :-)

Kolejna wizytę mam dopiero 12 sierpnia!!!! masakra cały miesiąc...

dzisiaj czuje się źle. Mam lekkie zawroty głowy i gazy. Nie wiem czy to po wczorajszej akcji czy co. Troche się tym denerwuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis kciuk!
    daj znac jak będziesz po

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    witam się w II trym :-)

ja chodze na nfz i prywatnie. Lekarze o sobie nie wiedzą i mam 2 karty ciąży. Zeby nie dublować usg to chodze do lekarza na nfz który nie ma w gabinecie usg :-)

Kolejna wizytę mam dopiero 12 sierpnia!!!! masakra cały miesiąc...

dzisiaj czuje się źle. Mam lekkie zawroty głowy i gazy. Nie wiem czy to po wczorajszej akcji czy co. Troche się tym denerwuję
    a od poczatku do dwoch chodzisz? ja dopiero teraz sie wybieram, zapisalam sie miesiac temu bo tak sie czeka . Zawsze moge zasciemniac chociaz to tez prawda ze mam dlugie 2 mies cykle i suma sumarum dowiedzialam sie dopiero w 2 miesiacu ciazy o niej i zapisalam ale pielegniarka mowila ze dopiero za miesiac mimo ze mowilam o ciazy...a obecnie jest juz 4ty, poczatek wiec nie wiem czy przejdzie :P. wiesz usg niby nie szkodzi dziecku a na nfz i tak robia tylko 3 na cala ciaze

dxomanli5dlutv4a.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka jeśli chodzi o ruchy to raczej to niemożliwe na tym etapie. Maleństwo się rusza ale jeszcze nie jest na tyle silne byś to odczula. Z tego co czytałam i pytałam ruchy najwcześniej można odczuć gdy maleństwo ma powyżej 10 cm. I to i tak jeszcze wtedy gdy łożysko masz na tylnej ścianie i jesteś bardzo szczupła. Maleństwo u nas jeszcze nie będzie miało pewnie nawet 8 cm

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ