WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maruder wszystkie kupowałam przez internet. W zalando i c&a możesz zwrócić za darmo w razie czegoba w h&m jakieś grosze ale byłam wcześniej w sklepie zobaczyć jaki mniej więcej powinnam wziąć rozmiary

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    a od poczatku do dwoch chodzisz? ja dopiero teraz sie wybieram, zapisalam sie miesiac temu bo tak sie czeka . Zawsze moge zasciemniac chociaz to tez prawda ze mam dlugie 2 mies cykle i suma sumarum dowiedzialam sie dopiero w 2 miesiacu ciazy o niej i zapisalam ale pielegniarka mowila ze dopiero za miesiac mimo ze mowilam o ciazy...a obecnie jest juz 4ty, poczatek wiec nie wiem czy przejdzie :P. wiesz usg niby nie szkodzi dziecku a na nfz i tak robia tylko 3 na cala ciaze

od początku.
    Na nfz wazne żeby pierwsza wizyta była do 10tc wtedy mozna sie starac o ewentulane świadczenia.
    Mi sie pewnie nic nie nalwezy ale lepiej mieć :-)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    od początku.
    Na nfz wazne żeby pierwsza wizyta była do 10tc wtedy mozna sie starac o ewentulane świadczenia.
    Mi sie pewnie nic nie nalwezy ale lepiej mieć :-)
    to chodzac prywatnie nie masz prawa do swiadczen? cos mi sie nie wydaje...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Witam się w 12 tygodniu (według usg) ! Już nie mogę się odczekać aż zacznę drugi trymestr :) Jeszcze tylko 5 dni i badania prenatalne !

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    to chodzac prywatnie nie masz prawa do swiadczen? cos mi sie nie wydaje...

wg mnie nie

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nie jestem pewna, ktos mi kiedys mówił, że na nfz musi być.
    Z reszta chodze na nfz żeby mieć badania bezpłatne bo lekarzowi specjalnie nie ufam :-)

co do pokazywania karty ciazy w szpitalu to raz pokazywałam jedną raz drugą - bez znaczenia bo wyniki badań takie same :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawa do świadczeń w Polsce ma każda kobieta w ciąży, niezależnie od tego kiedy ten fakt zgłosiła.
    Ja pierwszą wizytę miałam prywatną, a zamierzam też zacząć chodzić na wizyty państwowe i jestem przekonana, że prawa do wszystkich świadczeń będę miała.
    Jeśli chodzi o becikowe to wydaje mi się, że wystarczy pierwsze zgłoszenie faktu ciąży do maksymalnie 10 tygodnia i nieważne czy prywatnie, czy na NFZ. Powinien liczyć się wpis do karty ciąży. Zaraz poczytam o tym

Dziś o godz 17 mam usg genetyczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 12:05

Girl25 lubi tę wiadomość

• elize Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdopodobnie chodzi o to, że aby ubiegać się o "becikowe" trzeba mieć zaświadczenie od lekarza, że kobieta zgłosiła się do niego po raz pierwszy przed 10 tygodniem ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do wypłaty becikowego potrzebne jest "Zaświadczenie od lekarza lub położnej, że mama dziecka pozostawała pod opieką lekarską od 10. tygodnia ciąży"

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie do tych, które robiły NIFTY. Czy dostałyście wynik na maila? Bo ja z tej kliniki gdzie robiłam dostałam dwie sprzeczne informacje i już sama nie wiem co i jak.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a propo zaparć: ja jem codziennie dużo owoców i warzyw i nie mam problemu z codzienną toaletą. Teraz sezon na owoce i warzywa w pełni. Korzystajcie, a problemów z zaparciami mieć nie będziecie :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna37 wrote:
    Dziewczyny, a propo zaparć: ja jem codziennie dużo owoców i warzyw i nie mam problemu z codzienną toaletą. Teraz sezon na owoce i warzywa w pełni. Korzystajcie, a problemów z zaparciami mieć nie będziecie :)

Ja potrafie czeresnie popic mlekiem i nie wyrobie sie ;) jem brzoskwinie, nektaryny , maliny , kiwi itd i nic mi nie pomaga :)
    Takze sa wyjatki.i ja niestety jestem takim wyjatkiem ;) ale jakoś przetrwam ;)

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżyna37 wrote:
    Do wypłaty becikowego potrzebne jest "Zaświadczenie od lekarza lub położnej, że mama dziecka pozostawała pod opieką lekarską od 10. tygodnia ciąży"
    Dokładnie i to nie ma znaczenia czy to prywatny lekarz czy na NFZ inaczej nikt by prywatnie nie chodził :P

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapytam jeszcze nasze panie doktor jak to jest z kontaktem ciezarnej I dzieci zw osoba w trakcie chemioterapii?? Chodzi o codzienne mieszkanie z ta osoba

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    mam pytanie do dziewczyn ktore chodza na NFZ i prywatnie do gina, czy oboje wiedza ze chodzicie tu i tu? czy zakladacie druga karte ciazy? i czy po pesel moze drugi lekarz wykryc ze chodzicie do innego?

Ja mam dwie karty ciąży - jedną w Lux Medzie - żebym mogła badania robić za free, drugą założył mi mój lekarz prowadzący - tylko ja chodzę prywatnie. Możesz chodzić do tylu lekarzy ile chcesz - co to obchodzi drugiego lekarza?

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do becikowego to zaswiadczenie od lekarza musi byc,, nie wazne czy prywatnego czy. NaI nfz

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana trZymam kciiuki , napewno bedzie wszystko dobrze ;)

Dziękuję kochana tylko ja nigdy nie pilam kawy - nie lubie smaku kawy ...
    Od wczoraj pije syrop i kawe zbozowa i zobaczymy jak to będzie ;)
    Buziaki :-*

Na Zaparcia - Laximama ! super! Polecił mi ginekolog. Możesz sobie rozrobić proszek z wodą i powstaje kisiel - ale mało wody na jedna saszetkę lub wsypać do płatków. Mi trochę pomogło, bo od poczatku mam proble z zaparciami.

FreshMm lubi tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl te rogale nie sa w ofercie, tylko na wyprzedazach

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie - czy któraś z Was odczuwa bóle brzucha ale nie podbrzusza tylko tak jakby na dole z prawej lub lewej strony brzucha ? Ja mam te bóle od kilku tyg. Na poczatku też miałam ale wyżej z lewej strony - to gin. powiedział, że to nie macica i bardziej chodzi tu o jelita. Ale teraz boli mnie jak pochodzę, albo jak wstaję z łóżka, raz złapało mnie jak kichnęłam - taki rwący kilkusekundowy ból. Martwi mnie to bardzo.

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Mam pytanie - czy któraś z Was odczuwa bóle brzucha ale nie podbrzusza tylko tak jakby na dole z prawej lub lewej strony brzucha ? Ja mam te bóle od kilku tyg. Na poczatku też miałam ale wyżej z lewej strony - to gin. powiedział, że to nie macica i bardziej chodzi tu o jelita. Ale teraz boli mnie jak pochodzę, albo jak wstaję z łóżka, raz złapało mnie jak kichnęłam - taki rwący kilkusekundowy ból. Martwi mnie to bardzo.

Jasne i z tego, co wiem, wiele z nas tak ma. Macica rośnie, nie martw się :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ