WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Gratuluję wczorajszych wizyt i powodzenia dziś.

Mnie już rzadziej mdli, ale wczoraj ledwo kolację utrzymałam w sobie.

Nam doktor chyba z 15 minut robił usg, pokazywał wszystko. Dopiero jak się dzieciak obrócił i odmówił współpracy, to skończyliśmy. No i dostałam pozwolenie na wyjazd, więc dziś ostatni dzień w pracy a później tydzień urlopu. Jedziemy z Młodą w moje strony.

W poprzedniej ciąży chodziłam na fundusz i lekarz zawsze robił usg. I z tego co słyszałam to większości pacjentek co wizytę pokazywał dzidziaki. Więc jak widać nie ma zasady.

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas po wizycie, choć piszę dopiero teraz po kolejny dzień wczoraj( chyba piąty) rozrywało mi głowę.
    Maluch większy o 4 dni, fika, serduszko biję, wszystko ok. 19 -tego mamy prenatalne więc może się dowiemy kto mieszka w środku. Mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.
    Co do ubrań ciążowych ja sporo kupiłam w zeszłej ciąży a nie zdarzyłam wszystkich założyć. Ja kupowałam na przecenach w zalando, h@m i c@a. Tam cenowo najtaniej. Bluzki po 20,30 zł całkiem fajne. Teraz zamówiłam jeszcze jedną ciążowa sukienkę długą, która zresztą nie wygląda na ciążowa i chodzę w niej jeszcze naprzemiennie ze swoimi luźniejszymi spodniami. Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne

helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

zaczynam się stresować - genetyczne dziś o 16 :)

pytałam was o ruchy - mi się wydaje że od kilku dni czasami coś poczuję, takie smyranie od wewnątrz, bardzo króciutkie i delikatne, na wysokości od kości łonowej kilka cm w górę, wydaje mi się że z synem też takie czułam, ale już zbytnio nie pamiętam bo dawno temu to było :) - poczekamy zobaczymy czy będzie się powtarzać systematycznie - czułam już 3 razy :)

Angela ja co drugi dzień zaczynam kawą - inaczej nie dałabym sobie rady z wzdęciami i zatwardzeniem - piję słabą kawę (jedna czubata łyżka na 0,5 litrowy kubek) i dodatkowo z mlekiem (tak pół na pół) - mam nietolerancje laktozy i uczulenie na białko krowie, no ale coś za coś, najczęściej nawet nie kończę tej kawy :) tylko lecę na kibelek

Angela*, helagazela lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    cześć dziewczyny

pytałam was o ruchy - mi się wydaje że od kilku dni czasami coś poczuję, takie smyranie od wewnątrz, bardzo króciutkie i delikatne, na wysokości od kości łonowej kilka cm w górę, wydaje mi się że z synem też takie czułam, ale już zbytnio nie pamiętam bo dawno temu to było :) - poczekamy zobaczymy czy będzie się powtarzać systematycznie - czułam już 3 razy :)

Angela ja co drugi dzień zaczynam kawą - inaczej nie dałabym sobie rady z wzdęciami i zatwardzeniem - piję słabą kawę (jedna czubata łyżka na 0,5 litrowy kubek) i dodatkowo z mlekiem (tak pół na pół) - mam nietolerancje laktozy i uczulenie na białko krowie, no ale coś za coś, najczęściej nawet nie kończę tej kawy :) tylko lecę na kibelek

Powodzenia na wizycie:)

Ja ruchów jeszcze nie czuje.

Paula29 w HM kupowałas przez internet? Kiedyś widziałam dział dla matek w hm ale ostatnio byłam w sklepach i niezlokalizowalam.

Teraz mój problem z ciuchami się rozwiązał bo od jutra mam urlop więc będę się sukienkowych ( w pracy się nie da bo mrozi klima).

relgi09kotjuarzp.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/VMSYeAELNHFrevp_3IEjGpGsRtcYGo

oto moje cudo z wtorku 13t5d :) i prawie 8 cm szczescia , cale i zdrowe

Paula_29, Jeżyna37, kate88:), Krokodylica lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Dzień dobry :) Gratuluję wczorajszych wizyt i powodzenia dziś.

Mnie już rzadziej mdli, ale wczoraj ledwo kolację utrzymałam w sobie.

Nam doktor chyba z 15 minut robił usg, pokazywał wszystko. Dopiero jak się dzieciak obrócił i odmówił współpracy, to skończyliśmy. No i dostałam pozwolenie na wyjazd, więc dziś ostatni dzień w pracy a później tydzień urlopu. Jedziemy z Młodą w moje strony.

W poprzedniej ciąży chodziłam na fundusz i lekarz zawsze robił usg. I z tego co słyszałam to większości pacjentek co wizytę pokazywał dzidziaki. Więc jak widać nie ma zasady.
    Ale w szpitalu gdzie chodzę nie ma w gabinetach usg więc choćbym bardzo chciała to jest to niemożliwe.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanie do dziewczyn ktore chodza na NFZ i prywatnie do gina, czy oboje wiedza ze chodzicie tu i tu? czy zakladacie druga karte ciazy? i czy po pesel moze drugi lekarz wykryc ze chodzicie do innego?

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Super wieści, ja mam zamiar tak chodzić, prywatnie i na nfz, sporo osób tak chodzi.
    a od kiedy tak chcesz chodzic? bedziesz chciala druga karte zakladac czy pokazesz aktualna? ja jestem umowiona na srode....

dxomanli5dlutv4a.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    cześć dziewczyny

Kochana trZymam kciiuki , napewno bedzie wszystko dobrze ;)

Dziękuję kochana tylko ja nigdy nie pilam kawy - nie lubie smaku kawy ...
    Od wczoraj pije syrop i kawe zbozowa i zobaczymy jak to będzie ;)
    Buziaki :-*

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Na tej samej, ta mam zalozona w klinice i z niej uciekam.20 mam wizyte w przychodni przyszpitalnej.. Moja koleżanka chodziła na nfz,miala badania na nfz które wpisywane miala w karte a jednocześnie prywatnie do gina ze szpitala w ktorym chciała rodzic..nie czepiaja sie..twoja sprawa co robisz prywatnie,placisz za to..
    no tak to jest chore placisz a zeby sie doczekac na lekarza to musisz czekac nie wiadomo ile... ja chce chodzic tu i tu dlatego pytam, gdybym chciala zmieniac to bym dala obecna karte

dxomanli5dlutv4a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie wróciłam z biedronki - upolowałam dużego rogala do spania i karmienia za 50 zł :)

FreshMm, Jeżyna37, Krokodylica lubią tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zaraz zabieram się za pranie co by czas szybciej minął :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    mam pytanie do dziewczyn ktore chodza na NFZ i prywatnie do gina, czy oboje wiedza ze chodzicie tu i tu? czy zakladacie druga karte ciazy? i czy po pesel moze drugi lekarz wykryc ze chodzicie do innego?

Oboje wiedzą i mam 2 karty ciąży. Darmowe badania na nfz, dodatkowe zlecone prywatnie i wzajemnie spisują do kart te same wyniki.
    Ta na nfz powiedziała tylko, żebym w recepcji nie zdradziła się, ze mam 2 karty ciąży, aby się nie czepiali. Na nfz chodzę, żeby mieć skierowania i darmowe badania. Przy porodzie w szpitalu okażę kartę ciąży z tej prywatnej.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Oboje wiedzą i mam 2 karty ciąży. Darmowe badania na nfz, dodatkowe zlecone prywatnie i wzajemnie spisują do kart te same wyniki.
    Ta na nfz powiedziała tylko, żebym w recepcji nie zdradziła się, ze mam 2 karty ciąży, aby się nie czepiali. Na nfz chodzę, żeby mieć skierowania i darmowe badania. Przy porodzie w szpitalu okażę kartę ciąży z tej prywatnej.
    tak tez chce zrobic....i chce chodzic przez darmowe badania. A sama mowilas ze chodzisz prywatnie czy sparwdzila? i tak trafilas na fajna...

dxomanli5dlutv4a.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    właśnie wróciłam z biedronki - upolowałam dużego rogala do spania i karmienia za 50 zł :)
    o jest cos takiego? chyba sie przejde :P

dxomanli5dlutv4a.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Czekam przed gabinetem na prenatalne. Zaraz moja kolej
    Poproszę o mocne kciuki!!!!

Angela*, inessa, Paula_29, kasha86, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się w II trym :-)

ja chodze na nfz i prywatnie. Lekarze o sobie nie wiedzą i mam 2 karty ciąży. Zeby nie dublować usg to chodze do lekarza na nfz który nie ma w gabinecie usg :-)

Kolejna wizytę mam dopiero 12 sierpnia!!!! masakra cały miesiąc...

dzisiaj czuje się źle. Mam lekkie zawroty głowy i gazy. Nie wiem czy to po wczorajszej akcji czy co. Troche się tym denerwuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis kciuk!
    daj znac jak będziesz po

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    witam się w II trym :-)

ja chodze na nfz i prywatnie. Lekarze o sobie nie wiedzą i mam 2 karty ciąży. Zeby nie dublować usg to chodze do lekarza na nfz który nie ma w gabinecie usg :-)

Kolejna wizytę mam dopiero 12 sierpnia!!!! masakra cały miesiąc...

dzisiaj czuje się źle. Mam lekkie zawroty głowy i gazy. Nie wiem czy to po wczorajszej akcji czy co. Troche się tym denerwuję
    a od poczatku do dwoch chodzisz? ja dopiero teraz sie wybieram, zapisalam sie miesiac temu bo tak sie czeka . Zawsze moge zasciemniac chociaz to tez prawda ze mam dlugie 2 mies cykle i suma sumarum dowiedzialam sie dopiero w 2 miesiacu ciazy o niej i zapisalam ale pielegniarka mowila ze dopiero za miesiac mimo ze mowilam o ciazy...a obecnie jest juz 4ty, poczatek wiec nie wiem czy przejdzie :P. wiesz usg niby nie szkodzi dziecku a na nfz i tak robia tylko 3 na cala ciaze

dxomanli5dlutv4a.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka jeśli chodzi o ruchy to raczej to niemożliwe na tym etapie. Maleństwo się rusza ale jeszcze nie jest na tyle silne byś to odczula. Z tego co czytałam i pytałam ruchy najwcześniej można odczuć gdy maleństwo ma powyżej 10 cm. I to i tak jeszcze wtedy gdy łożysko masz na tylnej ścianie i jesteś bardzo szczupła. Maleństwo u nas jeszcze nie będzie miało pewnie nawet 8 cm

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ