Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGirl25 wrote:a od poczatku do dwoch chodzisz? ja dopiero teraz sie wybieram, zapisalam sie miesiac temu bo tak sie czeka . Zawsze moge zasciemniac chociaz to tez prawda ze mam dlugie 2 mies cykle i suma sumarum dowiedzialam sie dopiero w 2 miesiacu ciazy o niej i zapisalam ale pielegniarka mowila ze dopiero za miesiac mimo ze mowilam o ciazy...a obecnie jest juz 4ty, poczatek wiec nie wiem czy przejdzie
. wiesz usg niby nie szkodzi dziecku a na nfz i tak robia tylko 3 na cala ciaze
od początku.
Na nfz wazne żeby pierwsza wizyta była do 10tc wtedy mozna sie starac o ewentulane świadczenia.
Mi sie pewnie nic nie nalwezy ale lepiej mieć -
*Sylwia wrote:od początku.
Na nfz wazne żeby pierwsza wizyta była do 10tc wtedy mozna sie starac o ewentulane świadczenia.
Mi sie pewnie nic nie nalwezy ale lepiej mieć[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyale nie jestem pewna, ktos mi kiedys mówił, że na nfz musi być.
Z reszta chodze na nfz żeby mieć badania bezpłatne bo lekarzowi specjalnie nie ufam
co do pokazywania karty ciazy w szpitalu to raz pokazywałam jedną raz drugą - bez znaczenia bo wyniki badań takie same -
nick nieaktualnyprawa do świadczeń w Polsce ma każda kobieta w ciąży, niezależnie od tego kiedy ten fakt zgłosiła.
Ja pierwszą wizytę miałam prywatną, a zamierzam też zacząć chodzić na wizyty państwowe i jestem przekonana, że prawa do wszystkich świadczeń będę miała.
Jeśli chodzi o becikowe to wydaje mi się, że wystarczy pierwsze zgłoszenie faktu ciąży do maksymalnie 10 tygodnia i nieważne czy prywatnie, czy na NFZ. Powinien liczyć się wpis do karty ciąży. Zaraz poczytam o tym
Dziś o godz 17 mam usg genetyczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 12:05
Girl25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jeżyna37 wrote:Dziewczyny, a propo zaparć: ja jem codziennie dużo owoców i warzyw i nie mam problemu z codzienną toaletą. Teraz sezon na owoce i warzywa w pełni. Korzystajcie, a problemów z zaparciami mieć nie będziecie
Ja potrafie czeresnie popic mlekiem i nie wyrobie siejem brzoskwinie, nektaryny , maliny , kiwi itd i nic mi nie pomaga
Takze sa wyjatki.i ja niestety jestem takim wyjatkiemale jakoś przetrwam
-
Jeżyna37 wrote:Do wypłaty becikowego potrzebne jest "Zaświadczenie od lekarza lub położnej, że mama dziecka pozostawała pod opieką lekarską od 10. tygodnia ciąży"[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Girl25 wrote:mam pytanie do dziewczyn ktore chodza na NFZ i prywatnie do gina, czy oboje wiedza ze chodzicie tu i tu? czy zakladacie druga karte ciazy? i czy po pesel moze drugi lekarz wykryc ze chodzicie do innego?
Ja mam dwie karty ciąży - jedną w Lux Medzie - żebym mogła badania robić za free, drugą założył mi mój lekarz prowadzący - tylko ja chodzę prywatnie. Możesz chodzić do tylu lekarzy ile chcesz - co to obchodzi drugiego lekarza?
New Baby
Julia -
Angela* wrote:Kochana trZymam kciiuki , napewno bedzie wszystko dobrze
Dziękuję kochana tylko ja nigdy nie pilam kawy - nie lubie smaku kawy ...
Od wczoraj pije syrop i kawe zbozowa i zobaczymy jak to będzie
Buziaki :-*
Na Zaparcia - Laximama ! super! Polecił mi ginekolog. Możesz sobie rozrobić proszek z wodą i powstaje kisiel - ale mało wody na jedna saszetkę lub wsypać do płatków. Mi trochę pomogło, bo od poczatku mam proble z zaparciami.FreshMm lubi tę wiadomość
New Baby
Julia -
Mam pytanie - czy któraś z Was odczuwa bóle brzucha ale nie podbrzusza tylko tak jakby na dole z prawej lub lewej strony brzucha ? Ja mam te bóle od kilku tyg. Na poczatku też miałam ale wyżej z lewej strony - to gin. powiedział, że to nie macica i bardziej chodzi tu o jelita. Ale teraz boli mnie jak pochodzę, albo jak wstaję z łóżka, raz złapało mnie jak kichnęłam - taki rwący kilkusekundowy ból. Martwi mnie to bardzo.
New Baby
Julia -
kasha86 wrote:Mam pytanie - czy któraś z Was odczuwa bóle brzucha ale nie podbrzusza tylko tak jakby na dole z prawej lub lewej strony brzucha ? Ja mam te bóle od kilku tyg. Na poczatku też miałam ale wyżej z lewej strony - to gin. powiedział, że to nie macica i bardziej chodzi tu o jelita. Ale teraz boli mnie jak pochodzę, albo jak wstaję z łóżka, raz złapało mnie jak kichnęłam - taki rwący kilkusekundowy ból. Martwi mnie to bardzo.
Jasne i z tego, co wiem, wiele z nas tak ma. Macica rośnie, nie martw się